kızlar bebeklerin uyku düzenini oluşturmak lazım. emip doyduğundan eminseniz memeyi çıkarıp yatırın.dayanması zor olur tahmin edebiliyorum biraz ağlayıp uyuyacaktır. dr.lar derlerki size yalancı emzik muamelesi yapmasına izin vermeyin. eğer çok ağlarsa ki genelde bikaç dakika sonra susup uykuya dalacaklardır. ha sizin memenizi ağzında tutmuş ha yalancı emziği.ki sizin için daha zararlı sürekli nemli kaldığı için meme ucuuz hasasslaşır. beşiğine yatırırken yüzüne ve yanağına bişey değmemesine dikkat edin (battaniyesi,pikesi,eli,kolu,eldiveni..) bunlar onu uyarır emmek ister ağlar. mümkünse yan yatırın yüzünü açın biraz bekleyin. sessiz bir ortam sağlayın.çok ağlarsa kucağınıza alın ama giyinikken göğsünüze dik olarak yatırın.başını yan çevirip gerdanınıza getirin.sırtını sıvazlar gibi yapın ama boynuzu emmeye çalışmasına izin vermeyecek şekilde tutun. o sizin kokunuzu alıp kalp atışınızla rahatlayıp uyuyacaktır.
sağol canım verdiğin bilgiler için ama ilk 3 ay güven duygusu tam oluşmadığı için bebeği ağlamaya bırakmak doğru değil. benim oğlum memeyi bıraktı iki gündür, şimdi de kucakta uyumak istiyo. gün günü tutmuyo valla, napcağımı şaşırdım.