Bebeğini/çocuğunu kaybedenlere nasıl davranılmalı?

Ayy ne güzel .İnşallah güzel haberler veririsiniz .Ben de adetimi bekliyorum.Bi gelse ve bitse bırakıcam korunmayı.Sanmıyorum ama belki önümüzdeki ay benden de güzel bir haber çıkar.Sizlerden böyle şeyler duyunca hevesleniyorum,korkularım geçiyor birden.Hadi yolu açın kızlar,peşinizden geliyorum.Gelsin bebişlerimiz:KK46:
gelsın teyzeler gelsın bırbırımıze dua edelım cesaret edelım bu sefer olucak dıyelım yola cıkalım bak hiç olmassa sızın kendılınden oluyo ben drlarda tedavı peşinde gezıom bıde ben umıtlıyım valla sakın sende umıdını kaybetme kaç gun var adete

gelsın teyzeler gelsın bırbırımıze dua edelım cesaret edelım bu sefer olucak dıyelım yola cıkalım bak hiç olmassa sızın kendılınden oluyo ben drlarda tedavı peşinde gezıom bıde ben umıtlıyım valla sakın sende umıdını kaybetme kaç gun var adete
Bir bilsem onu işte....Kürtajdan sonraki 28.gün bugün.Beklemedeyim.

benım bebısımı duselı 11 ay oldu korunmadık hiç ama olmuyo kendılınden

7 haftalikti evet koruma verdiler zaten.iste Bu ay gecse hemen de olmaz olana kadar da birkac ay gecer diye dusunuyorum
Canim iki temiz adet gorunce hazirsan basla simdi ilk adetin siyah siyah garip gelir iki normal kirmizi adet ol baslarsin bu arada da hep baska islere ver kendini

Canim iki temiz adet gorunce hazirsan basla simdi ilk adetin siyah siyah garip gelir iki normal kirmizi adet ol baslarsin bu arada da hep baska islere ver kendini
ya oyle mi?Ben normal olur saniyordum,iyi ki soyledin ,telaslanirdim siyahlari gorunce.umarim cok gec gelmez senin kac gun sonra olmustu?

ya oyle mi?Ben normal olur saniyordum,iyi ki soyledin ,telaslanirdim siyahlari gorunce.umarim cok gec gelmez senin kac gun sonra olmustu?
canım benımkıler tam lohusaydı ılkı 33 gun kanama surdu bıttı 45. gun adetım geldı hemen dra gıttım ıkı ay sonra tedavıye baslattı benı ıkıncıde kanamam 30 gun surdu yıne 45. gunde adet oldum ama duzenlı olmadım ılk 3 ay 15 gunde bır adet oluyodum sonra tabı kendı halıne donunce benı yıne 35 gunde adet olmaya basladım ilki sıyah sıyah kahverengı degısık gelıo cnm

Hiç anne olamayacaklar da var. Bebek kaybetmek çok kötü bir şeydir. Kalp yetmezliğim var ve hamile kalmam yasaklandı. Tek başıma öleceğim bu dünyada :(

Hiç anne olamayacaklar da var. Bebek kaybetmek çok kötü bir şeydir. Kalp yetmezliğim var ve hamile kalmam yasaklandı. Tek başıma öleceğim bu dünyada :KK43:
sakın umutsuzluga kapılma bak bı hıkaye anlatayım sana bıraz uzun bu ama oku sıkılmadan
bı cıft varmıs yıllardır evlıymısler ama çocukları olmuyormus sonra o zmanlarda bır peygamber varmıs ona demısler rabbımıze sor bızım cocugumuz olacak mı dıye o da sormus sonra gelip cifte aldıgı cevabı soylemıs hayır sızın hıc cocugunuz olmayacak demıs aradan bırkaç yıl gecmıs peygamber cıftı tekra gormus ve bakmıs kı kucaklarında bır bebek var rabbıne donmus sormus hanı bunların hıc cocugu olmayacaktı dıye O cevap göndermiş ewet onların cocugu olmayacaktı ama bunu bıldıklerı halde duadan istemekten hiç vazgecmedıler.....

işte canım dua çok önemlı her kapıyı acar hiçbişey için olmaz mumkun degıl dıye dusunme

