• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek Bakımında Deneyimlerimizi Paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Merhaba anneler..anne olmaya hazırlananlar ve anneler...
Bu başlık altında bebeğe dair herşeyi paylaşalım .
Yemesinden tut içmesine bakımından tut hastalığına aşısına dair herşey.
Ben 5.ayına yeni girmiş bir oğluş annesiyim.Bu zamana dek az çok deneyim sahibi oldum sayılır daha bilmediğim çok şey var elbet.Hepimizin vardır.
Bilenler bilmeyenler hepimiz bu başlık altında toplanalım kızlar.

İlk paylaşım benden gelsin oğlumda ilk zamanlar pişik sorunu vardı.
Doktorum travazol verdi pişikten eser kalmadı.
Gaz sorunu içinde zinco bitkisel damla kullanıyorum hemen çıkarıyo gazını bazen uğraşmama bile gerek kalmıyor.

anammm benimde beş aylık bir oğluşum var ama şu an galiba diş çıkarıyor kaşıya kaşıya bi hal oldu garibim bide anlatsana sen neler yediriyon oğluşunaa

Sabahları bazen milupa aptamil 30 cc hazırlıyorum içine.1er çay kaşık labne ve pekmez 3 tane cici bebe yapıp yediriyorum.
2 saat sonra bebelacın irmikli ballı kaşık maması,2 saat sonra gene bebelacın (mamalarım hep bebelac) sebze çorbası,sonraki saatlerde de armutlu pirinç unu muhallebi,devam sütünden yaptığım yoğurdunu felan.
Bazen yoğurdun içine çeyrek muz rendeliyorum.
Geçen günde sütlaç yaptım oğluma.
1kaşık kırık pirinci biraz suda haşladım süzdüm.üzerine 150ml süt katıp pişirdim az daha .Sonra pirinçler iyice ezilsin diyerekten blenderden geçirdim severek yedi.Ha çok az da şeker kattım .Bi çimdik diyorlar ya hah işte o kadar :)
Arada sebze çorbası yapıyorum ama benim yaptıklarımı yemez fazla.Bazen işte kafasına eserse yer 3 4 kaşık o kadar.

Gazı olan bebeklere google da gaz bebek masajı yazarsanız video çıkıyor o masaj çok etkili.Sonra karnına sıcak havlular koydum alt değiştirmelerimde.Pişik olmaması için en önemli etken bence kaynamış suya batırılmış pamuklarla temizlemek.Ben yaz geldi geleli popoyu sokuyorum ılık suyun altına yıkkıyorum ohhh miss :)
6. ayda göz muayenesi varmış arkadaşlar muhakkak kontrol edilmesi gerkiyormuş bakalım bi 6 aylık olalım ona da gidecez.Bi de doktorumuz hemogram ve idrar kültürü bakılması gerekiyor 6.ayda kesin getir dedi.
Yani rutin bi kontrolmüş o ay...Bebeğim biberon tutmuyordu bugün Chicco'nun kauçuk uçlu olan biberonundan aldım bebeğim çekti çok sevindim :)
Canım yoğurtu yaptığın devam sütü kaç numara bede bebelac kullanıyorum 1 numara ile yaptım yani şu toz mama olan değil mi ama benimki tutmadı lütfen ayrıntılı yazar mısın

Dumadumadum acaba pekmez sütün içindeki calsiyum etkisini almaz mı hep merak ediyorum ne derece doğru ki?

Canım bana bu tarifi bizzat doktorum verdi.Kalsiyumu azaltsaydı doktorum vermezdi sanırım.

Gazı olan bebeklere google da gaz bebek masajı yazarsanız video çıkıyor o masaj çok etkili.Sonra karnına sıcak havlular koydum alt değiştirmelerimde.Pişik olmaması için en önemli etken bence kaynamış suya batırılmış pamuklarla temizlemek.Ben yaz geldi geleli popoyu sokuyorum ılık suyun altına yıkkıyorum ohhh miss :)
6. ayda göz muayenesi varmış arkadaşlar muhakkak kontrol edilmesi gerkiyormuş bakalım bi 6 aylık olalım ona da gidecez.Bi de doktorumuz hemogram ve idrar kültürü bakılması gerekiyor 6.ayda kesin getir dedi.
Yani rutin bi kontrolmüş o ay...Bebeğim biberon tutmuyordu bugün Chicco'nun kauçuk uçlu olan biberonundan aldım bebeğim çekti çok sevindim :)
Canım yoğurtu yaptığın devam sütü kaç numara bede bebelac kullanıyorum 1 numara ile yaptım yani şu toz mama olan değil mi ama benimki tutmadı lütfen ayrıntılı yazar mısın

Chicco nun o kauçuk biberonunu tutturmak için girmediğim numara kalmadı ama banamısın demiyor.
Almıyor asla...

