Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

Bakıcı bir yabancı sonucta..
Bakabılecekse tabı kı babaannesı bakmalı
Sen kocanı sevmıyor musun,onu da buyuten babaanne nıhayetınde!
Yabancıdan bın kat ıyıdır..

[QUOTE="elmadilimi, post: 37804644, member: u?[/QUOTE]

neredeyse seninle aynı durumdayım elmadilimi. tek fark benim oğlum 9.5 aylık. işe başladığımda 10 aylık olacak. bizimkine de babaanne bakacak, türlü tereddütlerim olmasına rağmen. ama inşallah zamanla birbirlerine alışacaklarını düşünüyorum.
Eger emziriyorsan süt sagman falan gerekecek. Gerci bikac ay sonrasi icin dusunuyorsun emziriyorsan sabah aksam emzirmenin kafi gelecegi yasa gelmis olacak bebegin. Benim de meslegim var ve seni cok iyi anliyorum. Yani ise baslama gerekcelerim seninkilerle birebir ayni. Benim cevremdeki herkes ki bunlarin cogu ev hanimi, mutlaka calismam gerektigini soyler bana hep. Bebegim daha 10 aylik bile olmamis ama evde cok oturdugumu dusunenler bile var.madem bu kadar oturdun ikinciyi de yapiver bari diyenler de.Ama nedense KKdaki anneler bizim paraya duskunlukten boyle davrandigimizi dusunseler de olayin arka plani cok farkli. Para belki ucuncu besinci sirada falan yer alir herhalde. Dusundugun strateji guzel. Babaanneyi deneyince belki hosuna gidecek. Sonucta bakici dedigin tanimadigin etmedigin insan. Bir cocugun sadece uyku yemek vs degil ki ihtiyaci.ilgi alaka egitim vs gibi Manevi bir cok ihtiyaci da var ve ben bunlari bakicinin saglayabilecegini dusunmuyorum.gerci babaanne bunlari saglayabilir mi onu da bilmiyorum, bizimkinde de turlu turlu eksiklik olmasina ragmen gozu gibi bakacagindan eminim, boyle olmasi en azindan diger ufak tefek seyleri gormememi saglayacak. insallah siz de babaanne ile iyi anlasirsiniz ve senin dikkat ettigin seylere o da dikkat eder de sorunsuz atlatirsiniz sureci. Insallah biz de.

ben aynı duruma kendimi koydum sizin yerinize evet profesyonel bakım tercih ederdim ilk etapta eğitim konusunda daha otoriter oluyor bakıcılar ama ne kadar güvenebilirdim bilmiyorum.güvenemezdim sanırım babaannesinin bakmasını uygun görürdüm çünkü ancak kendi kanından biri güvenle bakabilir. ben aşırı paranoyak olduğum için ve bu zamana kadar gördüğüm bakıcı profillerinin çoğunda pskolojik sorun tespit ettiğim için babaaanne derdim bu benim fikrim tabiki işini şefkatle profesyonelce yapan bakıcılarda vardır kimsenin hakkını asla yemem.

Ben olsam bakiciyi tercih ederdim ama fiyatlar yüksekmis

Önce babaanneyi deneyeceğiz sanırım. Birbirlerine alışıp alışamadıklarını göreceğim.

Cidden cok güzel bi plan olmus tebrikler. Kendi sorununuzun cevabını yine en güzel kendiniz vermissiniz. Böyle yavaş ilerlemek bebek icin de mantıklı olur. Birden alısmadıgı bi düzenin icine girmis olmaz.
Ogluşunuzu mucuk mucuk öpüyorum. :KK15:Umarım iş de bebek de birarada istediginiz gibi gider, kolay gelsin cok.

