- Konu Sahibi mercan_dilara
-
Bugün sabah oğlum ilk defa uzun uzun kahkahalar attı. Şaşırdım kaldım..Ben konuştukça kikir kikir gülüyo resmen..kaydirigubbakcemile3Keşke babasıda görebilseydi.. Benim oğlumda henüz kendi kendine dönmüyor ama yukarıdan emziğini gösterdiğimizde uzanıp yakalıyor, yakalamaya çalışırkende poposunu kaldırıyor..Ben henüz erken diye oturtmaya cesaret edemiyorum. Birde kalksın diye kollarını çıkarırım diye korkuyorum açıkçası..
benim oğluşta aynı şeyleri yapıyor. yastığa koyuna kendi kalkmaya çalışıyor biraz dikse hatta kalkıp devriliyor yana doğru. ellerinden tuttuğumda doğrulup oturuyor. bazen kahkaha atıyor. ve konuşurken dilinide kullanmaya başladı dilini dudaklarına değdirim dışarı çıkartarak filan konuşmaya başladı. babasıyla ilk gördüğümüzde gülmekten öldük çok komik oldu resmen bişeyler anlatıyordu bize:)))))
betülcüğüm bizim keratada senin kız gibi pek alıngan oldu babası seni döverim haaa diyorek şakalaşıyordu parmak sallayarak oda dudaklarını büktü ağladı bidaha yaptı yine ağladı güzel söz söyledi güldü. ya çok erken geliyor bize hepimizin bebekleri aynı şeyleri yaşıyor. fırlama oldu mayıs bebekleri yaaa:))))
aynen bizimki de şapur şupur sesler çıkartıyo çok tatlı sanırsam....
marem- alperencim bize drumuz 2. aylık kontrolümüzde artık geceleri 2 saatte bir emzirmene gerek yok dedi...ama beş saatide geçmiyecek dedi
zaten burak gece sabaha karşı uynıyo bir kere yetiyo yani tabi kaçta uyuduğuna bağlı akşamdan ama oğluşun zayıfsa bilemem tabiki kaç kiloki dr mamaya başla dedimi peki...
canım bizimki 3 ay 1 haftalık 7100 gr 62 cm benimki yaklaşık 7 saat falan uyuyodu arada uyamıp parmağını emdiği için ben sesini duymuyodum şimdi 2 saatte bir emziriyorum hiç uykum yok bakalım bi daha ki ay nolcak öyle gittiğim bi drumuz yok şuanda zaten sağlık ocağındakiler drla görüş dedi parmağına çorap geçirdikten sonra nasıl uyanıyonaniknanik
azcık ellerşyle oynasın diye açıyorum hemen başlıyo emmeye tiryaki olmuş ayda abiis öle değildi emzik veriyorum beğenmiyo çiğniyosüprizzzzz
Canım ya oğlunun kilosu zaten gayet güzelmiş hem aldığı kiloda normal geldi bana..Ben oğlumu gecede emzirmeme rağmen bu ay 600 gr almış..Doktor gerekirse gelecek ay ek gıdaya geçebiliriz dedi. Ama aldığı kiloda normal aylık takvimine göre . Aslında benim çok güzel sütüm vardı ama eşim ve ailesi yüzünden %50 azaldı sütüm..Bebeğim ilk ay 1200 gr almıştı. Sütüm azalınca kilo alması da doğal olarak azaldı. Gerçi zaten bebekler 3. aylarında 400-800 gr arası alıyomuş. Daha fazla alan varsa tosuncuk kıvamında tam mıncıklamalık olur heralde :))
Bebeğinin gelişimini aşağıdaki linkten kontrol edebilirsin
http://www.bilgikutum.com/boykilografik.htm
Hem bebeğinin ellerini ve parmaklarını emmesi normal..Hepimizin ki emiyo..Bırak emsin kendi kendine bırakacaktır zaten..Ben müdahale etmiyorum sadece uyuyacağı zaman emzik veriyorum..
Bende dün pnomokok aşısını yaptırdım oğlumun..Geriye 3 doz kaldı . Ama çok huysuzlandı dün hiç bu kadar ağladığına şahit olmamıştım..Normalde sakindir ama aşıdan sonra kayınvalideye oradanda eşimin kuzenine gidince fenalık geldi bebeğe. Kendi evimizi aramış meğer. Arabada gelirken bana küçük emrah bakışlarıyla şikayetleniyodu..Niye beni yabancı insanların evine götürüyosunuz der gibi bir hali vardı...Artık başka insanların yabancı olduğunun alenen farkında..
Birde doktor bana bu dönemde hareketli bebekten ziyade yatan bebekleri daha makbul bulduklarını çünkü hareketli bebeklerin kilo almadığını söyledi.. Doktorun tabiriyle "pelte gibi yatması" iyiymiş :))) Doktor bize "sizden önce 4 aylık bir bebek geldi bıraksan uçacak çok hevesli yürümeye" diyor.Gerçi oğlumda hareketli bir bebek ama henüz yürümek gibi bir aksiyon denemesi olmadı sadece sürekli kucak istiyor..Bu arada doktor oğlumu yattığı yerden iki eliyle tutup kaldırdı..Oğlumda kalkmaya meraklıymış meğer hiç banamısın demiyo doktora..Bende yapıyorum artık önceden kolu çıkar diye korkuyordum..
Bu arada herkes benim oğluma bu bebek kızmı diyo kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?