Canım yoğurdu bebelac 2 devam sütüyle yapıyorum.
90 ml suya 5 ölçek devam sütü koyup normal yapıyorum.Serçe parmağımı sokup sıcaklığını kontrol ediyorum.Ne soğuk ne sıcak olacak parmağın sıcaklığını hissedecek yani.
Sonra çay tabağında 2-3 tatlı kaşık hazır yoğurdu koyup hazırladığım devam sütünden de birkaç kaşık alıp ılıştırıyorum sonra hemen 90 ml lik devam süte katıp 2-3 kez dipten hafiften karıştırıyorum ama çok karıştırmamak gerekiyor.
Sonra 3 tane havluya sarıyorum şu mutfak havluları var ya küçük kısalar onlara.Birde ben yoğurdu küçük kavanoz mamaları var ya onlara mayalıyorum .Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp havlulara sarıyorum.Yerini birdaha oynatmayacağım biryere koyuyorum 4 saat sonra da açıp yediriyorum kuzuma.Bu tarif kesin tutuyor.Denemeni tavsiye ederim bana sonucu burdan yazarsın canım.

Canım bana bu tarifi bizzat doktorum verdi.Kalsiyumu azaltsaydı doktorum vermezdi sanırım.

Chicco nun o kauçuk biberonunu tutturmak için girmediğim numara kalmadı ama banamısın demiyor.
Almıyor asla...

Canım yoğurdu bebelac 2 devam sütüyle yapıyorum.
90 ml suya 5 ölçek devam sütü koyup normal yapıyorum.Serçe parmağımı sokup sıcaklığını kontrol ediyorum.Ne soğuk ne sıcak olacak parmağın sıcaklığını hissedecek yani.
Sonra çay tabağında 2-3 tatlı kaşık hazır yoğurdu koyup hazırladığım devam sütünden de birkaç kaşık alıp ılıştırıyorum sonra hemen 90 ml lik devam süte katıp 2-3 kez dipten hafiften karıştırıyorum ama çok karıştırmamak gerekiyor.
Sonra 3 tane havluya sarıyorum şu mutfak havluları var ya küçük kısalar onlara.Birde ben yoğurdu küçük kavanoz mamaları var ya onlara mayalıyorum .Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp havlulara sarıyorum.Yerini birdaha oynatmayacağım biryere koyuyorum 4 saat sonra da açıp yediriyorum kuzuma.Bu tarif kesin tutuyor.Denemeni tavsiye ederim bana sonucu burdan yazarsın canım.

çok teşekkür ederim canım deneyeceğim hemen yarın ve sonucu yazarım

valla bende oğluma bisküvi danone kaşık mamaları pekmez inek sütü su muz şeftali bazen şu hazır meyve pürelerinden yediriyorum ha bide arada pekmez cnm :)bu arada oğlum 3100 gram doğdu şu an en son 4 aylıkken bakmıştım7 kilodu ya seninki??

valla bende oğluma bisküvi danone kaşık mamaları pekmez inek sütü su muz şeftali bazen şu hazır meyve pürelerinden yediriyorum ha bide arada pekmez cnm :)bu arada oğlum 3100 gram doğdu şu an en son 4 aylıkken bakmıştım7 kilodu ya seninki??

