Bebek aldırmada yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşük yapmaya çalışsan. Mesela bütün gğn oturup maydanoz veya kekik yesen. Bence doğru karar vermişsin. O çocuk dayak ve huzırsuzluk dolu bir hayat yaşamasın. Henüz canlı sayılmaz. Acı çekmiyor ve acı çekmeyi öğrenmesin. Umarım herşey gönlünce olur. Sevgiyle kal.

Son düzenleyen: Moderatör:

Umarım kağıt dediğiniz şeyi yanlış anlamışımdır!

O dediğiniz şeyin her türlüsü günahtır. Bir üfleyip püflemeyle, kağıtlara yazılan yazılarla gelecek adam gelmesin, o evlilik de kurtulmasın böyle hokus pokusla mümkünse.

Neler tavsiye ediyorsunuz Allah aşkına. Kadın hamile, darp görüyor, ve dediğiniz şey oldukça abes!

Onu yaptırana kadar tek başına dik durmak, devletten yardım almak daha iyidir ve oldukça da onurludur.

Kağıt yaptır?, evliliğini kurtar?, sabır et?, o canın nefes almaya hakkı var???? Gerçekten böyle mi akıl veriliyor burda?
Konu sahibi de kaçtı gitti, belli saf bir kadın.. Doğacak çocuğa ve konu sahibinin hatalarla dolu hayatına çok üzüldüm...

Son düzenleme:
Arkadasim haklisinda ben bir tokat icin bosadim 10 yil evlenmedim.yine ayni hatayi yapmamak icin esim kufur dahi etmeyen bir adam siddete kesinlikle karsi.bence birazda mantikli olmali evlenilirken

Mantık tabii ki olmalı da benim kastettiğim ne yaparsan yap kaderini değiştiremiyorsun. Bazı insanlar gerçekten bahtsız bu hayatta, ne yapsalar olmuyor.

Canım kaçmadım ben sadece bir öneriydi boşan deyip yuvasını bozmaktan daha iyi bir Öner'i boşayacak boş yere başkasının eline bakacak çocuğu babasız büyüyecek minik cana kıyacak ki okadar çocuk sahibi olmak isteyen çiftler var.

Rapor alin dayak raporu. Sonrada gidip aldirin. Yapacak bisi yok. Istemediginiz adamin cocugunu dogurmamayada hakkiniz var. Gunah ama yapacak bisi yok. Babasiz cocuk buyutmek daha zor. Kendiniz tek basina her yere sigarsiniz. Ama cocukla daha zor.

Kadın şiddet görüyor boş yere değil yani boşan önerisi, o çocuk doğarsa aynı annesi gibi eziyet çekip şiddet görecek. Eğer boşanırsa başkasıyla tekrar evlenmek zorunda değil.
demekki o evli olmamalı şu hayatta. Bazıları da evlenmesin eğer böyle yanlış seçimler yapacaklarsa yani..
İllaki evli olmak ve "yuva yıkmamak?" için şiddete susmak ve sabretmek zorunda değil kimse

Bi yere kadar katılıyorum size.haklısınız. Evet kadın düşmanı politikalar yüzünden 13 yaşında çocuklara tecavüz edip indirim alanlar, çocuk doğurmak zorunda olan çocuklar var(!) kürtaj cinayettir diyenler yüzünden...bu kürtaja tamamen hayır diyenler kendi evlatları başına böylesi tecavüz gibi talihsiz bir durum gelse ne yaparlardı merak edilesi doğrusu. Sanırım hayat kutsaldır deyip olayı başka boyuta bağlarlar evlatlarını travmalarıyla baş başa bırakıp intahara sürüklerlerdi.(!) ki yapanda yok değil..
O yüzden bu düşman politikayı geçsekte engeller sadece bu değilki kadınlar için, kadın kadının düşmanı bi kere. Defaatle görüyoruz her mecrada..

