Bebeğini/çocuğunu kaybedenlere nasıl davranılmalı?

.Benim bebeğim daha çok küçüktü.7 haftalıktı kalbi durdu,kürtaj oldum.Bazıları çıkıp o daha bebek bile değildi diyorlar.Nasıl bu kadar vicdansız olurlar?Büyüyebilseydi bebeğim olacaktı.O bir BEBEKTİ.İnsanlar bunu anlamıyor.Ben bebeğimi kaybettim diyorum onlar düşük yaptın diyorlar.Bebeğimin kalbi atmıştı,görmüştüm ,duymuştum.Canlıydı o .Sonra durdu kalbi.Anlamıyorlar ve bebeğini kaybeden annelerden başka kimse de anlamayacak bizi.
Gerizekalı onlar!
Allah beterinden saklasın, başka evlat acısı yaşatmasın hiçbirimize inşallah.

Ben ilk bebegimi 2012 de, ikinciyi de 2013 de kaybettim. Mecbur kurtaj oldum. Onlar benim yavrularim. Ama cevreye gore daha bebek bile degildi. Uzulecek ne var. Onlarin benim canimin parcasi oldugunu asla anlayamayacaklar. Psikolojik destek aldim ben o zamanlar. Kaldiramadim cunku. Cok sukur 3.bebegim yasadi ve kucagimda. 4 aylik. Ama hala diger iki yavruma yaniyorum. Aklima geldikce agliyorum. Yani demek istedigim aciniz hafiflemiyor ama zamanla alisiyorsunuz. Cunku elinizden baska birsey gelmiyor. Bunu sadece yasayan bilir. Baskasi da anlamaz. Siz de anlatmaya calismayin..cabalamayin. yormayin kendinizi.

Annem dini cok okur arastirir. Daha lohusaydim suanki bebegimde. Kadin ben mutlu olayim diye "biliyor musun. Iki bebegini kaybeden kadina Allah cenneti veriyormus. Suanda da yavrularina orada Hz. Ibrahim bakiyormus bekcilik ediyormus" dedi. Veeee o anda sel gibi akti yaslar gozlerimden suan oldugu gibi. Hepiniz icin dua ediyrm. Allahim sizleri de evlat sahibi yapsin..bir daha bu acilari yasatmasin.

Ben ilk bebegimi 2012 de, ikinciyi de 2013 de kaybettim. Mecbur kurtaj oldum. Onlar benim yavrularim. Ama cevreye gore daha bebek bile degildi. Uzulecek ne var. Onlarin benim canimin parcasi oldugunu asla anlayamayacaklar. Psikolojik destek aldim ben o zamanlar. Kaldiramadim cunku. Cok sukur 3.bebegim yasadi ve kucagimda. 4 aylik. Ama hala diger iki yavruma yaniyorum. Aklima geldikce agliyorum. Yani demek istedigim aciniz hafiflemiyor ama zamanla alisiyorsunuz. Cunku elinizden baska birsey gelmiyor. Bunu sadece yasayan bilir. Baskasi da anlamaz. Siz de anlatmaya calismayin..cabalamayin. yormayin kendinizi.

Annem dini cok okur arastirir. Daha lohusaydim suanki bebegimde. Kadin ben mutlu olayim diye "biliyor musun. Iki bebegini kaybeden kadina Allah cenneti veriyormus. Suanda da yavrularina orada Hz. Ibrahim bakiyormus bekcilik ediyormus" dedi. Veeee o anda sel gibi akti yaslar gozlerimden suan oldugu gibi. Hepiniz icin dua ediyrm. Allahim sizleri de evlat sahibi yapsin..bir daha bu acilari yasatmasin.
Evet Allah nasip ederse yavrularımız ellerimizden tutup bizi cennete sokacaklar inşallah.
Benim 2 düşüğüm, 1 ölü doğumum var maalesef. Ölü doğum, ne kadar soğuk bir kelime. Düşük yaptığımda çok üzülmüştüm, üstüne bir tane daha olunca sanki hepsinde olacak gibi geliyordu, kahroluyordum. Ama doğurup da toprağa verdim ya onun acısı hiçbir şeye benzemiyor :( minicik mezarı var kuzumun ve onun gibi daha nicesi.. :KK43:
Allah beterinden korusun hepimizi, kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Allah sabırlar versin, maalesef yaşamayanlar anlayamıyor işte. Kulaklarınızı kapayın onlara, kavuşucaz meleklerimize inşallah, onlar en güzel yerde bizi bekliyorlar.
Sana sonsuz teşekkür ederim....
Bu gün yalnız oturmadım bu kahvaltı masasına. Sanki bir kahve içimlik sohbet ettik.