Çok teşekkür ederim, sağolun.:KK68:

Bu tür mesajları önemsemeyin. Tabi ki kadınlar da okuyacaklar ve çalışacaklar. Herkes bebeğiyle daha çok zaman geçirmeyi, kendisi eğitim vermeyi ister. Ama kadınlar kariyerlerini de önemsemeliler. Ben şahsen bebek olunca iki yıllık ücretsiz izni kullanmayı düşünüyorum. Ama ben akademisyenim. Kadro olarak yükselmem gecikse de evde de ücretsiz izinde dahi olsam makale yazmaya vs. devam edebileceğimden dolayı mesleğim çok etkilenmez. Ama özel sektörde çalışan bir insan için özellikle bu kadar süre işten uzak kalmak sorun olabilir. Annelik çok güzel ve kutsal bir şey. Ama bir birey olmaktan vazgeçmeyi gerektirmez.

Yani çalışma isteğim sadece kendimle alakalı da değil. Ev kredisi ödüyoruz, eşimin öğrenim kredisi ödenecek duruyor. Bu şartlarda artık kendimize alışveriş yapmayı bıraktık, bebeğimiz için de birşey alırken iki kere düşünmek zorunda kalıyoruz. Gitgide masrafları da artacak... Yani ben çocuğuma kendim bakıp da ihtiyaçlarını karşılayamamaktansa çalışmayı tercih ediyorum. Ama insanlar anlayışsız...

Etrafinizda aile hayati duzgun bir komsu vs yok mu. Eve gelen bir kadina hm daha cok para veriliyor hem de tek kisi cocukla basbasa sıkılıp tv acip oturtuyor cocugu.
Ogluma 11 ayliktan beri komsum bakiyor. Bazen Gezmeye de goturuyor, geleni de oluyor, dede annane diyor onlara, torunlari gelmisse ordan eve gelmek istemiyor. Ama aileyi taniyorum sevgiyle yaklastiklarini biliyorum. Etkinlik kitap okuma vs beklemiyorum anlamiyorlar bundan. Eksik kalan tarafi evde tamamliyorum. Tabi benim sansim brans ogretmeni olmam ve tum gun calismamam.
Etrafinda varsa temiz aileler onlari degerlendir. Bakici tek kisi olmamali bence biz yokken de aile hayatinin icinde olmali cocuk, sosyallesebilmeli.

Öyle birileri yok maalesef. Düşündüğümüz biri vardı ama o da benim doğumumdan beri bir başka ailenin iki çocuğuna bakıyor. Aklımda olan başka biri daha var aslında ama onun da 3 ya da 4 çocuğu var sanırım. O kalabalıkta da hem ilgilenemez, hem de diğerleri seveyim derken zarar verebilir bizimkine.

neredeyse seninle aynı durumdayım elmadilimi. tek fark benim oğlum 9.5 aylık. işe başladığımda 10 aylık olacak. bizimkine de babaanne bakacak, türlü tereddütlerim olmasına rağmen. ama inşallah zamanla birbirlerine alışacaklarını düşünüyorum.
Eger emziriyorsan süt sagman falan gerekecek. Gerci bikac ay sonrasi icin dusunuyorsun emziriyorsan sabah aksam emzirmenin kafi gelecegi yasa gelmis olacak bebegin. Benim de meslegim var ve seni cok iyi anliyorum. Yani ise baslama gerekcelerim seninkilerle birebir ayni. Benim cevremdeki herkes ki bunlarin cogu ev hanimi, mutlaka calismam gerektigini soyler bana hep. Bebegim daha 10 aylik bile olmamis ama evde cok oturdugumu dusunenler bile var.madem bu kadar oturdun ikinciyi de yapiver bari diyenler de.Ama nedense KKdaki anneler bizim paraya duskunlukten boyle davrandigimizi dusunseler de olayin arka plani cok farkli. Para belki ucuncu besinci sirada falan yer alir herhalde. Dusundugun strateji guzel. Babaanneyi deneyince belki hosuna gidecek. Sonucta bakici dedigin tanimadigin etmedigin insan. Bir cocugun sadece uyku yemek vs degil ki ihtiyaci.ilgi alaka egitim vs gibi Manevi bir cok ihtiyaci da var ve ben bunlari bakicinin saglayabilecegini dusunmuyorum.gerci babaanne bunlari saglayabilir mi onu da bilmiyorum, bizimkinde de turlu turlu eksiklik olmasina ragmen gozu gibi bakacagindan eminim, boyle olmasi en azindan diger ufak tefek seyleri gormememi saglayacak. insallah siz de babaanne ile iyi anlasirsiniz ve senin dikkat ettigin seylere o da dikkat eder de sorunsuz atlatirsiniz sureci. Insallah biz de.

