- 30 Haziran 2013
- 21.851
- En iyi cevaplar
- 1
- 17.899
- 498
yazık sağlık iyi bi para kazanma sektöru olmus bizim bebekler tüp bebek olmadı ama ona yakın para harcadık ikincı bebekte serklaj oldum amelıyat parası yatıs parası çıkıs parası derken sırf bın tl serklaj patladı bize sonuc ıse 6 hafta sonra kucagımda ölü çantasına konulmus bı bebek vardıKromozom testleri, pıhtılaşma testleri, prolaktin ve hormon testleri. toplamda 16 tüp kan aldılar. 1100 tl para ödedik eşimde Kromozom için test yaptırmıştı.
Bu bir de indirimli hali. O değilde Son 10 ayda 1 tüp bebek artı lüks bir özel hastanede doğum parası harcadık.
Sonucun bu olacağını bileydim, al bu yumurta al bu da Sperm, hadi şimdi hiç beni yorma, geri yerleştir derdim....
çok iyi anlıoruum senı ıkı kez yasadım aynı seylerı ıkıncı dusugumde cok canım yanıdı buyuktu benımkı adam elıyle kafasını kopardı yarım saat ugrastı da alamadı neyse cok acık yazmıyım gercekten ıcınız kaldırmaz o gecenın sabahında kv yanıma gelen arkadaslarım için onlarda ne kadar zayıfmıs ne guzelmıs falan dıodu benım kılomdan sıkayetcıdır hep zayıfla der bana da :) ondan elın gelınlerınlerıne heves etmıs kadıncagız vah vah ben evlat acısı cekerkenBenımde boğazımda kalan 2 dugumum var 5 ay araylailki düşük, 2. sindede kalbi durduğunu ogrendım anne olucam mutluluğuyla 2 hafta havalardaydım hersey yolunda demıstı son drum sadece gec döllenme olmuş demıstı, ayaklarım tavana degıyordu kalp atışını duydugumuda esım bı yandan ben bır yandan ağlıyorduk nasıl bır hıs tarıf edemem, kalp atışını duyduktan 2 hafta sonra yapılacak testlerım vardır diyerek rutın kontrole gıttım ağzım kulaklarımda dr yalnızmı geldın esınde varmı dedı esım yok nıye sordunuzkı dedım kalp atışını alamıyorum dedıgınde yok 2 hafta once dınledık bız dedım tıtremeye başladım ayrıntılı ultrasona gonderdı sakın ol bırde oyle bakalım dedı, yoktu gitmişti bebeğim, orada oylece cokup kaldım.ertesı gun kürtaj saatı verdı ama ınanmıyordum hala özel hast aradım dr çıkmadı daha dedıler kostum hemen sıramı beklerken kv geldı boynuna sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladım.gurbetteyım aılem yoktu yanımda. o dr da aynı seyı soyledı 1 hafta olmuş olelı dedı ve bana net bır sekılde bebegımı gosterdı elı kolu ayakları bası govdesı ve ben bebegımı kalp atışında bıle gorememısken kaybederken tam olarak gordum
