• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

Bu sitede mi okudum hatırlayamıyorum bakıcılar bebekler uyusun diye bıngıldaklarına iğne batırıyorlarmışkanım dondu okuduğumda. Anlıcanız çok dikkatli olmak lazım. Benim Abimin oğluna üç sene annem baktı. Bütün sosyal hayatinı bitirdi, her zaman anne babası ne derse onu uyguladı, iki buçuk yaşına kadar tv açmadı vb. Kayınvalidenizlede iyice konuşmalısınız. Ama bence en Güzeli kreş yaşına kadar sizin bakmanız.

kesinlikle katılıyorum. kreş yaşına kadar idare edin. sonra sosyal bir ortama emanet edersiniz çocuğunuzu. hatta mümkünse hep anneyle büyüsün çocuk. keşke herkesin imkanı buna elverse.
Benimde mesleğim var ama çalışan bir annenin çocuğu olduğum için çocuğuma bunu yaşatmak istemedim. Çalışmamak evde olmak benim içinde zor hem bazen sıkıcı hemde maddi olarak zorluyor. Am abebim için öncelik çocuğun her an yanında olmak. Mesela çocuğuma harfleri ve sayıları öğretim onun ilk öğretmeni de ben oldum ve bu çok keyif verici.Kreş çocuklar için çok iyi hem profesyonel kişiler eğitici oluyor hemde arkadaşları ile eğlenceli zaman geçiriyorlar. Bak 3 yaşında sıpa ayağımda zıplıyor şu an benden başka bu şımarıklığı kimseye yapamazki.

Konuya dalmış gibi oluyorum konu sahibinden özür dileyerek yazıyorum bebegim su an 9aylik bir yıl ücretsiz izin aldım tekrar ise başladığımda 19aylik olacak tam ya hic tanımadığım bir bakıcıya bırakmak zorundayım ya da kreşe memnun musunuz 19aylik krese gitmek zor oluyor mu öğretmenim dersim az olacak 3gun sabah 8 ogleden sonra 15arasi gitmesi gerekecek kreş istiyorum ama zor oluyor mu

Benim kızım da 5,5 aylık başladı kreşe. Ben sağlıkçıyım. Normal doğum izninin üzerine sadece iki ay rapor alabildim. Maddi imkanlardan dolayı ücretsiz izin almam imkansızdı. Mecburen çok küçükken bırakmak zorunda kaldım kızımı. Kızım hastanenin kreşine gidiyor. Büyük avantajları var benim için. Ama 19 aylık bir bebek için kreş daha mantıklı geliyor bana. Çünkü bir süre sonra zaten bakıcıdan alıp kreşe vermeniz gerekecek. Çocuk iki kez uyum sorunu yaşayacak. Dediğim gibi kreş benim için en mantıklısıydı. Eğer yakınınızda güvenebileceğiniz birisi varsa bakıcı daha iyi olur ama hiç tanımıyorsanız işi şansa bırakmayın derim. Kreş daha uygun. Benim büyük kızımda kreşte büyüdü. Yine hastanenin kreşiydi. Hiç bir sorun yaşamadık Allaha şükür. Keşke imkanımız olsa da çocuklarımıza kendimiz baksak ama çalışmadan da olmuyor maalesef.

Belki bana herkes kızacak ama, bir kadın illaki çalışmalı mantığındayım. Çocuklar büyüyünce, duvarda boy boy asılı madalyonlarımız da olmuyor. Ah annecim sen evde bunalarak bana bakmışsın, harikasın da demiyor. Elbette bebeği dünyaya getirdiysek sorumluluklarımızı bilmemiz gerekiyor ki eminim sen bunları fazlasıyla yerine getirmişsin. İstersen asgari ücretle çalış hiç farketmez, inan bana evden dışarı çıkıp çalıştığında, hem kendine güvenin gelecek, hem iş ortamından soğumayacaksın hem de, psikolojin otomatikman değişecek. Bana göre yapman gereken en mantıklı iş, sana yakın oturan, vicdanlı bir ablayı işe alman ve bir an evvel işe başlaman. Hem aynı zamanda ona ev işleri ve yemek de yaptırabilirsin. kayınvalide olayına kesinlkle hayır diyorum bu arada. Bir an evvel karar vermen dileklerimle:=)

Bakıcı önceliğimdi fakat birkaç kişiyle görüştükten sonra umutsuzum şu anda...