Okurken akan gözyaşım hiç bu kadar acı değildi. Resmen içimdeki acının bir kısmının, gözlerimden aktığını hissettim.

Çevremdeki insanlar, çok sabırsız, söyledikleri sözlerin işe yaradığını sanıyorlar.
En çok da arkadaşlar bu türkiye de kürtaj ne çok doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmış.
Her gelen, bende kürtaj oldum benim sevgilm istemedi evlenmeyi gibi bir dolu nedenleri sıralayıp.
Amaaan geçiyor iki günde ayağa kalkıyorsun, hem 1 ayda rahim vücut yenileniyor. Hemen bir tane daha yaparsın bunu (yalnız bu dikkatinizi çekerim) bunu unutursun....
Ya eşimin anneannesi 2. Gün, biz çıkarken bu kızla evlen, bak ailesi de varlıklı vs vs dediği kızın hikayesini anlattı ya la. O da geçirdi şimdi 4 aylık hamile, sende yaparsın,ne olacak diye...
Dostlarım hamile sürekli neden artık beni aramıyorsun diye şikayet ediyorlar. Oysa önceden telefonuma alarm kuruluydu, aman unutmayım, kırılmasın diye...
Telefonu açmadığım da bize kırıldın mı biz ne yaptık ki diye alınganlık edenler var. Çok yakın bir arkadaşım, onunla ancak bir buçuk ay sonra görüşmeye cesaret edebildim. Oturduğumuz kafe de muhabbetin ortasında, yerinden bir zıpladı ayyy bebek ittiriyor, ayyy tekmükledi, sonra oh bebeğim diye karnına sarılıp, malum hamilelik hali insan duygusal oluyor, dedi...
Evet hamileler için çok normal olabilir.
Ama hissettirdiği çok kaotik. Bir yandan bu ne düşüncesizce diyorum, diğer yandan normal deyip kızdığım, yüzümü astığım için vicdan azabı çekiyorum.
Bir hamile arkadaşının göbeğini severken,
Tanıdığın bebeğini yada yeğenini kucağıma alınca, sessizlik çöküyor ortama, herkes gözlerimin içine bakıyor. Oysa ben artık bu ince hüzünden, özgür olmak istiyorum.
Çünkü
Yaşadığımız bu hayal kırıklığının tarifi yok, tek bir Umudum var, bir gün göklerde el ele tutuşup, dans edeceğiz...Sevinçli bir umut bu...

Evet anlatmaya çalışmaktan yoruldum artık.Benim çok şükür ki bir evladım daha var.Bu ikinci bebeğim olacaktı , olmadı.Hiç çocuğum olmasaydı bu acıyı kaldırmak kesinlikle daha zor olurdu.Şu anda tek dayanağım oğlum.Ama yine de giden bebeğime çok üzülüyorum ve bu hiçbir zaman değişmeyecek.Oğlum olduğu içinde acımı açık açık belli edemiyorum çünkü sürekli beni takip ediyor.Bu yüzden atlatmam daha uzun sürüyor.

Evet Allah nasip ederse yavrularımız ellerimizden tutup bizi cennete sokacaklar inşallah.
Benim 2 düşüğüm, 1 ölü doğumum var maalesef. Ölü doğum, ne kadar soğuk bir kelime. Düşük yaptığımda çok üzülmüştüm, üstüne bir tane daha olunca sanki hepsinde olacak gibi geliyordu, kahroluyordum. Ama doğurup da toprağa verdim ya onun acısı hiçbir şeye benzemiyor :KK43: minicik mezarı var kuzumun ve onun gibi daha nicesi.. :KK43:
Allah beterinden korusun hepimizi, kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Çok üzüldüm. Allah sabır versin....

Bu gün yalnız oturmadım bu kahvaltı masasına. Sanki bir kahve içimlik sohbet ettik.

Okurken akan gözyaşım hiç bu kadar acı değildi. Resmen içimdeki acının bir kısmının, gözlerimden aktığını hissettim.