İnşallah...
Açıkçası kvalide oğluma çok düşkün, sürekli az gördüğünden yakınıyor. Bu durumda diğer çocuklara davrandığı gibi davranmaz diyorum. Kendi çocuklarını büyütürken de cahilmiş, çok küçük anne olmuş. Şimdi daha farkında bazı şeylerin.

Kim bilir belki tahminimden çok daha iyi bakacak, bilemiyorum. Hayırlısı olur inşallah.

ben aynı duruma kendimi koydum sizin yerinize evet profesyonel bakım tercih ederdim ilk etapta eğitim konusunda daha otoriter oluyor bakıcılar ama ne kadar güvenebilirdim bilmiyorum.güvenemezdim sanırım babaannesinin bakmasını uygun görürdüm çünkü ancak kendi kanından biri güvenle bakabilir. ben aşırı paranoyak olduğum için ve bu zamana kadar gördüğüm bakıcı profillerinin çoğunda pskolojik sorun tespit ettiğim için babaaanne derdim bu benim fikrim tabiki işini şefkatle profesyonelce yapan bakıcılarda vardır kimsenin hakkını asla yemem.
Çevredeki çoğu kişi, tanıdık ve çok iyi birini bulmadıktan sonra bakıcıyla çocuğu tehlikeye atmış olursun diyor.

Onun dışında evde bir yabancının bulunması da beni rahatsız edecek. Çünkü daha önce eve hırsız girmedi ama çevremden biri tarafından düğün takılarım çalındı, paranoyak oldum.

Başka pek çok soru var kafamda.

Bakıcı bir yabancı sonucta..
Bakabılecekse tabı kı babaannesı bakmalı
Sen kocanı sevmıyor musun,onu da buyuten babaanne nıhayetınde!
Yabancıdan bın kat ıyıdır..

Sorun zaten eşimi büyütme şekli. Oğlumun yediği içtiği, giydiği, kullandığı herşeye, babası böyle mi büyüdü sanki diyor. E ne yapayım yani, babası yoklukta büyümüş. Ben de çocuğumu yavan ekmekle mi doyurayım, yırtık ayakkabı mı giydireyim...

BU YAZDIKLARINIZDAN SONRA KAYINVALİDENİZE VERMEYİN ÇOCUĞUNUZU.
AZLA YETİNİN ÇALIŞMAYIN... BÖYLESİ DAHA SAĞLIKLI...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Çocukggelişimi okuyan üniversite öğrencisi bul 2 tane.biri olmadiginda diğeribakar.hem ucuz hem pprofesyonel GGerçi bebek küçüksayilir

Ben olsam bakiciyi tercih ederdim ama fiyatlar yüksekmis

Bazı yorum yapanlar az bile buldu!

Bende sizin gibi calismak istiyorum. Benim.oglumda bir yasinda azcik daha.kendini bilsin krese baslaticam.cocuklarla cok eglenir daha.iyi olur diye dusunuyorum.. Avukatmissiniz.ne guzel.mesleginiz var.. Bence cocugunuz icin ara verin bir kac ay daha en azinda.. Daha.cok kucuk.. Calismadiginizda da geciniyorsaniz.bence.biraz daha durun derim.. Bir kac ay meslege ara vermeniz keyfi degil sonicta.cocugunuz kucuk.. Ben ne.kaynana ne bakiciya guvenemiyorum. En mantiklisi kres bence..

Zaten hamileliğinin başında bıraktım işi, bir yılı geçti. Bir sene daha beklemek lazım kreş için, en az bir sene...

