Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

sizin yerinizde olsam bir yaşını beklerim, ondan sonra bakıcı veya kreş.
arada sırada da babannede bırakırım ama tümden sorumluluğu ona vermem. mesela karlı havalarda babanne gelip kalsa güzel olur. çünkü siz de trafiğe falan yakalanabilirsiniz.

oğlum 9 aylıkken başladım işe, eşim bakıcı fikrine tamamen karşıydı, babanne baktı. güzel baktı aslında ama bize yerleşmesi gerekti o dönem, o konu biraz sıkıntılı oldu. sizin öyle bir durum da yok, onu da düşünürsek belki kreş yaşına kadar babanne de düşünülebilir, ama çok uzun süre olmayacak şekilde planlama yapın.

eski konuymuş ya, neyse artık :)

babaanne konusunda aklına takılan sorunları bakıcının üstesinden gelebileceğini sanıyorsan yanılıyorsun.. bu ülkede çocuk bakıcısıyım diyen kadınların %90ı akşama kadar tv izliyor elinde örgü ile çocuğa uzaktan bakıyor, komşularla ilişkileri ilerlettiğinde onlara oturmaya gidiyor.. ayrıca döven de var.. çocuk yemek yemediğinde ne seviyorsa onu dayıyor..
yani ben bir anne gibi bakan bakıcı ya 1 duydum ya 2..
sen mürebbiye arıyorsun o da mümkün değil..

bu bağlamda 1000 tl vermek bana pek mantıklı gelmediği için babaanne bakarım derse ona vermek daha mantıklı gibi geliyor.. en azından zarar vermeyeceği konusunda hemfikiriz..

işe başlamadan bir zaman önce mesela 2 hafta kadar beraber bakarsınız sen anlatırsın güzelce uyarsa ne mutlu uymazsa da çok kötü bakacağını da sanmıyorum.. eve geldiğinde, hafta sonu zamanlarda sen bebeğinle kaliteli vakit geçirip aradaki farkı kapatabilirsin..

isabet olmus en azindan cocuguna biraz kendiniz bakmis oldunuz pek gönüllü olmasanizda...

Ruh hastası falan mısınız? Çocuğuma canım feda, öyle olmasa dünyaya getirmez, kariyerimi düşünürdüm zaten. Ayrıca sizi hiç ilgilendirmez, konu dışı saçma sapan fikirlerinizikendinize saklayın. Zira ne ben sizin küçük fikirlerinizi umursarım, ne de siz küçük, vasıfsız hayatınızda iş, meslek, kariyer gibi şeylerin önemini anlayabilirsiniz

isabet olmus en azindan cocuguna biraz kendiniz bakmis oldunuz pek gönüllü olmasanizda...

Bu nasıl saçma bir yorum kendinizde değilsiniz sanırım gönüllü olmadığını nerden çıkardınız sinir oluyorum sizin gibilere bende çalışan bir anneyim hemde doğum iznim biter bitmez işe başlamak zorunda kaldım kimse küçücük bebeğini bırakıp işe koşa koşa gitmiyor hanımefendi oturup klavye başından boş boş konuşmayın azıcık saygı çok bir şey değil.

denemek ıcın bı kac kez ısınız oldugu gerekcesıyle bırakın... Gereklı zamanlrda su bu yemeklerını yedı mı dıye arayıp sorgulayın.. Size tepkısıne gore karar verırsınız..

Kendi çocuğuna bakmak için gönüllü olmadığına nasıl emin olabildiniz merak ettim. Öyle olsaydı bakıcı babaanne demez verir birine çoktan çalışırdı.

En kötü babaanne en iyi bakıcıdan iyidir demek geldi dilimin ucuna ama galiba çok iddialı bir söz olurdu. Eğer bakıcılar standardizasyona tabi olsalardı bu ülkede, nitelikli ve yaptıkları işe hakim olsalardı, güveneceğin tek şey kişinin vicdanı ve iyi niyeti olmasaydı ki onun da garantisi yok; işte o zaman babaanneye değil de bakıcıya bırak derdim. Hele derdini anlatamayacak kadar küçük bir bebeğin bir yabancıyla başbaşa bırakılması ya çok cesur ya da çaresiz insanların yapabileceği birşey bana göre.

