Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

bence babaannesi baksın sonuçta kanından hem küçük diye düşünme ben çocuğumu 5 aylıkken babaannesine bırakıp çalışmıştım . çokta güzel baktı hem evinde yakınmış gözün arkada kalmaz ben sanmıyorum bakıcı sabahtan akşama onunla ilgilnesin koyacak tv nin karşısına saatinde falan yemek yedirsin. Akşamdan ne yiyecekse hazırlarsın götürürsün kayınvalidene tembih edersin verir o en azından dene bakalım bakabilecek mi

Ben de öyle yapmaya karar verdim. İşe başlamadan önce ara sıra birkaç saatliğine bırakmayı deneyeceğim. Oğlum da yavaş yavaş alışır herhalde

Ben kafa yapısını kastediyorum, yoksulluğu imkansızlığı değil.

Tamam o kafa yapısıyla bir çocuk büyütmüş yetiştirmiş meslek sahibi yapmış değil mi bende kafa yapını kasdettim zaten yani önceden öyle ek gıdaya ne zaman başlıyım hazır mama yerdireyim yoktu herşeyden yiyorlardı hasta mı oluyorlardı eksikleri mi vardı siz nasıl bakılmasını istiyorsanız söylersiniz. Mamasını yapar verirsiniz. Yemesini yememesi gerektiği şeyleri söylersiniz torunu sonuçta bakıcıdan daha iyi bakar kanı canı. Misafirliğe de gidebilir misafir de gelebilir çocuk var diye zaten soyutlayamaz kendini. Deneyin olmadı düşünürsünüz bakıcı işini ama bakacak biri varken acırım bakıcıya verilen paraya.

Daha önce defalarca söyledim ama tekrar söyleyeyim, çalışayım mı çalışmayayım mı diye sormadım. Çalışma saatimi ve çocuğumun iyiliğini düşünebiliyorum. Yine de teşekkür ederim fikriniz için

Katılıyorum. Çalışmıyorsan çalışma, başkasına niye karışıyorsun yani.

Siz devam edin kariyer konusundaki yersiz düşüncelerinize.

Sonra da nereden ekonomi yapsam nerden kıssam diye düşünür, kemere bir delik dahaaçtırırsınız

evde çocuğunu kendisi büyüten anneler eınsteın yetiştirdiği için bacımız haklı olabilir :)

Bencede bakıcı tutun. İki gün sonra kv nin kaprisini çekmektense. Neler okuyoruz burada. Hiç değilse bakıcı alır parasını yapar işini. Ama iyi birilerini bulmak lazım. Mesela benim arkadaşımın annesi çocuğa bakıyor, insan gözü kapalı emanet eder. Öyle birini umarım en kısa zamanda bulursunuz.

Merhaba arkadaşlar,

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
Babanne diyorum hiç düşünmeden. Alacağınız bakıcının sizin istediklerinizi yapacağını nerden biliyorsunuz? Dövmeyeceğini, evinizden bi şeyler çalmayacağını, çocuğunuza ilaç verip uyutmayacağını? Felaket tellalı değilim inanın hepsini yaşadık ben ve kardeşim çocukken. Ben allah kısmet ederse 3 yaşına kadar kayınvalide ve anneme baktırıp sonrasında iyi bir anaokuluna vermeyi düşünüyorum. Siz de bakıcıya vereceğiniz parayla gayet iyi bir okula gönderebilirsiniz çocuğunuzu o zaman kadar babannesi baksın derim

Sorduğunuza şöyle yanıt vereyim; (zor oluyor mu demiştiniz)
Kızım 2,5 aylıkken işe başladım.Tam zamanlı değil.
Annem babam p.tesi geldi cuma günü akşamına kadar kaldı.(babam çalışıyordu zaten)
Evimle işim arası 15 dk.yürüme mesafesine olduğundan rahatım.Ayrıca istediğim saatte gelir ,istediğim saatte çıkardım.
1 yaşın da tam zamanlı işe başladım.
14 aylıkken kreşe başlamak zorunda kaldım.(yeğenimin vefatı,annemin üzüntüden hasta olması sebebiyle).
Babaanne bakabilir mi bilemiyorum lakin yazdığınız kriterlerde bir bakıcıya çocuğunuzu emanet edemeyeceğinizi düşünüyorum.Babaanne konusunda karasız kalmanız çok normal.Bulabilirseniz iyi bir bakıcı çok daha iyi olur.

