Bebek Alışverişi Önerileri/Tavsiyeleri

Arabasi, anakucagi, uyku tulumu, banyo havlusu, alt degistirme minderi, yatak takimi ( yastik yuzu, yorgan yuzu, yatagin uc kenari icin minder gibi oluyo ondan) ve battaniyesi bunlar kaba esya biraz kiyafette abim ve annem aldi daha ablamda alicak ben sadece 3 parca aldim simdiye kadar :) alicak sey cokta kizlar boyle basit bi liste yapsak kafa karistirmayan cunku kaba seyler disinda detay cok bende nerden ne alsam nerden baslasam nasil tamamlasam kafa yok bu ara :)

Eklentiler

• IMG_9877.JPG
    IMG_9877.JPG
    37 KB · Görüntüleme: 369
  • IMG_9878.JPG
    IMG_9878.JPG
    50,5 KB · Görüntüleme: 346
  • IMG_9879.JPG
    IMG_9879.JPG
    31,2 KB · Görüntüleme: 339
  • IMG_9881.JPG
    IMG_9881.JPG
    68,1 KB · Görüntüleme: 340
  • IMG_9880.JPG
    IMG_9880.JPG
    46,4 KB · Görüntüleme: 350
  • IMG_9776.PNG
    IMG_9776.PNG
    158,9 KB · Görüntüleme: 350
  • IMG_9853.PNG
    IMG_9853.PNG
    157,5 KB · Görüntüleme: 395
Hepinize hayırlı doğumlar, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Benim bebeğim 5 aylık oldu ve elimden düşürmediğim iki cihaz var, onları önermek istiyorum.
İlki bebek kamerası, ikincisi ise dijital temassız atel ölçer.
Kamera olarak motorola kullanıyorum ama weewell de çok güzel.
Temassız ateşölçerde de önemli tek nokta hem vücut hem de ortam sıcaklığı ayarı olmalı.
Hem odayı, hem sıvıyı hem vücut sıcaklığını süreki kontrol altında tutuyorum.
Banyodan, hazırladığım mamaya kadar bu cihazı kullanıyorum.

Hepinize hayırlı doğumlar, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Benim bebeğim 5 aylık oldu ve elimden düşürmediğim iki cihaz var, onları önermek istiyorum.
İlki bebek kamerası, ikincisi ise dijital temassız atel ölçer.
Kamera olarak motorola kullanıyorum ama weewell de çok güzel.
Temassız ateşölçerde de önemli tek nokta hem vücut hem de ortam sıcaklığı ayarı olmalı.
Hem odayı, hem sıvıyı hem vücut sıcaklığını süreki kontrol altında tutuyorum.
Banyodan, hazırladığım mamaya kadar bu cihazı kullanıyorum.
Cok güzel iki üründen bahsetmissiniz, ben henüz ates ölcer ve kamera almadım. Dediklerinizi mutlaka dikkate alacağım.cok tesekkürler bilgiler icin. Bebeğiniz saglıklı, mutlu ve uzuuuun ömürlü olsun insallah :KK200::nazar:

Arabasi, anakucagi, uyku tulumu, banyo havlusu, alt degistirme minderi, yatak takimi ( yastik yuzu, yorgan yuzu, yatagin uc kenari icin minder gibi oluyo ondan) ve battaniyesi bunlar kaba esya biraz kiyafette abim ve annem aldi daha ablamda alicak ben sadece 3 parca aldim simdiye kadar :) alicak sey cokta kizlar boyle basit bi liste yapsak kafa karistirmayan cunku kaba seyler disinda detay cok bende nerden ne alsam nerden baslasam nasil tamamlasam kafa yok bu ara :)
Valla alısveris listeleri kim yaptıysa ona göre değişiyor :) O Listeler benim kafamı daha cok karıstırdı :))) Yavas yavas olur yaw, panik yapmadan secelim fikrimiz olsun, buda ayrı bir heyecan, ayrı bir stress, ben cok sevdim :deli::-):rolleyes:

Ben de bu iki listeyi kullanarak gereksizleri ayıklayarak kendime bi liste yaptım aldıkça üzerini çizerim diye:anneadayı: daha cinsiyet belli olmadığı için alışveriş maceramız başlamadı tabi heyecanla bekliyoruz sizleri takipteyim özellikle etrafımdan 0-3 ay kıyafetleri çok kullanamadım Bebek hemen büyüdü 3-6 ay al diyenler çok oldu. Bu konuda tecrübeli annelerin fikirlerini bekliyorum ilk bebeğim heveslenip her gördüğümü alırım sonra bebişe küçük gelirse üzülürüm