Başıma kakacağımı sanmıyorum, zorla baktırmayacağın sonuçta. Maddi konuyu da sıkıntı etmem. Çocuğumun yiyeceğini hazırlayıp götürürüm ama mutfak alışverişlerini de yaparım yine de.

Önemli olan çocuğumun iş bakılması. Gerekirse bakıcı parasını kayınvalideye de veririm.
arkadaşım kvalideni bilemem ama iyi bir bakıcı bul derim
minnet duygun bitmiyor arkadaşım ben 1 ay durdum yanlarında söylemedikleri laf,eziyet kalmadı,yardımcı oluyorum diye sürekli bir afra tafra
5 aylıkken bıraktım bakıcıya,hem de evine götürüyorum,doğudayım,burada kendi evine gelmiyorlar
zor mu çok zor
sen kvalidenin artısını eksisini düşün,tart
benimki iğneyi bile unutur giderdi bebişin yanında,mama kaşığını eline vermiş,bizimki sokmuş ağzına,yettişmesem ALLAH korusun ne olurdu,biraz pisti de vs vs,zaten anlaşamadık,oralar uzun konu,açmayayım şimdi
kvaliden iyise de ona baktırt

Yerinde olsam bebeğin en azından kendini ifade edecek kadar büyüyene kadar kendim bakarım.

2 yaş, 2 buçuk yaşına kadar sen büyütsen sonra kreş daha güvenilir olur, ayrıca çocuğuna pek
çok olumlu davranış kazandırır..

Şahsen kendim öğretmenim. Yarım gün çalışmama rağmen, ücretsiz izin hakkımı kullanarak elimden geldiğince
çocuğuma kendim bakmak isterim. En güzel zamanları nasıl büyüdü, her şeyine tanık olmak isterim..

Sorunuza cevap veriyorum kesinlikle kreş o yoksa bakıcı bunlar yoksa anane hiçbiri yoksa babane

Canim bahsettiğin bakıcı adayları çok uçuk fiyatlar istemiş. Gerci uzun süreli çalışacakmissin ama yine de daha makul fiyat isteyen birini bulamaz misin acaba ? Babaannenizdense bakıcınin bakması daha mantikli görünüyor ama cok fazla istemisler, sanirim yaşadığınız yerden kaynaklaniyor bu .

Avukatsanız aslında arkadaşınız olan bir avukatla birlikte çalışabilirsiniz böyle birisi varsa etrafınızda. Günde bir kaç saat çalışırsınız mesela. Keşke böyle bir imkanınız olsa. Bebekten önce kendi büronuzda mı çalışıyordunuz yoksa başkasının yanında mı? Ben de hukukçuyum ama araştırma görevlisiyim. Avukat olan arkadaşlarım genelde çok uzun saatler çalışıyorlar. Özellikle de büyük bürolardakiler.

Maalesef o kadar serbest çalışma imkanım yok, o kadar çalışmayla para kazanamam herhalde.

Babaanne tabi ki torununu sever ve iyi bakmaya çalışır. Ama büyük bir ihtimalle bakmaya başladığında çocuğun yemek yeyip yemediğini sormanız bile onda sorguluyormuşsunuz gibi bir hisse neden olacak. Bir bakıcıya rahatça sorabileceğiniz şeyleri soramayacaksınız, bakıcıya talimat verebilirsiniz ama eşinizin annesine talimat veremezsiniz. Şunu yedirme, tv izlettirme demeniz bile onun için büyük sorun olabilir. Tv izlemeyecek de ne yapacağım ben bu çocukla der, ben çocuğun ne yiyeceğini bilmiyor muyum sanki der, der de der yani çok sorun olur.
Tabi çok anlayışlı bir insan da olabilir kendisi ben tanımıyorum siz tanıyorsunuz. Ama ben yine de çocuğuma vurma ihtimali olan birisine bırakamazdım herhalde.

