Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

güzel bir konu olmuş öncelikle,
ben mama sandalyesi aldığıma pişman oldum hem çok yer kaplıyo hemde kızım sevmiyo oturmayı belkide henüz tam oturamadığındandır, 6.5 aylık şuan ilerde umarım severek oturtabiliriz, şimdi ne zaman otursak kafasını sağa sola eğiyo çıkmak istiyo resmen içinden:)

güzel konu olmuş elinize sağlık ama kimse bişey yazmamış heyyy anneler yazında biz anne adaylarına tecrübe olsun :)

playskool il arabam almıştık..hiç kullanmadılar...beceremediler mi sevmediler mi artık bilmiyorum..geri verip paramızı alabildik Allahtan:1: yürüteç kullanmıştık onun yerine:34: bi de doğmadan önce tek parça tulumlardan çok almıştık en fazla 3-4 kez giyebildiler..tavsiyem 2 parça alt-üst olan takımlardan alın daha uzun süre kullanılıyo..

biz de oyun halısı almayı düşünüorduk iyi oldu belirttiğin;) bizim bebiş daha doğmadı ben de yazarım doğunca pişmanlıklarımı:) allah pişman etmesin ama:))

chicco poly salıncak aldık ve cok cok pişmanım ilk aylarda içinde kayboluyodu biraz büyüdü sıgmadı zatende
sevmedi cok gereksiz hic kullanıslı deil dahası oyuncak alırken dogmadan almayın gelişimine göre alın
bide oyun halısıını boşuna almışım diyorum hee bide kıyafetleri sakın sakın önceden alıp seneye giysin diye almayın
ayına göre alın ben gecen yaz aldım bu yaz giyinir diye şimdi bile olmuyo yazın hiç olmayacak cok pişmanımm:50:

evet oyun halısı gereksizmiş çok...aldım duruyo belki sever ilerde umuduyla bekliyo

evet tek parça tulum yerine alt üst uzun süre giyolar..göğüs kremi almıştım onuda kullanmadım.

süper bi konu ve hanımlar süpersiniz. yazılanları okumaktan en çok zevk aldığım konu bu oldu. bişi almadan önce hep forumda aratıyordum, kullanışlı mı diye..
daha çok yazı, daha çok paylaşım lütfen :16::16::16:

oyun halısını bizimkiler çok seviyolar aslında...onun sayesinde hayvan seslerini öğrendiler ama bizimkiler büyük tabii 21 aylıklar...başka bi arkadaş da yazmıştı önceden almayın diye sanırım oyuncakları...çocuğun gelişimine göre doğru oyucağı seçersiniz...18 ay ve üstü yazıyo zaten üstünde...

Bizimde alıp hiç kullanmadığımız ve bebeğimizin sevmedği veya kullanmadığı (her bebek için farklı tabiki ) şeyler var tabiki.

*GÖĞÜS KREMİ
Öncelikle göğüsler emzirrken çatlar yara olur diye aldığım Lansinoh marka krem.Kullanıp memenun kalmadım değil benimde uçlarında incelme ve hassasiyet(yanma) oldu 1 kez, krmei sürdüm (marka vs kalitesizdi geçirmedi diyemem) fakat o yeni doğan döneminde sık emzirildiği için sürdüm ve iyileşmeden tekrar emzirmem gerektiği için silmek zorunda kaldım.Hernekadar bebeğe zararsız densede benim meleğimin ağzına daha ilk günlerinde kimyasal değsin istemedim ve annemi dinleyip zeytin yağı sürdüm o şekilde gönül rahatlığıyla silmeden emzirdim.(tavsiye ederim hemen iyileştirdi.Bazen eski kocakarı ilacı dedikleride işe yarıyor:)) Eğer benim için sorun yok ben kremi sürüp emziririm zararsız olduğu yazılmış diyen varsa emzirme döneminde alınabilecek bi ürün. Çünkü incelme,hassasiyet vs. genelde oluyor.Faakat sizde eğer benim gibi o ilk günlerde bari kimyasaldan uzak dursun diyorsanız Göğüs kremi almadan zeytinyağı işinizi görecek zararsız ürünlerdendir.

*GÖĞÜS KALKANI
Göğüse yara çatlak vs için krem sürüldüğünde iç çamaşırına değmesin diye ve geceleri sütünüz aktığında içinde biriktirilebiliyor diye aldığım avent marka göğüs kalkanı deneyipte işime yaramayan ürünlerden biri yine. Bunun gereksizliğini birkaç kişiden daha duydum :)

*OYUN HALISI
Bu çok göreceli bir malzeme çünkü her çocuk için farklıdır.Biz hamileyken aldık pek sevip oynamadı.Benim tavsiyem(zaten ilk 2 ay bişiy anlamadığı için) 2. aydan sonra bebeğinizn istek,ihtiyaç ve zevkleri doğrultusunda alırsanız paranız çöpe gitmememiş olur.Ayrıca oyun halısı kavramını park yatağa veya yere örtü serip oyuncak atarak da benzer ortamı yaratabilirsiniz.Buarada tavsiye edebileceğim malzemelerden 1'i de Playskool marka çıngıraklı patiklerdir.Ayaklarını tutmayı öğreniyor.(fiyatıda uygun oyun halısına göre.)

