• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aşkıyla Yananlar - 2012 Umudumuz Olsun

bebeğinin cinsiyeti ne olmasını istersin (önce sağlık tabi )

• Ankete Katılan
    243
Canım bizim milletinde doktor korkusu var zaten dışardatken bissürü şikayet sayıyoz doktorun odasına girince yüzüne bakıp kalıyoz sanki öcü görmüş gibi oluyoz:1:

evet yaa cok dogru dedin
bu arada sana da geçmiş olsunn
ben de doktoru her arıcagım zaman
kalbim duracak gbii çarpıo nefes alımıyorum sankiii çok önemli bi
konusma yapacam daa altı üstü ne zaman geleyim diip kapatıos

konusalım canımm ne zaman istersen
bugün doktora gittim bi tane kıs var hamile daha önce de denk gelmiştik sordum tedeviyle oldu dedi
iki aşıalamm oldu tutmadı bi tüp bebek yaptık olmamiş o zaman morali bozuk felan bi sene ara vermiş
sonra bi daha tüp bebek yapmıs o tutmus 7 aylık masallah o kunustu bana sordu ben kendimi tutamadım
agaladım seni ii anlıyorum felan dedi konustuk biras
sunun için anlattım canımm inan elimde diil artık mutlu olamıyorumm gercekden burda sizi de sıkmak istemiyorum
sürekli böle ama inan ben normal de böyleyim artık
ah be canım keske dün gece göreydin beni aklımda neler vardı şimcik inan kafam bi dünya..
sana sölüceklerim suan beni ikna etmiyo

bak sana bir örnekle konuyu özetleyeyim
eşimin bir akrabasının kızı ve eşi 7yıldır cocukları olmuyor hiçbir neden yok
tüp bebek yapmak için memorial e basvuruyorlar.
dr bakıor yaslar genc erkekte sorun yok spermler güçlü
diyor size en az %85 sans verıorum tutar..

sonra dr prensip olarak psikologa yönlendirior bunları bir görüşme yapın istiyor
o testte geçemıyorlar..bu olayı kafalarına cok taktıkları,stresste oldukları cıkıyor

doktor cagırıyor bunları işlemlerinize baslamıyorum diyor..
en az 3ay ayda 3 defa olmak sartıyla psikolojik destek alma sartı veriyor

siz bu haldeyken bu umutsuzlktayken bu işin olma sansı anca %15..
ben adı sanı duyulmus dr.um bile bile basarısız bir ise baslamam diyor..
ve orası ssk gecmeyen bir hastane tüpbebek işlemine 22 bin lira ödeyeceklerdi şimdi dr kabul etmedi

anlıcagın duygularımız bizi basarısızlıga yiten en büyük şeymiş..

canim ne zamandir bekliyorsunuz ki?????

canım senin haberin yok mu ben ilk asılamayı yaptım tutmadı
2 aralık adet oldum doktoru aradım adet oldum die gel dediii
adetli iken bakıp hap verio ona göre asılama yapıor ya ondan cagırdı
die düşünüyorum ben ikinciyi hemen yapım mı yoksa beklim mii o konuda kararsızım
onu diorum işde canım bi bilgisi olan var mıı

cnm gecmış olsun
benımde arasta carıntı cıktıgı gun carpıntım cıktı ama benımkıde heyecandan oldu dr odaya gırdıgımde cok heyecanlanıyodum
tansıyonda azıcık çıkıyodu
endışelencek bışşey olsa bırkmazlardı cnm senı
Olabılır canım gerçi çok korkda korkmuyorum tek derdim bebeğe zararı olmasıydı o olsaydı zaten salmazlardı dediğin gibi. Ben çok da önemli değilim zaten yavaş yavaş çürüğe ayrılıyoz bide kalp çıkardı ne olacak:ssz:

evet azcık konusalım basım agrıyor valla yatacam çok kötüyümm
mesele bana bi akıl verin asılama yapım mı bekliimm ne dersinizzz
bi bilniz var mı konuyla ilgiili
Canım benım sana tavsiyem eğer aşılama yaptırmadığın zaman rahat bi ay geçireceksen yani hamıleliği önemsemeyip relax bı ay geçirebileceksen ara ver dinlenmiş olursun hem vucuden hemde beynen rahatlamış olursun. Ama yokkkk benim aklımdan yine çıkmıcak yine aklımda hep bebek olucak yıne bat sayıcam diyorsan yaptır bi ay daha kaybetmemiş olursun
evet yaa cok dogru dedin
Ahaha oda güzelmiş. Aslında ne var dımı oda senın benım gibi insan ama yapamıyoz işte mağalesef:50:

canım senin haberin yok mu ben ilk asılamayı yaptım tutmadı
2 aralık adet oldum doktoru aradım adet oldum die gel dediii
adetli iken bakıp hap verio ona göre asılama yapıor ya ondan cagırdı
die düşünüyorum ben ikinciyi hemen yapım mı yoksa beklim mii o konuda kararsızım
onu diorum işde canım bi bilgisi olan var mıı

canim senin yerinde olsam, madem bi kere denedin, eger sans da varsa, tüp bebek yaptirirdim.. yani bi daha asilama yaptrisan yine tutmazsa, yine denesen yine tutmasa, tüp bebek masrafina denk gelyior zaten maalesef... bildigim kadariyla asilamaya 3 sans veriyorlar.. yani drun da seninle hemfikirse tüp bebek yaptir en azindan sans daha yüksek...

evet yaa cok dogru dedin

ama bunun tek sebebı dr lar yıne öle dr lar varkı soru sormaya korkuyosun
yanlış bı terım kullnaırsan hele yandın
bızde arasın kontrollerını özelde yaptırıyoruz kalca usg ıcın bızı devlete yönlendırdı daha sağlıklı sonuc verıyo dıye dr ısmın vverdı bıde arkadaşıymış
gıttık resmen kapıda farkettımkı elım buz kesmış heyecan yaptım resmen cunku devlet dr larından nedense bı korku var bende
neyse bı gırdık aman seker gıbı bı adam kalca usg derken aklıma gelen herşeyı sordum
ama sonrasında gırdık usg cekılen yere
ay orda usg ceken kadın duygusuz kdın dıyım 3 yaşlarında bı kızın usg sını cekıyo ay o kzcagız ağlıyo dıye neler dedı
esmen yavrucaga eger aglarsaan sana kocaman ıgne yapıcam falan dıye yuksek sesle cocuga bagırmaya başladı nasıl azarlıyo ama varya
o kadında hıc bı tepkı veremıyo ah benım yarenıme yapıcaktı ortallıgı ayaga kaldırırdım
orda mudahalae etmek ıstedım ama arasın popo cıplak onu toparlarken aklımı toparlayamadım
ama hala etkısıneyım o cocuk hastanedende korkar dr danda yazık yavruma

ah be canım keske dün gece göreydin beni aklımda neler vardı şimcik inan kafam bi dünya..
sana sölüceklerim suan beni ikna etmiyo

bak sana bir örnekle konuyu özetleyeyim
eşimin bir akrabasının kızı ve eşi 7yıldır cocukları olmuyor hiçbir neden yok
tüp bebek yapmak için memorial e basvuruyorlar.
dr bakıor yaslar genc erkekte sorun yok spermler güçlü
diyor size en az %85 sans verıorum tutar..

sonra dr prensip olarak psikologa yönlendirior bunları bir görüşme yapın istiyor
o testte geçemıyorlar..bu olayı kafalarına cok taktıkları,stresste oldukları cıkıyor

doktor cagırıyor bunları işlemlerinize baslamıyorum diyor..
en az 3ay ayda 3 defa olmak sartıyla psikolojik destek alma sartı veriyor

siz bu haldeyken bu umutsuzlktayken bu işin olma sansı anca %15..
ben adı sanı duyulmus dr.um bile bile basarısız bir ise baslamam diyor..
ve orası ssk gecmeyen bir hastane tüpbebek işlemine 22 bin lira ödeyeceklerdi şimdi dr kabul etmedi

anlıcagın duygularımız bizi basarısızlıga yiten en büyük şeymiş..