Kayınvalidenize güvenmiyorsunuz ve olabilecekleri tahmin ediyorsunuz. Bakıcı ya maaşınızın büyük bir bölümünü verecekseniz (çok ciddi maddi sıkıntınız olmasa gerek bunu alternetif olarak değerlendirdiğinize göre) kres yaşına gelene kadar bekleyin derim ben. 18 aydan sonra verebilirsiniz en geć 2 yaşından sonra. Daha iyi eğitim alıp, gelişim sürecine daha faydalı olacaktır kreş.
Bahsettiğiniz yaşa gelmesi için 1-1,5 sene var daha, az bir zaman değil.

BU YAZDIKLARINIZDAN SONRA KAYINVALİDENİZE VERMEYİN ÇOCUĞUNUZU.
AZLA YETİNİN ÇALIŞMAYIN... BÖYLESİ DAHA SAĞLIKLI...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Ben derdimi anlatamıyorum maalesef. Çalışayım mı çalışmayayım mı diye sormuyorum kimseye...

Çocukggelişimi okuyan üniversite öğrencisi bul 2 tane.biri olmadiginda diğeribakar.hem ucuz hem pprofesyonel GGerçi bebek küçüksayilir

Profesyonel olmak yerine tecrübeli, merhametli olmasını tercih ediyorum.

çocuklarını para için başkalarının eline terk eden anneler bana hoş gelmiyor. bi de çocugunu emanet ettigi, çocugunun tüm sorumlulugunu üstüne yıktıgı kişiye, 10 saat bakım karşılıgı 1500 ü çok görmek :KK57: çok enteresan valla.. babaanneye verme çünkü işine gelmez. bi sorun oldugunda babaanneye çemkiremezsin bakıcıya çemkirebilecegin gibi. çünkü babaanne der ki; ''madem çok biliyorsun otur kendin bak çocuguna, yapıp başından atmakla olmuyo bu işler'' der... bakıcı diyemez ama, o yüzden bakıcıya ver :) iyice agır konuşmadan kesiyorum burada.
çocuğu başkalarının eline para için terketmek ne demek allahaşkına .
Sizi duyan da çocuğunu dilendiriyorlar zanneder
Bu nasıl bir üslup bu nasıl bir mantık ?
Elinde düzgün bir mesleği olan kadın çocuk doğurmasın mı ya da doğurdu diye o kadar emek verdiği mesleği hiçe mi saysın .
Ya evet sizin gibiler beğensin diye evde otursun kadın günlerine katılsın dimi .

Merhaba arkadaşlar,

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
İkisinin de avantajları ve dezavantajları var.

Ancak;

1.) Kvaliden pek titiz değil diyorsun ama gelecek kadının ne kadar titiz olduğunu nereden biliyorsun? Belki kvalidenden daha pis bir kadın ama sen bunu günde göreceğin birkaç dk ile zaten anlayamazsın.

2.) Bakıcının da helal süt emmişine rast gelmek çok önemli. En nihayetinde hayatının en önemli varlığı ile baş başa bırakıp gideceksin. Terbiyesi dahil her şey ona bağlı. Gözlemleme şansın yok kadını ama kvalidenin tarzını bildiğin için küçük kurgular yapabilirsin. Bakıcının her cinsi var sapığı bile.

3.) Kvaliden çocuğa bakacağı için kendini çocuk üstünde söz sahibi hissedebilir. Senin karşı olduğun şeyleri kendi tarzına göre normal sayıp uygulayabilir. Mesela kola içirilmesi ya da yanlış beslenme yöntemleri gibi. Buna bir şeyler demek istesen bile seni takmayacaktır. Bir de çocuk bakmak kolay bir şey değil. Zaman zaman ciddi stresini sana yansıtacaktır. Bunlar da gerçekler..

Ama ben en iyi bakıya karşı anneanne , babaanne seçeneklerini tercih edenlerdenim.