Umut var yaa ahh o bir gram umut. Bir gram da olsa Allah isterse olur diye umudum var. Yoksa tımarhanelik olurdum sanırım. Allah hayırlısı ne ıse onu nasip etsin diyorum hep. Bu da benim hayat sınavım olsa gerek. Ama cok acı bir durum :(( Hiç isyan etmedim Allah ıma. Sadece uzuluyorum ıster ıstemez. Hamile arkadasları ya da dogum yapmışları goruyorum bir de kendime bakıyorum. Hiç yaşayamayacak olmak zor vesselam. Eger öleceksem olmasın o bebecik. Annesiz buyumesın. Öksüz kalmasın :((((

Umut var yaa ahh o bir gram umut. Bir gram da olsa Allah isterse olur diye umudum var. Yoksa tımarhanelik olurdum sanırım. Allah hayırlısı ne ıse onu nasip etsin diyorum hep. Bu da benim hayat sınavım olsa gerek. Ama cok acı bir durum :KK43:( Hiç isyan etmedim Allah ıma. Sadece uzuluyorum ıster ıstemez. Hamile arkadasları ya da dogum yapmışları goruyorum bir de kendime bakıyorum. Hiç yaşayamayacak olmak zor vesselam. Eger öleceksem olmasın o bebecik. Annesiz buyumesın. Öksüz kalmasın :KK43:(((
Cnm benim lutfen dirayetli ol vardir bir hayir biz bilemeyiz

yok ,hiçbir engelim yok .Normalde 28 günde bir adet olurdum da ondan gerildim biraz,hesaplamalarıma göre yarın gelmeli.Sonrada bebek inşallah .Ama bu tamamen şu anki ruh halimden de kaynaklı bir karar da olabilir.Sizlerden etkilendim.Güzel birşeyler olsun artık,üzülmeyelim.
Oluyor öyle benim adetim saat gibiydi. Öyle mevsim geçişi vs bile dokunmazdı, Ameliyat oldum tıklamadı, saati bile bellidir. Kürtajdan sonra bir kaç gün gecikti. Sonra da 15 gün ileri attı.
Bu arada en ufak bir şüphe varsa kan testi yaptır. Hiç belli olmaz. Kürtajdan sonra tutması kolay oluyor diyorlar

Hiç anne olamayacaklar da var. Bebek kaybetmek çok kötü bir şeydir. Kalp yetmezliğim var ve hamile kalmam yasaklandı. Tek başıma öleceğim bu dünyada :KK43:
Belki bu konuda ne desem ukalalık olur. Kaş yaparken göz çıkarmak, şu hayatta en Son istediğin şey.
Ellerim geri geri giderek yazıyorum.
Sağlığın şuan ne alemde eşinin bu konudaki ruh halini bilmiyorum.

Her ay, Hamile kalmayı ummak, sonucun olumsuz olması bir kadını yıpratıyor. Ne bileyim o kadar bekledikten sonra sevinmek, sanki dağın tepesinde tüm vadiyi denizi aynı anda görüp seyretmek gibi ilham verici, mutlulukla dolu.
Bunun üstüne kayıp yaşamak sanki dağdan aşağı düşüş gibi. Bir aileye yıllar gibi gelen, acılıkla dolu saniyeler yaşatıyor.

Bu günlerde hep şunu düşünüyorum. Bunca zorluğu atlayıp doğum yaparsam, dengemi yitirir miyim? Çocuğa olmadık anlamlar, karakterini sınırlayacak takıntılar im olur mu? Koruma iç güdüm yaralayıcı olur mu?
Bu travmadan ailem için ne kadar sağlıkla çıkabilirim.

