Doğuma Hazırlık Bebek Alışverişi Hakkında

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
63
Merhaba hanımlar,

Aslında konu açmayacaktım ama sonra eksik ve fazla alma kaygısıyla konu açmaya karar verdim. Allah nasip ederse Eylül - Ekim gibi bebeğimi kucağıma alacağım. Hazır şuan kendimi taşıyabilecek koşturabilecek enerjideyken alışverişe başlamaya karar verdim. Netten bulduğum listelerle kendime karma bir liste hazırladım az çok ne alıncak belli zaten ama benım merak ettıgım adet olarak kaçar tane almak lazım ve doğum çantasına neleri ne kadar koymak lazım. Benım ızledıgım doğum cantası vıdeolarında yok yok :) bu kadar şey gerçekten gereklı mı tatıle gıder gıbı mı hazırlanmak gerekıyor :) kısaca bana doğum cantasında neler olur ve yenıdogan bebege neler alınması kac adet alınması gerekır yazabılır mısınız rica etsem. Ben genelde zıbın vb aldıklarımda 0-3 ay lık olarak aldım bu mantık doğru mu 3 ay gıyebılır mı kımısı hemen büyür abartma dıyor zamanla alırsın dıyor kımısı aman al hazırda dursun kırletır gıydırırsın merak etme dıyor daha sımdıden dıs seslerın etkısınde kalıyor gıbıyım buradakı kısılerın sozlerı benım ıc sesımmıs gıbı gelıyor o yuzden konu acmayı sevıyorum inşallah şu sorunu da en tatlı halıyle atlatırım

Ben de uzun araştırmalar sonucu hastane çantamı hazırladım. Eşyalarını 0-3 ay aldım. Sadece 10lu hastane çıkış seti yenidoğan yenidoğan setini doğumhaneye vermek için aldım yanıma onun dışında iki takım kıyafet koydum. Hava sıcak olacağı için bir ince kundak ve orta kalınlıkta bir battaniye, 10 tane bez, bir iki tane alt açma bezi, temizleme pamuğu aldım.
Kendime de iki pijama, kullan at çamaşırlar ve emzirme atleti/sütyeni aldım.
Tabi bebek için koyduğum kıyafetler patikli alt, patiksiz olanlar için de çorap koydum. Önlük /ağız bezi/müslin örtü/eldiven/şapka. Bunları da kıyafetlere uygun şekilde koydum.

İzlediğim videolarda kocaman çantalar var ben küçük boy valizi bile doldurmadım :) inşallah eksik bir şey yoktur.

Bu arada, emzik ve biberonu kasıtlı olarak almadım. İnşallah ihtiyaç duymam. Gerekirse ne alacağımı belirledim eşim gidip alır. İnşallah yardımcı olmuştur.

"Yenidoğan" beden alma. 0-3, 0-6 ay gibi bedenler al. Çabuk büyüyorlar, o yenidoğan bedenler kısa zamanda küçük gelmeye başlıyor. Tatile gider gibi hazırlanmaya gerek yok. O yaşta bebeğin ihtiyacı olan şey bez, ıslak mendil, birkaç zıbın, battaniye, emzik, kullanacaksanız biberon. Abartacak bir şey yok.

0-3ay al ama cok abartma cünkü gerçekten cok cabuk büyüyolar
Kendiniz için hasta bezi alın yanınıza
Terlik alabilirsiniz
Sezeryan olacaksa küçük kahve makinesi alın,su ısıtmak için.cünkü doktorlar sık sık kahve içmenizi isteyecekler
Ben iki dogum yaptım,ikiside sezeryan ve sadece tek gece kaldım.o yüzden küçük bi çanta yeterli gelmişti.

