Bebeğini kalp sorunları nedeniyle kaybeden var mı?

benimde bebeğimde kalp sorunu var dediler doktor doktror gezdik. aritim bozoukluğu saptandı ama 28 haftada kendiliğinden geçti. kola çay kahve kesinlikle dedş doktor hemen iki hafta sonra düzeldi. iatanbul çapada heyete girdim. oradaıki doktorlar çok süper. içimi çok rahatlatılar ve çok yardımcı oldular.

Son düzenleme:

geçmiş olsun çapada kime gittiniz?

allah hiçbir anaya evlat acısı vermesin daglar taşlar kaldıramaz evlat acısını analar nasıl kaldırsın

amin ancak verince veriyor cenabı allah,ben yavrumu kaybedeli 82 gün 8 saat 45 dakika oldu, ama ölmedim,hiçbir acı öldürmüyor insanı. hem hayat devam ediyor yiyoruz geziyoruz gülüyoruz yine fakat hep bir kambur sırtımda bir ağırlık bir boşluk yüreğinin tam üstünde bir taş derinlerinde ince bir sızı,tarifi yok aslında bunun adı EVLAT ACISI

burdaki acılı anneler anlarsınız halimden.tekrar hamilelik düşünüyorum ama yine kalp hastası olursa diye korkuyorum .sizler bu süreçte ne yaptınız?aranızda tekrar hamile olan var mı sağlıklı bebek dünyaya getiren?

bebeğini kaybeden annelere Rabbim den sabır diliyorum çok zor bi acıdır tahmin edebiliyorum çünkü bende o kaybetme korkusunu acısını yaşamaya başladım. 2 gün önce dopler ultrasona girdim 34 haftanın içindeyiz kalbinde bi sorun gözlemlendi ama doktorlar net bi bilgi vermediler bana bitliste yaşıyorum özel hasteneye gidiyorum doğumu burda düşünüyodum ama burdaki doktorum diyarbakırda ünlü bi doktorun muayenesini onerdi sanıyorum eko çekilmesi gerekli ama orda var mıdır bu cihaz bilmiyorum kendimi çok çaresiz hissediyorum ailem ankarada aslında oraya gitmekte aklımdan geçiyo ama burdaki doktorlardan net bi bilgi almak istiyorum çok doluyum kusura bakmayın yarından itiberen yeni arayışlar içerisine giricem inş net cevaplar alabilirim dua edin olur mu...

Aynı korkuları ikinci kez yaşayan bir anneyim ben. Mübarek günlerde dualarınızı eksik etmeyin

Ben 37 haftalık hamileyim. Bebeğimin kalbinin sola eğik olduğunu ve pulmoner kalp kapağının büyük olduğunu söylediler. Fetal ekokardiyografi çekildi ama damarları tam net göremediler. Pazartesi tekrar çekilecek ve damarları detaylı incelendikten sonra beni doğum için ankara yada istanbula sevk edecekler çünkü samsunda yenidoğan bebeğe müdahale edebilecek kalp cerrahı mevcut değil. Bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum benimle benzer durum yaşayan ankarada ya da istanbulda doktor tavsiye edebilecek olan var mı?

