Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

aman ne kadar büyüttün ev kadınlığını :)
günlere de katılmayacaksa ev kadınlığının zor tarafını açıklar mısın ?
ha çok entel ev kadını olmaktan bahsediyorsan o ayrı
beraber toplanıp mahallenin fırınına Uğur Dündar gibi baskın filan yapacaksa hanımlar buna sözüm yok ama genelde bizin Türk hanımları Recep İvedik 3 ün başlangıç sahnesindeki gibiler .Hele de orta yaşa girince . Evet evet ya çalışmasınlar .Her biri bir dahi yetiştirecek haklısın çalışmasınlar .

Ev hanımlığını küçümsemek neden peki?

merhaba elma dilimi benim kızımda yaklaşık bir buçuk senedir bakıcı ellerinde kızım ocak ayında 3 yaşına girecek ama ben ilk 16 ay yanında oldum ücretsiz izin aldım şimdi dediğim gibi bakıcımız bakıyor çok şükür sorunumuz yok şimdilik istanbulda oturuyorum ve 750 tl veriyorum ama apartman komşum kendisi o yüzden fiyat uygun geçenlerde mazeret izni almıştım o gün kızımı parka götürdüm yaklaşık birbuçuk yaşlarında ikiz erkek çocuğu vardı ve başlarındada yabancı uyruklu iki bayan ve inanılmaz suratsız en başta bebekler onların sandım ama harketlerinden ilgisizliklerinden anladım sanırım bakıcıydılar ve birtanesi çocuğa gözümün önünde vurdu ve kaptığı gibi eve götürdü içim paramparça oldu benim kızımda bakıcı ellerinde ama şiddete meyiilii anneanne babaanne bile olsa baktırmazdım eğer çok sıkışık değilseniz en azından birkaç ay daha yanında olsanız biliyorum eninde sonunda çalışacaksınız ama inanın bende elimde olsa işe daha geç başlardım ..işten eve geliyorum kızım ayrı sarılıyor oğlum ayrı çalışsam bir dert çalışmasam bir dert ne olacak halimiz çok ama çok acil çalışan anneler için düzenlemeler yapılmalı her işyeri kendi bünyesinde kreş açmalı anneler çocuklarından ayrı kalmasın

kimsenin küçümsediği yok ama arkadaş çalışan kadınları çocuklarını para için önemsemeyen bir canavar gibi tarif etmiş .
O onun densizliği. Ne çalışan anneler canavardır ne de ev hanımları bütün gün yayılıp oturup kek börek yer. Kafamızda ki ön yargıları kırabilsek problem kalmayacak ama ...

daha fazla ısrar etme istersen saçma fikirlerinde .

Saçma sapan insanlar yüzünden banlandım. Ama gerçekten umrumda değiller...

Çalışacağım ve çocuğumu da pek çok ev hanımından iyi yetiştireceğim.

Bakıcı-babaanne konusundaki kararımı da daha önce yazdım. Bir süre babaanne ile vakit geçirip alışıp alışamadımlarını gözlemleyeceğim

zaten bakma sen onlara . Kendini kötü hissettirmeye çalışıp mutlu olanlar var .Hİççççç umursama çalışmaya devam et . Dedim ya evde kendin bakınca eınsteın olmuyor çocuk .Üreten anne baba içinde büyüsün daha iyi .

Nerede oturuyorsunuz

Babanesine birakirdim ben torunu neticede dayaktan oldurcek hali yok. Acta birakmaz bir bakicidan cok daha iyi bakar bence. Yani neticede yasli bir insan sabri olmayabilir bi takim seylere ama yinede ne bilim ben kani cani nede olsa. Bi yabanciya nasil guvenebilir ki insan bilemedim.

Cocugunuzla vakit gecirmicekseniz neden dogurdunuz aceba.
Bakiyorumda hep para iş öncelikli oluyor bircok kiside. Yillar sonra cocugunla aranda ki olan mesafeden anlarsin simdiki yaptigin yanlisi.
Hep ananeler babanneler buyutuyor sizde artik gercek anlamda torunlarinizla tadarsiniz simdi tadabileceginiz duygulari.
Bence ise girmemelisiniz. Gecimimiz zor oluyor diyorsanda bakicida parali dedigin gibi. Babannelerde cocuklari cok farkli alistirabiliyor. Düzeni cok degisir bebeginizin. Bence ayri kalmayin o yuzden.

çalışan anneler çocuğu ile vakit geçirmiyor mu

çocuğu yaptım, çalıştım ve çocuğuma baktım

bir gün de bakmadığımı yahut sevmediğimi düşünmedim.

çocuğum da bakıcısını bana tercih etmedi, mesafe felan da koymadı.

Kaynananizin cocugunuza gelisimi acisindan ögretebilecegi cok fazla bilgiye sahip oldugunu düsünmüyorsaniz tecrübeli br bakiciya verin.

Hiçççççç ama hiiiiiiiç katılmıyorum yorumunuza

Konu sahibi için demiyorum ama şu cümleniz var ya beni benden alıyor. Tek maaşla çocuğuma istediğim / onun istediği / olması gereken imkanları sunamayacaksam tabii ki çalışacağım. Ve tek de olmayacağım, çalışan gül gibi de çocuğuyla arasında bağ kuran milyonlarca anne var. Hatta eğer ev hanımıysanız çocugunuzla bağınız daha kuvvetli olur gibi saçma sapan bir cümle de kurmayacağım.

6 aylik cocuk atilirmiymis ya hersey maddiyatmi
cocuk 3 yasina 5 yasina girer yarim gun cocuk kreşe verilir o saatlerdede calisilir siz hangi kafadasiniz asil

Bu benim fikrim
Gözlemlediklerimde bu sekilde..

Teşekkür ederim fikriniz için fakat konu 1 yıl öncesine ait.

Çalışmak çocuğumla vakit geçiremeyeceğim anlamına nasıl geliyor acaba?

Evde oturup bütün gün kk'de Saçmalayanlar daha mı iyi vakit ayırıyor çocuğuna? Başında dur oynasın, tv aç izlesin... Bu mu yani çocuğa vakit ayırmak?

Yorumlar okumadim belki aynisini yazan olmustur...siz bu cocugu niye dünyaya getirdiniz...sizi günde 1 saat bile görmeyecekse...

Beni günde 1 saat göremeyeceğini nerede yazmışım? Ya da siz nerenizden saçmaladınız bunu?

Çocuk 1.5 yaşını geçmiş zaten. Nasıl ve niye hortlatılıyor bu konular anlamıyorum.

Aynen öyle... Yapılan yorumlar mantıklı olsa hadi neyse.

6 aylik cocuk atilirmiymis ya hersey maddiyatmi
cocuk 3 yasina 5 yasina girer yarim gun cocuk kreşe verilir o saatlerdede calisilir siz hangi kafadasiniz asil

Bu benim fikrim
Gözlemlediklerimde bu sekilde..

Çocuk 3 yaşına 5 yaşına gelince, hem de sadece yarım gün çalışmak?

Şaka yapıyorsunuz herhalde. Bu dediğiniz zaman dilimi ancak mesleği olmayan, vasıfsız kişiler için mümkün olabilir. Meslek sahibi birinin işten bu kadar uzak kalması=bir daha yıllarca işsiz kalması=ömür boyu dikiş tutturamaması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…