Kayınvalidem huyumu bildiği için kuralları belirttiğimde alınmaz, çocuğa farklı bakmak istediğimi biliyor. Ama dediklerimi yapar mı, uygular mı bilmiyorum...

Başka çocuğa vurduğunu gördüm ama kendi torununa vurur mu bilmem. Konusu açılınca, yok kıyamam diyor, vursa benim tepkimin büyük olacağını da bilir. Ama bi anlık sinirle yapar mı bilmem.

Bence babaanne baksın bizim bir akraba bebekken çocuğu bakıcıya bırakmış oda ateşlenmiş kadın umursamamış şimdi 35 yaşında ve beyinden özürlü
anne yaşlandı babada 2 tahamülü yok çok zor bir hayatları var

Babaannenin de böyle bir durumu önemseyip önemsemeyeceği belirsiz...

Bizimki çocuktur, geçer diyebilir.

Babaanne sevgisiyle büyütür ama mecburen yüz göz olursunuz
bakıcıya ne kadar güvenebilirsiniz büyük şehirdeyseniz iyi araştırın neler duyuyoruz
bakıcı parası 1300 lira orası nereyse ben de yerleşeyim asgari ücretten fazla

kesinlikle katılıyorum. kreş yaşına kadar idare edin. sonra sosyal bir ortama emanet edersiniz çocuğunuzu. hatta mümkünse hep anneyle büyüsün çocuk. keşke herkesin imkanı buna elverse.
Çocuk hep anneyle büyüyecekse bayanlar okumasın ya da çalışanlar doğurmasın.

Hangisini tercih edersiniz?

Ben de bakıcı ile çocuk büyüttüm babaanne aynı şehirdeydi ama bırakamazdım
Günde ben 10 saat bakıcı 11 saat çalıştı 2010 yılında 800 lira aldı ev işi ve yemek yaptı
Sonra oğlum 16 aylıkken bakıcı bizi bıraktı ben de işimi 8 ay ben baktım 25 aylık kreşe başladı
Sizinle meslektaşım doğum sonrası da doğumdan önce çalıştığım yerde çalıştım ama bakıcı işten ayrılınca yeni birine 16 aylık çocuğu alıştırmak zor diye işten ayrıldım
Çocuk kreşe başladı yıllar oldu ben 10 yıllık tecrübeliyim ama artık iş bulamıyorum zira ayrıldığım işte 3 yıl önce aldığımı bile şimdi vermiyorlar
Kendi işim deyip avutuyorum kendimi oysa ben kalabalık büro ortamını seviyorum
Çocuk küçülmen düzen kurmak daha kolay büyüdükte 3. Bir kişiye bırakmak daha zor arkadaşlar yemeğe alıştır öyle bırak demişler ama bence kim bakacaksa onla alıştırmak daha iyi yoksa seni daha çok arar
Bir de anladığım kadarı ile hazır bir işin yok bakıcıyı bul 1 süre alıştır gerekirse babaanne de arada uğrasın sonra başla
Canını da çok sıkma ama meslekten de çok uzak kalma

Kizim 2, 5 aylikti ise döndüğümde yasina kadar kv.m bakti 1000 kmden gelip ustelik rahatsizdi da Allah razi olsun hic gozum arkada kalmadi daha sonra tanidik bir bayanla anlastim ama cokda icime sinmiyordu neyseki kendisi birakti bir sure sonra. Daha sonra baska bir tanidik yine bakti simdi ise krese gidiyor. Bence once bir kv. Deyi deneyin baktiniz olmuyor bakiciya geçersiniz elbette guvenilir ve makul rakama bakan biriyle. Tanidik ve guvenilir olmasi kriterimdi benim. Bir de cocuk buyudukce anneye olan bagliligi artiyor ve ayrilmak daha travmatik oluyor 8 ayliga kadar baslamak daha mantikli illede calisilacaksa. Cocuk daha kolay gecis yapiyor. Nacizane goruslerim..