Şimdlik bukadar aklıma geldikçe tekrar yazarım..:3:

göğüs kremi lansinoh--çatlağım olmadı kullanamadım

avent yenidoğan biberon set --bebeğim biberon almadı uçları küçüldü boşuna gitti.

chıcco bakım seti --sevmedim sebamed kullanıyorum

avent göğüs pedi -- rahatsız oldum kullanmadım

ve yenidoğan kıyafetleri --giydiremeden küçüldü gitti..

oyun halısını bizimkiler çok seviyolar aslında...onun sayesinde hayvan seslerini öğrendiler ama bizimkiler büyük tabii 21 aylıklar...başka bi arkadaş da yazmıştı önceden almayın diye sanırım oyuncakları...çocuğun gelişimine göre doğru oyucağı seçersiniz...18 ay ve üstü yazıyo zaten üstünde...

hadi ya gerçekten iyi bi konu olmuş bende almayı düşünüyordum :49:

çok güzel bir konu olmuş gerçekten.ben gerçekten oğluma aldığım pişman olduğum bişey yok.küçükken puseti vardı onda çok güzel duruyordu.tabi büyüdükçe emeklemeye başlayınca durmak istemedi.sonra salıncak aldık onuda sevdi ve köyde benim çok güzel yardımcım oldu.ama şunu söyleyeyim çok oyuncak alınması taraftarı değilim zaten almadımda.çünkü baktım aldığım gün biraz oynadı en fazla 3 gün ondan sonra hiç oralı bile olmadı.arkadaşın evine gidiyorum aman allahım her taraf oyuncaktan geçilmiyor.ama çocuğu oralı biledeğil.ne kadar oyuncak alırsak alalım onların ilgi odağı yine mutfak tezgahının altındaki tencere ve tavalar olacaktır.bide bir arkadaşında söylediği gibi bebek doğmadan kıyafet alıp biriktirmeyin giyer diye.ay ay ihtiyacı neyse almaya çalışın çünkü çok çabuk büyüyorlar.bebeklerimizi büyütürken onların herşeyilerinin eksiksiz olmasını isteriz mutlaka ama bunu yaparkende boşuna israf etmemeye çalışalım.çünkü gerçekten ben oğlumun yemediklerini dökerken ve giydiklerine bakarken aklıma hep o afrikadaki çıplak çocuklar geliyor çok üzülüyorum.

mama sandalyesi ve playskool ilk arabam... 6 aylıkken almıştık mama sandalyesini. 1buçuk yaşında hala sevmiyo. bi de oturttuğumda ayağa kalkıyo. çok hareketli zaten. düşmesinden korktuğum içn oturtamıyorum. arabayıda yürümeyi kolay öğrensin diye aldık. bide evde küçük sehpa, sandalyeleri falan iterek sürmeye çalışıyodu. aldık arabayı, eve geldik sadece 15-20 dk. oynadı. şimdi yüzüne bile bakmıyo. bi heves alıyosun. sora öle sürünüyo ortalarda. özellikle bebeklere bu tür şeyler alırken iyice düşünmek lazım galiba... :emir_bebek: :49:

bence tamamen bir deneme yanılma süreci... oyun halısını kimi bebek çok seviyor saatlerce vakit geçiriyor, mama sandalyesi 2 yaşında hala kullanıyoruz. biz bebek arabası konusunda çok yanıldık önce büyük bir mıdel aldık çift yönmlü yeni doğduğpunda çok iyidi ama arabaya sığmıyordu tatil kabus oldu, sonra basyon lalaım dedik ilk araba çok pahalıydı bu daha ekonomik olsun dedik dandişk çıktı kesinlşikle kullanamadım. şimdi chicco liteway kullanıyorum çok memnunum keşke ilk başta alsaymışım.

bence bir şey almadan önce etrafınızdakilerde bir deneyin. mesela mama sandalyesi bir oturtun bakalım sevecek mi rahat edecek mi? ya da oyun halısı. ama yine de çocuğun zevkiyle alakalı konular.

bir de bebekler basit şeyleri daha çok seviyo. örneğin kızım çamaşır sepetinin içinde oturmayı ilkarabama tercih ediyo. mandallarla, boş yoğurt kovalarıyla, sarımsak dövdüğüm havanla, yumurta fırçasıyla veya kurbiye kalıplarıyla dakikalarca; hatta bazen saatlerce oynayabiliyo. sanırım biz ebeveynler bişeyler almak konusunda bebeklerden daha hevesliyiz....

Yan yatış minderi yeni doğduğunda kullanırım diye düşündüm en fazla 2 kere kullandım ama hiç gerek kalmadı zaten üzerine örttüğüm battaniyesini sırtına hafif sıkıştırdığımda pozisyonunu koruyordu .Ayrıca bütün ayaklı tulumlar gerçekten 2-3 kere giydikten sonra küçülmeye başlıyor ya ayaksız alın yada 2 parça olanlardan.birde önceden ayına göre aldığım kıyafetler sorun yaratıyor bebeğimizin gelişimi hızlı oldu şu an 2,5 aylık ama ben nerdeyse 4-6 ay aralığındaki kıyafetler bile giydirebiliyorum.biraz büyük alıyorum artık tam ayına göre aldığımda abartısız nerdeyse 1 kere giyebilmiş oluyor.yani doğum öncesi kıyafet alışverişini çok fazla yapmayın .birde iç zıbın almıştım hiç kullanılmadı alttan çıtçıtlı atlet kullandım.zıbın toplanıyor kullanışsız.

Back