- Konu Sahibi Dumadumadum
Canım maalesef her doktorun dediği de doğru olmuyor
Şimdiden bebeklerimiz meyve ve sebze yemezse büyüdükleri zaman hep o alıştıkları tatları arayacaklar
Ve o zaman inan bana üzülen sen olacaksın bebeğim sebze yemekleri yemiyor diye
Hele bi kış gelsin ilk yapacağım şey kışlık sebzelerden püreler,çorbalar
Tabiki de bianda yemeleri beklnemez düşünsene şekerli olan devam sütünden başka bişey tatmayan bi çocuk ilk defa tatsız tuzsuz sebzeleri ve ekşimsi meyveleri tadıyor.Ama 1-2 hafta boyunca hergün 1-2 çay kaşığı versek inş alışacaklardır.Ben dün ilk defa yumurta sarısı ve peynir tatırdım mesela ecişti büzüştü ama verdim.
5 gün önce ilk sebze çorbasını içirdim hiç hoşuna gitmedi ama kaçması için bi neden değil en azından sağlıklı olduğunu biliyorum.Bende danone yerine kendim yapıyorum muhallebisini.Cici bebe sanırım içinde en masum olanı çünkü arada bende düşünüyorum versem mi diye küçükken ne severek yerdik annemde diyor ver diyo ama hala düşünüyorum işte.Zararlı değil mi zararlı ama en zından arada sevdiği bir lezzet olur
Canım seni çok iyi anlıyorum benim bebeğimde beni emmek istemiyor bu aralar iyice iştahtan kesildi
Devam sütünü de içmek istemiyor ama tıkıyorum bi şekilde içim onu verirken bile buruk ama biz istemedik sütümüz azalsın canım en azından süt veriyorsan da şekeri başlamasaydınız keşke şeker insan hayatı için çok zararlı büyük insanlar bile şekersiz içmeye çalışırken o minik yavruma nasıl bir zarar öyle düşün.Pekmezi yoğurda karıştırmak mantıklı ama bi sorum olacak pekmezdeki demir kaybolmuyor mu hala bu soru kurcalıyor kafamı.Canım pekmezi direkt olarak içirme midesi ekşir suyla karıştırıp içecek gibi içsin bari kıyılır midesi dikkat et canım
Canım çok bilmişlik yapmak için değil bende bilmiyorum belki aranızda en deneyimsiz olanınız benimdir ama çok araştırıyorum doktorumla irtibat halindeyim.Sonuçta buradabirbirimize deneyimlerimizi anlatıyoruz lütfen sizde benden bildiklerinizi esirgemeyin.sevgilerimle
sağol canım önerilerini dinlemeye çalışıyorum bunları bide anneme okutsam.iyi niyetli olduğunun farkındayım inan senin bu dediklerini ben günde 10 anneye anlatıyorum ama gel görki başıma bunlar geldi keşke sütüm olsaydı keşkeee