Herkese merhaba, bu aralar çok bunalmış durumdayım bir de buraya yazayım belki tavsiye veren olur dedim. 34 günlük bir bebeğim var, uyumadığı süre içinde sürekli emmek istiyor. Haliyle yorucu oluyor bende çok yoruluyorum hiçbir şeye zamanım kalmıyor ama ilk 3 ay güvenli bağlanma için ten teması kurmak ve emzirmek çok önemli. Bu nedenle bebeğim her istediğinde emziriyorum. Eşim ise tam tersi aman kucağa alışmasın diyenlerden. Ben her ne kadar ilk 3 ayda alışmaz sonrası önemli şu an onun bana ihtiyacı var dünyaya yeni geldi desem de olmuyor. Bebek ağlıyor ben kucağıma alıp susturmak istiyorum o sırada eşim bırak ağlasın diyor, ben ağlatmak istemiyorum kucağıma alıyorum falan kaç kez tartıştık küstük, kaç kez konuştuk bana hak veriyor sonra yine aynı şey tekrar ediyor. Geçen gün de sağlık ocağına gittik oradaki hemşire de aksi gibi işte bu çocuk çok kucağa alışmış, işte yabancılar bebek ağladığında diğer odaya atıp bırakıyor öyle yapmak lazım falan gibi konuştu eşimde bırak ağlasın bırak ağlasın diyip duruyor rahatça emziremiyorum bile. Daha sonra psikolog bir arkadaşımıza danıştık oda benim söylediklerimin benzerini söyledi eşime, bana hak verdi. Bugünde bebeğim tam kahvaltı yapacakken ağlamaya başladı tam kalkacaktım eşim kalktı bebeği susturdu ben kahvaltı edene kadar. Susturdu ama bebeğe diyor ki “nevar sıpa gazın mı var ona biz müdahale edemeyiz kendin çıkarman lazım, ne kadar şımarık bir çocuksun sen iyice şımardın ha” vs vs daha bunun gibi sözler söylüyor biraz şefkat göstereceği yerde. Bebek bakımında yardımcı oluyor bebeğin tırnaklarını keser, banyosunu yaptırır, gaz çıkartma hareketleri yaptırır kucağında uyutur ben dinlenirken bebeğe bakar ama bebek bu aralar ekstra meme istiyor gazı olduğu için. Yine ortak paydada buluşamıyoruz bana tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.