Ben bakıcının bakması taraftarıyım.
Bakıcı cocukla ilgilenirken sizin hoşunuza gitmeyen bi sey yaptıgında rahatça uyarabilirsiniz. Istediginiz gibi yönlendirebilirsiniz. İstediginiz zaman isine son verip baskasına emanet edebilirsiniz.

Ama anneniz ya da kv niz ipleri cok kolay eline alır, çocuga da kendi kafasına göre bakar. Siz de çıt çıkaramaz zor durumda kalırsınız. Biri anneniz biri esinizin annesi. Her türlü üstünüzde otorite kurarlar, anne söyle yapma dediniz mi de direk alınırlar. Begenmediginde sen bakma diyemezsiniz. Sonra "ben kac evlat büyüttüm, sütüm haram olsun" a kadar gidebilir o iş benden söylemesi.

Merhaba arkadaşlar,

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
canım nerdesin tam olarak birini tanıyorum 1000 tl ye bakıyor tabi saatleri nasıl onu bilemem

Belki bana herkes kızacak ama, bir kadın illaki çalışmalı mantığındayım. Çocuklar büyüyünce, duvarda boy boy asılı madalyonlarımız da olmuyor. Ah annecim sen evde bunalarak bana bakmışsın, harikasın da demiyor. Elbette bebeği dünyaya getirdiysek sorumluluklarımızı bilmemiz gerekiyor ki eminim sen bunları fazlasıyla yerine getirmişsin. İstersen asgari ücretle çalış hiç farketmez, inan bana evden dışarı çıkıp çalıştığında, hem kendine güvenin gelecek, hem iş ortamından soğumayacaksın hem de, psikolojin otomatikman değişecek. Bana göre yapman gereken en mantıklı iş, sana yakın oturan, vicdanlı bir ablayı işe alman ve bir an evvel işe başlaman. Hem aynı zamanda ona ev işleri ve yemek de yaptırabilirsin. kayınvalide olayına kesinlkle hayır diyorum bu arada. Bir an evvel karar vermen dileklerimle:=)

Sıkıntı istediğim gibi birini bulamamış olmam. Bu nedenle de babaanne olabilir mi diye düşünmeye başladım. Ama sanırım öncelikle babaanneye bırakmayı deneyeceğim kısa sürelerde,sonra baktım olmuyor bakıcı bulurum o arada.

Canim bahsettiğin bakıcı adayları çok uçuk fiyatlar istemiş. Gerci uzun süreli çalışacakmissin ama yine de daha makul fiyat isteyen birini bulamaz misin acaba ? Babaannenizdense bakıcınin bakması daha mantikli görünüyor ama cok fazla istemisler, sanirim yaşadığınız yerden kaynaklaniyor bu .

Çok fazla isteyenlerden de içime sinen biri olmadı zaten. Beğenip de parada anlaşamamam gibi bir durum söz konusu değil

Babaanne sevgisiyle büyütür ama mecburen yüz göz olursunuz
bakıcıya ne kadar güvenebilirsiniz büyük şehirdeyseniz iyi araştırın neler duyuyoruz
bakıcı parası 1300 lira orası nereyse ben de yerleşeyim asgari ücretten fazla

Büyükşehir'lerin hepsinde böyle sanırım. Biz izmitteyiz

Kizim 2, 5 aylikti ise döndüğümde yasina kadar kv.m bakti 1000 kmden gelip ustelik rahatsizdi da Allah razi olsun hic gozum arkada kalmadi daha sonra tanidik bir bayanla anlastim ama cokda icime sinmiyordu neyseki kendisi birakti bir sure sonra. Daha sonra baska bir tanidik yine bakti simdi ise krese gidiyor. Bence once bir kv. Deyi deneyin baktiniz olmuyor bakiciya geçersiniz elbette guvenilir ve makul rakama bakan biriyle. Tanidik ve guvenilir olmasi kriterimdi benim. Bir de cocuk buyudukce anneye olan bagliligi artiyor ve ayrilmak daha travmatik oluyor 8 ayliga kadar baslamak daha mantikli illede calisilacaksa. Cocuk daha kolay gecis yapiyor. Nacizane goruslerim..

