• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebei ateli havale geiren var m?

durguney

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2007
30
0
86
Diyarbakır
benim bebeğim bir kez ateş yüzünden havale geçirdi. Beş yaşına kadar tekrarlama riski varmış. Psikolojim alt üst oldu onu öyle görünce :(

CANIM gerçekten çok zor bi durum
benim kızımda geçirdi
ve bir kerede aşıların ağırlığı nedeniyle baygınlık geçirdi
eli kolu kalkmadı
hastanede serum taktılar ve soğuk kompres uyguladılar

bundan sonra ateşine dahada çok dikkat etmelisin
eğer ço kateşlenirse üzerini soy fitil ver
düşüremezsen soğuk su ve havluyla başına ve eklem yerlerine kompres yap
4 saatte bir şurup ver
3,4 gün sürebiliyo ateşleri bazen bu seni korkutmasın
ama her 4 saatte bir ateşini kontrol et

Son düzenleme:
merhaba, benim oğlumda 3 sene önce ateşli havale geçirdi.O günden beri çok dikkatliyim. Onu o halde gördükten ve kaybetme korkusu yaşadıktan sonra defalarca yataga dahi uzanmadan sabahladım. O halde işe gittim. sağlıkları yerinde olsun da bunlara katlanacağız.
Yalnız doktordan yeni duyduğum bir şeyi paylaşmak isterim. Yüksek ateşi aniden soğutmanında çocukta şok etkisi yaratabileceğini ve onunda havaleye sebep olabileceğini söyledi. Sanırım en sağlıklısı ateş dürüşücü ilaçlara katkı olarak soguk kompress uygulayarak sakince düşürmeye çalışmak.
Umarım yeniden yaşamazlar. Bütün çocuklara sağlık annelere de sabır ve güç diliyorum.
sevgiler

geçmiş olsun insanın yavrusunun hasta olması bi anneye çok dokunuyo inşalla h bidaha olmaz hayırlı ve saglıklı günler bebeginin olsun tabi hepimizin yavrularınında

benimde en çok korktuğum konu bu. allah korusun insan çok panik yapar. ama benim doktorum kaynağı belirli olan ateşli havalelerden korkmayın demişti. biz kaynağı belli olmayan (virüs mü bakteri mi ne olduğu anlaşılmadan çıkan ateşe bağlı) havalelerden endişeleniriz dedi. hatta normal bir hastalıktan dolayı havale geçiren çocuk hataneye gelene kadar kendi kendine açılıyor zaten burda yapacak çokda birşey kalmamış oluyor demişti. ama allah korusun soğuk havale falan farklı, onlar için emar istiyorlarmış. ben çok evhamlı bir insanım ve evhamlı bir anneyim. 3 yaşında bir oğlum var ve ateşlendiğinde komple oturuyoruz korkudan. için biraz rahat etsin diye yazdım bunları. allah korusun yavrularımızı, acılarını sıkıntılarını göstermesin rabiim. sizede çok çok geçmiş olsun canım.

bütün arkadaşlara geçmiş olsun dilerim. eczanelerde ateş düşürücü bantlar var onladan kullandınızmı acaba? birkaç kişi çok iyi olduğunu söyledi.

canım ALLAH KORUSN YAVRUNU İNŞ..KİMSENİN BAŞINA GELMEZ...BENİMDE KIZIM DAHA ÇOK KÜÇÜK ATEŞELNİYOR ÖNCELERİ ÇOK EVHAM YAPIYORDUM ŞİMDİLERDE DAHA SAKİNİM VE ATEŞ ÖLÇERLE DEĞİL ALNINDAN BAKIYORUM KENDİM ARTIK ALIŞTIM ATEŞLNDİMİ NASIL OLDUĞNU VÜCUD ISISININ UMARIM BENDE KİMSELERDE HİÇ BİR ANNEDE YAŞAMZ BU KORKUYU......İÇİNİ FERAH TUT CANIM...