Merhaba, oğlunu bakıcılarla büyütmüş biri olarak size söyleyebileceğim şey babaanne eğer bakabilecekse babaanneye baktırın evet belki biraz şımarık oluyor çocuklar ama en azından gözünüz arkada kalmıyor, bakıcılar konusunda yaşadığım kötü tecrübelerden sonra kesinlikle bakabiliyorlarsa anneanne ya da babaannenin 3 yaşına kadar bakmasını 3 yaşından sonra da kreşe vermek çok daha makul geliyor bana.

çocuğu başkalarının eline para için terketmek ne demek allahaşkına .
Sizi duyan da çocuğunu dilendiriyorlar zanneder
Bu nasıl bir üslup bu nasıl bir mantık ?
Elinde düzgün bir mesleği olan kadın çocuk doğurmasın mı ya da doğurdu diye o kadar emek verdiği mesleği hiçe mi saysın .
Ya evet sizin gibiler beğensin diye evde otursun kadın günlerine katılsın dimi .
Ama kayınvalidenizden öyle bahsedince ben kıyamadım çocuğunuza......
Yoksa derdini anlattın arkadaşım sen ok!!!!

kreş neden düşünmüyorsunuz ilk 2-3 sayfayı okudum göremedim.
halihazırda sizi bekleyen bir işiniz yoksa 10 ayı bekleyip, kreşe verseniz.
o bakıcı parası ile en ala kreşte olur, hem de kimseye minnetiniz olmaz.

Babaanne diyorum.ne olursa olsun o onun torunu bir başkası babaanne den daha iyi davranıp bakacak değil caninin canı sonuçta. Ne belli hiç tanımadığın huyunu bilmedigin bakicinin çok daha iyi davranip bakacagi?
Yok olmaz dersen bakıcı olacaksa tanıdık biri olsun tanıdığın biri kanaatindeyim.
Sonic olarak karar verdin mi?:KK50:

benim kızıma babaannesi baktı 5,5 sene
yani anasınıfına başlayana kadar
pür ü pak tertemiz bir kadındır sadece şımarık oldu benim kuzu biraz
babaanneyle dene olmazsa bakıcı seçeneklerine bakarsın bence
şimdi 2. çocuğum olusa mecbur bakıcıya vereceğim.. hayırlısı artık
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu kadar pimpirikle bence ne bakıcı ne babaanne..Pimpirik derken yanlış anlamayın son derece haklısınız konu çocuk olunca. Bence 1 yaşına kadar idare etmeye çalışın.Kreşe verebilirsiniz.Babasına biraz sorumluluk yükleyin.Çalışma saatleri uyarsa akşamları alsın siz gelene kadar baksın

bende şuan hamileyim ve benim kv aynı anlattığınız standartlarda biri biran kendi kv anlattınız sandım ben kreşe vermeyi düşünüyorum doğduktan 1 sene sonra ki benimki çok fazla kırılgan oturup laf anlatsan anlayacak tarzda biri de değil biri umrumda bile değil kırılan kırılsın darılan da darılsın

Her yönüyle düşünmek lazım.
Gireceğiniz işten, atıyorum 2,000 tl maaş alacaksınız.
1,500 bakıcıya gidecekse, 500 lira için bebeğinizden ayrı kalmaya, bakıcı ellerinde büyütmeye değer mi?

Kv'ler terstir, zıtlaşırlar, kendi bildiklerinde diretirler, hâla 30 sene önceki yöntemlere göre büyütmeye çalışırlar belki ama en azından niyetinin iyi olduğunu bilirsiniz. Bakıcı kızacak mı, bağıracak mı, vuracak mı, ne yedirecek, ne içirecek, onu evlat gibi, torun gibi mi görecek yoksa banknot gözüyle mi bakacak.. Zor.

Merhaba arkadaşlar,

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?

hiçbiri. para kazanırken evladınızın psikolojisini kaybedeceksiniz. ne kadar çok kazanırsanız da o kadar çok harcarsınız. fazla zor durumda değilseniz bence çocuğunuzu kendiniz büyütün. çalışmak sadece kazanmak değil, aynı zamanda kaybetmektir.

X