öncelikle bakıcının dört dörtlük bakacağını düşünmeyin, bizim sitede çöpten kullanılmamış bez çıkıyordu bir süre sonra öğrenildi bakıcı bebeğin altını sık değiştirmek istemiyormuş tabi anne de bezler azalmıyor gibi bişey demiş kadın temiz bezleri çöpe....
babanne eğer sağlığı yerinde ise en iyi bakıcıdan daha iyidir. emin olun bakıcı da öyle eğitici aktiviteler,saatlik ek gıda, oyun, uyku ... vs mümkün değil .
her bakıcı kötüdür demiyorum, ama çocuk bazı şeyleri anlatıp kendini ifade edecek hale gelesiye kadar aile bireyi bakması taraftarıyım...

sakın kv'ye bırakmayın çocuğunuzu. böyle bir hatayı sakın yapmayın. benim naçizane fikrim; biraz daha bekleyin, çocuk 3-4 yaşına gelsin. şimdi çalışan annelerin bebeklerine kreşler bakıyor. ben hatırlıyorum 3,5-4 yaşında çocuklara bakan yerler var. fiyatlarıda uçuk değildi.

Bu arada konu sahibi size yorum yapamadım
Bende babanneye bıraktım başkasına bırakamazdım kendi annem başka şehirde biz zaten anne sütüyle devam ettik babannedeyken bir 3 ay sonra ek gıdalara başlayınca ben zaten hazırladım meyve püre çorba yoğurt babanneylede oturup konuştum tutum önemli şu saatte şu şu saatte bu anne ben dikaktliyim sende lütfen uy dedim sonuçta onlar biraz daha eski düşüncede oluyorlar sağolsun uydu arada kendi kafasına göre takıldı hemen eşimi devreye soktum ben söylersem alınır belki diye şimdi oğlum 2 yaşına girecek hala babnnemiz bakıyor sağılsun hiç gözüm arkada değil herşey gönlünüzce olur inşallah

Babanneyle aranızda az da olsa bir sorun varsa, sevmiyorsanız, içiniz ısınmadıysa, kesinlikle bakıcı !!! o ufacık sorun, kocaman bir dağa dönüşüyor sonra. yaşadım, biliyorum.

Teşekkür ederim, ilk mesajıma ekledim güncel durumu. Konu 1 sene önceki konum. Ben iyi birini bulamadığım için ve babaanneye bırakmayı da eşim istemediği için işe başlayamadım. Sonra istanbula taşındık, yine iyi birini bulamadım. Derken 12-13 ay geçti. Artık 1 sene sonra 2,5 yaşındayken kreşe vermeyi düşünüyorum

anneniz ile dönüşümlü baksınlar 1 hafta o bir hafta kv niz ayrıca siz kv güvenmeyin derim anlattığınız kişi pek de bebek bakmaya yanaşabilecek biri değil baksa bile burnunuzdan getirir gibi...
anneniz hafta arayla yatılı gelsin evi çok uzak değilse 2 saat falansa uzaklığı
6,5 aylık idare edebiliyorsanız bence en azından ek gıda işini halledince işe başlayın

Mune konumu kapatabilir misiniz lütfen. 1 sene aradan sonra hortlatıldı, ilk mesajı editleyip yazdım ama hala okumadan yorum yapanlar var.

Ben sizi yadirgamak istemem belki sartlar oyle gerektiriyor olabilir. Ben yurt disinda yasadigim icin burda imkanlar daha kolay bu konularda. Sadece cevremde gördügüm bebeklere hem ananeleri babanneleri bakmasi bunuda dogru bulmuyorum sadece. Tüm gün birakmak var sonrada yorgun argin gelip ilgilenmek var bide bir kac saat birakmak var. Sacma diyemezsiniz dusunceme. Naptiniz peki sonuc olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…