Sonra diyorum ki iyi bir anne olabilirim. Çünkü daha şimdiden bunu düşünüyorum.
Şuan buna aklımı yoruyorum. Bu da bir emek.
EMEK VERİYORUM. İnsan en çok emeğini korur, en çok verdiği emeği sever.
Evet bir kadının bebeğini kendi göğsünden beslemesi bence harika bir mucize, bunu yapamayacağıma dair bir umutsuzluğumun olmasını düşünemem, olamaz deselerdi de hep bir ümit taşırdım.
Lakin,

Günün birinde bir bebeği almam gerekseydi ben yine de düşünürdüm.
Ona yapacaklarım, hissedeceğim kaygılar, vereceğim enerji miktarı değişmezdi.
Aynı emeği ona da verirdim.
Onu da severdim.
Ne bileyim belki yüzümüz hiç benzemeyecek, ama bir bebek gülüşünü, mimiklerini, olaylara olan tavrını duruşunu ailesinden kapar.
Evet belki, yüzünüz benzemeyecek ama bir gün bakarsın ki senin gibi gülüyor, bir bakarsın ki sadece sende olan bir şaşkınlık tavrının aynısını yapıyor, senin gibi yiyor, giyiniyor, konuşuyor, belki senin gibi çalışkan yada esprili bir hazır cevap aklını kapmış.
Yalnızlıksa, evet bazen hiç birimiz istteklerimize hayallerimize, ulaşamıyoruz ümidini kırılıyor ve kimse bizi anlamıyor. Kısaca hepimiz kendi bacağımızdan asılıyoruz.
Ama böyle "tatlı bir ümitle yaşamayı yaşlanmayı, ona emek vermeyi" hiç düşündün mü?

canım benımkıler tam lohusaydı ılkı 33 gun kanama surdu bıttı 45. gun adetım geldı hemen dra gıttım ıkı ay sonra tedavıye baslattı benı ıkıncıde kanamam 30 gun surdu yıne 45. gunde adet oldum ama duzenlı olmadım ılk 3 ay 15 gunde bır adet oluyodum sonra tabı kendı halıne donunce benı yıne 35 gunde adet olmaya basladım ilki sıyah sıyah kahverengı degısık gelıo cnm
hmm anladım cnm ,çok beklemem umarım

Oluyor öyle benim adetim saat gibiydi. Öyle mevsim geçişi vs bile dokunmazdı, Ameliyat oldum tıklamadı, saati bile bellidir. Kürtajdan sonra bir kaç gün gecikti. Sonra da 15 gün ileri attı.
Bu arada en ufak bir şüphe varsa kan testi yaptır. Hiç belli olmaz. Kürtajdan sonra tutması kolay oluyor diyorlar
İşte benimki de saat gibidir.Şaşmaz hiç ama bu sefer yanıltacak beni sanırsam.

Belki bu konuda ne desem ukalalık olur. Kaş yaparken göz çıkarmak, şu hayatta en Son istediğin şey.
Ellerim geri geri giderek yazıyorum.
Sağlığın şuan ne alemde eşinin bu konudaki ruh halini bilmiyorum.

Her ay, Hamile kalmayı ummak, sonucun olumsuz olması bir kadını yıpratıyor. Ne bileyim o kadar bekledikten sonra sevinmek, sanki dağın tepesinde tüm vadiyi denizi aynı anda görüp seyretmek gibi ilham verici, mutlulukla dolu.
Bunun üstüne kayıp yaşamak sanki dağdan aşağı düşüş gibi. Bir aileye yıllar gibi gelen, acılıkla dolu saniyeler yaşatıyor.

Bu günlerde hep şunu düşünüyorum. Bunca zorluğu atlayıp doğum yaparsam, dengemi yitirir miyim? Çocuğa olmadık anlamlar, karakterini sınırlayacak takıntılar im olur mu? Koruma iç güdüm yaralayıcı olur mu?
Bu travmadan ailem için ne kadar sağlıkla çıkabilirim.

Sonra diyorum ki iyi bir anne olabilirim. Çünkü daha şimdiden bunu düşünüyorum.
Şuan buna aklımı yoruyorum. Bu da bir emek.
EMEK VERİYORUM. İnsan en çok emeğini korur, en çok verdiği emeği sever.
Evet bir kadının bebeğini kendi göğsünden beslemesi bence harika bir mucize, bunu yapamayacağıma dair bir umutsuzluğumun olmasını düşünemem, olamaz deselerdi de hep bir ümit taşırdım.
Lakin,

