- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Canım maalesef her doktorun dediği de doğru olmuyor
Şimdiden bebeklerimiz meyve ve sebze yemezse büyüdükleri zaman hep o alıştıkları tatları arayacaklar
Ve o zaman inan bana üzülen sen olacaksın bebeğim sebze yemekleri yemiyor diye
Hele bi kış gelsin ilk yapacağım şey kışlık sebzelerden püreler,çorbalar
Tabiki de bianda yemeleri beklnemez düşünsene şekerli olan devam sütünden başka bişey tatmayan bi çocuk ilk defa tatsız tuzsuz sebzeleri ve ekşimsi meyveleri tadıyor.Ama 1-2 hafta boyunca hergün 1-2 çay kaşığı versek inş alışacaklardır.Ben dün ilk defa yumurta sarısı ve peynir tatırdım mesela ecişti büzüştü ama verdim.
5 gün önce ilk sebze çorbasını içirdim hiç hoşuna gitmedi ama kaçması için bi neden değil en azından sağlıklı olduğunu biliyorum.Bende danone yerine kendim yapıyorum muhallebisini.Cici bebe sanırım içinde en masum olanı çünkü arada bende düşünüyorum versem mi diye küçükken ne severek yerdik annemde diyor ver diyo ama hala düşünüyorum işte.Zararlı değil mi zararlı ama en zından arada sevdiği bir lezzet olur
Canım seni çok iyi anlıyorum benim bebeğimde beni emmek istemiyor bu aralar iyice iştahtan kesildi
Devam sütünü de içmek istemiyor ama tıkıyorum bi şekilde içim onu verirken bile buruk ama biz istemedik sütümüz azalsıncanım en azından süt veriyorsan da şekeri başlamasaydınız keşke şeker insan hayatı için çok zararlı büyük insanlar bile şekersiz içmeye çalışırken o minik yavruma nasıl bir zarar öyle düşün.Pekmezi yoğurda karıştırmak mantıklı ama bi sorum olacak pekmezdeki demir kaybolmuyor mu hala bu soru kurcalıyor kafamı.Canım pekmezi direkt olarak içirme midesi ekşir suyla karıştırıp içecek gibi içsin bari kıyılır midesi dikkat et canım
Canım çok bilmişlik yapmak için değil bende bilmiyorum belki aranızda en deneyimsiz olanınız benimdir ama çok araştırıyorum doktorumla irtibat halindeyim.Sonuçta buradabirbirimize deneyimlerimizi anlatıyoruz lütfen sizde benden bildiklerinizi esirgemeyin.sevgilerimle
Canım neden iki defa sünnet olmak zorunda kaldı bi sorun mu çıktı yoksa fıtık falan mı baş gösterdi
Sallamayacağım diyen sallıyor canım bende aynı sen gibi başladım sonra bi baktım ayağımda sallıyorum
Hamak fikrini bizede söylediler ama bi türlü yapmadık aslında çok güzel fikir
Beşiğinde sallanarak uyumak istemiyor maalesef Elfide'm
Atopik egzama ne oluyor ki canım ne gibi belirtileri var?
Canım sen yine fırsat buldukça yaz inan deneyimli annelere ihtiyacımız var önümüzde rehber olarak
*şimdi bahsedeceğim şey aslında oldukça önemli bir konu :
biraz kilolu ya da pipisi içe gömük olan bebeklerde sünnet olduktan sonra iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar her alt değiştirmede nazikçe 1 kere kenarlardan bastırarak dışarı çıkarmak gerekiyor. çünkü bu işlem yapılmazsa kesinin büzüşme döneminde( sünnetten sonraki 1 aya kadar) büzüşen doku daralıyor ve pipi içeride kalıyor.sadece başı görünüyor. işte o zaman bebişler tekrar sünnet olmak zorunda kalıyorlar. bebeği mümkün olduğu kadar aklı tam ermeden sünnet ettirmek çok önemliymiş. çünkü benim oğlum sünnetçi doktoruna benzeyen herkesten beyaz önlüklülerden korkuyor. altını her değiştireceğim zaman ( 2 hafta çok uğraştık) tedirgin olup ağlamaya başlıyordu.
*hamak gerçekten inanılmaz rahatlık sağladı bize. ilerde olacak olan bebeğim gazlı olursa bir sn bile düşünmem yaparım hamağı.ben de ayakta sallıyorum ama hızlı sallanamamak gerekiyor. henüz çok taze olan beyinlerinin sıhhati için. hamak bu dengeyi çok iyi sağlıyor.
