Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

ne eğitimli insanlar var belgeli çocuk bakıcıları var bi aile sıcaklığında büyütemiyebiliyor.
Tabi ki öyle haklısınız. Kimisi de gayet güzel büyütür. Bakıcılar çoğunlukla kötü diye kadınlara çocuk yaptıktan sonra çalışmayın siz diyemeyiz ama. Ya babaanne anneanne çözümü bulunur ya da gerçekten iyi bir bakıcı için daha çok araştırma yapılır.

Şaşırmadım, üzüldüm.. Üslubunuz mükemmel, annelere bu kadar pervasızca konuşmanızı kınadım. Üni.de akademisyenim, kendimi sorguladım sağolun..

akademisyen oldugunu niye belirttin? konuyla ne ilgisi var? madem belirttin, üzerinde anlaşma saglanması imkansız konularda sorgulama kendini. kaç tane işe yarar makale yayınladın, kaç defa ciddi araştırmada bulundun? kaç defa bir başkası ya da bir yayın tarafından atıf aldın, onlar üzerinde sorgula kendini. daha sonra dersin akademisyenim diye.

resmen akademisyen kelimesinin anlamını kaydırdın :KK70:

akademisyen oldugunu niye belirttin? konuyla ne ilgisi var? madem belirttin, üzerinde anlaşma saglanması imkansız konularda sorgulama kendini. kaç tane işe yarar makale yayınladın, kaç defa ciddi araştırmada bulundun? kaç defa bir başkası ya da bir yayın tarafından atıf aldın, onlar üzerinde sorgula kendini. daha sonra dersin akademisyenim diye.

Mervecik gercek hayatta da boylemisin sen ? Onune gelene daliyorsun, dalga geciyorsun ?

Son düzenleme:
Mervecik gercek hayatta da boylemisin sen ? Onune gelene daliyorsun, dalga geciyorsun ?

dalga geçmedim ki... durduk yere gelmiş akademisyenim diyor. tabi akademisyenim diyince biz hazıra ol'a geçip kabul edecegiz her söyledigini, öyle zannediyor sanırım. yoksa böyle alakasız bi konuda niye söylesin ki bunu? müstehakını verdim sadece :KK48: yoksa dalga geçmem forumda genelde, ciddiyimdir çogu zaman. önüme gelene dalıyorum tabi onda haklısın.

gerçek hayatta böyle degilim. daha politik takılıyorum.

dalga geçmedim ki... durduk yere gelmiş akademisyenim diyor. tabi akademisyenim diyince biz hazıra ol'a geçip kabul edecegiz her söyledigini, öyle zannediyor sanırım. yoksa böyle alakasız bi konuda niye söylesin ki bunu? müstehakını verdim sadece :KK48: yoksa dalga geçmem forumda genelde, ciddiyimdir çogu zaman. önüme gelene dalıyorum tabi onda haklısın.

gerçek hayatta böyle degilim. daha politik takılıyorum.
Burda da politik takılmaya çalışmalısınız yoksa biliyorsunuz, ban ha geldi ha gelecek:KK66:

Hanımefendi kelimeyi kaydıran ben miyim siz misiniz şimdi :KK54: üniversite mezunusunuz ve neyi neden dediğimi anlamamışsınız tebrik ederim. bende tam da bu yüzden dedim zaten. neyse konuyu dağıtmayalım tekrar söylüyorum ben annelere bu kadar pervasızca konuşmanıza takıldım..

iyi tamam senin dedigin gibi yapsınlar. yapıp yapıp sonra da daha 2-3 yaşındayken terk etsinler çocuklarını elalemin bakıcılarına kreşlerine. sonra da ben annesiyim desinler... biyolojik anne olur anca. çocugu büyüten, ilgi gösteren bakıcılar ne de olsa.

sonuçta tercih meselesi bu. kimi çocugunu büyürken görmek, yanında olmak ister. patronunun işlerini yapmaktsan çocugunu büyütür.. kimi de kariyerini parasını daha çok sever çocugundan. çocuguyla ilgilenmek yerine patronu para kazansın diye didinir. ben karışamam bu tercihlere. ama fikrimi de söylerim yani.