her ateşlendiğinde acaba tekrar havalemi geçirecek korkusu beni bitiriyor. arkadaşımız dediği gibi kaynağı belli olan havalelerden korkmayın dedi doktorumuz. Allah yardımcımız olsun. çocuk zor zanaatmış onu anladım

merhaba, bende bende bu endiseyle yasayan bir anneyim.
nisan ayinda 16 aylik oglum havale gecirdi sebepsiz hemde ates yok hastalik yok boguluyor saniyoruz Allahim kimselere yasatmasin hayatimin en kötü gecesiydi. Caresiz cocugum ölüyor saniyordum kollarimda. Acili aradim onlar gelene dek biraz acildi kapi önünde hemen özel fitilden verdiler ambülansta sarhos gibi oldu. Ordanda direkt cocuk klinigine gittik bes gün kaldik. eeg ekg tomografi hepsi temiz cikti.
6 hafta sonra falandi hastalandi atesi vardi hafif geziniyordu evde. bezini degistirmeye yatirdigimda ykati kesildi yine yalnizim bu defa evde elini yüzünüyikadim gecmedi disari cikardim gecmedi. özel fitilini verdim o arada esim geldi hastane yolunda kesildi direk uykuya gecti. 15 dakika sürdü ama ilki gibi siddetli degildi hareketsiz tavana bakiyodu, ilkinde nefeste zorlanir gibiydi gözü yukari kayiyordu. Cok korkunctu.

gecenlerde asi dan sonra uyurken yalniz yine olmus herhalde uyandiginda cok agladi ve halsizdi, sessizlesti falan bittigindeki gibi haller sergiledi. Doktor ilaci verip yolluyor.
Hergün heran yine olacak korkusu icimde. Biliyorum ölümcül birsey degil ama o ilk günki psikolojiyiatamadim üstümden atilacak gibide degil .
bes yasina kadar sürebilir diyorlar. tedaviside yok.
yine tekrarlarsa klinige götürecegim cünki ilki atessizdi ikincisi 38,5 ücüncü de 37,5 karmasik cok ,yine baksinlar.

Allahim bunu ve her türlü hastaligi yasayan cocuklarin ailelerine kolaylik ve sabir versin ve acil sifalar versin evlatlarimiza

Son düzenleme:
ahhhh ahhh durguney 1yıldır yediğimi içtiğimi bilmiyorum inan.geçen kasım ayında 1 geçirdi ekim ayında 1 geçirdi.3defa yüksek ateşten hastanede kaldık ooooffff.ateşe dayanamıyor diye en küçük ateşte hastanede kalıyoruz anca serum düşürüyor.o ağlamaları yavrumun ayaktan veriyorlar serumu elinde tutmuyor diye.2 yaşındaydı ilk geçirdiğinde öldü sandım yemin ederim şimdi 3 yaşında 5 yaşına kadar riskli dedi dr.babasıda geçirmiş çocukken benim abimde geçirmiş genetik dedi.bir dertki çeken biliyo acil şifalar versin rabbim hepsine.çok geçmiş olsun

benim bebeğim bir kez ateş yüzünden havale geçirdi. Beş yaşına kadar tekrarlama riski varmış. Psikolojim alt üst oldu onu öyle görünce :(

babegım wallla ole bı durumda mutlaka hemen soy sona ılık dus aldır dus aldıktan hemen sona ates dusurucusunu wer eklem yerlerıne ılık sula bez koy cok ıse yraıo annem bızım ufaklı ole yapıodu saat bası ates kontorol edıodu ılk dus sonası surup suruptan hemen sona dr goturuodu ılk mudale cok onemlı bebekler bıde 3 yasına kadr hasta olması aslında cok normal ama dus olayını ılık suyu bı anne olarak bılırısın we eklem yerlerıne dus sonarası bezle sıl sur yap yane:) ıse yarıcak ısallah bebeısım oprum sıkma janını :enbuyukkk:

merhaba arkadaşlar benim oğlumda nisan ayında havale geçirdi daha 9 aylıktı gerçekten kötü bir acıydı.
Allahtan babamlardaydım ilk defa başına gelince insan ne yapacağını bilemiyor babam kendine getirdi oğlumu bütün vücudu kasılmış dili boğazına kaçmıştı. dilini babam parmaklarıyla tutup çekti sonra nefes almaya başladı. hemen acile gittik, ki ogün 3 cü hastaneye gidişimizdi ilkinde ilaç yazdılar sonrakinde soğuk komples yaptılar akşamda havale geçirdi. kendimi çok suçladım acaba koruyamadımmı diye ama bu hastalık genetik kökenli bir hastalık eğer ailede varsa geçirme olasılığı çok yüksek. O yüzden çok dikkatli olmalı, ben genel kontrolleri için DR.SAMı ULUS çocuk hastanesine götürdüm bir şey çıkmadı ama havale anında hastaya ilk müdahalede kullanılan ve makattan uygulanılan bir ilaç(diazem) verdi. Çünkü çocuğun kasılma süreside önemli... Onu sürekli yanımda taşıyorum doktorunuza danışarak bu ilacı isteyebilirsiniz. Herkese geçmiş olsun...

bu hastalığı bizde yaşadık arkadaşlar .o günü ölsem ancak unuturum.kızım hastalandı soğuk algınlığıdır dedik ve doktora götürdük.doktor muayene etti tabi kızım doktor korkusuna daha çok ağlayıp daha çok ateşlendi.üzerini giydirirken birden kasıldı ve gözleri döndü nasıl çığlık attım anlatamam.doktor koşturarak acile götürdü kızımın üzerindeki kıyafetleri keserek çıkardılar iğne fitil kompres derken kızım kendine geldi.o günü hastanede geçirdik.yazarken bile o anı yaşıyor gibi oldum hayatımın en kötü tecrübesiydi. size tavsiyem doktora götürürken ateşi düşmüş bir şekilde götürün aksi halde doktordan korkan çocukdahada çok ateşleniyo.kızım 3 yaşında tekrarlayabilir dedi doktorumuz. kendimi çok suçladım bakamadım hasta ettim diye ancak doktorumuz ;kendisi gibi doktorolan arkadaşının çocuğunun 7 kez ateşli havale geçirdiğiniçocuğun bünyesinin yaptığını söyledi. o doktorken başa çıkamazken allah bizim yardımcımız olsun. yavrularımızı her dertten esirgesin.:Saruboceq:

Oğlum 2 kez ateşli 1 kez ateşsiz, kızımda 1 kez ateşli havale geçirdi. Genetik oluyormuş bu havaleler. Oğlumun ateşsiz havalesi 10 yaşındayken oldu, önce epilepsi dediler, beyin tomogrofisi çekildi bir şey çıkmadı eeg çekildi bir şey çıkmadı meğerse çocuk viral menenjit geçiriyormuş. Ama doktorlar bu havalenin bu yaşta olamayacağını ve epilepsi olduğu konusunda ısrar ettiler. En sonunda arkadaşımın ablasına götürdüm. Kendisi uluslararası çapta ünlü bir çocuk nöroloğudur. Tekrar bir eeg istedi ve bana "viral menenjitin her yaşta havale yapabileceğini, bunun önemli olmadığını, doktorların kısa yoldan epilepsi deyip kestirip attığını, ateşli havalelerin genetik olduğunu, en fazla 5 kez geçirebileceğini, bunun çocuğa bir zarar vermeyeceğini, hatta beynin çalışmasını ve verimini artırdığını, panik yapmayıp sakin olunması gerektiğini, 20 dakikanın üzerinde ve özelliklede ateşsiz havalelerde tetkiklerin yapılması gerektiğini, havaleyi önlemenin hiç bir yolu olmadığını, hızlı ateş düşürmenin havaleye yol açabileceğini" söyledi.
Yani bir anne için görüntü çok kötü olsa da, ateşli havalelerde yapacağınız şey (tabi yapabilirseniz) sakin olmak, çocuğu yatırmak ve dilinin geriye dönüp nefes borusunu kapatmasını önlemektir. Bunun dışında hastenede yaptıkları ekstra şey serum vermektir.
Allahıma şükür kızım 12 gün sonra 6 yaşını bitiriyor (havale 6 yaş dahil olabiliyor arkadaşlar) inşallah Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın.

