• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğiniz emzirirken uyuyor mu?

dilek38

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
302
0
96
40
Kayseri
15 günlüğüz memyi tutturalı bi kaç gün oldu ilk günler hiç tutmadı memeyi biberona alıştı haliyle. şimdi yavaş yavaş tutmaya başladı bu seferde uyuyo. yerine yatırınca uyanıyo çıldıracam bi akıl verin mafoldumben

Canım benim öncelikle allah analı babalı büyütsün..
ılk günler benim kızımda emerken uyuyakalırdı, hatta 1 aylık olduk hala da uyuduğu oluyor..
Ben öyle olunca kulak memesini biraz tutardım, yanaklarına ellerdim uyanırdı..
Eğer az emmişse ve uyanmıyorsa memeden çekmeden o pozisyonda beklerdim 5-10 dakika içinde geri uyanır ve emerdi..
Sabırlı ol canım benim, seninki de yavaş yavaş alışacaktır.
Bir de aklında olsun bir memeyi 10-12 dakika kadar emmesi yeterli oluyormuş.

sinirlerm çok bozuk yine tutmamaya başladı ağladım sinirden

canım sende benim yaşadıgım sıkıntıyı yaşıyorsun benimki de tutmuyo bende zaman zaman oturup aglıyorum ve bebeğim 1 aylık oldu hala tutmada zorlanıyorum,inanırmısın tam 45 dakika ugarşıyoruz ben terliyorum o aglıyor terliyor sonunda tutuyor,ben pes etmiyorum bir damla anne sütü alsa o kar diyorum sende pes etme inş bi gün tam tutarlar rabbim büyük görüyor sıkıntımızı,kısa zamanda kurtuluruz inş.

lütfen pes etmeyin bende neler çektim hala çekiyorum gerçi ama hiç mama vermedim .şimdi 4 aylıkhala savaşıyor memeyle çok açsa iyi emiyor.daha emmeyi yeni öğreniyorlar alışcaklar. eğer çevrenizdeki hastanelerde emzirme hemşiresi uzmanı varsa onlardan yardım alın faydasını görürsünüz. benimki öyle emmeye başladı . çok uğraştık neler yyaptıkk uff aklıma geldi yine pes etmeyin

benim tutmama gibi bir sorunum yoktu ama memeye gelir gelmez uyuya kalıyordu..burnunu sıkıp çenesine ve ayaklarının altına vura vura 5 dakikada olsa emzirmeye çalışıyordum.o halde bile bir kilodan fazla almıştı ilk ayında.zamanla sürede uzuyor.şimdi 40 günlük ve 5*10 dakika arasında degişiyor süre...kendisine yeterli demekki. hastanedeki hemşiremiz ilk 5 dk da besinlerinin yüzde80 nini alır demişti. pes etmeyin ve hiç üzülmeyin arkadaşlar...siz sıkıldıkça onlarda sıkılıyor unutmayın...

bizde 12 günlüğz.zor kaptı memeyi birkaç gün aç kaldı bieronla falan sağıp verdik.benim sorum memeyi kaç dakika emerse doyar.illa iki memeyide 15 er dakika emmesimi lazım.anlamadım gitti.benimkide hala memede uyuyor.bazen ne yapsam uyanmıyor 45 dakika uyandıramadığım oldu.

bende 11 gün önce doğum yaptım ilk iki gün memeyi tutamadığı için gece gündüz açlıktan ağladı ama pes etmedim sonunda yavaş yavaş memeyi tutmaya başladı.biraz zaman biraz sabır isteyen bir iş olduğunu bende zor olsada öğrendim.moralinizi bozmayın sakın ve pes etmeyin hayata alışmaları kolay olmuyor nede olsa.benim kızda halen memede uyuyor.uyanmaması için 15_20 dakika memede tutuyorum sonra yerine koyuyorum uykuya dalmalarıda vakit istiyor.allah kolaylık versin hepimize...

merhaba arkadaşlar yazıları okuyunca anladım ki bütün anneler aynı sorunları yaşıyor.ben 19. gündeyim inanın hergün birgün önceye göre daha iyi gidiyor.ilk günler çok problemliydik meme başı çatlağı oldu ve bebek ememedi mama başladık.şekeri düşük çıkmasaydı vermeyecektim ama şunu sakın unutmayın biberonla asla vermeyin .ben doktor olmama rağmen zorlandım.asla pes etmeyin mutlaka anne sütü verin benim ufaklık şuanda sadece anna sütü alıyo.uyuyunca yanağını(ağzının yan kısmını) okşayın ağzı açılırmutlaka bu bir yenidoğan refleksi.yada diğer memeye geçin her meme ortalama15 dk yeterli.birde sonrasında gazını mutlaka çıkarın ki rahat uyusun.