Benim de az kaldı inşallah. Çoğusu 0-3 ay.Bi tane 10 lü 4 tane falan da 5 li hastane çıkışlarım var. Gerisi de askılı, kısa kollu ve kollu zıbınlar. 5 er 6 şar tane en az. Battaniye müslin aldım sıcak şehirde yaşıyorum onun dışında hastane çıkışında var bir de yumuşak pofuduk ince battaniyelerden aldım. Ama müslin le diğer hastane çıkışındaki battaniye yi koyarım çantaya. Yelekleri var ince 2-3 tane. Hastane çantasına da büyük seti, 2 adet ekstra 5li takım, ince kollu kolsuz birer 2 şer Çıtçıtlı koyarım ev yakın nasıl olsa sanki eve hiç gidemeyecek gibi hazırlamaya gerek yok. Lazım olursa eşim gider getirir. Bunların dışında tabiiki bez, ıslak mendil vs.

10 tane 0-3 ay tulum ve iç body ,2 tane penye bebek battaniyesi aynı zamanda alt açma onlar ,yeterli olur ,bol bol sleepy bez az ,bi biberon bi emzik bol bol kusmuk mendili ilk başta fazlasıyla yeter ,gelrn çok getiriyor ...
Bebiş hayırlı olsun ❤

Yeni doğan bedeni kızım ilk haftasında giydi çabuk büyüyolar 52 cm doğdu ağustos bebeğiydi bu arada. Kalıp olarak markadan markayada fark ediyo 0-3 ay ilk zamanlar için ideal sonra zaten bebeğinizin kalıbına göre hareket edersiniz. Zaten 3 ay giydiremezsiniz ki küçük gelecek.
Doğum çantamda 2 tane bebek takımı vardı. Bana gecelik pijama. Depeend. Bebek battaniyesi. Sabahlık. Bebek çorap çamaşır. Yani normal şeyler şuan çok aklımada gelmiyo ama yok fön makinesi saç düzleştirici böyle şeyler almadım.
Ben alışverişe 12. Haftada başladım cinsiyetini öğrenip iyikide yapmışım yaz çok zorlu geçti. Her hafta bi parça alsanız tamamlanıyo rahat rahat. Sağlıkla kucağınıza alın

Ben yenidogan almadim hic
Tum bedenleri kademeli olarak aldim
Aynen sizinki gibi ekim bebegiydi. 0-3 aylik 3tane kolsuz body,3tane yarim kollu body,3tane uzun kollu body
3tane patikli alt,3tane patiksiz alt

3-6 aylik yine hepsinden 3er tane aldim
Ekstra olarak hastane cikisi 3takim aldim 10luydu hepsi.
Eldiven corap patik aldim.
Penye battaniye aldim 7-8tane. En cok kullandigim esyaydi
Hastaneye de hastane cikislarinin hepsini,bebek bezi,penye battaniyelerin 2-3 tanesini goturdum. Baska bir sey lazim olmadi bebege. Kendime tayt tisort goturdum. Hasta bezi aldim camasir seklinde giyilenlerden. Pijama giymedim,lohusa kulodu almadim,emzirme sutyeni almadim. Hepsi benim icin gereksizdi. Moral bozuklugu anlamina geliyordu

Ben de Ekim'de doğum yapıcam öncelikle çevremdeki herkes fazla bişey alma alacağın şeyleri ilk üç aylık için al sadece diyorlar çünkü malum gelen kıyafetler falan oluyo. Ayrıca bana yakinlarimjz bsimdiden bir sürü şey aldılar hastane çıkışları falan ayrıca dogumumda havalar soğuk olacak o yüzden kalınca bir iki tulum alan alanlar oldu . Açıkçası herkesin çantaya koyacakları farklı benim araştırmalarım ve yakınlarımda gördüklerim. Kendim için
İki pijama takımı
Tokalı genişliği ayarlanabilir bir terlik.cunku aşırı şişlik oluyormuş
Esnek gogsumu üstten çıkarabileceğim atletler aldım ve kulotlar
Emzirme sütyeni
Kişisel bakım malzemeleri (makyaj, kremler ...)
Ayrıca doğum için pedler var onlardan

Meleğim için
İki tane hastane çıkışı
Bebek bezi
Bebe battaniyesi
Çıkarken giydirmek için tulum
Olur da emzirme sorunu yasarsam diye biberon ve mama ki bunları kullanmamak için göğüs masajına şimdiden başladım ,ilk gebeligi olmayanlar masajı erken yapmaya baslamasinlar çünkü süt kanalları onların çok çabuk açılıyo.

