• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğinizin giyimi ve oda ısısı...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BubleGum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2008
199
0
96
İstanbul
Arkadaşlar 1 aylık bir oğlum var. Evimiz kışın çok soğuk oluyor her yeri ısıtamıyoruz. o yüzden oturma odasında tutuyorum sürekli oğlumu ve oda ısısı da genelde 25*26-27 dereceler arasında gidip geliyor tam ayarlayamıyorum. Bazen çok bunaltıcı oluyor bazen serin geliyor. Aslında 22-24 derece arasında olması gerekiyormuş ama o da bana serin gibi geliyor. Giyimine gelince de içine body onun üstüne zıbın veya t-shirt altına da genelde çift pijama giydiriyorum. Sıcaklığa göre de battaniyeyle sarıyorum bazen. başına bere artık pek giydirmiyorum. Siz nasıl giydiriyorsunuz ve oda ısısı kaç derece oluyor. Bir de banyodan sonra oda ısısını aynı mı tutuyorsunuz?

bende odayı çok sıcak yapıyorum bazen dediğin gibi o sıcaklıklar bana da serin gibi geliyor biraz daha sıcak odamız.
odanın sıcaklığına göre ya ince battaniye yada bi de kalın battaniye örtüyorum.
ben çıtçıtlı atlet üzerine body yada zıbın giydiriyorum.
altına da ayaklı altlardan giydiriyorum.bebeğimin ayaklarını soğuk hissedersem de alttan kısa çorap giydiriyorum.soket çoraplardan.
bereyi de arada kafası havalansın diye çıkarıyorum.

banyodan sonra değilde banyo esnasınd odayı biraz daha fazla sıcak tutuyorum.biz banyosunu oturma odasında yaptırıyoruz.banyoya gidip gelirken üşür.evim sobalı

benim oğlum mart sonu doğmuştu. hava buz gibiydi evlerde öyle. merkezi olduğu için gündüzleri kalorifleri yakmamaya başlamışlardı. ama ben ona rağmen sadece kısa kollu body üstüne patikli tulum ayağınada kısa ince çorap giydiriyordum. başında bere elinde eldiveni 1 haftadan sonra takamadım çıkartıyordu. uyanınca da ince bir yelek. gece de aynı şekilde üzerine sadece ince bir battaniye örterdim. kimsenin lafını dinlemedim doktorumun dediklerini yaptım hiç hasta olmadı allaha şükür. hala da incecik giydiririm. onların metabolizmaları bizden hızlı çok sıcakta uyumaları iyi değil. hem çok kalın giydirirseniz alıştırırsınız ince giyindimi şifayı kaparlar.
tüm bebişlere hastalıksız bir kış diliyorum.

bence çok sıcak tutuyorsunuz bebekleri ...tek oda içerisinde 25-26-27 derece ne demek arkadaşlar çocuklar sıcakdan ericek bide bere battaniye zıbın tulum fenalık gelecek çocuklara ben 22-23 arası tutuyorum odayı 23 ün üstüne çıkarmadım hiç..içine çıtçıtlı bady üzerine penye bluz altına kilotlu çorap ve alt eşofman veya penye tarzı birşeyler giydiriyorum.gündüz uykusunsa kalın battaniye gece ise çıtçıtlı bayd üzerine pijamalarını giydiriyorum kilotlu çorabını çıkarıp kısa çorap giydiriyorum üzerine de 4 mevsim antibakteriyel yorganını örtüyorum...uyandığı zamanlar mutlaka yelek giydiriyorum normalde penye yelek ama banyo yaptırdıysam yün yelek tercih ediyorum...yarım saat sonrada yeleğini çıkarırım...

bizim evimiz de 21-22 derecededir genellikle. yıkarken ufoyu yakıp 24 derece yapıyorum. uyurken ince battaniyeye hafifçe sarıp üstüne de kalın battaniye örtüyorum. 26 derece çok fazla bence de...

Arkadaşlar haklısınız 22-24 arası en idealiymiş ama ben çok korktum üşütürüm diye. Her zaman 25 derece ve üstü olmuyor serin hissedersem biraz daha ısıtıyorum odayı bazen sabah bi kalkıyorum acayip ısınmış. Neyse artık 40'ı da çıktı 24 dereceyi geçmeyelim bakalım. yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Hepimizin yavrularına rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin.

Arkadaşlar 1 aylık bir oğlum var. Evimiz kışın çok soğuk oluyor her yeri ısıtamıyoruz. o yüzden oturma odasında tutuyorum sürekli oğlumu ve oda ısısı da genelde 25*26-27 dereceler arasında gidip geliyor tam ayarlayamıyorum. Bazen çok bunaltıcı oluyor bazen serin geliyor. Aslında 22-24 derece arasında olması gerekiyormuş ama o da bana serin gibi geliyor. Giyimine gelince de içine body onun üstüne zıbın veya t-shirt altına da genelde çift pijama giydiriyorum. Sıcaklığa göre de battaniyeyle sarıyorum bazen. başına bere artık pek giydirmiyorum. Siz nasıl giydiriyorsunuz ve oda ısısı kaç derece oluyor. Bir de banyodan sonra oda ısısını aynı mı tutuyorsunuz?

bence çok giydiriyosun nasıl alısırsa öyle devam eder ben içine zıbın bir bady ve pjaması daha üstüne çift pjamaya gerek yok banyodan sonrada yelek giydir banyo etkisi 3 saat sonra gecer kafayı iyi kurula ve kalın bataniye evde kullanma ince örtü kullan ev ısısı hep aynı kalmalı 25 ideal bebekler üşür çünkü bizim gibi diiller biz hareket halindeyiz derler ya kusun kanadından bile üşürlermiş die altını açınca nasıl hemen hapsırırlar ordan pay biçin ben öyle yapıyorum çok şükür şimdilik hersey yolunda ... allah bozmasın .

Son düzenleme:
Back