(mecburen çalışanları kast etmiyorum elbette)
mecburen çalışmaktan kastınız nedir?
kocam da ben de devlet memuruyuz .
kızım 1,5 yaşında iken 3 yıl ara verdikten sonra yeniden özel sektörde işe başladım .
6 yaşına gelince de devlet memuru oldum. Kızım doğduğunda zaten evimiz vardı .Kira derdimiz yoktu yani mecbur değildim çalışmaya sizin kafanıza göre .İzmir'e gelince ikinci evimizi aldık . Kredi ile aldık (Kocamı istanbuldaki evi satmamak için zor ikna ettim (çünkü ileride oradan gelecek kira ile belki de kızımı çok iyi bir özel üniversitede okutacağım taksitlerini oranın kirası karşılasın diye )
Görünüşte çalışmaya mecburiyetim yok gibi size göre ama bana göre de var .
Size göre vicdansız bir anneyim kendime göre ise çok fedakarım .
Ben de bilirdim kadın günlerinde göbek atıp kek börek yiyip k...ç büyütmeyi .

Calisip maasini oldugu gibi bakiciya verenleri hic anlamiyorum ben hic de anlayamayacagim

Yok kariyer, yok sosyallik yemisim kariyerini

Benim oglum kucukken gorumcemle bir yere gittmistik gorumceminde oglumdan 1yas kucuk kizi vardi k.v benim evimde bir defa bakti yani ona birakmak zorunda kaldim
Eve dondugumde cocuklar oglumun odasinda oturuyolardi
Babannem odadan cikmamiza izin vermedi tv izliyo duyamiyomus(rahatsiz olmus hanfendi) bizede tv izletmedi falan dediler bi eve girer girmez
İki kucuk cocugu atmis odaya kapiyida kapatmis tv izlemis.
Oglum 5 kizda 4 yasindaydi o donem

Yani ben k.v bir daha birakmadim
Bakiciyada guvenmem
Krese verin

mecburen çalışmaktan kastınız nedir?
kocam da ben de devlet memuruyuz .
kızım 1,5 yaşında iken 3 yıl ara verdikten sonra yeniden özel sektörde işe başladım .
6 yaşına gelince de devlet memuru oldum. Kızım doğduğunda zaten evimiz vardı .Kira derdimiz yoktu yani mecbur değildim çalışmaya sizin kafanıza göre .İzmir'e gelince ikinci evimizi aldık . Kredi ile aldık (Kocamı istanbuldaki evi satmamak için zor ikna ettim (çünkü ileride oradan gelecek kira ile belki de kızımı çok iyi bir özel üniversitede okutacağım taksitlerini oranın kirası karşılasın diye )
Görünüşte çalışmaya mecburiyetim yok gibi size göre ama bana göre de var .
Size göre vicdansız bir anneyim kendime göre ise çok fedakarım .
Ben de bilirdim kadın günlerinde göbek atıp kek börek yiyip k...ç büyütmeyi .
Ünsanların hayattan beklentileri farklı.

Koyun gibi aynı yerde otlamak isteyenlerle polemiğe girmemek lazım

Merhaba arkadaşlar,

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
Çocuğuna kendin bak .Yazık 6 aylık çok ağlıycak o kesin.Ve bugünler geri gelmez keşke keyfini çıkarabilsen ..1 yıl daha dayan.

