Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahh evet o ne geçmiş olsun. SankiAllah sabır versin canım
Dün iş çıkışı yan birimde çalışan biri -bebeğimi kaybettiğimden haberi olmayan- bebek nasıl dedi, bebek öldü, mezarda yatıyor dedim. Şok oldu ne diyeceğini şaşırdı, bir suçu var mı, yok. Ama benim de suçum yoktuben de istemedim bunları yaşamayı.
Geçecek bir şey değil, geçmiş olsun demesinler, zoruma gidiyor. Benim cenazem var![]()
Aynen. Benim dr özel bir laboratuvara yönlendirdi. Bu testler özel lab. Larda yapılınca tuzlu oluyor lakin, ben araştırılmazsa kendimi iyi hissetmiycem. Bir daha gebe kalırsam. Hep bir kuşku olacak içimde demiştim.Saolsun kırmadı. Çoklu düşük yazdı, Hatta arayıp kendi pazarlık yaptı indirim aldı. Sonrada git sonucu ben arar haber verir mail olarak yollatırım demişti. Seviyorum dr umu.Çok sıkıntı ediyorsanız, grnetik bölümünden randevu alın, gidince de 3 düşüğüm oldu kadın doğum yönlendirdi deyin. Doktorlar sizi sizin kadar düşünmüyor maalesef. 2 kaybın daha olsun öyle yaparız testi diyorlar ama 2 bebek daha kaybedecek gücümüz var mı yok mu umurlarında değil. Bana kurumdaki kadın doğum doktoru demişti hadtaneye gidince böyle söyle diye bu arada.
Kiyamam ben onlara. Cok aci. Allahim sabrini da mukafatini da versin insallah.Evet Allah nasip ederse yavrularımız ellerimizden tutup bizi cennete sokacaklar inşallah.
Benim 2 düşüğüm, 1 ölü doğumum var maalesef. Ölü doğum, ne kadar soğuk bir kelime. Düşük yaptığımda çok üzülmüştüm, üstüne bir tane daha olunca sanki hepsinde olacak gibi geliyordu, kahroluyordum. Ama doğurup da toprağa verdim ya onun acısı hiçbir şeye benzemiyorminicik mezarı var kuzumun ve onun gibi daha nicesi..
Allah beterinden korusun hepimizi, kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Evdeki evlada da dikkat etmen gerekmesi seni iyice zorlar cnm. Allah yardimcin olsun.Evet anlatmaya çalışmaktan yoruldum artık.Benim çok şükür ki bir evladım daha var.Bu ikinci bebeğim olacaktı , olmadı.Hiç çocuğum olmasaydı bu acıyı kaldırmak kesinlikle daha zor olurdu.Şu anda tek dayanağım oğlum.Ama yine de giden bebeğime çok üzülüyorum ve bu hiçbir zaman değişmeyecek.Oğlum olduğu içinde acımı açık açık belli edemiyorum çünkü sürekli beni takip ediyor.Bu yüzden atlatmam daha uzun sürüyor.
Allahimmm. Meleklerim...Maalesef cnm ilki de
ilki 16 2. 23 haftalikti yavrularimin mezari bile var :'( :'( :'( :'(
Cok dogal cnm herseyin herkesin batmasi. Ama zamanla bu batmalar gececek...İşe dönünce insanlar bana geçmiş olsun dediler.Okadar saçma geldi ki .Ne geçmiş olsunu.Ben hasta değildim, hamileydim.Bebeğimi kaybettim ben ya.Offfffff.Herkese o kadar kızgınım ki... Neden bilmiyorum ...Sakinleştiremiyorum kendimi.Herkesin her dediği batıyo sanki...
canım bı arkadasım bırıncıyı saglıklı dogurdu ama dogum kılosu dusuktu 2100 gr dı ıkıncı bebegını dusurdu özelde ısrarla bu testlerı yaptırdı trombofolı çıkttı ılk bebek sağlıklı doğabılıo ama yınede dr olan onlar ıllakı daha ıyı bılırler7 haftalıktı benim bebeğim.Gittiğim dr lar özeldeydi zaten ama gerek yok testlere dedier.Anlamadım.Bakalım yeniden denersem yaptırırım heralde.
cok sağol canım bır yıl oldu ikinciyi kaybedelı şimdi tekrar denemeye başladık inşallah bu sefer olucakAllahimmm. Meleklerim...
Allah sabir versin cnm.
testlerının sonucunda ne yazıyo canım hangı mutasyonları gecırmıssın bazıları sadece aspirinle bıle gebeliği devam ettırebılıoBen 2 dusuk yaptim. Bana daha 3. Yu yaparsan test yapariz dediler. Sagolsun bi kadin dogumcu "2 dusugum 1 bos gebeligim var de" dedi. Allahtan yalana gerek kalmadan test yapildi.
Sonuc pihtilasmam cikti. Ama bu sferde dogru tedavi yapacak dr.u bulmak zor oldu. Cunku biri bunlar onemsiz deyip testi suratima atti. Tesaduf dusuklerin dedi. Biri daha umursamadi. Biri belki igne lazim.dedi.