Eklentiler

• IMG_6496.JPG
    IMG_6496.JPG
    48,9 KB · Görüntüleme: 411
  • IMG_6497.JPG
    IMG_6497.JPG
    37,8 KB · Görüntüleme: 379
Valla alısveris listeleri kim yaptıysa ona göre değişiyor :) O Listeler benim kafamı daha cok karıstırdı :))) Yavas yavas olur yaw, panik yapmadan secelim fikrimiz olsun, buda ayrı bir heyecan, ayrı bir stress, ben cok sevdim :deli::-):rolleyes:
Hicbir eksik kalsin istemiyorum bide birden yapayim bitsin istiyorum sonradan dinlenmeye vaktim olsun diye :) bide liste yapinca alacaklarimi unutmuyorum en cok elbiseler konusunda kararsizim onlar en sona kalabilir kac kilo dogucak onu bilmiyoruz onun disindada herseyi 7. aya kadar insallah firsatim olursa tamamlicam

Hicbir eksik kalsin istemiyorum bide birden yapayim bitsin istiyorum sonradan dinlenmeye vaktim olsun diye :) bide liste yapinca alacaklarimi unutmuyorum en cok elbiseler konusunda kararsizim onlar en sona kalabilir kac kilo dogucak onu bilmiyoruz onun disindada herseyi 7. aya kadar insallah firsatim olursa tamamlicam
yok yaa yapalim bitsin deme, tadını cıkar :)))

Ben de bu iki listeyi kullanarak gereksizleri ayıklayarak kendime bi liste yaptım aldıkça üzerini çizerim diye:anneadayı: daha cinsiyet belli olmadığı için alışveriş maceramız başlamadı tabi heyecanla bekliyoruz sizleri takipteyim özellikle etrafımdan 0-3 ay kıyafetleri çok kullanamadım Bebek hemen büyüdü 3-6 ay al diyenler çok oldu. Bu konuda tecrübeli annelerin fikirlerini bekliyorum ilk bebeğim heveslenip her gördüğümü alırım sonra bebişe küçük gelirse üzülürüm
Anneannem her aradıgımda yeteer artık alma kücücük seyler cocuga giydiremicen nasıl olsa diyor, telefonda kavga edicek kıvama geliyoruz :)))) Dayanamıyorum görünce :skandal::olamaz::KK48:

Anneannem her aradıgımda yeteer artık alma kücücük seyler cocuga giydiremicen nasıl olsa diyor, telefonda kavga edicek kıvama geliyoruz :)))) Dayanamıyorum görünce :skandal::olamaz::KK48:
Ama haklı çıkacaklar sanırım 3-6 ay ağırlıklı alsak iyi olur :))

yok yaa yapalim bitsin deme, tadını cıkar :)))
Canim 7. aydan sonra bizleri ne bekliyor bilmiyoruz insallah zamaninda gelirler. Bide iki aycik dinleneyim elbise yikar yerlestiririm hastane cantasi hazirlarim falan eksik bisey olursa alirim ama cok dolanmak yorulmak istemiyorum acikcasi dogumdan sonra yeterince yorulucaz zaten :)

Ama haklı çıkacaklar sanırım 3-6 ay ağırlıklı alsak iyi olur :))
Iste simdi ben artık 0-3 almıyorum. Bir tek bir kac gün önce H&M'de Mickey Mouse kostümü buldum, 0-1 aylık :olamaz::olamaz: Aldım. Dayanamadım :KK48:

Canim 7. aydan sonra bizleri ne bekliyor bilmiyoruz insallah zamaninda gelirler. Bide iki aycik dinleneyim elbise yikar yerlestiririm hastane cantasi hazirlarim falan eksik bisey olursa alirim ama cok dolanmak yorulmak istemiyorum acikcasi dogumdan sonra yeterince yorulucaz zaten :)
Orası öyle tabii, ama bana gezmek su durumda iyi geliyor, kisiden kisiye görede değişiyor demek ki :) Olsun, sen istediğin gibi yap, keyif senin, stress olma sonradan :KK31:

Orası öyle tabii, ama bana gezmek su durumda iyi geliyor, kisiden kisiye görede değişiyor demek ki :) Olsun, sen istediğin gibi yap, keyif senin, stress olma sonradan :KK31:
Canim bide burda carsiya cikayim esya alayim luxu yok malesef ben zaten tek gidemiyorum bi yere tamam birkac yerde cocuk kiyafeti var ama onun disinda belli yerlerde cocuk magazalaro var oralardan almak zorundasin esyalari isvicrede yasiyorum ama cogu seyi almak icin almanyaya gitmem gerekiyor orada daha uygun ondan dolayi zaten istesemde her an gidemem 1-2 defada almam gerekiyo