Cok titiz olabilirsiniz cocugunuz icin en iyisini isteyebilirsiniz ancak onu en onemli seyden mahrum birakiyorsunuz. Gunde 10-12 saat ondan uzak olacaksiniz. Sizi ne zaman gorecek. Bence eger durumunuz varsa biraz bekleyin ve biraz daha buyudugunde calisin 12 saat cok uzun bir sure.
Daha önce defalarca söyledim ama tekrar söyleyeyim, çalışayım mı çalışmayayım mı diye sormadım. Çalışma saatimi ve çocuğumun iyiliğini düşünebiliyorum. Yine de teşekkür ederim fikriniz için
Şu sözü de söylemeden geçemeyeceğim .''Diploma insanın cahilliğini alır ama eşeklik baki kalır''

Katılıyorum. Çalışmıyorsan çalışma, başkasına niye karışıyorsun yani.

Calisip maasini oldugu gibi bakiciya verenleri hic anlamiyorum ben hic de anlayamayacagim

Yok kariyer, yok sosyallik yemisim kariyerini

Benim oglum kucukken gorumcemle bir yere gittmistik gorumceminde oglumdan 1yas kucuk kizi vardi k.v benim evimde bir defa bakti yani ona birakmak zorunda kaldim
Eve dondugumde cocuklar oglumun odasinda oturuyolardi
Babannem odadan cikmamiza izin vermedi tv izliyo duyamiyomus(rahatsiz olmus hanfendi) bizede tv izletmedi falan dediler bi eve girer girmez
İki kucuk cocugu atmis odaya kapiyida kapatmis tv izlemis.
Oglum 5 kizda 4 yasindaydi o donem

Yani ben k.v bir daha birakmadim
Bakiciyada guvenmem
Krese verin

Siz devam edin kariyer konusundaki yersiz düşüncelerinize.

Sonra da nereden ekonomi yapsam nerden kıssam diye düşünür, kemere bir delik dahaaçtırırsınız

dediğiniz gibi bu devirde bakıcıya ödenen paralar gerçekten çok çokl fazla ve gereksiz.benim kızımada kv bakıyor.evime geliyor kreş saatine kadar uyanmasını bekliyor sonra kreşe bırakıyor.akşam ben gelmeden yarım saat öncede kreşten alıyor.bebekken bütün gün beraberlerdi allah razı olsun 6 aylıkkenden beri bakıyor.gözüm arkada kalmıyor güzelde bakıyor.ama hep bi gebe kalıyorsun kvye evi uzaga taşıyamıyorz mesela.hep yanyana olmak zorundayız.çünkü bunun ilkokulu var dye.çocuga bakan kv ise vadakarlık da size düşecek.evinin eksikleri,canının istedikleri,kıyafeti ara sıra almak gerekecek gönlünü yapmak için.zor bu işler gerçekten zor

Siz kendi mesleğinizde ilgili benzer sorgulamaları yaptınız mı?

Yoksa bir mesleğiniz yok da o yüzden mi sadece üniversite mezunuyum, çalışıyorum dediniz? ya da mesleğinizin önemsenecek bir tarafı olmadığını mı düşündünüz?

dediğiniz gibi bu devirde bakıcıya ödenen paralar gerçekten çok çokl fazla ve gereksiz.benim kızımada kv bakıyor.evime geliyor kreş saatine kadar uyanmasını bekliyor sonra kreşe bırakıyor.akşam ben gelmeden yarım saat öncede kreşten alıyor.bebekken bütün gün beraberlerdi allah razı olsun 6 aylıkkenden beri bakıyor.gözüm arkada kalmıyor güzelde bakıyor.ama hep bi gebe kalıyorsun kvye evi uzaga taşıyamıyorz mesela.hep yanyana olmak zorundayız.çünkü bunun ilkokulu var dye.çocuga bakan kv ise vadakarlık da size düşecek.evinin eksikleri,canının istedikleri,kıyafeti ara sıra almak gerekecek gönlünü yapmak için.zor bu işler gerçekten zor

Biz yakın oturuyoruz zaten, kendi evimiz olduğu için taşınma düşüncemiz de yok. O açıdan sorun olmaz. Fedakarlık açısından da sorun olmaz. Yabancı biri değil sonuçta, eşimin ailesi. Bebeğime bakmasalar da alırım birşey isteseler.