Günün birinde bir bebeği almam gerekseydi ben yine de düşünürdüm.
Ona yapacaklarım, hissedeceğim kaygılar, vereceğim enerji miktarı değişmezdi.
Aynı emeği ona da verirdim.
Onu da severdim.
Ne bileyim belki yüzümüz hiç benzemeyecek, ama bir bebek gülüşünü, mimiklerini, olaylara olan tavrını duruşunu ailesinden kapar.
Evet belki, yüzünüz benzemeyecek ama bir gün bakarsın ki senin gibi gülüyor, bir bakarsın ki sadece sende olan bir şaşkınlık tavrının aynısını yapıyor, senin gibi yiyor, giyiniyor, konuşuyor, belki senin gibi çalışkan yada esprili bir hazır cevap aklını kapmış.
Yalnızlıksa, evet bazen hiç birimiz istteklerimize hayallerimize, ulaşamıyoruz ümidini kırılıyor ve kimse bizi anlamıyor. Kısaca hepimiz kendi bacağımızdan asılıyoruz.
Ama böyle "tatlı bir ümitle yaşamayı yaşlanmayı, ona emek vermeyi" hiç düşündün mü?
A_Asli süpersin sen ne diyim.Nasıl desem nasıl sorsam diye düşünüyordum ki,sen o kadar güzel sormuşsun ki...%100 aynı fikirdeyim seninle.Ben olsam 'emek verirdim'

Canım umut her zaman var.Olmaz denilen neler oluyor şu hayatta.A_Asli'nin mesajını okudun mu canım?Belki düşünebilirsin....

A_Asli süpersin sen ne diyim.Nasıl desem nasıl sorsam diye düşünüyordum ki,sen o kadar güzel sormuşsun ki...%100 aynı fikirdeyim seninle.Ben olsam 'emek verirdim'
Sağol Cevrem, artık hepimiz bu konunun olma olamama, olupta kaybetme, ne bileyim, arada umudun suya düşmesi, aşamalarının ne kadar yıpratıcı olduğunu biliyoruz. Yaşıyoruz.
Biz kadınız. Tüm bunları yaşarken, etrafımızda başka hemcinslerimiz, hiç bu aşamaları yaşamıyor. Aklımız mantıklı yaklaşsa da, ruhumuza sen eksiksin diyen yalancı bir his dadanıyor. Kanunlarda eşin sağlık sorunu, boşanmaya sebep olarak gösterilebilyor. Dedikodularda ahh iyi hoş kadın ama çocuğu yok diye geçiyor adımız.
Bizim nasıl bireyler olduğumuzun önemi yok. Çok değerli yeteneklerimizin olmasının önemi yok.
Sanki etrafımızdakilerin gözünde değerimiz çocuk yapma süremizle doğru orantılı.
Söz konusu bir çiftin artık aile olmaya karar verip, bir evlat edinmesine gelince tüm bu dedikoduları yapanlar daha da acımasız konuşuyor.
Bunu önermek artık algılara farkli bir cümle olarak giriyor.
Şöyleki, senin çocuğun olamaz, çocuk esirgemeden birini bulda ona bak, zaten ancak bunu yapabilirsin.
ya da daha kötüsü şöyle söylüyorlar ya sen bu bebeği aldıktan sonra hamile kalırsan, o zaman ikisine eş davranabilecek misin? Ya ikisini ayırırsan, o zaman çok günah.
olmayana baskı kuruyorlar olması için adım atanı yargılayıp aşağılıyorlar...

Halbuki ne kadar değerli bir adım.
Bir yabancı bebeği alıp sevmek. Onun için kendinden ödün vermek, uykusuz kalmak, onu kanatlarının altına almak, sarmak. Onunla oynamak. Kırk yılın başı arkadaşlarınla dışarı çıktığında sırf o sıkıldı diye kimseyle sohbet edemeyip eve dönmek. Ne bileyim kozmetik ihtiyaçlarına verilen maddiyatı kısmak ama atılıp kırılacak bir oyuncağa sırf o istiyor diye 3 katını vermek.
Bence,
Kan bağı olmadan sırf biz bu bebeğe anne baba olacağız kararıyla böyle ince davranan. Aslında onun birey olarak gerçek annesinden babasından hakettiği ama alamadığı, sevgiyi emeği veren aileler harika ve eli öpülesi insanlardan oluşur...

Back