Bebeğiniz kucaktan ne zaman indi ?

kizim tam olarak böyleydi emekledi kucaktan indi ama sonrasinda da butun gun gel benimle oyna baska sey yapma kimseyle konusma hep benimle konus moduna girdi en azindan artik tasimaktan kollarim agrimiyor

Evet sorum tam da bu .
7 buçuk aylık bebeğim doğduğundan beri kucakcı.
Gazlı bir bebekti sakinleştirip yerine yatırdık ama hep morarırcasına ağladı.
Geri aldık geri sakinleştirdik yatağına koyduk .
Zaten 3 ay memede yaşadık .
40 I çıkar değişir dediler ,3 ayı doldursun dünyaya alışır dediler , 6 aylık olsun oturunca düzelir dediler ama tam 7 buçuk aydır evi geziyoruz .
Bir gün içinde durduğu oynadığı en fazla 5 dakikadır .
Kucak dışında hep şikayetçi hep mızmız .
Bu durum ne zaman normale dönecek
Artık aklı da eriyor bana çok bağımlı , al beni diye kolları ile bana uzanıyor . Uyumamız da evde kucakta gezerek
Bitik durumdayım ...
yavrucağın bir yerimi ağrıyor bir rahatsızlığımı var acaba

Evet sorum tam da bu .
7 buçuk aylık bebeğim doğduğundan beri kucakcı.
Gazlı bir bebekti sakinleştirip yerine yatırdık ama hep morarırcasına ağladı.
Geri aldık geri sakinleştirdik yatağına koyduk .
Zaten 3 ay memede yaşadık .
40 I çıkar değişir dediler ,3 ayı doldursun dünyaya alışır dediler , 6 aylık olsun oturunca düzelir dediler ama tam 7 buçuk aydır evi geziyoruz .
Bir gün içinde durduğu oynadığı en fazla 5 dakikadır .
Kucak dışında hep şikayetçi hep mızmız .
Bu durum ne zaman normale dönecek
Artık aklı da eriyor bana çok bağımlı , al beni diye kolları ile bana uzanıyor . Uyumamız da evde kucakta gezerek
Bitik durumdayım ...
Benim oğlum çok erken yürüdüğü için günlük yaşamda kucağa alma konusunda fikrim yk. Ama uyutma konusu bizde de kucakta taşı taşı gece uyanır yürü yürü şeklindeydi. 1.5 yaş civarı artık bize tak etti çünkü ağırlaştı aşırı zor oluyordu babasını da istemiyor illa ben olacağım ... önce babada durmaya zorladık ben hiç gitmedim biraz ağladı sonra babada durdu onda uyumaya başladı . Beni İstememeye başladı illa babam olsun dedi. Bi Süre böyle devam etti ve eşime de bıkkınlık geldi . Yeter dedik gece uyandı inatla oturduk uyu dedik ağla ağla kalkın dedi yürüyün kucaklayın dedi hayır uyuyacaksan sarılıp uyuyacağız ddik. 3. Gün pes etti ona alıştı . Şimdi ortaya karışık gidiyoruz hastalanınca aşırı nazlanıyor mecburen kucakta geziyo normal zamanda uyanınca kucaklıyoruz bekliyoruz geri uyursa yatırıyoruz hemen. Allah yardımcımız olsun bütün anneler

kizim tam olarak böyleydi emekledi kucaktan indi ama sonrasinda da butun gun gel benimle oyna baska sey yapma kimseyle konusma hep benimle konus moduna girdi en azindan artik tasimaktan kollarim agrimiyor
Ya biz böyle olsaydık anne babamız ne yapardı ki .. şimdiki çocuklar aşırı ilgiden mi böyle yapıyor acaba. Benim oğlum da iş yemek vs yaptırmıyor her şey o uyuyunca mümkün tabi enerjim kalırsa

17,5 aydan merhaba diyorum sana az da olsa bitiyor ama az çok az. 😂

Daha yolun var bence..

7,5 aylıkken oğlum da hep kucak isterdi.
Bir seferde rahatça yemek koyamadığımı bilirim. Yemekte de hep kucaktaydı. Mama sandalyesinde oturması, yürüteçte dolaşması en fazla 5 dakikaydı. Ağlardı al diye..

Yürüdü etti dedik değişen bir şey olmadı. Beni mutfak tezgahıyla arama girip iterdi. Tek kolla yemek yapardım. Bir ara tezgaha oturtup yapmaya başladım..
Net hatırlamıyorum ama ortalama 2 yaşında daha rahat ettim sanırım..

Ya biz böyle olsaydık anne babamız ne yapardı ki .. şimdiki çocuklar aşırı ilgiden mi böyle yapıyor acaba. Benim oğlum da iş yemek vs yaptırmıyor her şey o uyuyunca mümkün tabi enerjim kalırsa
asiri ilgi yok olmasi gereken var
ben hatirliyorum teyzemin benden kucuk 4 cocugu var giklari ciksa agizlarina patlatir sac bas yolardi oyle cocugun tabi sesi cikmaz
ilgi ancak mutlu eder

Bunlar folik asit bebesi canım, zaman farkı var, biz yaya onlar aya 😆
Kıyaslamamak lazım.
Ona bakarsan benim annemde köyde anneannem ağaç tepesindeyken meyve kasalarının içinde büyümüş, toprak eseleyip otururduk diyor, sen düşün 😂

2 yaşa kadar oyle ve normal.heleki 7 ay sencede normal değil mi dunyaya yenı gelen bebek için.
yeni gelınler bıle gule oynaya gittiklerı evde alışamayıp ağlıyorken 7 aylık bebek napsın.tek güvencesi,yemeği,eğlencesi,korku gıdericis herşeyi sensin.

