• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebei ateli havale geiren var m?

herkese merhabalar arkadaşlar bu konu çok geride kalmış eminim buraya yazan arkadaşlarımızn bebişleri artık büyümüştür ve umarım havale birdaha tekrar etmemiştir..

benim 14 buçuk aylık kızımda geçen hafta malesef havale geçirdi ve inanılmaz korktum ben offf allahım birdaha kimseye bu duyguyu yaşatmasın..
arkadaşlar tekrar yazıyorum benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Bende bu konu cok geride kalmis diye dusunrken sizin mesajinizi gordum iyi oldu. Benimde 2.5 yasindaki oglum gecen haftaatesli havale gecirdi altust oldum 10 yas yaslandigimi hissediyorum. Uykularim bozuldu resmen boslukta ggibiyim oyle korkuyorumki tekrar onu oyle gorucem diye.

Bende bu konu cok geride kalmis diye dusunrken sizin mesajinizi gordum iyi oldu. Benimde 2.5 yasindaki oglum gecen haftaatesli havale gecirdi altust oldum 10 yas yaslandigimi hissediyorum. Uykularim bozuldu resmen boslukta ggibiyim oyle korkuyorumki tekrar onu oyle gorucem diye.

aynen bende çok korkuyorum
peki havaleden sonra neler yapıldı size?
ve havale kaç dakika sürdü?
sizi üzmek istemiyorum ama daha çok bilinçlenmemiz için soruyorum.
belki benim sizden sizinde benden öğreneceklerimiz vardır..?

3-4 dakika icinde bilinci acildi tekrar bu iyiymis zaten doktorumuz atesli havalede birde 15 dakikadan az surduyse beyinde hasar falan kalmaz o an cok korkutucudur ama aslinda onemli degildir hicbisey yapmaniza gerwk yok 5 dakika icinde kendine gelecektir dedi
Bir de biz ilik suyun altina tuttuk 112 yi aradigimizda oyle soylemislerdi ama doktor yapmayin oyle dedi.
Acile gittigimizde serum verdiler icinde ates dusurucu ve antibyotik vardi cunku bizim bademcik iltihabi vardi. Sonra o gece hastanede kaldik serum vardi surekli. Atesi dustu zaten hemen. Sonra da bademcik iltihabi icin antibyotik igne yaptirdik 5 tane.
Diazem falan dedi acildeki doktor ama cocuk doktorumuz solunum baskilamasi yapabilir diye istemedi.
Birde fitil onerdi icinde havaleyi engellemeye yarayan bir madde varmis 38 I beklemeyin 37.5 ta verin fitili dedi. Havaleye yatkinlik varmis bizde malesef.
Sizde durumlar nasil?

3-4 dakika icinde bilinci acildi tekrar bu iyiymis zaten doktorumuz atesli havalede birde 15 dakikadan az surduyse beyinde hasar falan kalmaz o an cok korkutucudur ama aslinda onemli degildir hicbisey yapmaniza gerwk yok 5 dakika icinde kendine gelecektir dedi
Bir de biz ilik suyun altina tuttuk 112 yi aradigimizda oyle soylemislerdi ama doktor yapmayin oyle dedi.
Acile gittigimizde serum verdiler icinde ates dusurucu ve antibyotik vardi cunku bizim bademcik iltihabi vardi. Sonra o gece hastanede kaldik serum vardi surekli. Atesi dustu zaten hemen. Sonra da bademcik iltihabi icin antibyotik igne yaptirdik 5 tane.
Diazem falan dedi acildeki doktor ama cocuk doktorumuz solunum baskilamasi yapabilir diye istemedi.
Birde fitil onerdi icinde havaleyi engellemeye yarayan bir madde varmis 38 I beklemeyin 37.5 ta verin fitili dedi. Havaleye yatkinlik varmis bizde malesef.
Sizde durumlar nasil?

bizdede aynı sayılır ateşimiz 38.7ye çıktı bende ılık duş aldırdım sonra ateşini birdaha ölçtüm duştan sonra 37.8 olmuştu ama 2 3 dakika sonra havale geçirdi yavrum.
bizimde 3 4 dakika sürdü ama o paniği anlatamam sana çok kötüydü
sonra açıldı hemen hastaneye gittik
evet bizde hemen diyazem yaptılar hemen ateş düşürücü verildi
sonra doktorumuz geldi tahliller yapıldı hem enfksyon hemede baktarimiz varmış
birde diş hepsi tetiklemiş havaleyi
bizde normal dediü
peki sizin fitilin adı nedir acaba yaza bilirmisin
bizede ateş 37 buçuğu geçmiyecek dedi..

bu arada biz hastanede 4 gün kaldık tamamen ateşmiz düşünce çıktık
alllahım birdaha yaşatmasın gerçekten çok zordu..

nasıl yani onlar 2 çeşitmi cnm bizede o fitili yazdı
birde her ilacı vermek yok dedi
dolven ve pedifen bizim şuruplarımız sizin?