Canım inek sütü demişin nasıl içiriyorsun o inek sütünü anlamadım orasını.Yoğurdunu mu yapıyosun?
Pekmezi direk mi veriyosun bişeyemi karıştırıyorsun?
canım benimki 3.550 doğdu.2 gün sonra 3,300 e düştü.
Şimdi 4.5aylık.6 ,300 gr

Danone :53: inek sütü :53: muz :53: hazır meyve püreleri :53:
Canım sen ne yaptın ya minnacık bebeğe bu kadar zararlı şeyleri neden yüklüyorsun
Danone - hazır meyve pürelerine neden ihtiyaç duyuyorsun yaz günü herşey var meyveni geçir rendeden
Yoğurdunu kendin yap hadi yapmaya üşeniyorsan en azından evde yediğin yoğurda hzırladığın meyve püresini koy al sana danone...inek sütü kadar zararlı bişey yokmuş bebeklere onu vereceğine devam sütü verebilirsin yada mama şeklinde olanlar...muz kabızlık yapar çok sık vermeni tavsiye etmem.
Bisküvi yerine ekmek içini ufalayıp verebilirsin sonuçta kalorisi çok yüksek yetişkin insan bile düşünerek yerken sen bebeğine verme canım.Kilo aldıkça hoşuna gider kalori bol ama yetiştikçe de hastalıklar artar
Biz nasıl büyüdük diyebilirsin belki de evet büyüdük ama kendi adıma söyleyim hastalıktan kıçımı kurtaramıyorum tüm bağışıklık sistemim çökmüş vaziyette.Allah bebeklerimizi korusun :nazar: Amin

Canım inek sütü demişin nasıl içiriyorsun o inek sütünü anlamadım orasını.Yoğurdunu mu yapıyosun?
Pekmezi direk mi veriyosun bişeyemi karıştırıyorsun?
canım benimki 3.550 doğdu.2 gün sonra 3,300 e düştü.
Şimdi 4.5aylık.6 ,300 gr

inek sütünü bire bir sulandırıyorum bideşeker katıyorum bazende özellikle geceleri sütün içine birkaç kaşık pirinç unu ve şeker ekleyip kaynatıyorum gece uyanınca soğumuş oluyo içiriyorum.oekmeze gelince direk tatlı kaşığıyla verdiğim oluyor ama bazende yoğurtla karıştırıp veriyorum baya katıyorumki şekerlensin yoğurt çünkü oğlum şekerli şeyleri yiyor bu arada benimki sadece 3 ay anne sütü aldıcnm

Danone :53: inek sütü :53: muz :53: hazır meyve püreleri :53:
Canım sen ne yaptın ya minnacık bebeğe bu kadar zararlı şeyleri neden yüklüyorsun
Danone - hazır meyve pürelerine neden ihtiyaç duyuyorsun yaz günü herşey var meyveni geçir rendeden
Yoğurdunu kendin yap hadi yapmaya üşeniyorsan en azından evde yediğin yoğurda hzırladığın meyve püresini koy al sana danone...inek sütü kadar zararlı bişey yokmuş bebeklere onu vereceğine devam sütü verebilirsin yada mama şeklinde olanlar...muz kabızlık yapar çok sık vermeni tavsiye etmem.
Bisküvi yerine ekmek içini ufalayıp verebilirsin sonuçta kalorisi çok yüksek yetişkin insan bile düşünerek yerken sen bebeğine verme canım.Kilo aldıkça hoşuna gider kalori bol ama yetiştikçe de hastalıklar artar
Biz nasıl büyüdük diyebilirsin belki de evet büyüdük ama kendi adıma söyleyim hastalıktan kıçımı kurtaramıyorum tüm bağışıklık sistemim çökmüş vaziyette.Allah bebeklerimizi korusun :nazar: Amin

Canım hazır kavanoz mamalarını ben de tüketiyorum çünkü bebeğim kendi yaptığım püreleri ve meyve sebze şeylerini yemiyor onları yiyor ama .
Danone ben de yediriyorum .Cici bebeyi de bizzat benim doktorum da önerdi.
Ama inek sütüni asla tavsiye etmedi hele hele şu sütçülerden aldığımızı asla dedi.
Günlük süt alcan dedi ama cam şişedekilerden dedi ondan yoğurt mayala dedi hatta.
Muz ben de yediriyorum yoğurdun içine katıp ama sık değil fazlası kabız yapar doğru.