Çevremdeki insanlar, çok sabırsız, söyledikleri sözlerin işe yaradığını sanıyorlar.
En çok da arkadaşlar bu türkiye de kürtaj ne çok doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmış.
Her gelen, bende kürtaj oldum benim sevgilm istemedi evlenmeyi gibi bir dolu nedenleri sıralayıp.
Amaaan geçiyor iki günde ayağa kalkıyorsun, hem 1 ayda rahim vücut yenileniyor. Hemen bir tane daha yaparsın bunu (yalnız bu dikkatinizi çekerim) bunu unutursun....
Ya eşimin anneannesi 2. Gün, biz çıkarken bu kızla evlen, bak ailesi de varlıklı vs vs dediği kızın hikayesini anlattı ya la. O da geçirdi şimdi 4 aylık hamile, sende yaparsın,ne olacak diye...
Dostlarım hamile sürekli neden artık beni aramıyorsun diye şikayet ediyorlar. Oysa önceden telefonuma alarm kuruluydu, aman unutmayım, kırılmasın diye...
Telefonu açmadığım da bize kırıldın mı biz ne yaptık ki diye alınganlık edenler var. Çok yakın bir arkadaşım, onunla ancak bir buçuk ay sonra görüşmeye cesaret edebildim. Oturduğumuz kafe de muhabbetin ortasında, yerinden bir zıpladı ayyy bebek ittiriyor, ayyy tekmükledi, sonra oh bebeğim diye karnına sarılıp, malum hamilelik hali insan duygusal oluyor, dedi...
Evet hamileler için çok normal olabilir.
Ama hissettirdiği çok kaotik. Bir yandan bu ne düşüncesizce diyorum, diğer yandan normal deyip kızdığım, yüzümü astığım için vicdan azabı çekiyorum.
Bir hamile arkadaşının göbeğini severken,
Tanıdığın bebeğini yada yeğenini kucağıma alınca, sessizlik çöküyor ortama, herkes gözlerimin içine bakıyor. Oysa ben artık bu ince hüzünden, özgür olmak istiyorum.
Çünkü
Yaşadığımız bu hayal kırıklığının tarifi yok, tek bir Umudum var, bir gün göklerde el ele tutuşup, dans edeceğiz...Sevinçli bir umut bu...
Evet herkesin ortak kanısı bu ''Yine olur,bir tane daha yaparsın''Evet yine olabilir ama gelecek olan başka,kaybedilen başka.Gelecek olan sadece acımıza daha kolay katlanmamızı sağlayacak,unutturmayacak.Ben de zaman zaman yeter artık çıkmalıyım bu psikolojiden diyorum ,beceriyorum da bazen ama hiç olmadık bir anda yaşlar inmeye başlıyor gözümden.Soruyorum ne zaman geçecek bu?Sonra buluyorum cevabımı ; hiçbir zaman.

Oysa ben artık bu ince hüzünden, özgür olmak istiyorum.
Çünkü

Acımız aynı, anlıyoruz birbirimizi, hiç kimsenin anlamadığı kadar. Ben de sizlere teşekkür ederim.
4,5 ay oldu oğlumu toprağa vereli, daha bir yakınımın telefonuna cevap vermedim. 3 gün önce ayaklarım geri geri giderek mecburen işe başladım ve tavrımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım. Kimisi isteyerek bencilce, kimisi istemeden öyle böyle kalbimizi kırıyorlar, çok yoruyorlar. Onlar üzülecek diye düşünemeyeceğim o yüzden. Yaşamayan bilmez çektiklerimizi.

Rüyamda bir kuzenimi gördüm, bebeğimi sordu, öldü dedim başladım ağlamaya Hüngür hüngür. Uyandım gözlerim yaşlı, ama nasıl huzurlu nasıl mutluyum ona dair bir şey gördüm diye. Bu rüyaya sevindim ben, kim anlar bunu yaşamayan, kim anlar!

Bir de böylesine küçümsüyebiliyorlar acımızı, unut diyorlar. Böyle insanları bu vesileyle hayatımızdan çıkarmak lazım bence. Allah ıslah etsin.

İş arkadaşım, ben de yaşamıştım, hem de normal doğum yaptım saatlerce sancı çektim, tuvalete gittim de tuvalete düştü bebek diyor. Yuh ya insafsız yuhhhhhh! Yaşamışsın bir de, daha duyarlı olman lazımken nasıl canımı böyle acıtıyorsun.

Özlem zaten hep canımızı yakıyor.. Bir de kırıp dökenler olunca kalbimizi, nasıl geçer bu ömür :(
Yalnızlığı seviyorum ben aslında, çünkü oğlumls oluyorum o zaman, onunla konuşuyorum, şarkılar söylüyorum, kavuştuğumuzu hayal ediyorum. Gelecek o gün de inşallah, inanıyorum.

Çok üzüldüm. Allah sabır versin....
Sağol canım. Allah hepimize sabır versin.

