• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek Bakımında Deneyimlerimizi Paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
iyi bir anne olmak istedigine eminim herkes gibi ben de bunun icin calisiyorum..uzerinde yazanin bizim bildigimiz bal olmadigini umuyorum bilemiyorum belki de cok tatli lezzetli anlamindadir,cunku inanamiyorum..henuz dogum yapmamisken annemin ilk uyarisi bal yedirmemem olmustu buyuklerin kulaktan dolma bilgisi oldugunu dusunmustum ama ilk ebe ziyaretinde ebemizde bunu ilk olarak soyleyince nedeniyle birlikte anlatinca isin ne kadar onemli oldugunu anladim..bir uzmana danistiginda da bu cevabi alacagina eminim 1 yas alti bebeklere bal yasak cevabini...israr ediyorum senin bebegin icin onemli bir uyari oldugu kanaatindeyim..

senin yemeginden sutune gecip gecmedigi konusunda bir bilgim yok ancak anne sutunun belirli ilaclar disinda kullanilan ilaclari dahi arindirip bebege verdigini biliyorum yani sutunden gecmiyor oldugu kanaatindeyim ancak bebegin mamasini tatlandirmak icin bal kullanilmamali balin icerisinde bulunan bir madde bebege alerji yapabiliyor ve cok ciddi zararlar verebiliyormus,uzman destegiyle bebek beslenmesini yapiyorum ve cok net bu bilgi dogru..benim yada x kisinin gorusu degil bir bebek bakim uzmanin bana verdigi bilgisi dahilinde yazdim ben de..bunun disinda kendim de yemiyorum ben gecebilecegini zannetmesemde yememeyi tercih ediyorum.

tatlım bende hemşireyim çok haklısın zaten anne sütü ve devam maması dışında herşey kimyasal herşey hormonlu ama napalım inana bu kadar titiz büyütecez ondan sonra karşılaştığı en ufakşeyde hastalanıp yataklara düşecek çevremde bunun çok çok örneği var korkuyorum abartmak istemiyorum hoş zaten abartsamda annem yine bildiğini okuyorçünkü o bakıyor :))

merhaba arkadaşlar.7,5 aylık bir kız annesiyim ben de.
bu süre zarfında beslenme hakkında kitap yazabilecek seviyeye geldim.ne tarifler ne yöntemler...ama bebek yemezse bildiğiniz her şey çöpe gidiyor malesef.ben de can atıyorum bebeğim sebze yesin,yoğurt yesin,ahhh ahh emsin.olmayınca olmuyor malesef.
bu konuda çok dertliyim bilenleriniz var zaten:)eminim ki her anne bebeği için en iyisini ister,ama bebek istemezse yapacak bir şey yok.
o yüzden ne hazır ürünler veren annelere ne bebeğini emziremeyen annelere lütfen önyargılı olmayın,söylenenlere şokk olmayın.eminim onlar da başka türlü olsun isterlerdi...

bebelac danışma hattını arayıp bal meselesini sordum daha önce.pastörize olduğu için hiçbir sakıncaı olmadığı,sadece tatlandırma amaçlı kulanıldığını söylediler.

esracım verdiğin bilgi için çok çok teşekkürler haklısın valla bizimkide zararlı ne varsa lokur lokur yiyor en son bişey yemiyor diye şu hazır kidonun muzlu pudingini aldım dedim en fazla bi kaşık veririm yok anacım bitirinceye kadar bırakmadı artık sağlıktan organikten gçtim yesinde ne yerse yesin diyorum...