inek sütünü bire bir sulandırıyorum bideşeker katıyorum bazende özellikle geceleri sütün içine birkaç kaşık pirinç unu ve şeker ekleyip kaynatıyorum gece uyanınca soğumuş oluyo içiriyorum.oekmeze gelince direk tatlı kaşığıyla verdiğim oluyor ama bazende yoğurtla karıştırıp veriyorum baya katıyorumki şekerlensin yoğurt çünkü oğlum şekerli şeyleri yiyor bu arada benimki sadece 3 ay anne sütü aldıcnm

Benim doktorum da şişe sütüyle yapabilirsin sütlacını muhallebisini pirinç ununu dedi.
Ben de yarı yarıya karıştırıp pişiriyorum yok sen süt diyince acaba dedim direk sütmü içiriyo bebeğe ondan şaşırdım :)

ahhh kızlar bende hiç istemiyorum ama maalesef oğlum sütümü bıraktıktasn sonra devam sütünü de içmedi diğer şeylere gelince canım mmalesef ben çalışan bir anneyim ve bebeğime annem bakıyor ve sende taktidr edersinki işine karıştırmıyor bu saydığım çoğu seye annem başladı e oğlumda alıştığı için kesmem imkansız kadına bişey diyemem al bakmam derr valla ne versede ne yapsada yabancı bakıcıdan iydir dimi ama (bu arada bende sağlıkçıyım inan biliyorum bazı şeylerin zararını ama ne yaparsın..

bebeğim 10. ayını bitirdi bugün.
3,5 ay süren ne yaptıysak geçmeyen gaz sorunu vardı. ne yöntemler uyguladık.sallamak istememiştim ilk zamanlar. en fazla 1 ay dayanabildik. sonra bir baktık çarşaf içinde sallıyoruz bir sağa bir sola...
son olarak yatağımızın üstünde, ayak ucunda ( olur da aparat duvardan çıkarsa yatağın üstüne düşsün diye) hamak yaptık. kurtarıcımız oldu. ilk mızmızlanmaya başladğı saniyede ayağımızın ucuyla ittiriyorduk. 5 dk sallanıyordu. (iki duvar arası mesafe uzadıkça daha çok sallanır.)
atopik egzaması var bebişimin. bi sürü krem şurup kullandık. 8 aylıkken sünnet ettirdik.9 aylıkken bir daha sünnet oldu bahtsız kuzum. şimdiki aklım olsa doğduğu hafta yaptırırdım. bilinçleniyor çocuk. sünnetten sonra bezini değiştirmek tam bi işkence oldu. korkuyordu.
ek gıdalara geçiş birçok annenin yaptığı gibi oldu bizde de. 10 aylık bir bebekten çok şey öğrendim şimdiye kadar. paylaşmak isterdim ama yazmakla bitmez tabi... :)
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Canım hazır kavanoz mamalarını ben de tüketiyorum çünkü bebeğim kendi yaptığım püreleri ve meyve sebze şeylerini yemiyor onları yiyor ama .
Danone ben de yediriyorum .Cici bebeyi de bizzat benim doktorum da önerdi.
Ama inek sütüni asla tavsiye etmedi hele hele şu sütçülerden aldığımızı asla dedi.
Günlük süt alcan dedi ama cam şişedekilerden dedi ondan yoğurt mayala dedi hatta.
Muz ben de yediriyorum yoğurdun içine katıp ama sık değil fazlası kabız yapar doğru.

Canım maalesef her doktorun dediği de doğru olmuyor
Şimdiden bebeklerimiz meyve ve sebze yemezse büyüdükleri zaman hep o alıştıkları tatları arayacaklar
Ve o zaman inan bana üzülen sen olacaksın bebeğim sebze yemekleri yemiyor diye
Hele bi kış gelsin ilk yapacağım şey kışlık sebzelerden püreler,çorbalar
Tabiki de bianda yemeleri beklnemez düşünsene şekerli olan devam sütünden başka bişey tatmayan bi çocuk ilk defa tatsız tuzsuz sebzeleri ve ekşimsi meyveleri tadıyor.Ama 1-2 hafta boyunca hergün 1-2 çay kaşığı versek inş alışacaklardır.Ben dün ilk defa yumurta sarısı ve peynir tatırdım mesela ecişti büzüştü ama verdim.
5 gün önce ilk sebze çorbasını içirdim hiç hoşuna gitmedi ama kaçması için bi neden değil en azından sağlıklı olduğunu biliyorum.Bende danone yerine kendim yapıyorum muhallebisini.Cici bebe sanırım içinde en masum olanı çünkü arada bende düşünüyorum versem mi diye küçükken ne severek yerdik annemde diyor ver diyo ama hala düşünüyorum işte.Zararlı değil mi zararlı ama en zından arada sevdiği bir lezzet olur