Ay çok şeker :KK68: aman ya al aklında kalmasın ben de dayanamammmmmm:KK71:
Minicik yahu, artık hastane cıkısı falan yapılır o, set böyle kostüm, sapkası patiği falan, tam istediğim seyler :) Dünde Koton'dan Batman'li mont aldım ama kısın giyer artık :KK71::cool:

Canim bide burda carsiya cikayim esya alayim luxu yok malesef ben zaten tek gidemiyorum bi yere tamam birkac yerde cocuk kiyafeti var ama onun disinda belli yerlerde cocuk magazalaro var oralardan almak zorundasin esyalari isvicrede yasiyorum ama cogu seyi almak icin almanyaya gitmem gerekiyor orada daha uygun ondan dolayi zaten istesemde her an gidemem 1-2 defada almam gerekiyo
Aa orası öyle tabi, benim burda hosuma gidiyor cunku ben annemi alıyorum, kızkardesimi hep beraber gidiyoruz, esimle gün icinde güle oynaya. Ama dediğin gibi gitmen gereken yerler uzaksa maalesef sende haklısın. Olsun özel bir günde uzun uzun gezer yaparsn alısverisini :nazar::KK200:

Bence bebek kıyafetleri en sona bırakılmalı.
30.haftada bebeğinizin gelişimine göre kıyafet alışverişi yaparsanız, daha uzun ömürlü olur.
Size söylenen gibi bana da dendi, küçücük giyemez alma bunları diye.
Bebeğim 2700 doğduğu, çıkışta da 2500 e düştüğü için tam tamına 2 ay sadece hastane çıkışı kıyafetlerini giydirdim, hatta onların içinde bile yüzüyordu.
O minnacık çoraplar, çizme gibi oluyordu yavruma.
Şansıma 6 tane almıştım, uzun zaman kullandım.
Bu sebeple, bebeğiniz kilosu fazla ise 0-3 aylardan az, diğerlerinden daha fazla almanız iyi olur.
Bebek büyük kıyafet giyebiliyor ama küçüğün içinde sıkışıyor.

Canim o maxi cosinin günesligi varmi? bende aynsini gördüm babyone de ama sormayi unuttum :) bide o alt degisdirme minderini nerden aldin kücük bisey cantayq koyulacak kadarmi? :)

Ben artık haftaları pek düsünmüyorum, begendiğim seyleri alıyorum, büyük kücük farketmez bence hic erken değil :) Ben hep tulum tercih ediyorum, cok güzel tulumlar var artık kostümler :) Hep onlarda gözüm vardı normalde heheh. Bebek odasına baslamadım ben daha, bebek karyolası yerinede besiklerden düsünüyorum simdilik dogduktan sonra belirli bir süre zaten yanıbasımda ana kucagi yada mamaroo da uyuyorlar, yerine koymak gerekmiyor, bebek odası yapsam bile odamızda ve oturma odasına sepet besik almayı düsünüyoruz esimle, tek bir odada kapalı kalmakta istemiyorum, evimiz 3 katlı devamli tasımak istemiyorum bebegi, biraz büyüyünce kendi odasında geceleri uyuyabilecek aylara gelince odasında bırakmak istiyoruz, o yüzden esimle hemen bebek odası mobilyalarını düsünmüyoruz. Ama bakalım daha 4 ayımız var neler değişir kafamızda :))))

Bende bebisi ilk 1 yil yanimda yatircam ama mobilyanin besigini kendi odama koyarim diye düsündüm nasil olsa orda yatmicak 1 yasina girincede kendi odasina koyarim besigi 3,5 odali ev oldugu icin pekde gerek yok ikinci biseye yeterli 1 tane benim icin :)

Bence bebek kıyafetleri en sona bırakılmalı.
30.haftada bebeğinizin gelişimine göre kıyafet alışverişi yaparsanız, daha uzun ömürlü olur.
Size söylenen gibi bana da dendi, küçücük giyemez alma bunları diye.
Bebeğim 2700 doğduğu, çıkışta da 2500 e düştüğü için tam tamına 2 ay sadece hastane çıkışı kıyafetlerini giydirdim, hatta onların içinde bile yüzüyordu.
O minnacık çoraplar, çizme gibi oluyordu yavruma.
Şansıma 6 tane almıştım, uzun zaman kullandım.
Bu sebeple, bebeğiniz kilosu fazla ise 0-3 aylardan az, diğerlerinden daha fazla almanız iyi olur.
Bebek büyük kıyafet giyebiliyor ama küçüğün içinde sıkışıyor.
bunları hic düsünmüyoruz gercekten. Cok tesekkürler. Silkelenip kendime geldim.

X