Bebeğiniz kucaktan ne zaman indi ?

Arkadaşlar farklı yorumlara toplu cevap vermiş olayım:

7 aylık bebek annesinin kucağından inmiyorsa bu anormal bir durum değil.
Adı üstünde bebek, ayı gereği anne-kucak bebeği henüz annesinden ayrı bir varlık olduğunu bile yeni farkediyor.

7-8 aylık bebeğin dikkat-elindekiyle oyalanma süresi maksimum 4-5 dk'dır bu da normal.

24 ay öncesi oyun terapisine alınan bebek duymadım, görmedim, kendim de almıyorum.

En küçük danışanım 28 aylıktı o da bülbül gibi konuştuğu için iletişim kurmakta zorlanmıyordum aksi halde zaten sağlıklı bir terapi mümkün değil.
Ayrıca oyun terapisi denilen uygulamaya davranış/uyum sorunlarında ve travmatik yaşantılarda başvuruyoruz.
Anne kucağında kalmak istemek,
sözkonusu davranış grubuna girmiyor.

Kısacası ortada ciddi bir sorun yok bana göre.
Çocuk büyütmek bazen tam da böyle bir şey.
Doğada, en zor ve zahmetli büyüyen yavru,
insan yavrusudur.

Bir de her bebeğin/çocuğun mizacı, hassasiyetleri, dokunsallık-birebir ilişki ihtiyacı bireysel ve kendine özgüdür.

Size verebileceğim iki tavsiye var;
ergonomik kanguru kullanmanız ve ev işleri
için destek almanız.
Bebeğiniz emeklemeye, sıralamaya/yürümeye başladıkça bağımsızlaşma girişimlerinde bulunacaktır.
Bu girişimleri destekler ve güvenli hareket imkanı sağlarsanız bebeğinizde farklı gelişimler olması mümkün.

Yavrunuzu sağlıkla ve sevgiyle büyütün, kolaylıklar diliyorum.

Evet sorum tam da bu .
7 buçuk aylık bebeğim doğduğundan beri kucakcı.
Gazlı bir bebekti sakinleştirip yerine yatırdık ama hep morarırcasına ağladı.
Geri aldık geri sakinleştirdik yatağına koyduk .
Zaten 3 ay memede yaşadık .
40 I çıkar değişir dediler ,3 ayı doldursun dünyaya alışır dediler , 6 aylık olsun oturunca düzelir dediler ama tam 7 buçuk aydır evi geziyoruz .
Bir gün içinde durduğu oynadığı en fazla 5 dakikadır .
Kucak dışında hep şikayetçi hep mızmız .
Bu durum ne zaman normale dönecek
Artık aklı da eriyor bana çok bağımlı , al beni diye kolları ile bana uzanıyor . Uyumamız da evde kucakta gezerek
Bitik durumdayım ...
Şuan muhtemelen artık o süreçleri atlatmissinizdir . Ben de aynısını yaşıyorum. Oğlum 9 buçuk aylık gazliydi hala kucakta .

Şuan muhtemelen artık o süreçleri atlatmissinizdir . Ben de aynısını yaşıyorum. Oğlum 9 buçuk aylık gazliydi hala kucakta .
Gazımız gecti ama sürekli ağlayan bir bebeğim var :( hep kucak istiyor ya da evin dışında gezmek evde isek hep ağlıyor 🙄

Evet sorum tam da bu .
40 I çıkar değişir dediler ,3 ayı doldursun dünyaya alışır dediler , 6 aylık olsun oturunca düzelir dediler ama tam 7 buçuk aydır evi geziyoruz .
Artık aklı da eriyor bana çok bağımlı , al beni diye kolları ile bana uzanıyor . Uyumamız da evde kucakta gezerek
Bitik durumdayım ...

Surununce ya da emekleyince düzeldi benimki:)

Gazımız gecti ama sürekli ağlayan bir bebeğim var :KK43: hep kucak istiyor ya da evin dışında gezmek evde isek hep ağlıyor 🙄
Bizimde gaz geçti ama kendi başına oyun oynayabilmeyi öğrenmesini için böyle oldu. Yuruse rahatlarim diye düşünüp o günlerin hayalini kuruyorum

Evet sorum tam da bu .
Bitik durumdayım ...
Allah bagislasin , yardimciniz olsun Evet benim oglumun ozeti olmus , hicbir zaman duzelmiyorlar mizmiz cocuk mizmiz kalıyor ağlamalar kesiliyor bu sefer gelişim dönemine göre ilk başta yaşadığınız sıkıntıları başka bir boyuta davranışa taşıyor. Şimdilik doğal rutini bozmadan kucağa almaya devam edin ihtiyaçlarını zamanında karşıladığından emin olun güvenli bağ oluşsun aranızda ilk bir yıl olan bu ağlamaları bile cok arayacaksiniz ilerde: ) her şey geçiyor evet doğru demişler çevrenizdekiler ama asla bitmiyor bunu da kulak arkasına koyun : )

Allah bagislasin , yardimciniz olsun Evet benim oglumun ozeti olmus , hicbir zaman duzelmiyorlar mizmiz cocuk mizmiz kalıyor ağlamalar kesiliyor bu sefer gelişim dönemine göre ilk başta yaşadığınız sıkıntıları başka bir boyuta davranışa taşıyor. Şimdilik doğal rutini bozmadan kucağa almaya devam edin ihtiyaçlarını zamanında karşıladığından emin olun güvenli bağ oluşsun aranızda ilk bir yıl olan bu ağlamaları bile cok arayacaksiniz ilerde: ) her şey geçiyor evet doğru demişler çevrenizdekiler ama asla bitmiyor bunu da kulak arkasına koyun : )
Alıyorum evet
Çünkü bana kollarını açarak uzanıyor al beni diye
Çok çaresiz geliyor o anda gözüme kıyamıyorum
Öpüp kokluyorum
Evet huyu bu sanırım
Mızmızlkları hep kalıyormuş
Belki konuşunca biraz daha değişir diyorum 😂😂😂😂

Back