Kürtaj gerekli durumlarda yasal olmalı bana göre... ancak öyle bir hale gelmiş ki tecavüze uğrasak ve hamile olduğumuzu bilmeden 10. Haftayı geçirsek bizim tekelimizden çıkıyor bu hak. Kürtaj olamıyorsunuz. Rahminize karışanlar çıkıyor. Çok ifrit oluyorum bu duruma size ne? Siz kimsiniz ?Hal böyleyken konu sahibinin kadın olarak daha hangi hakkın bizde olup olmadığını bilmeden bebeğini aldırma düşüncesi üzerine ironi yapayım dedim o paylaşımda. 'Rahmimde doğmamış bebeğimde sadece beni ilgilendirir' evet ama bu keyfi çocuk yapıp aldırma hakkı vermemeli kişiye diyorum o yüzden buna eklemek istediğim bir şey var ki hepsinden önemli belkide; hep diyorum ve diyeceğim herkes anne baba olmamalı belli ve ciddi kıstaslar getirilmeli ülkelerde bu hakka.... ki zaten birçok teorisyene göre bu gelecekte mümkün. Nüfus patlaması ve suç oranı artışını engellemek için ilk müdahale edilmesi gereken yerr aile...düşüncesizce keyfice masum yavrular dünyaya getirenler ve dünyaya getirip sorumluluk almayanlar milyonlarca dünyada..
tv de gördüğümüz gibi küçücük çocuğun eline içki şişesi ve sigara tutuşturan aile örneğindeki gibiler yada evlenip gitti diye ataerkil düzene kızlarını kurban eden babalar vs vs bayağı karpuz seçer gibi elenmeli anne babalıktan bunlar. Belli kurallara uymadıklarında da kısırlaştırılmalılar. Baştan evlilik aşamasında men edilmeli ki bunlardaki hak kürtaja neden olan tecavüzcüler yetişmesin o aile ellerinde, eşine şiddet uygulayan erkekler türemesin kocalıkta, mini etek giydi diye darp eden kelli felli adamlar despotluk yapmasın toplu taşıma araçlarında... kısacası adı suç'a karışan herkesin öz'ünü aile oluşturuyorsa... bunlar toplumu bozmasın diye baştan elensin pazardan çürük elma seçer gibi. Denetim sağlansın. Ozaman geriye bilinçliler kalacak toplum hoş, pek pek hoooş, çok hoş bir yer olacaktır. Böyle olmadığı takdirde şuan dünya genelinde olduğu gibi önüne gelen anne baba olur, önüne gelen nasılsa kürtaj var deyip bilinçli bir şekilde masum çocukları keyfice anne karnında katleder. Biz insanoğluna bu eleme yapılmadan kürtaj hakkını sonuna kadar verirsek evrenin en acımasız yaratıkları olmayı 1000'e katlarız. o masum yavrularda es geçilmemeli bu açıdan. O yüzden aile olma kıstasla belirlenmeli bana göre,,,,
İşte o zaman kadın rahmi kadın tarafından bilinçli bir şekilde kullanılır, kullanılmak zorunda kalır.
Hepsi zincir halkaları gibi birbirine bağlı. Son olarak kürtaj zorunlulukta muhakkak, ebeveyn olmak için seçilmiş kadınlarda ise belli durumlarla yasal olmalı diyorum ve o ütopya gelene kadar çileli yaşantımızda herkese iyi uyumalar diliyorum.

Son düzenleme:
Kimse boşanmak için evlenmiyor bitanem.Yuva kurmak kolay değil ama boşanmak tek çelse herkesin kendi görüşü saygı duyuyorum.

Boşan ve bebeği doğur diyenler tam bir klavye delikanlısı. Kusura bakmayın da ancak ahkam kesmeyi biliyorsunuz kadının ne beyinsizliğini bırakmışsınız ne anneliğini. doğurduktan sorna o şerefsiz herifle ömür boyu bir bağı olacak ve o çocuğun babası böyle bir haysiyetsiz olacak. O çocuğun yaşayacakalrını düşünebiliyor musunuz ? Aile desen arkada değil onlara hiç yorum yapmıyorum. Ben olsam asıl bebeğin günahına girmemek için aldırırdım ona böyle bir hayat sunmaya bile bile lades demeye hakkım yok.

sert ve ters tepki veren sizsiniz bekara karı boşamak kolay olduğu gibi ordan ahkam kesmekte kolay tabi
lutfen moralı bozuk ınsanlara rahatınızdan oturupta can skcı yorumlar yapmayın .. Yaxık ıyı degılım dıyor sorgulayın benı demıyor .. Mubarek gun kalp kırmaya gerek yokk ... Sakın bebegını aldırma .. Onun ne sucu var .. Allh yardım edecektır sabırlı ol

Nasıl 4 yaşında kızınız var 7 aylık evliyseniz? Diğer konularinizda öyle yazıyor...

Ayrıca korunmayıp hamile kalıp niye soluğu burada alıyorsunuz ki? Aldir günahı bize mi diyelim?

Ikinci evliligi. Kimse aldir ya da aldirma demesin zaten. Dusuk onerisi hic vermesin .

Mantık tabii ki olmalı da benim kastettiğim ne yaparsan yap kaderini değiştiremiyorsun. Bazı insanlar gerçekten bahtsız bu hayatta, ne yapsalar olmuyor.
Tabii mutlaka vardir oyle insanlarda.onlari tenzih ediyorum ana sacma gelen bosanilmis cocuk var evleniliyor ve tekrar hamile cok uzuluyorum hem konu sahibinin umarsizligi hemde kucuk kizin annesiz buyumesi cok aci

Konuyu üsluplar sebebiyle kapatıyorum, gerekli inceleme yapılacaktır.

Konu sahibesi haklıdır haksızdır bilemem, tüm konuyu okumadan üslubu hakkında birşey diyemem ama çoğumuzun anne olduğu, anneliğimize laf söylendiğinde kızdığımız bir platformda bir hemcinsinizin anneliğine laf etmeniz, çocuk sahibi olmasıyla ilgili hüküm vermeniz hoş olmuyor.

Hayat herkese eşit davranmıyor, insanların yaşadıklarını şartlarını bilmeden yargılamak, anneliğine laf etmek şık durmadı, aynı şekilde eleştirilseniz siteyi üyelere dar ederdiniz, biraz empati.

Şunu da ilave edeyim, düşük için bir takım tavsiyelerde bulunmak karşınızdakinin hayatını riske atabilir ve yasal olduğunu da sanmıyorum, lütfen tavsiyelerinizde sağlığı riske atabileceğinizi veya yasalara aykırı davranmış olabileceğinizi gözden kaçırmayınız.

Konuyu kapamakla bilmeden isabetli bir karar vermişim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…