Ertesı gun sabahın 8ınde dogumhanenın onunde drla buluştuk ıslemler yapıldı dırek kürtaja almıcam ılac verıcem bır ağızdan bır vajinadan kanaman baslıcak ondan sonra kürtajla temızlıcem dedı, ıcımde parcalıcaklardı once o gordum elı kolu govdeyı , o anlarda bı tek annemı ıstedım yanımda ama yoktu bı kedı yavrusu gıbı yatıyordum vaktın gelmesını bekliyordum lohusa bolumunda bebek ağlamaları eslıgınde, yanımda yenı doğum yapmış bı kadın bebegı tamda yatağımın dıbınde ağlıyor gelen gıdenler bana soruyor senın bebegın daha gelmedımıyok benımkı gıdıyor bugun dedım kv mudahele ettı ben kotu olunca durumu açıklıyor uzaklaştılar yanımdan kadının sesını duyuyorum hala bı tanıdıgmızdada oldu kızın kanında mıkrop varmış baktırdınızmı gelıne kv basımda sureklı barışmak uzere olduğu kocasını ovup duruyor, kızının mezunıyetını anlatıyor ıyı oldu oğlumda ızın aldı mezunıyete katılırsınız bunları duyuyorum bı taraftan kürtaj sıramın gelmesını bekliyorum, vakıt geldıgınde titreyerek bındım sedyeye esım ellerımı tutuyor amelıyathanenın ıcıne kadar sonrasını hatırlamıyorum, narkozdan cıkarkende cok aglamısım bagırmısım anne neolur bırakma benı dıye elımı tutu dıye, o an tek ıstedgm annemdı, bebegımı aldılar benden dıye ayılana kadarda aglamısım. elımde serumla ıc camasırma ped takmak zorunda kalırken tutamadım kendımı annem olsaydı utanırmıydım bukadar dıye
çok iyi anlıoruum senı ıkı kez yasadım aynı seylerı ıkıncı dusugumde cok canım yanıdı buyuktu benımkı adam elıyle kafasını kopardı yarım saat ugrastı da alamadı neyse cok acık yazmıyım gercekten ıcınız kaldırmaz o gecenın sabahında kv yanıma gelen arkadaslarım için onlarda ne kadar zayıfmıs ne guzelmıs falan dıodu benım kılomdan sıkayetcıdır hep zayıfla der bana da :) ondan elın gelınlerınlerıne heves etmıs kadıncagız vah vah ben evlat acısı cekerken
hımm cnm o zaman sen 0.4 ya da 06 lık iğneleri kullanıcan sorun anlaşılınca çözumu ıllakı oluyo bızım aılede de kalp damar rahatsızlıı var babam amcam aort anevrizması gecırdıler babam oluyodu son anda amelıyat ettıler benım sonuclarda bişey cıkmadı bende yaptırdım
Canim ben katu de yaptirdim testleri fakultelerin tibbi genetik bolumune git ordan randevu al bana bir ay sonraya vermislerdi ama ben esimle gidemedim sadece kromozom testlerini yaptilar bunun disinda bi cok test var touch testleri falan hormon testleri var onlar icin yaklasik on oniki tup kan veriyosun farkli zamqnlarda cikiolar kadin dogumcu yonlendiriyo oraya gittinde soruyolar sikayetin ne diye iki dusugum var desin kanitla demiolar zatenben daha başlamadım testlere nerden nasıl baslıcagımıda bılmıyorum dr adetın 3. gunu gelmemı ıstemıstı esımle genetık testler ıcın yonlendırecegını soylemıstı, neler yapılıyor nerden başlamamız lazım bılgı verırmısınız bılıyorsanız, araştırma hast daha once hıc gıtmedım, 7 8 ay sonrasına randevu verebılıyorlar dıye duydum bu doğrumu kı ?