selam anneler.benim de 10 aylık bir oğlum var. işime yarayan bazı bilgilerş paylaşayım dedim.birinizin işine yarar belki.
pişik için en iyi şey has zeytinyağı.doğduğundan beri hiç pişik kremi kullanmadım.yağı tavada kızdırıyprum soğuyunca şişeye doldurup onu sürüyorum popuşuna.şükür hiç pişik olmadı.tavsiye ederim.
yoğurt da ben hala kendim mayalıyorum.pınarın 6-12 aylık bebekler için sütü var ondan mayalıyorum.güzelde tutuyor.sütün içeriğinde de vitaminler olduğunda iyi sanırım.
peynir olarak bebekler için pınar labne peynir var küçük paketlerde tek kullanımlık ondan kullanıyoruz.açılıp bekletilmediğinden daha iyi geldi bana.
gaz için metsil kullanmıştık.bize iyi geldi.ilk dört ay kabus gibiydi.çok çekmiştik gazdan.bir de karnına bebe yağıyla masaj iyi geliyor.
pekmezi bende süt ürünleriyle karışınca iyi olmuyor diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum tabi ama ben süt ürünleriyle vermedim hiç.muz,ceviz,badem ve pekmez karıştırıp veriyorum.çoğu zamanda kaşıkla veriyorum.
hazır gıdalardan sakınmamız çok zor artık herşey hazır ama olabildiğince doğal ürünler kullanmaya çalıştım.kahvaltıda cicibebe sakıncalı diye duyduğumdan vermedim.onun yerine fırından tam tahıllı ekmek alıp onu sütle ıslatıp içine ceviz koyarak veriyorum.
bebeği yemeyen anneler işimiz zor.bizimki de çok zor yiyordu.ama alıştık artık.tv karşısında yedirmeye çalılşmayın sakın.tv en az 3 yaşına kadar çok sakıncalı çocuklar için.ben eline oynasın diye kendi kaşıklarından birini veriyorum.yada havuç ekmek kabuğu falan.onunla oyalanırken yediriyorum.tavsiye ederim böyle biraz işe yarıyor.birde yemek saatlerini standarta bağlamak lazım.genelde aynı saatlerde vermeye çalışın.ve iki öğün arasında atıştırsın diye herşeyi vermeyin.eğer hiç yemiyorsa öğün aralarını biraz uzatın.ben yaklaşık 3 saatte bir veriyordum zorla yiyordu.öğün arasını 4 saate çıkardım yemeye başladı.bir de zorlamamak lazım.yoksa inata bindiriyorlar işi.bir de biz yemiyor diye stres olunca onlar daha beter yemiyor.
çok uzattım sanırım.herkese iyi geceler:)

selam Algida ozelden mesaj yazmam icin 100 msj yazms olmaliymisim bu yuzden yazamiyorum..mama hazirlarken bol vitaminli olduklarini dusundukce ben de cok zevk aliyorum,soylediklerine katiliyorum

önemli değil hayatım
bende kendim hazırlıyorum inş bu şevkimiz hiç bozulmaz

bende sütüme bal katıp içiyodum kendim ee bebeğede geçiyo ne zararı varmış hiç duymadım cehaletime verin :18:

canım sütten geçse aynı etkiyi doğurmaz
sen o şekilde içmeye devam et
sütün nasıl canım bari süt yaptığını söylüyorlar ballı sütün doğru mu

önemli değil hayatım
bende kendim hazırlıyorum inş bu şevkimiz hiç bozulmaz

canım sütten geçse aynı etkiyi doğurmaz
sen o şekilde içmeye devam et
sütün nasıl canım bari süt yaptığını söylüyorlar ballı sütün doğru mu

bebeğim doymuyo uyumuyo ondan ağlıyo derken meğer karnı ağrıyomuş :( bikaç gündür kakası yeşile döndü bu sabahta içinde top top bişeler görünce hemen dr a gittik parazit olmuş ağrıyodur karnı dedi dr ilaca başladık.
ben gaz yapıyo heralde diye sütü bırakmıştım.okadar çok şey yiyip içiyorum hangisi artırıyo bilemiyorum sütümü..iyi çok şükür sütüm,artık doymuyo diye mama vermeye uğraşmam zaten hiç almadı yavrum ağzına biberonu.
yoğurtlu çorba mutlaka hergün bir öğünde içiyorum,humana 3-4 kez,açık çay az şekerli içiyorum,akşam yemeğimde ayran içiyorum..geceleride iyi uyuyo sütüm birikiyo sağıp buzlukta saklıyorum,artık sütede devam edicem,kilosu 5,900 olmuş doymuyo olamaz dedi..

bebeğim doymuyo uyumuyo ondan ağlıyo derken meğer karnı ağrıyomuş :( bikaç gündür kakası yeşile döndü bu sabahta içinde top top bişeler görünce hemen dr a gittik parazit olmuş ağrıyodur karnı dedi dr ilaca başladık.
ben gaz yapıyo heralde diye sütü bırakmıştım.okadar çok şey yiyip içiyorum hangisi artırıyo bilemiyorum sütümü..iyi çok şükür sütüm,artık doymuyo diye mama vermeye uğraşmam zaten hiç almadı yavrum ağzına biberonu.
yoğurtlu çorba mutlaka hergün bir öğünde içiyorum,humana 3-4 kez,açık çay az şekerli içiyorum,akşam yemeğimde ayran içiyorum..geceleride iyi uyuyo sütüm birikiyo sağıp buzlukta saklıyorum,artık sütede devam edicem,kilosu 5,900 olmuş doymuyo olamaz dedi..