Canım benim öncelikle allah analı babalı büyütsün..
İlk günler benim kızımda emerken uyuyakalırdı, hatta 1 aylık olduk hala da uyuduğu oluyor..
Ben öyle olunca kulak memesini biraz tutardım, yanaklarına ellerdim uyanırdı..
Eğer az emmişse ve uyanmıyorsa memeden çekmeden o pozisyonda beklerdim 5-10 dakika içinde geri uyanır ve emerdi..
Sabırlı ol canım benim, seninki de yavaş yavaş alışacaktır.
Bir de aklında olsun bir memeyi 10-12 dakika kadar emmesi yeterli oluyormuş.

canım tam 1 saat emişiyoruz.ağzından çıktığı an basıyo yaygarayı napcamı şaşırdım bende 10 12 dakika diyo doktorlarda anlmadım gitti.o zaman aç kalmazlar mı

kızlar ben ara sıra sütümü sağıp biberonla veriyorum acaba yanlış mı yapıyorum.mememide alıyor.dışarı çıkacakken falan biberonla veriyorum.siz neler yapıyosunuz.dışarıda emzirmek zor oluyordur denemedim.evde bukadar zor olduğuna göre.

10 15 dk yetmiyor galiba.çünkü emip uykuya dalıyor.yatırdığımda uyanıp ağlıyor mecburen tekrar mememi veriyrum diğerini tabi.tekrar emiyor.off geceler çok zor geçiyor..sabah olsa diye dua ediyorum..

Benimki biberon almıyor onun için sağmıyorum.dışarıya çıkacakken emziriyorum.
3-4 saat açıkmıyor uyuduğu için eğer uyanıp mızmızlanırsa da lcw waikiki kabininde emziriyorum:)

10 15 dk yetmiyor galiba.çünkü emip uykuya dalıyor.yatırdığımda uyanıp ağlıyor mecburen tekrar mememi veriyrum diğerini tabi.tekrar emiyor.off geceler çok zor geçiyor..sabah olsa diye dua ediyorum..

bebeğin küçük herhalde benimki yeni doğduğunda yarım saat bazen 45 dk emiyordu
gündüzleri emerken hiç uyumaz uyku saati 12 de emerken uyuyor sadece.

bebeğin küçük herhalde benimki yeni doğduğunda yarım saat bazen 45 dk emiyordu
gündüzleri emerken hiç uyumaz uyku saati 12 de emerken uyuyor sadece.

evt cnm küçük 13 günlük olduk.ah emse can kurban.uyuya kalıyor.çok uğraştırıyor.yatırdığımda doymadığı için galiba,mızlanıyor.tekrar veriyorum yine uyuyor.gece her kalkışta en 1.5, 2 saat ayaktayız.birde kucağımda uyumak istiyor.akannehir

kızlar bizler annelere emzirme eğitimi verirken anlatırdık şimdi hem annen,n kokusunu alması hemd çabuk yorulmasından dolayı uyuyakalırlar.ama siz ouyudukça ya memeyi haifçe çeker gibi yapabilirsiniz eğer meme ucunuz acıyorsa yapmayın tabi.ayağını gıdıklayın, çenesinin altını okşayın.yanağına dokunun,burnuna dokunun o zaman tekrar uyanıp bikaç cok cok yapıp gene uyucaktır bu böle devam eder. ama siz münkün olduğunca emmesini sağlayın.memeyi çıkarırken ağlıyorsa parmağınızı ağzına verir gibi yapıp memeyi çekin.ağlasa da duymayın o zaten hemen susacaktır eğer çok aç değilse. ve her emzirmeden önce altını değiştirin bu uyanmasını sağlar. bebeklerde mme refleksi ile aynı anda ıkınma refleski olur yani emerken altını doldurabilir.o zaman emzirdikten sonra bebeği fazla sarsmadan altını değiştirip uyumasını sağlayın. ve bir oyuncak vardı anne karnındaki sesleri çıkaran bebeklere inanılmaz rahatlık veriyodu.onuda tavsiye ederim.memeye yağışık alıştırmayın.saatleri ve uyku düzeni olsun.

kızlar bebeklerin uyku düzenini oluşturmak lazım. emip doyduğundan eminseniz memeyi çıkarıp yatırın.dayanması zor olur tahmin edebiliyorum biraz ağlayıp uyuyacaktır. dr.lar derlerki size yalancı emzik muamelesi yapmasına izin vermeyin. eğer çok ağlarsa ki genelde bikaç dakika sonra susup uykuya dalacaklardır. ha sizin memenizi ağzında tutmuş ha yalancı emziği.ki sizin için daha zararlı sürekli nemli kaldığı için meme ucuuz hasasslaşır. beşiğine yatırırken yüzüne ve yanağına bişey değmemesine dikkat edin (battaniyesi,pikesi,eli,kolu,eldiveni..) bunlar onu uyarır emmek ister ağlar. mümkünse yan yatırın yüzünü açın biraz bekleyin. sessiz bir ortam sağlayın.çok ağlarsa kucağınıza alın ama giyinikken göğsünüze dik olarak yatırın.başını yan çevirip gerdanınıza getirin.sırtını sıvazlar gibi yapın ama boynuzu emmeye çalışmasına izin vermeyecek şekilde tutun. o sizin kokunuzu alıp kalp atışınızla rahatlayıp uyuyacaktır.

GAZ_CIKARMA.jpg
kızlar bu şek,lde ama siz biraz daha geri yaslanabilirsiniz bebeğiniz biraz daha yatar pozisyona gelebilir.

Back