bence babaanesi bakmak istiyorsa bırakın baksın siz ona akşamları gereken özeni göstereceksiniz nasıl olsa,sonuçta 10 saatten fazla çalışacağınızı yazmışsınız yazık değil mi o emeğin çoğu bakıcıya gidecek kaldı ki bakıcılarda öyle aman aman dikkatli bakmıyor hiç yoktan ailesinden biriyle beraber olması güzel bişey..

Valla neler yazıldı bilmiyorum ama ben son zamanlarda hic iyi seyler duymadım...
Arkadasim öğretmen, diger ogretmen arkadaslari eve kamera koymuşlar.
Akşam izledikleri görüntüler annelerin kaldirabilecegi turden degil, yazamıyorum...
Insanlar ne ara bu kadar vahsilesti?
Simariklik, aglayip, zirlama Ortadoğu cocuklarinin genlerinde var. O yüzden babaanne iyi yetistirmez demeyin, verin o baksın...

keşke anneniz baksa.. benim yıllardır annem bakıyor sağolsun, hiç bir sorunla karşılaşmadık karşılıklı :) ama anneanne imkanı yoksa babaanne baksın, inanın kendi kanından birinin ilgilenmesi her zaman daha iyi..

hiçbiri. maneviyata hiç anlam veremem ama maddi anlamda çok ihtiyacınız yoksa çalışmayın. inanın göründüğü giiiiiiiiibi değil. çok ama çok zor.

çocuklarını para için başkalarının eline terk eden anneler bana hoş gelmiyor. bi de çocugunu emanet ettigi, çocugunun tüm sorumlulugunu üstüne yıktıgı kişiye, 10 saat bakım karşılıgı 1500 ü çok görmek :KK57: çok enteresan valla.. babaanneye verme çünkü işine gelmez. bi sorun oldugunda babaanneye çemkiremezsin bakıcıya çemkirebilecegin gibi. çünkü babaanne der ki; ''madem çok biliyorsun otur kendin bak çocuguna, yapıp başından atmakla olmuyo bu işler'' der... bakıcı diyemez ama, o yüzden bakıcıya ver :) iyice agır konuşmadan kesiyorum burada.

iyi tamam senin dedigin gibi yapsınlar. yapıp yapıp sonra da daha 2-3 yaşındayken terk etsinler çocuklarını elalemin bakıcılarına kreşlerine. sonra da ben annesiyim desinler... biyolojik anne olur anca. çocugu büyüten, ilgi gösteren bakıcılar ne de olsa.

sonuçta tercih meselesi bu. kimi çocugunu büyürken görmek, yanında olmak ister. patronunun işlerini yapmaktsan çocugunu büyütür.. kimi de kariyerini parasını daha çok sever çocugundan. çocuguyla ilgilenmek yerine patronu para kazansın diye didinir. ben karışamam bu tercihlere. ama fikrimi de söylerim yani.

(mecburen çalışanları kast etmiyorum elbette)

Yazdıklarını görünce şoka girdim resmen.
Öncelikle genelleme yapamazsın böyle bir konuda.
Keşke her ev hanımı dediğin kadar donanımlı olupta çocuğu için evde otursa.
Ben senin şu mecburen çalışanlar diye ayırdıklarından değilim.
Çok şükür ihtiyacım değil lüksüm için çalışıyorum.
Ama iddia ediyorum evhanımı olan komşularımın hepsinden çok daha iyi bir anneyim.
Oğlumun arkadaşlarının annesi evhanımı,hertürlü lüksleri var ama çocukların akşam 10 da nerde olduğundan bile haberleri yok.
Ben işyerimden , oğlumu bırak arkadaşlarının ne yaptığından bile haberdarım.Herhangi birinin başına bişey gelse aradıkları ilk insan benim.Hangisinin çocuğunun sigara içtiğini bile bilirim.
Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum,eve gidince çocuklarımın dersleriyle ilgileniyorum.Etrafımdaki çoğu kadından fazla ilgi ve sevgi gösteriyorum çocuklarıma.Üstüne birde onlara iyi bir gelecek sağlayabilmek için para kazanıyorum(harikayım ben ya:KK70::rolleyes:)
(Bu arada genelleme yapmadan yazmaya çalıştım,sadece çevremi anlatıyorum.Bazı evhanımlarına saygım sonsuz.)