bence de canım doyuyordur maşşalh kilosu çok iyi
kakada top top olan şeylerden bizimkinde de var doktor sindiremediği besinler dedi
bazen anne sütünü dahi sindiremezmiş bebişler top top kalırmış peynir kesiği gibi
ama yeşile dönmesi normal değil tabiki
geçmiş olsun canım emzirmeye devam bol sütlü günler

sütle ilgili benim de çok sıkıntım oldu. bu konuda anneme çok şey borçluyum.ilk 2 hafta göğüs uçları yara oldu. emzirmeye başlayacağım zaman ödüm kopuyodu çünkü çoook canım yanıyordu. diş ağrısını seve seve tercih ederim bu acıya.lansinoh krem kullandım.iyi geldi.ama bir de bana sorun. emzirmenin ilk birkaç dakikası ya ağlıyordum ya da tişörtümü ısırıyordum.sonra yavaş yavaş geçiyo gibi oluyordu acı. bana kalsa bırakırdım emzirmeyi.ilk 6 ay sadece anne sütü verdim ama asla bebeğime yetmedi.bebeğim 4-5 çekişte bir ancak yutkunuyordu.içim parçalanıyordu onun o halini görünce.canım annem pes etmeme izin vermedi. hep beni destekledi.sık dişini dayan biraz ilerde pişman olmayacaksın dedi.tam doymadığından hiç uyuyamadığı ağladığı geceler oldu, o zaman annem bile dayanamadı haftada 2 ya da 3 gece 1er kez mama vermişsizdir. o kötü günler geçti.doktorumuz kilo kaybetmedikçe anne sütünden şaşmamamızı söylemişti. bebeğim tam doyamadı belki ama açlıktan da ölmedi. 10 aylık oldu hala elimden geldiğince emziriyorum çerezlik gibi :)

Allah herkesin yardımcısı olsun, sabırlar versin bu konuda.

bu arada bebeğimin günlük yemek listesini sizinle paylaşmak istedim. 7 aylıktan beri bu şekilde

sabah kahvaltısı:

*geceden suda bekletilmiş( tuzu çıksın diye) yağsız beyaz peynir( kibrit kutusu kadar)
gün aşırı peynirle değişimli olarak bıldırcın yumurtasının sarısını veriyorum 2 adet
*9 adet cicibebe bisküvi ( sayısı bebeğin iştahına göre değişiyor)
*1 çay kaşığı pekmez
* değişimli olarak ıhlamur veya papatya çayıyla ıslatıyorum

öğleden önce :

*bebek yoğurdu - gün aşırı yoğurduna rondoda toz haline getirip muhafaza ettiğim bademden ve cevizden 1 çay kaşığı karıştırıyorum

öğlen:
* sebze püresi( bebeklere verilebilen her türlü sebzeden yapıyorum.içine mutlaka 1ceviz büyüklüğünde et katıyorum.pişme işlemi bitince püre yapmadan önce de 1 yemekkaşığı zeytinyağı koyuyorum. bağırsaklarının iyi çalışması için.)
bu yaptığım yemeği 2 günlük yapıyorum. yani 2 porsiyon

akşam üzeri :
meyve püresi. meyve pürelerini ayrı ayrı veriyorum ki her birinin tadına ayrı alışsın diye.mesela şeftali, elma , üzüm cam rendede ayrı ayrı rendeleyip ayrı kaplara koyup sırayla veriyorum.avokado vermenizi tavsiye ederim. beyni inanılmaz besliyormuş.yalnız benim bebeğim hiç sevmedi çünkü içinde iplikçik gibi şeyler var. bazen boğazına takılıp onu gıcık ediyor :)

yatmadan önce:

ilk başlarda emziriyordum şimdi sütüm doyurmadığı için devam sütü veriyorum 200 ml

Canımcım bu dediklerini kaç saat arayla kaçar ölçüde veryorsun

bebelac danışma hattını arayıp bal meselesini sordum daha önce.pastörize olduğu için hiçbir sakıncaı olmadığı,sadece tatlandırma amaçlı kulanıldığını söylediler.

Esracım süper paylaşım teşekkür ederim...

O kadar kızmama rağmen bende cici bebeye başladım 1 haftadır veriyorum kahvaltıda
4-5 cicibebeyi üzerini geçecek kadar suyla ıslatıp ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorum
Sonrada soğutup yediriyorum çok hoşuna gidiyor
Ama bana biraz fazla şekerli geliyor kızlar sizce bi sorun teşkil eder mi yaa

Algidacım ne sorun olacak ki benim doktorum önerdi cici bebeyi resmen.Sorun olsa neden önersin bundan önceki doktorum da önermişti hatta.Takma bence doktorlar söylüyor bak.

Kızlae buarada ek gıdaya geçenleriniz kaç saat arayla kaçar kaşık yada kaçar ml ölçü de kaşık maması yada yoğurt vs yediriyorsunuz bebeklerinize .

Back