Şimdiden bana alıştı zaten. Süt de bıraksam, mama da verseler 2-3 saatten fazla durmuyor. Ama alışması lazım yavaş yavaş

Ben bakıcının bakması taraftarıyım.
Bakıcı cocukla ilgilenirken sizin hoşunuza gitmeyen bi sey yaptıgında rahatça uyarabilirsiniz. Istediginiz gibi yönlendirebilirsiniz. İstediginiz zaman isine son verip baskasına emanet edebilirsiniz.

Ama anneniz ya da kv niz ipleri cok kolay eline alır, çocuga da kendi kafasına göre bakar. Siz de çıt çıkaramaz zor durumda kalırsınız. Biri anneniz biri esinizin annesi. Her türlü üstünüzde otorite kurarlar, anne söyle yapma dediniz mi de direk alınırlar. Begenmediginde sen bakma diyemezsiniz. Sonra "ben kac evlat büyüttüm, sütüm haram olsun" a kadar gidebilir o iş benden söylemesi.

Karakterim gereği anneme de kayınvalideme de bunları söyleyebilirim. Beğenmezsem de böyle böyle yaptığın için bakıcı tutucam, senin bakmanı istemiyorum diyebilirim. Sorun olacağını sanmıyorum.

Kendi canı kanı , hiç öyle diyeni görmedim !

Yani önemsiz görürler anlamında söylüyorum. Çünkü bizim doktora götürdüğümüz herşey için geçer geçer diyorlar. Egzama oldu, pişik sonuçta diyorlar. Göbek fıtığı oldu, babasında da vardı kendiliğinden geçti diyorlar. Vs

canım nerdesin tam olarak birini tanıyorum 1000 tl ye bakıyor tabi saatleri nasıl onu bilemem
Buradan bakıcı aramıyorum. Fikir almak için yazdım sadece

Benimde mesleğim var ama çalışan bir annenin çocuğu olduğum için çocuğuma bunu yaşatmak istemedim. Çalışmamak evde olmak benim içinde zor hem bazen sıkıcı hemde maddi olarak zorluyor. Am abebim için öncelik çocuğun her an yanında olmak. Mesela çocuğuma harfleri ve sayıları öğretim onun ilk öğretmeni de ben oldum ve bu çok keyif verici.Kreş çocuklar için çok iyi hem profesyonel kişiler eğitici oluyor hemde arkadaşları ile eğlenceli zaman geçiriyorlar. Bak 3 yaşında sıpa ayağımda zıplıyor şu an benden başka bu şımarıklığı kimseye yapamazki.

Mesleğinizi çok merak ettim?

Herkesin görüşü farklı olabilir. Ben evde oturup bunalmış halde çocuğumla boş vakit geçirmektense çalışıp ona daha iyi şartlar sunmayı tercih ediyorum.

Günde 1-2 saat ilgilenmem de belki bizim için yeterli olur. Çünkü şımartmak istemiyorum sizin gibi.

kayınvalide size kötü davranan bencil biriyse babaanne iyi bir seçenek değil
sürekli minnet duygusu
yok aranızda bir problem yoksa babaanne tabiki iyi bir seçenek
en azından güvenli ellerde...
el gibi olmaz...bakıcı da insan çok tedirgin oluyor
hele ağzı yok dili yok minicik kuzu
ne yaptı etti size de anlatamaz
ama fikrimce en iyisi ücretsiz izin alıp birazcık daha büyümesi

Back
X