Bence babaanne en mantıklısı çok iyi bir geliriniz yoksa. Bakıcı paraları da az buz değil hani ve sadece çocuğa bakacak eve gelip yine temizliğinizi yemeğinizi siz yapacaksınız. Paranız cebinizde kalsın babaanne baksın tamam belki bazı şeyleri bilmiyor olabilir kaç sene önce çocuk büyütmüş ama öğrenir yani mamasını filan yanına verdikten sonra neden yapmasın hem köy hayatı yaşamış filan diye neden küçümsüyorsunuz köyde yaşayanlar kötü mü bakıyorlar çocuklarına imkanlarla iyi çocuk bakmayı karıştırmayın birbirine imkanlar el verdiğinde bakmış büyütmüş yetiştirmiş meslek sahibi yapmış çocuğunu. Öyle özel mamalar yok ne ek gıda ile başlasam derdi olmamış öyle insanlar ama öyle çocuklarda herşeyin organiğini tükettiğinden çok daha sağlıklı çocuklar oluyorlar daha önce büyütmüş yine bakar.

Umarım bizim babaanne de bizi şaşırtır.
Ben babanne baksın taraftarayım. Amcamın eşi yani yengem, evine yemek yapmaz ütüyü bilmez aklına gelebilecek herşeyden uzak bir kadındı çalışma hayatı oludğu için şuuan 57 yaşında ve torunu oldu. gelini ise hemşire. birbirlerine otobüsle 1,5 saat uzaklıkta oturuyorlardı. kimse inanmıyordu. ne gelinin ne de yengem hiç aklımıza gelmezdi şuan 10 aylık olan torununa 6 aydır yengm bakıyor ve öyle güzel bakıyor ki hayatını ona adadı orda kalıyor. bir ay birbirlerine çalışma süreçleri oldu snra da beraber kaldılar ve mamasını anesi hazırlayıp bırakıyor. yengem evni temizliğini yemeğini bebeğin bakımını gideriyor. yani bebek hem evinde hemde babannesiyle kalyor.

Bence babaanne en mantıklısı çok iyi bir geliriniz yoksa. Bakıcı paraları da az buz değil hani ve sadece çocuğa bakacak eve gelip yine temizliğinizi yemeğinizi siz yapacaksınız. Paranız cebinizde kalsın babaanne baksın tamam belki bazı şeyleri bilmiyor olabilir kaç sene önce çocuk büyütmüş ama öğrenir yani mamasını filan yanına verdikten sonra neden yapmasın hem köy hayatı yaşamış filan diye neden küçümsüyorsunuz köyde yaşayanlar kötü mü bakıyorlar çocuklarına imkanlarla iyi çocuk bakmayı karıştırmayın birbirine imkanlar el verdiğinde bakmış büyütmüş yetiştirmiş meslek sahibi yapmış çocuğunu. Öyle özel mamalar yok ne ek gıda ile başlasam derdi olmamış öyle insanlar ama öyle çocuklarda herşeyin organiğini tükettiğinden çok daha sağlıklı çocuklar oluyorlar daha önce büyütmüş yine bakar.
Ben kafa yapısını kastediyorum, yoksulluğu imkansızlığı değil.

bence babaannesi baksın sonuçta kanından hem küçük diye düşünme ben çocuğumu 5 aylıkken babaannesine bırakıp çalışmıştım . çokta güzel baktı hem evinde yakınmış gözün arkada kalmaz ben sanmıyorum bakıcı sabahtan akşama onunla ilgilnesin koyacak tv nin karşısına saatinde falan yemek yedirsin. Akşamdan ne yiyecekse hazırlarsın götürürsün kayınvalidene tembih edersin verir o en azından dene bakalım bakabilecek mi

X