Evet herkesin ortak kanısı bu ''Yine olur,bir tane daha yaparsın''Evet yine olabilir ama gelecek olan başka,kaybedilen başka.Gelecek olan sadece acımıza daha kolay katlanmamızı sağlayacak,unutturmayacak.Ben de zaman zaman yeter artık çıkmalıyım bu psikolojiden diyorum ,beceriyorum da bazen ama hiç olmadık bir anda yaşlar inmeye başlıyor gözümden.Soruyorum ne zaman geçecek bu?Sonra buluyorum cevabımı ; hiçbir zaman.
Yok geçmiyor maalesef. Geçmesin de zaten, unutmayalım kuzucuklarımızı ama kardeşleri de gelsin en kısa zamanda inşallah.

Sağol canım. Allah hepimize sabır versin.

Yok geçmiyor maalesef. Geçmesin de zaten, unutmayalım kuzucuklarımızı ama kardeşleri de gelsin en kısa zamanda inşallah.

evet biran önce kardeşleri gelsin
2 gün geçti adetim ama hiç umutlu değilim sırtım ve karnım ağrıyor
zaten 2 buçuk senede hamile kalmıştım bilmem hemen olurmu ama ne olursun olsun acım geçmior

Bebeğimi kaybetmeden önce bir rüya gördüm.Rüyamda bir erkek bebeği emziriyorum.Sonra arkamda 6-7 yaşlarında bir erkek çocuk beliriyor , yanında 2 kişi var sanki kollarından tutmuşlar.Büyüsetdi böyle bir çocuk olacaktı diyorlar.O çocuğa bir bakıp,kucağımdaki bebeğe dönüyorum tekrar.Emzirmeye devam ediyorum.O sabah o kadar sıkıntılı uyandım ki anlatamam.İçim şişmişti resmen.Ertesi gün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.O gördüğüm benim giden bebeğimdi,öyle inanıyorum ben.Bir iki yakınıma anlattım rüyamı bana delirmişim gibi baktılar.Güldüm sadece içimden.Ne kadar sığ düşünüyorlar...

benimle aynı tarih evlenen bi arkadaşın 2 çocuğu var ikincisi yürüyor bile
öbürü benden 2 sene sonra evlendi bi düşük yaptı ikincide doğurdu büyüyo
aileye gelin geldi oğlu yürüyor
başka biri bende 3 sene sonra evlendi hamile

kimseyle görüşmek istemiyorum
birinin çocuğunu seversem hemen yüzüme allah sanada nasip etsin dio
beni seviosan gizli dua et nie yüzüme söleyip hatırlatıosun ki canımı acıtıo bu laflar
daha neler neler

yazmak istemiorum aslında patlayabilirim heran
kalkıp iş yapmalı yoksa gelio yine gözyaşlarım

zaten 2 buçuk senede hamile kalmıştım bilmem hemen olurmu ama ne olursun olsun acım geçmior
Hadi inşallah hamilesindir.Ben kaybettiğim bebeğime hamile kaldığımda gayet normal adet belirtilerini yaşadım.Karnım ağrıdı,belim ağrıdı.O kadar ki hamilelikten şüphelenip test yapmaya bile ihtiyaç duymadım.Sonra ne olur ne olmaz kafam rahat olsun diye test alıp yaptım ve pozitifti.O bir hafta boyunca ne karın ağrım geçti ne de belim.Sanki adetliymişim gibiydi.Sonraki hafta ağrılar geçti.Yani olabilir, hamile kalsan da adet belirtileri yaşayabilirsin.Umarım hamilesindir ve bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.

Bebeğimi kaybetmeden önce bir rüya gördüm.Rüyamda bir erkek bebeği emziriyorum.Sonra arkamda 6-7 yaşlarında bir erkek çocuk beliriyor , yanında 2 kişi var sanki kollarından tutmuşlar.Büyüsetdi böyle bir çocuk olacaktı diyorlar.O çocuğa bir bakıp,kucağımdaki bebeğe dönüyorum tekrar.Emzirmeye devam ediyorum.O sabah o kadar sıkıntılı uyandım ki anlatamam.İçim şişmişti resmen.Ertesi gün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.O gördüğüm benim giden bebeğimdi,öyle inanıyorum ben.Bir iki yakınıma anlattım rüyamı bana delirmişim gibi baktılar.Güldüm sadece içimden.Ne kadar sığ düşünüyorlar...