*atopik egzamaya bazı doktorlar atopik dermatit de diyor. fotoğrafı koyuyorum.tam tedavisi yok. bu sürekli bakım isteyen bir rahatsızlık.önemsenmezse ilerde alerjik hastalıklara ve astıma bile yol açabiliyormuş.bebeğin belli yerlerinde ( benim bebeğimde yüzünde vardı) kuru kırmızı pütürlü bir görüntü şeklinde ortaya çıkıyor. ilk başlarda elinizle dokunduğunuzda kurumuş cilt gibi hissettiriyor. sonra gittikçe kötüleşiyor.doktorlarımız sayesinde şuan hiçbir sıkıntımız yok Allah'a şükür
Eki Görüntüle 248089 Eki Görüntüle 248090
sağol canım önerilerini dinlemeye çalışıyorum bunları bide anneme okutsam.iyi niyetli olduğunun farkındayım inan senin bu dediklerini ben günde 10 anneye anlatıyorum ama gel görki başıma bunlar geldi keşke sütüm olsaydı keşkeee
algidacım senin bebeğin kaç aylık oldu
merhaba
bende şu an sadece anne sütü veriyorum,emziriyorum.
ama hergün mutlaka 5-6 saat uyumamakta direniyor ve sürekli emdiğinden süt iyice azalınca ağlamaya başlıyor çığlık çığlığa..
süt olsun diye yemediğim şey kalmadı,zaten sütümde gayet iyiama b uykusuna ne yapıcaam bilemiyorum..
Sabahları bazen milupa aptamil 30 cc hazırlıyorum içine.1er çay kaşık labne ve pekmez 3 tane cici bebe yapıp yediriyorum.
2 saat sonra bebelacın irmikli ballı kaşık maması,2 saat sonra gene bebelacın (mamalarım hep bebelac) sebze çorbası,sonraki saatlerde de armutlu pirinç unu muhallebi,devam sütünden yaptığım yoğurdunu felan.
Bazen yoğurdun içine çeyrek muz rendeliyorum.
Geçen günde sütlaç yaptım oğluma.
1kaşık kırık pirinci biraz suda haşladım süzdüm.üzerine 150ml süt katıp pişirdim az daha .Sonra pirinçler iyice ezilsin diyerekten blenderden geçirdim severek yedi.Ha çok az da şeker kattım .Bi çimdik diyorlar ya hah işte o kadar :)
Arada sebze çorbası yapıyorum ama benim yaptıklarımı yemez fazla.Bazen işte kafasına eserse yer 3 4 kaşık o kadar.
selam bebegine irmikli balli kasik mamasi yedirdigini soylemissin ancak 1 yasin altindaki bebekler bal yedirmek tehlikeli,yedirilmemesi gerekiyor,balin icinde bulunan bir madde bebeklere alerji yapabilir ve ciddi zararlara sebep olur diye soyledi saglikcimiz ve tanidigim tum anneler...bunun disinda tabii bir de seker bebeklerin seker ihtiyaci yokmus kesinlikle ve henuz cikmamis olan dislerini curutmeye sebep oluyormus,dis etlerine zarar vererek ve 1 yasin altindaki bebeklerin seker ihtiyaci yokmus..
benim de bir kizim var ve 5 ayi bitti,2 yada 3 haftada gelen uzmanin aktardiklarini aktariyoruz size de
Danoneinek sütü muz hazır meyve püreleri
Canım sen ne yaptın ya minnacık bebeğe bu kadar zararlı şeyleri neden yüklüyorsun
Danone - hazır meyve pürelerine neden ihtiyaç duyuyorsun yaz günü herşey var meyveni geçir rendeden
Yoğurdunu kendin yap hadi yapmaya üşeniyorsan en azından evde yediğin yoğurda hzırladığın meyve püresini koy al sana danone...inek sütü kadar zararlı bişey yokmuş bebeklere onu vereceğine devam sütü verebilirsin yada mama şeklinde olanlar...muz kabızlık yapar çok sık vermeni tavsiye etmem.
Bisküvi yerine ekmek içini ufalayıp verebilirsin sonuçta kalorisi çok yüksek yetişkin insan bile düşünerek yerken sen bebeğine verme canım.Kilo aldıkça hoşuna gider kalori bol ama yetiştikçe de hastalıklar artar
Biz nasıl büyüdük diyebilirsin belki de evet büyüdük ama kendi adıma söyleyim hastalıktan kıçımı kurtaramıyorum tüm bağışıklık sistemim çökmüş vaziyette.Allah bebeklerimizi korusunAmin
Dumadumadum acaba pekmez sütün içindeki calsiyum etkisini almaz mı hep merak ediyorum ne derece doğru ki?
merhaba
bende şu an sadece anne sütü veriyorum,emziriyorum.
ama hergün mutlaka 5-6 saat uyumamakta direniyor ve sürekli emdiğinden süt iyice azalınca ağlamaya başlıyor çığlık çığlığa..
süt olsun diye yemediğim şey kalmadı,zaten sütümde gayet iyiama b uykusuna ne yapıcaam bilemiyorum..
canım mecbur veriyorum oğlum devam sütünüde içmiyor ayrıcada ballı irmikli mamanın üzerinde 4.aydan itibaren yazıyor ok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?