dinlemeyi bilmiyoruz
dinlemeyi bilmediğimiz için de anlamıyoruz
anlamayınca anlaşmazlıklar kaçınılmaz oluyor

fikir istenen konuyla, geldiği yer arasında dağlar, denizler, ovalar var yahu
ilginç :KK43:

mecburen çalışmaktan kastınız nedir?
kocam da ben de devlet memuruyuz .
kızım 1,5 yaşında iken 3 yıl ara verdikten sonra yeniden özel sektörde işe başladım .
6 yaşına gelince de devlet memuru oldum. Kızım doğduğunda zaten evimiz vardı .Kira derdimiz yoktu yani mecbur değildim çalışmaya sizin kafanıza göre .İzmir'e gelince ikinci evimizi aldık . Kredi ile aldık (Kocamı istanbuldaki evi satmamak için zor ikna ettim (çünkü ileride oradan gelecek kira ile belki de kızımı çok iyi bir özel üniversitede okutacağım taksitlerini oranın kirası karşılasın diye )
Görünüşte çalışmaya mecburiyetim yok gibi size göre ama bana göre de var .
Size göre vicdansız bir anneyim kendime göre ise çok fedakarım .
Ben de bilirdim kadın günlerinde göbek atıp kek börek yiyip k...ç büyütmeyi .

niye ev hanımları göbek atıp k.ç mı büyütüyor? ve açıkçası ev hanımı olamazsın sen. yani ''ben de bilirim evde k.ç büyütmeyi'' deme boş yere. yapamazsın, yapabilecegini iddia ediyorsan buyur yap. sıkılırsın en basitinden, duramazsın.

neyse zaten eger 6 yaşına gelince çalışmaya başladıysan sana zaten lafım yok. benim lafım 1-2-3-4 yaşlarındaki çocuklarını terk edenlere.

Yazdıklarını görünce şoka girdim resmen.
Öncelikle genelleme yapamazsın böyle bir konuda.
Keşke her ev hanımı dediğin kadar donanımlı olupta çocuğu için evde otursa.
Ben senin şu mecburen çalışanlar diye ayırdıklarından değilim.
Çok şükür ihtiyacım değil lüksüm için çalışıyorum.
Ama iddia ediyorum evhanımı olan komşularımın hepsinden çok daha iyi bir anneyim.
Oğlumun arkadaşlarının annesi evhanımı,hertürlü lüksleri var ama çocukların akşam 10 da nerde olduğundan bile haberleri yok.
Ben işyerimden , oğlumu bırak arkadaşlarının ne yaptığından bile haberdarım.Herhangi birinin başına bişey gelse aradıkları ilk insan benim.Hangisinin çocuğunun sigara içtiğini bile bilirim.
Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum,eve gidince çocuklarımın dersleriyle ilgileniyorum.Etrafımdaki çoğu kadından fazla ilgi ve sevgi gösteriyorum çocuklarıma.Üstüne birde onlara iyi bir gelecek sağlayabilmek için para kazanıyorum(harikayım ben ya:KK70::rolleyes:)
(Bu arada genelleme yapmadan yazmaya çalıştım,sadece çevremi anlatıyorum.Bazı evhanımlarına saygım sonsuz.)