4 yaşında koalam var ama o ıstediği zaman.
gelsın goğsümde yatsın ıstıyorum ama buyudü tabi ele avuca sığmıyor.
Evde olunca kolay olur çalışmak zorundayım ben

3 buçuk oldu, daha bu akşam ‘kucağında kurut saçımı anne ‘dedi benimki.
Birkaç aydır sinirlenince, kızınca, ağlayınca ya da hoşnut olmadığı bir duruma kadar azaldı kucak mevzusu.
Buna şükür.

Ahh ne zaman gece uykusu olacak artik bende uyusam dersin alisir
Emeklese de bi kucagimdan inse kollarim kopuyor dersin emekler
Bi yurusede aman dusup bi yerini vurmasa bari dersin yurur
Bu seferde hizina yetisemez evde dagilmamis yer birakmaz yine yorulursun
Ahh analik bakalim daha neler bekliyor bizi
Cennet analarin ayaklari altindadir insallah..

Bence şöyle ki;
Biz büyürken evlerde aile büyükleri, akrabanın çocuğu falan olurdu.
Veya komşuluk ilişkisinin aktif olması nedeniyle insanlar yalnız başına değildi. Bebeği oyalayacak insanlar olurdu. Bebekler de sosyalleşerek büyürdü.

Ben çok iyi hatırlarım oturduğumuz katta herkesin kapısının açık olduğunu. Komşu çocukları beraber büyüdük. Her yaş grubundan illaki olurdu. Dışarıda oynarken insanlar başka çocuğa da göz kulak olurdu. Gerekirse azarlamaktan geri durulmazdı. Şimdi ki ebeveynlerin çocuğuna hişt denmiyor psikolojisi bozulacak diye.

Çocuklar şimdi evlerde yalnız büyüyorlar. Bu da hem anneye etkinlik gibi şeyler için ekstra iş yükü, bebeğe de anneye bağımlılık hali getiriyor..

Benim oğlum çok erken yürüdüğü için günlük yaşamda kucağa alma konusunda fikrim yk. Ama uyutma konusu bizde de kucakta taşı taşı gece uyanır yürü yürü şeklindeydi. 1.5 yaş civarı artık bize tak etti çünkü ağırlaştı aşırı zor oluyordu babasını da istemiyor illa ben olacağım ... önce babada durmaya zorladık ben hiç gitmedim biraz ağladı sonra babada durdu onda uyumaya başladı . Beni İstememeye başladı illa babam olsun dedi. Bi Süre böyle devam etti ve eşime de bıkkınlık geldi . Yeter dedik gece uyandı inatla oturduk uyu dedik ağla ağla kalkın dedi yürüyün kucaklayın dedi hayır uyuyacaksan sarılıp uyuyacağız ddik. 3. Gün pes etti ona alıştı . Şimdi ortaya karışık gidiyoruz hastalanınca aşırı nazlanıyor mecburen kucakta geziyo normal zamanda uyanınca kucaklıyoruz bekliyoruz geri uyursa yatırıyoruz hemen. Allah yardımcımız olsun bütün anneler
Sizin işiniz de zormuş
Allah yardımcınız olsın
Bizim bebeğimiz de babada durmuyorum fazla ağlıyor beni İstiyor :(

Ahh ne zaman gece uykusu olacak artik bende uyusam dersin alisir
Emeklese de bi kucagimdan inse kollarim kopuyor dersin emekler
Bi yurusede aman dusup bi yerini vurmasa bari dersin yurur
Bu seferde hizina yetisemez evde dagilmamis yer birakmaz yine yorulursun
Ahh analik bakalim daha neler bekliyor bizi
Cennet analarin ayaklari altindadir insallah..
En zoru kucak olayı
Peşinde koşmaktan daha zor olmalı
Yük taşıyorsun cunku
Belim bacaklarım iflas etti artık
Korkuyorum bir gün evde yanlızken basıma birsey gelecek bebeğim öylece kalacak diye

Benimki de felaket kucakçıydı, emekleyip ortalık karıştırmaya başladığında indi kucağımdan. Sonra başladı emme kolikliği. Sürekli emmek istiyo 2 haftadır yürüyor, emmesi de azaldı çok şükür ama birisi gelsin biri sevsin bişey olsun anında memede

Benimki de felaket kucakçıydı, emekleyip ortalık karıştırmaya başladığında indi kucağımdan. Sonra başladı emme kolikliği. Sürekli emmek istiyo 2 haftadır yürüyor, emmesi de azaldı çok şükür ama birisi gelsin biri sevsin bişey olsun anında memede
Hiçbir yerde durmuyor muydu peki
Bizimki kucakta değilse sürekli ağlıyor
Kucağımda otursa ona da şükür ama illa gezdireceksin

Back