benim oğlum 3400 gr doğdu iyiydi yani doğum kilosu .Ben dr a sordum birinci sağlıklıydı ama ikinciyi pıhtışlaşma yüzünden kaybetmiş olabilir miyin diye.Olabilir birinciyi etkilememiş ama ikici etkilenmmiş olabilir dedi.Herşey olablir yani test yaptırmak lazımcanım bı arkadasım bırıncıyı saglıklı dogurdu ama dogum kılosu dusuktu 2100 gr dı ıkıncı bebegını dusurdu özelde ısrarla bu testlerı yaptırdı trombofolı çıkttı ılk bebek sağlıklı doğabılıo ama yınede dr olan onlar ıllakı daha ıyı bılırler
Zaten öyle bir günü psıkolojık olarak kaldırabilmek cok zor bırde saçma sapan davranışlar ıyce zorlastırıyolar, 3 gun boyunca yanımda kaldı benımkı sagolsun gurbette annede olmayınca yınede Allah razı olsun dıyorum ama kırdıgıda cok yer var düşünmeden konuşulanlar kalıyor ıste ınsanın ıcınde... koyun can derdınde kasap et mısalı ıste bızımkılerde napalım :)
Evet allah ol deyince hersey olur benim yengemde de benim problemimden var rahim agzi yetmezligi 3 cocuk dusurdu zorla 4.yu dogurdu serklajla sonra tekrar hamile kaldi cocugu istemedi serklaji birak dussun diye ugrasti ama nafile cocuk dusmedibenim oğlum 3400 gr doğdu iyiydi yani doğum kilosu .Ben dr a sordum birinci sağlıklıydı ama ikinciyi pıhtışlaşma yüzünden kaybetmiş olabilir miyin diye.Olabilir birinciyi etkilememiş ama ikici etkilenmmiş olabilir dedi.Herşey olablir yani test yaptırmak lazım
Canım o kadar iyi anlıyorum ki seni.Annenle yaşadığını bende tam olarak yaşıyorum annemle.Beni en çok onun anlamasını beklerken konuyu hiç açmıyor.Bebeğimi kaybettiğim günden itibaren hep böyle bir olay yaşanmamış gibi , o kadar da önemli değilmiş gibi davarandı.Çok kırıldım ve benim kırgınlıklarım da çabuk geçmiyor malesef.Üstünü kapatnak istedi hep konunun.Oysa ki ben en çok onunla konuşup doya doya ağlamak isterdim.Olmadı,yapmadı.Benımde boğazımda kalan 2 dugumum var 5 ay araylailki düşük, 2. sindede kalbi durduğunu ogrendım anne olucam mutluluğuyla 2 hafta havalardaydım hersey yolunda demıstı son drum sadece gec döllenme olmuş demıstı, ayaklarım tavana degıyordu kalp atışını duydugumuda esım bı yandan ben bır yandan ağlıyorduk nasıl bır hıs tarıf edemem, kalp atışını duyduktan 2 hafta sonra yapılacak testlerım vardır diyerek rutın kontrole gıttım ağzım kulaklarımda dr yalnızmı geldın esınde varmı dedı esım yok nıye sordunuzkı dedım kalp atışını alamıyorum dedıgınde yok 2 hafta once dınledık bız dedım tıtremeye başladım ayrıntılı ultrasona gonderdı sakın ol bırde oyle bakalım dedı, yoktu gitmişti bebeğim, orada oylece cokup kaldım.ertesı gun kürtaj saatı verdı ama ınanmıyordum hala özel hast aradım dr çıkmadı daha dedıler kostum hemen sıramı beklerken kv geldı boynuna sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladım.gurbetteyım aılem yoktu yanımda. o dr da aynı seyı soyledı 1 hafta olmuş olelı dedı ve bana net bır sekılde bebegımı gosterdı elı kolu ayakları bası govdesı ve ben bebegımı kalp atışında bıle gorememısken kaybederken tam olarak gordum