benimkızmda 2,5 yasında ve 3 ay önce yüksek ateşe bağlı bir havale geçirdi,ogeceyi hatırlamak istemiyorum,yazılanları okurken o geceyi hatırladım ve gözyaslarıma hakim olamadım,o anda ölüyor zannettim yavrumu,biranne baba için yavrusunu o halde görmek anlatılamaz bir duygu,o anda ölecek yüzüne doyasıya bakayım diyordum içimde,ama yüce rabbim onu bize bağışladı,acilde bizi sizlerin yazdığı gibi agır sonuçlara yol açmadığını anlattılar,ama artık içim pır pır,şimdi yine ateşli veönceden de çok dikkat etmeme rağmen şimdi eşimle daha dikkatliyiz,allahım sen yavrularımızı koru

benim kızımda 9 aylıkken havale geçirdi ama iç ateşle biz onun iç ateş olduğunu anlamadık her gece saat 12 de sütünü veriyordum bir gene sütünü verirken bir anda bi fenalaştı eşimle ikimizin elimiz ayağımıza dolaştı süt içtiği için tıkandığını düşündük nerden bilelim aldık silkeledik yok çocuk başladı morarmaya çıktık aparmana nasıl bağırıyorun yardım edin diye alt katımızda çoçuk doktorlugunu okuyan öğrenciler var geldıler yardım ettıler çocuk açılmaya başladı gittik hastaneye hemsire atesine baktı yok atesi dedi nöbetçi doktor boğazına süt kaçmıstır dedi neyse eve geldik 2 saat sonra tekrar fenalastı tekrar gittik dr.kaçan süt geri gelp tıkamıstır dedi neyse gene döndük 3 ye tekrar geçirince götürdük başka hastaneye direk dr.havale dedi ateşi dışa vurdu 40 derece ateşle yavrum perisan oldu sabah 5 ten 9 kadar bizi hastanede tuttular baktılar bir daha geçirmedi gönrrdiler eve geldik saat 2 doğru 4. havalesini geçirdi perişan olduk bu sefer başka hastaneye gittik dedik yok biz eve gitmioruz kalıcaz burda neyse 2 gece kaldık hastanede iki şişe serum verdiler allahtan bir daha geçirmedi ama mahvolduk büyük bir şok kaybetme korkusu depresyona girdik allahtan sonra iyileşti bir daha geçirmedi allahım bir daha yaşatmasın ne bana ne başkasının yavrusuna dr havale ilacı verdi makattan geçirdiği zamankiilk yapmamız gereken ilk şey sağa dogru yatırıp dilini açmak nefes almasını sağlamakmış sonra o ilacı sıkıp dr. gitmekmiş

benimde kizim 13 aylik ve 3. kez atesli havale gecirdi eeg falan cektiler ankara gazi hastanesinde ve bana ilac falan onermediler kani idrari eeg si temiz cikti bir sebep bulamadilar bende kucukken 3 bucuk yasina kadar gecirdigim icin irsi olabilir dediler ben duramadim birde ozel doktora goturdum kizimi kontrolden gecirdi ve cok saglikli dedi hic bir sorun yok dedi ama sadece bir ilac verdi luminaletten diye ben ilaci kullanip kullanmamakta tereddutluyum ne yapsam bilmiyorum :(

benimde kizim 13 aylik ve 3. kez atesli havale gecirdi eeg falan cektiler ankara gazi hastanesinde ve bana ilac falan onermediler kani idrari eeg si temiz cikti bir sebep bulamadilar bende kucukken 3 bucuk yasina kadar gecirdigim icin irsi olabilir dediler ben duramadim birde ozel doktora goturdum kizimi kontrolden gecirdi ve cok saglikli dedi hic bir sorun yok dedi ama sadece bir ilac verdi luminaletten diye ben ilaci kullanip kullanmamakta tereddutluyum ne yapsam bilmiyorum :(

merhaba canım benimde oğlum 2,5 yaşında iki kez havale geçirdi havaleleri 1 dk filan sürüyor ve kasılmalar oluyor sizinki nasıl oluyor canım
birde kendinde de olduğundan bahsetmişsin kaç kez oldu normal hayatını etkileyecek bir şey bıraktımı sende oğlum için korkuyorum her gecem korkuyla geçiyor ya yine havale geçirirse diye

Back