Diger ikisi kesin pihtilasma dedi. Birini sectim. Igne aspirin derken cok sukur Allahin izniyle aldim kucagima. Trombofili paneli testin adi. Aklinizda olsjn.
neymiş o testler çok pahalıymış ya da 3 düşük yapmadan yapmıolarmısÇok sıkıntı ediyorsanız, grnetik bölümünden randevu alın, gidince de 3 düşüğüm oldu kadın doğum yönlendirdi deyin. Doktorlar sizi sizin kadar düşünmüyor maalesef. 2 kaybın daha olsun öyle yaparız testi diyorlar ama 2 bebek daha kaybedecek gücümüz var mı yok mu umurlarında değil. Bana kurumdaki kadın doğum doktoru demişti hadtaneye gidince böyle söyle diye bu arada.
Geçmiş olsun! Sanki gribal enfeksiyon geçirdiniz de. Hey Allahım. Algı yolları tıkanmış...Allah sabır versin canım
Dün iş çıkışı yan birimde çalışan biri -bebeğimi kaybettiğimden haberi olmayan- bebek nasıl dedi, bebek öldü, mezarda yatıyor dedim. Şok oldu ne diyeceğini şaşırdı, bir suçu var mı, yok. Ama benim de suçum yoktuben de istemedim bunları yaşamayı.
Geçecek bir şey değil, geçmiş olsun demesinler, zoruma gidiyor. Benim cenazem var![]()
Bak buna inanırım. Ah etmem zaten. RAB bim görüyor olanları. O adildir. Benden ah duysa ne olacak.Aynen oyle cnm oyle yapioruz zaten artik teselli lerini duymuyom bile basladiklari zaman bu kederi bana allah verdi onunla benim aramda bana teselli vermenize gerek yok diyorum kotu niyetli olanlari allah goruyo zaten onlar da yasasin demiyorum ama goruyo sonucta
Bizim orda akım derken b.kum demiş diye bir laf var. Onu hatırlattı bana.Yaziya bir madde de ben eklemek istedim.
Iki kez dusuk yaptim ve dolayisiyla kurgaj oldum her iki yavrumda da. Unutmak mumkun degil. Hep hamile kaldigim ve kurtaj oldugum tarihlerde agliyorum. Ama bunu anlayacak insan yok cevremde. Bana denen en yaraliyici laflardan biri;
•herkes dogurmak zorunda degil. Evlat edin.... baya zoruma gitmisti. Cunku kusurlu gormuslerdi beni bu konuda. Artik neyin kusuru araniyorsa...
Cok sukur rabbime 3.seferde kucagima aldim yavrumu. Suan 4 aylik. Allahimmm.buradaki tum arkadaslarima acilarini hafifletip, mis kokulularini gondersin insallah.
Kromozom testleri, pıhtılaşma testleri, prolaktin ve hormon testleri. toplamda 16 tüp kan aldılar. 1100 tl para ödedik eşimde Kromozom için test yaptırmıştı.neymiş o testler çok pahalıymış ya da 3 düşük yapmadan yapmıolarmıs
Mutasyonlar gecmiyr cnm..sabit. her gebeligimde hatta normal hayatimda bile sorun yaratacak cinsten. Ikinci gebelikte test yapilmadi. Dr direk aspirin vermisti ama o yetersiz kaldi. Sonra test yapildi..testlerının sonucunda ne yazıyo canım hangı mutasyonları gecırmıssın bazıları sadece aspirinle bıle gebeliği devam ettırebılıo
hayırlısı olsun cnm ınsallah bebeğin olur ve hayırlısıyla kucagına alırsınyazdıklarınızı okuyunca çok üzüldüm
bende 14 aydır hamile kalmaya çalışıyorum olmuyo her ay üzüntü ama o bebeğin kalp atışlarını hareketlerini hissedipte kaybetmek ne kadar zordur Allah sabırlar versin
kimileri bebeğini kaybettiğini rüyasında görmüş bende geçen bi rüya gördüm bebek yeni doğmuş önce kız sonra erkek diyolar kucağımda duruyo sonra birden kanamam başlıyo bacaklarımdan süzülüyo. ama bebekte bişey yokmuş doğum sonrası benim dikişlerde sorun olmuş. buda bana işaretmi bilmiyorum artık
ben de ilk başlarda oyleydım donmustu kalbım ne olursa olsun uzulmuyodum duyarsızlasmıstım ama gecıo yavas yavasSırf paylaşılan yazıdakılerı duymamak ıcın atlattım artık sıkıntı yok dıyıp gecıyorum ama kac yıl gecsede bebegımın goruntusu gozlerımın onunde olucak ıcımdekı kocaman boşluk bogazımdakı bu dugum hep kalıcak korkarımve bukadar uzunda hıc dokmedım ıcımı kimseye ama bam telıme dokunmuşsunuz konu sahıbesı, bı damla yas dokemedım kürtaj oldgum donemden bu yana kalbımın ıyce katılaştığını ve manevıyatımında gıderek zayıfladığını düşünüyordum artık herseyden soğumuştu cunku bu yürek, ama yazılanları okurken yasadıklarımı yazarken bı nebzede olsa ağladım rahatladım