doktora bak sen işde benim sorunum da bu o kadar doktora gittim gecen seneye kadar özeline kadar
o kadar muayene ücreti verdim bi tane adam gibi konusan bi doktor karsıma çıkmadı şimdiye kadar
bak erol tanvergen netden bakabilirsin 250 muayene ücreti herkes çok memnun çok ilgiliii insanı rahatlatıyor die
gittim adamın suratı gülmüyor bile konusmuyor bile anam bi daha da gidemedim zatii
ben eşime diorum hep bi psikologa gidim o hiç oralı olmuyor canım ya
cünkü ben kendimle çok konusan bi insanınn o mu bumu sürekli düşünüyorum bu sefer içime
kapanıp kuruyorum öle işde

Olabılır canım gerçi çok korkda korkmuyorum tek derdim bebeğe zararı olmasıydı o olsaydı zaten salmazlardı dediğin gibi. Ben çok da önemli değilim zaten yavaş yavaş çürüğe ayrılıyoz bide kalp çıkardı ne olacak:ssz:

Canım benım sana tavsiyem eğer aşılama yaptırmadığın zaman rahat bi ay geçireceksen yani hamıleliği önemsemeyip relax bı ay geçirebileceksen ara ver dinlenmiş olursun hem vucuden hemde beynen rahatlamış olursun. Ama yokkkk benim aklımdan yine çıkmıcak yine aklımda hep bebek olucak yıne bat sayıcam diyorsan yaptır bi ay daha kaybetmemiş olursun

Ahaha oda güzelmiş. Aslında ne var dımı oda senın benım gibi insan ama yapamıyoz işte mağalesef:50:

cnm zaten bebege gecerse usg yada nst de hemen cıkıyo
amannnn rabbım korusun cnm hepınızın evlatlarını

bugün cok kötü bir gün geçirdim...bazı kayıplar hatırlandı..kabuk baglamaya calısan yaralar kanadı..
eşim farketti benim için sürekli bişeler yapmaya calısıyor
hatta dogumdan sonra ben demiştim ona ii bir psikatr gidip destek almak istiyorum die
yok demişti,biz yeneriz..kimseye baglanmayalım zamanla yaramızı sararız

bana o zaman gerekli görmeyen adam artık iiye gitmedgimimi düşündü nedir..
gecen gün bu konuda ii bir doktor arastıralım dedi..cok zoruma gitti..
ben bunu yasayan bir cok insana göre iyi görüyordum oysaki kendimi:31:

evet canim, bi arkadasim tam 28günde olur, ben bi keresinde 3 ay olmayinca ay ne güzel dedi sok oldum :53::53::53: ben maske felan yaparim yüzüme yaa sivilce derdim oldugu icin :50:

evet canim sinavim cok güzel gecti ama tee gecen yaptim onu,bugün normal sürdü... sen nasilsin bakalim, pasacik nasil yatiyormu yoksa uyanikmi???

çok sevındım cnm orda ehlıyat almak buradakı gıbı degıl burda kolay cok
cnm aras sen yazdıgında kucagımdaydı
sonra pıjamalarını gıyıdı altını degıştı ve uyudu

şişşştt gebe kadınlar elif ve ayfer hanım:3::3:

sizler nasılsınız.?

elif carpıntıyı evet nedense drlar hamilelkte olagan görüyor ama sen artma görürsen ya da rahatsızlık verirse bence yeniden görün dr.a..artık dogumda yaklastı son zamanlar zor oluyormus anladıgım kadarıyla..
Allah yardımcın olsun

cnm zaten bebege gecerse usg yada nst de hemen cıkıyo
amannnn rabbım korusun cnm hepınızın evlatlarını

Onuda artık cumartesi günü öğrenicez bu gün sadece kardiyolojıye gittim kadın doğumla olan randevum cumartesi günü acil bişey çıksaydı bu gun onada görünecektim ama çıkmayınca önemsemedim açıkçası nede olsa cumartesi gidecem bakalım o ne diyecek