Ertesı gun sabahın 8ınde dogumhanenın onunde drla buluştuk ıslemler yapıldı dırek kürtaja almıcam ılac verıcem bır ağızdan bır vajinadan kanaman baslıcak ondan sonra kürtajla temızlıcem dedı, ıcımde parcalıcaklardı once o gordum elı kolu govdeyı , o anlarda bı tek annemı ıstedım yanımda ama yoktu bı kedı yavrusu gıbı yatıyordum vaktın gelmesını bekliyordum lohusa bolumunda bebek ağlamaları eslıgınde, yanımda yenı doğum yapmış bı kadın bebegı tamda yatağımın dıbınde ağlıyor gelen gıdenler bana soruyor senın bebegın daha gelmedımıyok benımkı gıdıyor bugun dedım kv mudahele ettı ben kotu olunca durumu açıklıyor uzaklaştılar yanımdan kadının sesını duyuyorum hala bı tanıdıgmızdada oldu kızın kanında mıkrop varmış baktırdınızmı gelıne kv basımda sureklı barışmak uzere olduğu kocasını ovup duruyor, kızının mezunıyetını anlatıyor ıyı oldu oğlumda ızın aldı mezunıyete katılırsınız bunları duyuyorum bı taraftan kürtaj sıramın gelmesını bekliyorum, vakıt geldıgınde titreyerek bındım sedyeye esım ellerımı tutuyor amelıyathanenın ıcıne kadar sonrasını hatırlamıyorum, narkozdan cıkarkende cok aglamısım bagırmısım anne neolur bırakma benı dıye elımı tutu dıye, o an tek ıstedgm annemdı, bebegımı aldılar benden dıye ayılana kadarda aglamısım. elımde serumla ıc camasırma ped takmak zorunda kalırken tutamadım kendımı annem olsaydı utanırmıydım bukadar dıye
Anlamıyorum ben bu insanları.Sen neyin derdindesin o neyle uğraşıyor.Hayır neyi algılayamıyorlar biz EVLATLARIMIZI KAYBETTİK. Ya hiç bişey demesinler susup otursunlar yeter.Çünkü konuştukça batıyorlar.çok iyi anlıoruum senı ıkı kez yasadım aynı seylerı ıkıncı dusugumde cok canım yanıdı buyuktu benımkı adam elıyle kafasını kopardı yarım saat ugrastı da alamadı neyse cok acık yazmıyım gercekten ıcınız kaldırmaz o gecenın sabahında kv yanıma gelen arkadaslarım için onlarda ne kadar zayıfmıs ne guzelmıs falan dıodu benım kılomdan sıkayetcıdır hep zayıfla der bana da :) ondan elın gelınlerınlerıne heves etmıs kadıncagız vah vah ben evlat acısı cekerken
İste kendilerince konuyu degistirmeye calisiyolar ama hicbisey soylememeleri cok daha iyi onu anlamiyolarAnlamıyorum ben bu insanları.Sen neyin derdindesin o neyle uğraşıyor.Hayır neyi algılayamıyorlar biz EVLATLARIMIZI KAYBETTİK. Ya hiç bişey demesinler susup otursunlar yeter.Çünkü konuştukça batıyorlar.
Aynen birde ücretler öyle kıyameti koparacak kadar yüksek değil, ama hafife alınacak gibi de değil.yazık sağlık iyi bi para kazanma sektöru olmus bizim bebekler tüp bebek olmadı ama ona yakın para harcadık ikincı bebekte serklaj oldum amelıyat parası yatıs parası çıkıs parası derken sırf bın tl serklaj patladı bize sonuc ıse 6 hafta sonra kucagımda ölü çantasına konulmus bı bebek vardı
insallah o gun cok yakindir cnm drlar bisey bilmio cogu billmiyo bak benim ilk dusugum 16. Haftada oldu dusuk seklim de cok net agri sizi kanama olmadan sularim geldi bu apacik rahimagzi yetmexligi kac dra anlqttimda bi tanesi himm bi suphelenelim bile demedi ikinci bos yere dustu yani belliydi yine acilacagi ama olmadi iste drun tecrubesizligi benim ogluma mal olduAynen birde ücretler öyle kıyameti koparacak kadar yüksek değil, ama hafife alınacak gibi de değil.
Tam yumurtamın üstüne yapışık, 6,5 Cm dermoid kistim vardı. O kadar yıl dr. Â gittim bir tanesi de görmemiş. Kilo alınca kese de büyüyor, öyle fark edildi. Kısaca bebek diye gidip, nur topu gibi kistim olduğunu öğrendim. Devlet Hastanelerindeki dr lar, laparoskopi yapmadığı ve birde yumurta ile birlikte alırım dediği için özele gitmek zorunda kaldım.
