dogmadan önce heveslenip aldigim tulumlari 1 veya 2 kez ancak giydirebildim cok para harcadim bos yere cok pismanim simdi:2::2:
çok beğendim ben bu topici:) sanırım kıyafet konusunu az ve öz yapıcağız, oyuncak zaten ben ce de şimdi gerekli değil, kozmetik ve bakım da açıkçası göğüs kremi yerine zeytinyağı işini sevdim ben :) hem bebek hem bizim için daha iyi gibi geldi , geriye nevresim ,battaniye,havlu vs.kaldı, birde şampuan , ben de hep mustellanın ürününü duydum ? tavsiye edecek olan varmı ?
mustelayı tavsiye ederim.. şampuanını, pişik kremini, ıslak mendilini ve yüz kremini kullandım.. çocuğum büyüdü, ama hala şampuanını ve yüz kremini kullanıyorum onun için..çok uzun süre gidiyor zaten
Bizimde alıp hiç kullanmadığımız ve bebeğimizin sevmedği veya kullanmadığı (her bebek için farklı tabiki ) şeyler var.
*GÖĞÜS KREMİ
Öncelikle göğüsler emzirrken çatlar yara olur diye aldığım Lansinoh marka krem.Kullanıp memenun kalmadım değil benimde uçlarında incelme ve hassasiyet(yanma) oldu 1 kez, krmei sürdüm (marka vs kalitesizdi geçirmedi diyemem) fakat o yeni doğan döneminde sık emzirildiği için sürdüm ve iyileşmeden tekrar emzirmem gerektiği için silmek zorunda kaldım.Hernekadar bebeğe zararsız densede benim meleğimin ağzına daha ilk günlerinde kimyasal değsin istemedim ve annemi dinleyip zeytin yağı sürdüm o şekilde gönül rahatlığıyla silmeden emzirdim.(tavsiye ederim hemen iyileştirdi.Bazen eski kocakarı ilacı dedikleride işe yarıyor:)) Eğer benim için sorun yok ben kremi sürüp emziririm zararsız olduğu yazılmış diyen varsa emzirme döneminde alınabilecek bi ürün. Çünkü incelme,hassasiyet vs. genelde oluyor.Faakat sizde eğer benim gibi o ilk günlerde bari kimyasaldan uzak dursun diyorsanız Göğüs kremi almadan zeytinyağı işinizi görecek zararsız ürünlerdendir.
*GÖĞÜS KALKANI
Göğüse yara çatlak vs için krem sürüldüğünde iç çamaşırına değmesin diye ve geceleri sütünüz aktığında içinde biriktirilebiliyor diye aldığım avent marka göğüs kalkanı deneyipte işime yaramayan ürünlerden biri yine. Bunun gereksizliğini birkaç kişiden daha duydum :)
*OYUN HALISI
Bu çok göreceli bir malzeme çünkü her çocuk için farklıdır.Biz hamileyken aldık pek sevip oynamadı.Benim tavsiyem(zaten ilk 2 ay bişiy anlamadığı için) 2. aydan sonra bebeğinizn istek,ihtiyaç ve zevkleri doğrultusunda alırsanız paranız çöpe gitmememiş olur.Ayrıca oyun halısı kavramını park yatağa veya yere örtü serip oyuncak atarak da benzer ortamı yaratabilirsiniz.Buarada tavsiye edebileceğim malzemelerden 1'i de Playskool marka çıngıraklı patiklerdir.Ayaklarını tutmayı öğreniyor.(fiyatıda uygun oyun halısına göre.)
Şimdlik bukadar aklıma geldikçe tekrar yazarım..
bebeğinize büyük hevesle alıp daha sonra kullanışsız olduğunu farkettiğiniz şeyler varsa paylaşalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?