Ben doğum yapacağım hastanede gebe eğitimi veriyorlar oraya baslicam artı ihtiyacım olursa alırım ama bu hastane çantası olayını çok kompleks hale getirmek istemiyorum

Bana da yenidogan alma dediler. 0-3 aydan basladim. İlk bir ay bebegim kayboldu kiyafetlerin icinde. Bebekle gecem gündüzüm birbirine karıştı. Cikip alisveris yapacak halim yoktu. Simdi bakiyorum fotolara, keske yenidogan da alsaydim diyorum. 3.100gr civari dogdu ustelik. Boyu 47cmdi. Bence sen son haftalara dogru bebegin boy ve kilosuna gore alisveris yap. Ayrica neyi ne kadar kullanacagin senin duzenine ve neyi pratik bulacagina gore degisecek. Arkadasim bana sakin tulum alma demisti. En cok tulum kullandim ben mesela. Bir de bazi markalarin kaliplari farkli oluyor. Hamileyken aldigim bir markanin kiyafetlerini rahat kullanamadim. Kaliplar citcitlar cok rahatsiz gelmisti. O yuzden hamileyken cok fazla kiyafet almak dogru degil bence. İlk uc bilemedin alti ay icin almak yeter. Sonra kendi duzenin ve neyi kullanisli bulduguna gore alisveris yaparsin. Hastane cantasi icin de mumkun oldugu kadar kullan at seyler almani tavsiye ederim. Mesela ben terligi bile kalin ama tek kullanimlik otel terliklerinden goturmustum sonra yikamayla ugrasmayim diye. Bir de kilot seklinde kadin pedleri cok isime yaramisti.
Nacizane...

İlk Bebeğim için doktor 3.2 kg görünüyor demişti. 2.5 doğdu. Kıyafetlerin içinde kayboldu. İkinci bebeğim de 3 görünüyordu. 2.7 doğdu. İkincide hazırlıklıydım. Yenidoğan koyafetleri almıştım. Emzirme atletiydi sutyeniydi hiç işime yaramadı. Penye veya esnek kumaşlı sutyen ve atlet öneririm. O emzirme zımbırtılarını bebek kucaktayken açıp geri takmak çok zor :) bir de lohusa pijaması alacaksan, uyumlu bir de tek alt koy hastane çantana. Üstüne birşey olmaz ama alt için yedek bana lazım olmuştu. Bebeğe biberon koymana gerek yok, şakır şakır sütün gelmeyecek emin olabilirsin

Birkaç Penye battaniye
bir tane kalın battaniye
Bence 2numara bez alınmalı
Temizleme pamuğu, ıslak mendil
Hastane çıkış takımı
2,3 tane iç zıbın( yenidoğana kullanması çok kolay oluyor)
Badiler, zıbınlar ama 2 ya da 3tane yeter.
Mendiller
Patik ve çorap
Eldiven
Hurma ve zemzem
Anne için;
Alt açma bezi
Hasta bezi ya da doğum yapanlar için pedler var şimdi onlardan ama bence çok çabuk değiştirmemek ve akıntı oldu mu diye endişe etmemek için hasta bezi daha iyi gibi.
Terlik, mümkünse ayarlanabilen olsun çünkü ayaklar şişiyor
Kalın çorap, penye çorap, patik felan alın. kan kaybı olduğundan insan çok üşüyor.
Kalın hırka ve ince hırka alın. Doğumdan sonra asla içiniz yansa bile sırtınıza ince de olsa hırka giymeden yataktan kalkmayın. İnsanda hararet, ateş oluyor ama üşütürseniz çok zorluk yaşarsınız.
2 tane pijama alın. Özellikle göğüslerinizi sıkmayan çamaşırlar alın. Sütün gelmesini engelliyor diyorlar.
Bir de humana süt çayı