asıl onlar deli hemde zırdeli :KK47:
çok sinirleniyorum böle insanlara
biz bu rüyalarla belki teselli bulurken onlar alay edercesine tavırlar

bende gebe olduğumu bilmeden hep bebek gördüm kız bebek meğer hamileymişim

sonra hep rüyamda kanamam oluodu hep hastanelerde testlerde bi terslik çıkıodu
anlamlıştım zaten yavrumun gideceğini ama hep dua ettim son ana kadar
kürtaja ağlayarak girdim uyandığımda ağlıodum
yan sedyede bi kadın vardı onla konuştum yüzünü görmedim bile ne oldu dedi bebeğimi kaybettim dedim ilk bebeğimdi zaten zor hamile kaldım oda gitti dedim

oda doğumdan çıkmış dua et bana dedim biran önce yeniden bebeğim olsun

üzülme dedi bende ilk bebeğim öldü bak ikinciyi doğurdum dedi olur yine dedi
kimdi o kadın bilmiorum ama o an dertleştim ve ağladım narkozdan yüzünü bile göremedim o an

odaya çıktım yatıdılar beni
eşim annem kayınvalidem var
nasılsın dediler
ağzımdan bi cümle çıktı sadece
bebeğimi aldılar benden dedim

çok ağladım
4 ay geçti hala ağlıorum
şuan tuşları zor gmörüyorum
iki geçti adetim
aalhım ne olur hamile olayım zaten yıllardır insanların baskısı canımdan bezdirdi birde evlat acısı

• Beğen
Reactions: 2k1

İnşallah hamilesindir canım. Umutsuzluğa kapılma, vakti gelince yeni bir evladımız olacak inşallah.

Kıyamam :( malum olmuş sanki..

Hadi inşallah hamilesindir.Ben kaybettiğim bebeğime hamile kaldığımda gayet normal adet belirtilerini yaşadım.Karnım ağrıdı,belim ağrıdı.O kadar ki hamilelikten şüphelenip test yapmaya bile ihtiyaç duymadım.Sonra ne olur ne olmaz kafam rahat olsun diye test alıp yaptım ve pozitifti.O bir hafta boyunca ne karın ağrım geçti ne de belim.Sanki adetliymişim gibiydi.Sonraki hafta ağrılar geçti.Yani olabilir, hamile kalsan da adet belirtileri yaşayabilirsin.Umarım hamilesindir ve bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.

ben gebe kaldığımda üstüne görmüştüm 5 gün leke gelmişti sonra kesildi bende kesilince iki gün sonra doktora gittim hcg poizitf çıktı
tahlil sonucunu aldım bakmadım bile asansöre tam binicem bi baktım 53.1 nasıl titriyorum elimden kağıt düşücek allahım nasıl güzel bi heycan..........

çıkmam lazım temizlik yapıcam sonra dışarda işim var
görüşmek üzere

• Beğen
asıl onlar deli hemde zırdeli :KK47:
çok sinirleniyorum böle insanlara
biz bu rüyalarla belki teselli bulurken onlar alay edercesine tavırlar

bende gebe olduğumu bilmeden hep bebek gördüm kız bebek meğer hamileymişim

sonra hep rüyamda kanamam oluodu hep hastanelerde testlerde bi terslik çıkıodu
anlamlıştım zaten yavrumun gideceğini ama hep dua ettim son ana kadar
kürtaja ağlayarak girdim uyandığımda ağlıodum
yan sedyede bi kadın vardı onla konuştum yüzünü görmedim bile ne oldu dedi bebeğimi kaybettim dedim ilk bebeğimdi zaten zor hamile kaldım oda gitti dedim

oda doğumdan çıkmış dua et bana dedim biran önce yeniden bebeğim olsun

üzülme dedi bende ilk bebeğim öldü bak ikinciyi doğurdum dedi olur yine dedi
kimdi o kadın bilmiorum ama o an dertleştim ve ağladım narkozdan yüzünü bile göremedim o an

odaya çıktım yatıdılar beni
eşim annem kayınvalidem var
nasılsın dediler
ağzımdan bi cümle çıktı sadece
bebeğimi aldılar benden dedim

çok ağladım
4 ay geçti hala ağlıorum
şuan tuşları zor gmörüyorum
iki geçti adetim
aalhım ne olur hamile olayım zaten yıllardır insanların baskısı canımdan bezdirdi birde evlat acısı
İnşallah inşallah hamilesindir.Test yapsana.Sonucunu da yaz mutlaka.Umut ol hepimize...

• Beğen
ben gebe kaldığımda üstüne görmüştüm 5 gün leke gelmişti sonra kesildi bende kesilince iki gün sonra doktora gittim hcg poizitf çıktı
tahlil sonucunu aldım bakmadım bile asansöre tam binicem bi baktım 53.1 nasıl titriyorum elimden kağıt düşücek allahım nasıl güzel bi heycan..........

çıkmam lazım temizlik yapıcam sonra dışarda işim var
görüşmek üzere
Görüşmek üzere

Ben ikinci bebegimi kaybetmeden once ruyamda biri bana bunu senden alacagiz ama hemen yenisini verecegiz dedi bir yil oldukaybedeli

Back