şişşştt gebe kadınlar elif ve ayfer hanım:3::3:

sizler nasılsınız.?

elif carpıntıyı evet nedense drlar hamilelkte olagan görüyor ama sen artma görürsen ya da rahatsızlık verirse bence yeniden görün dr.a..artık dogumda yaklastı son zamanlar zor oluyormus anladıgım kadarıyla..
Allah yardımcın olsun

ben iyim canim. bulantilar disinda hersey yolunda. sen nasilsin???

düşünmeden yapabilirmiyim bilmiyorum canımm ya söle beni uyutup bi ay sonra kaldırsalar
asıl o zaman çok rahatlamıs olacam sanırım bendee ara vermek istiyorum yarın sölicem
tabi söleye bilirsemm bakalım doktorum nediyecek

canim senin yerinde olsam, madem bi kere denedin, eger sans da varsa, tüp bebek yaptirirdim.. yani bi daha asilama yaptrisan yine tutmazsa, yine denesen yine tutmasa, tüp bebek masrafina denk gelyior zaten maalesef... bildigim kadariyla asilamaya 3 sans veriyorlar.. yani drun da seninle hemfikirse tüp bebek yaptir en azindan sans daha yüksek...

canımm asılama ücreti ilaçlarla git gel dersen 250 buldu söz de devlet hastanesii ama dısarı da daha pahalıymıs
ondan iki tane yapıp tüp bebege yönlendiriyorlarmıs bende bi tane DAHA sansım var onu da yaptırım bari diorum
zati sonra bu doktorla iritibatım kesileck tüp bebek bölümüne yönlendirirler orda naparım bilmiorum artık

ama bunun tek sebebı dr lar yıne öle dr lar varkı soru sormaya korkuyosun
yanlış bı terım kullnaırsan hele yandın
bızde arasın kontrollerını özelde yaptırıyoruz kalca usg ıcın bızı devlete yönlendırdı daha sağlıklı sonuc verıyo dıye dr ısmın vverdı bıde arkadaşıymış
gıttık resmen kapıda farkettımkı elım buz kesmış heyecan yaptım resmen cunku devlet dr larından nedense bı korku var bende
neyse bı gırdık aman seker gıbı bı adam kalca usg derken aklıma gelen herşeyı sordum
ama sonrasında gırdık usg cekılen yere
ay orda usg ceken kadın duygusuz kdın dıyım 3 yaşlarında bı kızın usg sını cekıyo ay o kzcagız ağlıyo dıye neler dedı
esmen yavrucaga eger aglarsaan sana kocaman ıgne yapıcam falan dıye yuksek sesle cocuga bagırmaya başladı nasıl azarlıyo ama varya
o kadında hıc bı tepkı veremıyo ah benım yarenıme yapıcaktı ortallıgı ayaga kaldırırdım
orda mudahalae etmek ıstedım ama arasın popo cıplak onu toparlarken aklımı toparlayamadım
ama hala etkısıneyım o cocuk hastanedende korkar dr danda yazık yavruma

aslında yasakmıs öle davranmak ama benim gibi insanları buldular mı kacırmıyorlr
o saygısızlık bi devlet hastanesin de var zaten insanın suratına bile bakmıyor
benim doktor ii ama mesela hamiş hastasıyla konustum 15 günde bi gidiyormus ne boyunu ne kilosunu
söylememiş şimdiye kadar hiçç bakıyor tamm baska bişiy konusmuoz dior dayanamadım sordum gecende
öle söyledi dedi napalım öle böle idare etmeye çalışıyorum işde

doktora bak sen işde benim sorunum da bu o kadar doktora gittim gecen seneye kadar özeline kadar
o kadar muayene ücreti verdim bi tane adam gibi konusan bi doktor karsıma çıkmadı şimdiye kadar
bak erol tanvergen netden bakabilirsin 250 muayene ücreti herkes çok memnun çok ilgiliii insanı rahatlatıyor die
gittim adamın suratı gülmüyor bile konusmuyor bile anam bi daha da gidemedim zatii
ben eşime diorum hep bi psikologa gidim o hiç oralı olmuyor canım ya
cünkü ben kendimle çok konusan bi insanınn o mu bumu sürekli düşünüyorum bu sefer içime
kapanıp kuruyorum öle işde

ah kuzum annenle falan gitsen olmazsa yada bir kuzen falan..sen benim gibi gurbette de degilsinki tek eşin olsun yanında.
ilk özel de de baslama ünv hastanesine bir basvur eger seninde istedigin biseyse..