Bunlara da şükür. Biliyor musun bazı deneyimler, onları yaşarken, dostların ve akrabaların, tavırları, başa çıkma yollarını aramak, ne bileyim benim için bu zorlukların içinde kocamda durup, bak bunlarda geçecek diyip hayaller kurmak. Paha biçilmez.
Olsun diyorum bir gün şuan kahvemi içtiğim bahçenin ıvırını zıvırını söküp çok tatlı bir kırmızı salıncak monte edicem :-D
Bu tip hikayeleri, bir de eften püften sebepler ile kürtaja girenleri duyunca, işe bir de şu açıdan bak diyen yanımı kaybediyorum. İsyan etmiyorum ama ne bileyim,Evet allah ol deyince hersey olur benim yengemde de benim problemimden var rahim agzi yetmezligi 3 cocuk dusurdu zorla 4.yu dogurdu serklajla sonra tekrar hamile kaldi cocugu istemedi serklaji birak dussun diye ugrasti ama nafile cocuk dusmedi
Ahhh... Canım keşke her zaman şöyle cevval, işin peşini bırakmayan, drlar ile karşılaşsak.İinsallah o gun cok yakindir cnm drlar bisey bilmio cogu billmiyo bak benim ilk dusugum 16. Haftada oldu dusuk seklim de cok net agri sizi kanama olmadan sularim geldi bu apacik rahimagzi yetmexligi kac dra anlqttimda bi tanesi himm bi suphelenelim bile demedi ikinci bos yere dustu yani belliydi yine acilacagi ama olmadi iste drun tecrubesizligi benim ogluma mal oldu
Bence normal cnm hislerimiz kolay mi biseyi bulup sonra kaybetmek ben dusukten sonra epey bi zaman hamilelere bakamadimBu tip hikayeleri, bir de eften püften sebepler ile kürtaja girenleri duyunca, işe bir de şu açıdan bak diyen yanımı kaybediyorum. İsyan etmiyorum ama ne bileyim,
Kıskanıyorum, gözüm kalıyor duygusal zekam 4 yaşından biraz hallice oluyor.
Pffff
Simdiki drum cok tecrubeli bashekim medikalparkda beni cok umutlandiriyo ve desteklio dikisi zamaninda aticaz hicbise olmuycak sen yeterki hamile kal gerisi kolay dio insallah oyle olurAhhh... Canım keşke her zaman şöyle cevval, işin peşini bırakmayan, drlar ile karşılaşsak.
Şimdiki dr un nasıl. Ne düşünüyor. Planlama yaptı mı?
Çok sevindim. Dr nun destekçi, umutlu ve tecrübeli olması çok önemli.Simdiki drum cok tecrubeli bashekim medikalparkda beni cok umutlandiriyo ve desteklio dikisi zamaninda aticaz hicbise olmuycak sen yeterki hamile kal gerisi kolay dio insallah oyle olur
ewet drum aynen oyle kendısınden çok memnunum daha once de çok serklaj yapmıs bu konuda da tecrubelı ınsallah hersey guzel olucak ınsallah gorucem cıft cızgıyı ben de ıstıyom artık kucagım da melegım olsun bugun iğne olcam ınsallah ıkı hafta sonra gebeyım çok da umutlanmıyım de yanı olursam ıyı olurÇok sevindim. Dr nun destekçi, umutlu ve tecrübeli olması çok önemli.
Ne diyim, çift çizgiyi bir an önce görmeni dilerim.
hadi bakalım bekliyoruz hayırlı haberleriniewet drum aynen oyle kendısınden çok memnunum daha once de çok serklaj yapmıs bu konuda da tecrubelı ınsallah hersey guzel olucak ınsallah gorucem cıft cızgıyı ben de ıstıyom artık kucagım da melegım olsun bugun iğne olcam ınsallah ıkı hafta sonra gebeyım çok da umutlanmıyım de yanı olursam ıyı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?