Evet canim paranox ve paranox S var S olanda o havaleyi onleyen neyse artik o yokmus. Yaziyo zaten ustunde. Surup adi vermedi ama donusumlu olarak calpol ve dolven. Fitilde calpolle ayni maddeyi icerdiginden dolvenle donusumlu verilebilirmis.
Off cok zor isler inan cok korkuyorum birde yanimda esim olmazsa naparim diyorum cunku benim eljm ayagim tutmuyo o esnada.

Evet canim paranox ve paranox S var S olanda o havaleyi onleyen neyse artik o yokmus. Yaziyo zaten ustunde. Surup adi vermedi ama donusumlu olarak calpol ve dolven. Fitilde calpolle ayni maddeyi icerdiginden dolvenle donusumlu verilebilirmis.
Off cok zor isler inan cok korkuyorum birde yanimda esim olmazsa naparim diyorum cunku benim eljm ayagim tutmuyo o esnada.

nasıl korkmuyacaksınki mümkünmü bu
allahım bize yaşatmasın birdaha ve kimseye tabi
bi yerde okudum
havaleden sonra bebeklerde bişey kalmazmış ama annelerinde kalırmış..
çok doğru bence..

Hepinize geçmiş olsun arkadaslar. .kızım oniki aylik boyle bir durum yasamadik simdiye kadar cok sukur ins bundan sonrada olmaz...atesle ilgili biraz fikrim olsun diye okumak istedim inanin carpinti basladi suan bende cok zor allahim butun bebekleri korusun...bir yas aşısını vurdurdugum gunun ertesi gunu ateslendi ilkkez ben asidandir derken kayinvalidmin israriyla dra goturmeye karar verdik hazirlarken 38.9 oldu ates cok panikledim o ara kizim yere yatti tek gozunden yas geldi ama aglamiyordu..
acaba hafif havale durumu mu oldu hafifi oldur mu onuda bilmiyorumda...bogaz enf.geciriyormys igne yapildi antibiyotik verildi donduk eve ertesi gune biseyi kalmamıştı...simdi acaba ben mi anlamadim diye huylandim

Son düzenleme:
Hepinize geçmiş olsun arkadaslar. .kızım oniki aylik boyle bir durum yasamadik simdiye kadar cok sukur ins bundan sonrada olmaz...atesle ilgili biraz fikrim olsun diye okumak istedim inanin carpinti basladi suan bende cok zor allahim butun bebekleri korusun...bir yas aşısını vurdurdugum gunun ertesi gunu ateslendi ilkkez ben asidandir derken kayinvalidmin israriyla dra goturmeye karar verdik hazirlarken 38.9 oldu ates cok panikledim o ara kizim yere yatti tek gozunden yas geldi ama aglamiyordu..
acaba hafif havale durumu mu oldu hafifi oldur mu onuda bilmiyorumda...bogaz enf.geciriyormys igne yapildi antibiyotik verildi donduk eve ertesi gune biseyi kalmamıştı...simdi acaba ben mi anlamadim diye huylandim

merhaba:
havale geçirince çocuk öyle yatıyo sizdede öyle bişey oldumu ve bu 3 4 dakika kadar sürüyto sizin havale olduğunu sanmıyorum ama tam olarak belirtileri yazarsanız yine konuşuruz..
allahım kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor bi durum bu..

Havale geciren bir cocugun havalesini farketmemek imkansiz. Cocuk kaskati kesilir gozleri yukari sabitlenir disleri kilitlenir. Bazen salyasi akar. 1-2 dakika icindede bayilir gibi olur. Beyin vucutla iliskisini tamamen kesiyo o anda. Keske anlattiginiz gibi olsaydi o zaman hic korkmazdim havaleden herhalde.

Bir de havale sadece yuksek ateste olur diye birsey yokmus. Zaten havalede atesin yuksekligi degil yukselme hizi onemliymis. 40 derecede havale olmayabilir ama 37 den 37, 5 e hizla yukselirse o anda da olabilirmis. 2 hafta once yasadigim icin havale hakkinda okumadigim sey kalmadi herhalde. Ama icimi rahatlatan sey de su ki: atesli havalede beyinde kalici hasar falan kalmazmis 15 dakikayi gecmedigi surece. Cogu da 5 dakika icinde kendiliginden acilirmis sadece o anda kusarsa falan diye bogulmamasi icin yaninda durup dili falan bogazina kacmasin diye yardim etmek gerekirmis.
Cok korkutucu cok zor bir an kimse cocugunu o halde gormeye dayanamaz ALlah kimseye yasatmasin insallah

Back