Bı takım hastane çıkışı alman yeterli ama içindeki parçalara dikkat et bazı setlerde gereksiz parçalar olabiliyor askılı zıbın al 5 tane 0 3 ay aldıysan 5 tane 3 6 ay al ağız mendili sırtına havlu al
Ben geçen ay doğum yaptım hastane cantama bebeğim için
20 tane bez
2 paket ıslak mendil
5 zıbın
5 takım
5 çorap
3 kundak
1battaniye
3 ağız bezi
2 sırt havlusu koydum
Kendim için
2 pijama 2 ser iç çamaşırı 2 çorap koydum terlik yelek koydum ( sezeryan olduğum için sırtım çok ağrıdı sıcak tutayım diye) su ısıtıcı , fincan , kahve koydum ihtiyaç olursa diye çatal kaşık bıçak koydum hastaneye bağlı bu gercler de

Benim için en önemli şey kesinlikle göğüs ucu kremiydi hemen yara olmuştu. Hastanede sürekli krem sürmüştüm.
Yanınızda bulunsun hatta marka da vereyim. Earth mama göğüs ucu kremi.

2 adet 10 lu hastane cikisi aldim
bir tane emzirme geceligi atleti ve bir pijama takimi
uygun boylarda mesane pedi
1 paket bebek bezi
puset
3 4 tane zibin
terlik
daha baska bir suru sey koymustum netten bakip ama hic birine gerek olmadi

0_3 ay çok fazla almayın derim. Gerçekten çok çabuk büyüyorlar. Bende 2017 eylülde doğum yapmıştım. Hastane çantamda olanları hatırlayabildiğim kadarıyla anlatayım
Bebek için;
1 adet hastane çıkış seti
3 adet zıbın
Çorap
1_2 adet tulum
Bebek bezi
Ağız mendili
Puset
Altını temizlemek için pamuk
Anne için;
Bir adet gecelik
2 adet rahat pamuklu pijama
Külot bez(benim çok işime yaramıştı)
Yetecek kadar geniş iç çamaşırı
Tarak
Diş fırçası-macunu
Terlik
Toka
Foto çekimi olacaksa ve seviyorsanız bir kaç makyaj malzemesi
Göğüs pedi
Emzirme sütyeni ve atleti almıştım ama normal olanlarıyla daha rahat etmiştim.
Hatırladıklarım bunlar, sağlıklı doğumlar dilerim.

Ben de aman ne lazım olacak diyordum. 1 gece kaldık ama 5 takım kıyafet değiştirmek durumunda kaldık.
0-3 aylar da oluyor bol bol ama ben bir kaç takım yenidoğan almıştım. Onlarla daha rahat oldu.
Geceliğim kirlenmişti neyse ki yedekli almıştım onu da.
Ben külot şeklindeki pedlerle rahat ettim çok, normal doğum olursa gayet kullanışlı ama sezeryan doğumda dikişlere gelir mi bilemiyorum.
Çok kıyafet almama olayını ben de yapmıştım doğum sonrası için ama kısa süre sonra çok kirletmeye başlıyorlar. Kıyafet yetiştiremedim. Hemen çıkıp alamadım. En çok lazım olan da zıbın oldu bana.
Sonrasında göğüs yaraları baş gösterdi, hiç bir krem kar etmedi gümüş kalkan aldım. Çok iyi gelmişti aklında bulunsun. Süt sağma makinesinin de markasını beşirleyip ihtiyaç duyunca almıştım.

Oncelikle Allah kucaginiza almayi nasip etsin.
Ekim basinda dogum yaptim. Yeni eve tasinir gibi bavullarla gittik hastaneye. Bizim hastanemiz her seyi tedarik etti zaten. Bir yedek kiyafet yetti bebek icin.
Benim bebegim 2.5 kilo dogdugu icin uzun sure giydi 0 3 ay yazanlari. Bazen gunde 5 kere kiyafet degistireceksin. Bol bol almakta fayda var. Aslinda satin almaktan ziyade biri verse daha guzel olur. Dedigim gibi bazen gunde 5 kere degistirmen gerekiyor.
Sevgilerle.

0_3 değilde yenidoğan fazla almayın diyecektim karıştırmışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…