Öncelikle Allah tüm annelerin yardımcısı olsun bende kalp hastası bir bebek annesiyim. Sırf internette bu konu hakkında daha fazla bilgi olsun diye üye oldum ve konuya yazmak istedim. Gebeliğim özel hastahanede takip edilmesine rağmen bebeğimin durumu bilinmedi. 41. haftamda doğum yaptım ve herşey normal ilerlemişti. Hastahaneden taburcu olduk evimize gittik. 10 gün sonra doktor kontrolümüz vardı kontrole gittiğimizde bebeğimin kalbinde hafif üfürüm görüldü ve önemli bişey olmayacağı yinede bi üniversite hastahanesinde kontrol edilmesi gerektiği söylendi. Biz çok kafaya takmadık bunu çünkü bebeğimde hiç bi belirti yoktu yinede tedbir amaçlı Hacettepe ye gittik ve acil yoğun bakıma aldılar yavrumu. Bi anda kucağım bomboş kaldı kabullenmek çok zor oldu hayır benim oğlum hasta değil diyordum herkese. Yapılan tetkikler sonucu bebeğimin kalbindeki kan akımını sağlayan iki ana damarın yerleri tersti yani kirli kan vücuda pompalanıyordu. Kalpte tek kapakçık vardı ve buda çok zedeli hasarlıydı kaçaklar vardı. 10 güne yakın yoğun bakımda kaldı ve ameliyet kakarı alındı. %90 ölüm ihtimali verildi ve koskoca Hacettepe başkanları bana dilersen bebeğini alıp eve götürebilirsin çok acı çeker ve ölüm riski çok yüksek dendi. Bebeğime resmen eziyet ediliyordu orda kesinlikle bebeğede anneyede saygı değer yok. Hemen bebeğin taburcu işlemlerini başlattıl bizim inançsız insanlarla işimiz olmaz diyerek ve Ankara Özel Başkent Hastahanesine gittik. Orda melek bi doktorumuz vardı Allah ondan razı olsun. Durumu ne olursa olsun ben bu bebeğin ölmesini bekleyemem sizede bunu yaşatmam dedi. Aynı gün içinde önce anjio sonra açık kalp ameliyatı oldu. Şunu söylemeliyim önce siz inançlı olacaksınız kızkardeşlerim. Benim içim çok rahattı bebeğim amileyattayken bile ağlamadım bi an bile ölümü düşünmedim. Ve bir Allah dostu var sığındığım. Tarikat falan düşünmeyin öyle yollara inanmam. O Ehlullah dedi ki binde bir yaşama ihtimali bile yok deseler sen o amliyatı yaptır ve sadece Allaha sığın. Aynen öyle yaptık. Ameliyattan sağsağlim çıktı çok şükür. İlk 24 saat kritik dediler hiç endişelenmedim. Hep sütümü sağdım dua ettim, yavrumu bekledim. Ve o kritik saatlerde bitti. 1 hafta yoğun bakımda kaldı ki ameliyat başarılı geçsede aylarca yoğun bakımda makinelere bağlı yaşar denmişti. Bu 1 hafta sonrasında direk taburcu ettiler. Evimize geldik. Yarası iyileşene kadar biraz sıkıntı çektik ama şimdi beyaz bi iz var ve o da azalıyor. Şuan oğlum 5 aylık ve şükürler olsun çok sağlıklı. Sadece biraz iştah problemi var ki bu bütün kalp hastalarında oluyor. Gelişimide çok iyi dönüyor, oyuncaklarına uzanıp oynuyor ve bol bol gülüyor :) kullandığımız hiç bir ilaçta yok. Ve benim bebeğime hep çok şanssız dendi bütün ağır hastalıklar bebeğimin kalbinde mevcuttu ama bilmiyorlar ki en büyük şans onda. Ehlullahın dilinde dua benim oğlum. Sakın karamsar olmayın kızkardeşlerim. Eyvallah bebeğim ölecek mi demeyin. Ben hiç inanmadım buna. Hiç yakıştırmadım. Şuan oğlum beşiğinde uyurken ben size bunları yazıyorum. Sırf umut olsun diye. Allaha sığınınca imkansız denenler bile gerçekleşiyor kardeşlerim. Siz inanın. Uzun oldu ama bunları okuycak çok insan var biliyorum. Bende deli gibi benim yaşadıklarımı yaşayan birilerini bulmak istiyordum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ehlullah yoldaşımız olsun.

Bende de hemen hemen benzer aıkıntılar var. Doktorunuzun adını öğrenebilir miyim bir de ona göstermek istiyorum durumu.

Merhaba,ben de benzer problemler nedeniyle 19.haftada gebeliğimi sonlandırmak durumunda kaldım.Benzer durum yaşayanlar ve tekrar hamile kalanlar var mıdır?Lütfen bu konuya yazın,yazın ki paylaşalım bilgilerimizi..

Eylül ayında 24 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım. Bebegime hipoplastik sol kalp teşhisi kondu. aynı zamanda kalpte 2 tane geniş delik vardı kalp kapakçığı tekti. Buna bağlı olarak da kalp yetmezliği vardı. Çok ağır bi kalp anomalisi ile dünyaya gelecekti. Hiç-bir sebep bulunmadı ve ben 5 ay sonra tekrar hamile kaldım. Bu hamiliegimde her şeyin yolunda gideceğini bir öncekinin dr ların dediği gibi kötü piyango olduğunu düşünüyordum. Fakat 9. Haftamda bu bebeğinin de kalbi durdu. Benimki kötü bir örnek ve tecrübe belki ama ben de bu ara merak ediyorum. Kalp anomalininsen sonra sağlıklı bir bebek dünyaya getiren var mi? Özellikle hipoplastik sol kalp sendromu sonrasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…