ya yok, biraz (epey) abartarak yazıyorum tabi ki. yoksa her ev hanımının çocuguna bakmadıgının da, çalışan annelerin de ilgisiz olmadıgının da farkındayım. eleştiri eleştiridir :)

yine de bana ters geliyor küçük yaştaki çocugu elalemin eline vermek. yani ortada ciddi bi durum yoksa (mecburiyet, kötü yaşanmışlıklar... vs.), insanın içi el vermez valla. yani lüks için el kadar çocugu başkalarına vermenin bence bahanesi yok. ha bahaneyse bahane.... ver çocugu yetiştirme yurduna, büyüsün, sürekli de haberdar ol yaptıklarından, bu arada para kazan sadece... o çocuk yine büyür 10 yıl boyunca, parayı gönderdigin sürece. yani her şekilde büyüyor zaten çocuk. ama dedigim gibi çok küçük yaşlardaki çocugu başkasına vermek ıı ıhhh bana hiiiç hoş gelmiyor, üstelik para ve kendi zevki için.

ha senin işin belki de rahattır bi çoguna göre, çalışma saati ya da diger şartlar açısından. o zaman daha rahat ilgilenirsin çocugunla. bazı kadınlar sırf çalışıyor olmak için agır bi işe giriyor sonra da çocuk kim bilir nerde... eve gelince de yorgun, surat bi karış, hayattan bezmiş....

bu arada senin çocuklarınla iglileniş şeklin de bana uymuyor :) yani her şeylerini bilmek... arkadaşlarının bile naaptıgından haberdarsın falan... bu da bana uygun gelmiyor :) bu kadar sorup soruşturmak bence ilgilenmek degil. ama herkesin görüşü kendine tabi.

ya yok, biraz (epey) abartarak yazıyorum tabi ki. yoksa her ev hanımının çocuguna bakmadıgının da, çalışan annelerin de ilgisiz olmadıgının da farkındayım. eleştiri eleştiridir :)

yine de bana ters geliyor küçük yaştaki çocugu elalemin eline vermek. yani ortada ciddi bi durum yoksa (mecburiyet, kötü yaşanmışlıklar... vs.), insanın içi el vermez valla. yani lüks için el kadar çocugu başkalarına vermenin bence bahanesi yok. ha bahaneyse bahane.... ver çocugu yetiştirme yurduna, büyüsün, sürekli de haberdar ol yaptıklarından, bu arada para kazan sadece... o çocuk yine büyür 10 yıl boyunca, parayı gönderdigin sürece. yani her şekilde büyüyor zaten çocuk. ama dedigim gibi çok küçük yaşlardaki çocugu başkasına vermek ıı ıhhh bana hiiiç hoş gelmiyor, üstelik para ve kendi zevki için.

ha senin işin belki de rahattır bi çoguna göre, çalışma saati ya da diger şartlar açısından. o zaman daha rahat ilgilenirsin çocugunla. bazı kadınlar sırf çalışıyor olmak için agır bi işe giriyor sonra da çocuk kim bilir nerde... eve gelince de yorgun, surat bi karış, hayattan bezmiş....

bu arada senin çocuklarınla iglileniş şeklin de bana uymuyor :) yani her şeylerini bilmek... arkadaşlarının bile naaptıgından haberdarsın falan... bu da bana uygun gelmiyor :) bu kadar sorup soruşturmak bence ilgilenmek degil. amaherkesin görüşü kendine tabi.
h Neden ? Habersiz olmak daha mı iyi?

h Neden ? Habersiz olmak daha mı iyi?

her şeyden haberi olmayınca illa habersiz olmak gerekmiyor. her an her şeylerini takip edip, çocukların hayatına iyice dahil olmak bana göre yanlış. ortası bence makul olan. bilinmesi gerekenleri bil, gerisini araştırma, bilme. çocugun kendine özel bir şeyleri de olsun.

bu arada senin çocuklarınla iglileniş şeklin de bana uymuyor :) yani her şeylerini bilmek... arkadaşlarının bile naaptıgından haberdarsın falan... bu da bana uygun gelmiyor :) bu kadar sorup soruşturmak bence ilgilenmek degil. ama herkesin görüşü kendine tabi.
kızım sende onu beğenme bunu beğenme . Çok enteresan görüşlerin var .Hani derler ya bekara karı boşamak kolay senin kesin ne kocan var ne çocuğun .Ev hanımı olsun ama çocuğunun ne yaptığını da sorgulamasın tamam o zaman çalışsın madem . :)
yok onu da beğenmiyorsun .
çok komedi görüşleriniz var doğrusu . :)

X