ahhh kızlar bende hiç istemiyorum ama maalesef oğlum sütümü bıraktıktan sonra devam sütünü de içmedi diğer şeylere gelince canım mmalesef ben çalışan bir anneyim ve bebeğime annem bakıyor ve sende taktidr edersinki işine karıştırmıyor bu saydığım çoğu seye annem başladı e oğlumda alıştığı için kesmem imkansız kadına bişey diyemem al bakmam derr valla ne versede ne yapsada yabancı bakıcıdan iydir dimi ama (bu arada bende sağlıkçıyım inan biliyorum bazı şeylerin zararını ama ne yaparsın..

Canım seni çok iyi anlıyorum benim bebeğimde beni emmek istemiyor bu aralar iyice iştahtan kesildi
Devam sütünü de içmek istemiyor ama tıkıyorum bi şekilde içim onu verirken bile buruk ama biz istemedik sütümüz azalsın :( canım en azından süt veriyorsan da şekeri başlamasaydınız keşke şeker insan hayatı için çok zararlı büyük insanlar bile şekersiz içmeye çalışırken o minik yavruma nasıl bir zarar öyle düşün.Pekmezi yoğurda karıştırmak mantıklı ama bi sorum olacak pekmezdeki demir kaybolmuyor mu hala bu soru kurcalıyor kafamı.Canım pekmezi direkt olarak içirme midesi ekşir suyla karıştırıp içecek gibi içsin bari kıyılır midesi dikkat et canım
Canım çok bilmişlik yapmak için değil bende bilmiyorum belki aranızda en deneyimsiz olanınız benimdir ama çok araştırıyorum doktorumla irtibat halindeyim.Sonuçta buradabirbirimize deneyimlerimizi anlatıyoruz lütfen sizde benden bildiklerinizi esirgemeyin.sevgilerimle

bebeğim 10. ayını bitirdi bugün.
3,5 ay süren ne yaptıysak geçmeyen gaz sorunu vardı. ne yöntemler uyguladık.sallamak istememiştim ilk zamanlar. en fazla 1 ay dayanabildik. sonra bir baktık çarşaf içinde sallıyoruz bir sağa bir sola...
son olarak yatağımızın üstünde, ayak ucunda ( olur da aparat duvardan çıkarsa yatağın üstüne düşsün diye) hamak yaptık. kurtarıcımız oldu. ilk mızmızlanmaya başladğı saniyede ayağımızın ucuyla ittiriyorduk. 5 dk sallanıyordu. (iki duvar arası mesafe uzadıkça daha çok sallanır.)
atopik egzaması var bebişimin. bi sürü krem şurup kullandık. 8 aylıkken sünnet ettirdik.9 aylıkken bir daha sünnet oldu bahtsız kuzum. şimdiki aklım olsa doğduğu hafta yaptırırdım. bilinçleniyor çocuk. sünnetten sonra bezini değiştirmek tam bi işkence oldu. korkuyordu.
ek gıdalara geçiş birçok annenin yaptığı gibi oldu bizde de. 10 aylık bir bebekten çok şey öğrendim şimdiye kadar. paylaşmak isterdim ama yazmakla bitmez tabi... :)
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Canım neden iki defa sünnet olmak zorunda kaldı bi sorun mu çıktı yoksa fıtık falan mı baş gösterdi
Sallamayacağım diyen sallıyor canım bende aynı sen gibi başladım sonra bi baktım ayağımda sallıyorum :1:
Hamak fikrini bizede söylediler ama bi türlü yapmadık aslında çok güzel fikir
Beşiğinde sallanarak uyumak istemiyor maalesef Elfide'm
Atopik egzama ne oluyor ki canım ne gibi belirtileri var?
Canım sen yine fırsat buldukça yaz inan deneyimli annelere ihtiyacımız var önümüzde rehber olarak

Back