bu dr sans işi sanırımya..ben burda kimseyi tanımazdım tesadüfen gittim sevdim..
yanına gidip aglıyorumda eskıleri anlatıyorumda anlayıslı bir dr.
olmazsa sende 250tl deilde daha uygun ücretli evine yakın bikaç ssk gecen özel hastanedeki dr.ları arastır kuzum.

bugün cok kötü bir gün geçirdim...bazı kayıplar hatırlandı..kabuk baglamaya calısan yaralar kanadı..
eşim farketti benim için sürekli bişeler yapmaya calısıyor
hatta dogumdan sonra ben demiştim ona ii bir psikatr gidip destek almak istiyorum die
yok demişti,biz yeneriz..kimseye baglanmayalım zamanla yaramızı sararız

bana o zaman gerekli görmeyen adam artık iiye gitmedgimimi düşündü nedir..
gecen gün bu konuda ii bir doktor arastıralım dedi..cok zoruma gitti..
ben bunu yasayan bir cok insana göre iyi görüyordum oysaki kendimi:31:

canim benim, gerekiyorsa git ve destek al.. elimden gelse ben bile istiyorum, bi kere birak senin yasadiklarini, en ufak yasanan seyler bile unutulmuyor.. burda önemli olan esinin tutumu, canim benim bence cok sanslisin, sana nasil destek olmasi gerektigini biliyor.. ya tam tersi davransaydi, sana takintili gözüyle baksaydi ve bunladigi yerde snein üstüne gelseydi... bence bu senin icin daha kötü olurdu... bence kendini iyi görmekten vazgecme canim benim :16::16::16:

çok sevındım cnm orda ehlıyat almak buradakı gıbı degıl burda kolay cok
cnm aras sen yazdıgında kucagımdaydı
sonra pıjamalarını gıyıdı altını degıştı ve uyudu

oh oh tatli uykular canim benim.. sen de bize kaldin o zaman :9:

düşünmeden yapabilirmiyim bilmiyorum canımm ya söle beni uyutup bi ay sonra kaldırsalar
asıl o zaman çok rahatlamıs olacam sanırım bendee ara vermek istiyorum yarın sölicem
tabi söleye bilirsemm bakalım doktorum nediyecek

canımm asılama ücreti ilaçlarla git gel dersen 250 buldu söz de devlet hastanesii ama dısarı da daha pahalıymıs
ondan iki tane yapıp tüp bebege yönlendiriyorlarmıs bende bi tane DAHA sansım var onu da yaptırım bari diorum
zati sonra bu doktorla iritibatım kesileck tüp bebek bölümüne yönlendirirler orda naparım bilmiorum artık

aslında yasakmıs öle davranmak ama benim gibi insanları buldular mı kacırmıyorlr
o saygısızlık bi devlet hastanesin de var zaten insanın suratına bile bakmıyor
benim doktor ii ama mesela hamiş hastasıyla konustum 15 günde bi gidiyormus ne boyunu ne kilosunu
söylememiş şimdiye kadar hiçç bakıyor tamm baska bişiy konusmuoz dior dayanamadım sordum gecende
öle söyledi dedi napalım öle böle idare etmeye çalışıyorum işde

tatlim o zaman tekrar dene 250 cok yükdek bi rakam degil, tabi bilmiyorum maddi acidan nasil olur sizin icin... burda asilamaya 3 sans veriyorlar ve tek bi asilama 800-1000 € arasi tutuyor :50::50::50: o zaman sansini kacirma... bakarsin önümüzdeki ay tutuvermis :16::16::16:

Back