Bebeğine nistagmus teşhisi koyulanlar lütfen buraya

1 yasına kadar düzelmez ve ya azalma olmazsa tekrar gelin demişti.bugün norolog bir sürü tetkik verdi. Kızım hem zayıf hemde akranlarına göre hareketleri biraz az.mesela yüz üstünden sırt üstünd dönemiyor bazen bize çok tepkisiz oluyor ama bazende çok gzl oynuyor bizle mr ı temiz çıkmıştı şimdi tekrar mr istedi.fizik tedaviye başlamalısınız dedi v daha bisürü şey.moralim bozuk ltfn rabişe dua edin herkesten dua istiyoruz a.e.o.

lütfen moralinizi bozmayın her bebeğin gelişimi aynı olmaz biraz daha geç yapar belki ama olsun yapsında öyle değilmi bak mr da temz çıkmış gönlünü ferah tut ve duayı eksik etme

lütfen moralinizi bozmayın her bebeğin gelişimi aynı olmaz biraz daha geç yapar belki ama olsun yapsında öyle değilmi bak mr da temz çıkmış gönlünü ferah tut ve duayı eksik etme
desteğininiz için tsklr inanın çevremdeki çok yakınım bildiklerim bazı kimseler bile sizin kadar destek vermedi. Çokta yalnızlık çekiyorum ailem de izmirde yaşıyor tlf arıyıp destek oluyorlar tabi ama insan yanındakilerde daha samimi bir destek bekliyor. Tekrar tşk

lafı bile olmaz dua edicm inş neyaptınız göz doktoru için bi öneri aldınızmı ?

Mrb bütün tetkikler tamam bu perşembe mrg si çekilecek sadece o kaldı.göz dr çok iyi dünyaca ünlü bir doktor ama kapamayı ısrarla sormama rağmen vermedi şasılıkta kullanılan bir yöntem olduğunu söyledi mr sonucundan sonra size msj yazcam ilginize tsk

merhaba bizim ufaklık şuan 1.5 yasında uzağa bakarken üstten bakıyo ışıkta da gözlerini kısıyo titreme çok azaldı ama görmeyi iyileştirmek için bakış pozisyonu oluyo bu normal biz gözlük hiç kullanmadık sadece güneş gözlüğü onun dışında kapam ama her tip farklı benim konuştuğum bir aile daha var onlarda yan bakış pozisyonu olmuş mesela bide sağ gözde kayma yani çocuklar kendilerini iyileştirmeye çalışıyorlar ama zamanla bizim oğlanın gözler daha iyi oluyor göz sinirleri iyileşiyor bide numara 5.5 dan 0 a düştü hipermetrop bitti bakalım takipteyiz...

mrb pelinsa söylediklerinin hepsi benim kızımdada var kızım 8 aylık aynen üstten bakma kafa pozisyonu oluşturma, yamdan yandan bakma bir gözde kayma hepsi var, hipermetropu şuan hiç yok ama maalesef titreme hala fazla. dr titreme duracak ama görme normal bir insan görmesi gb hiç bir zaman olmıcak,hep özel bir çocuk olacak ve çok ilgi bekleyen bir çocuk olacak dedi. İnşallah titremeler durur,her şeyi sallanır vaziyette görüyor olduğunu düşünmek beni çok üzüyor.

sa pelinsa bizmkide sağdan tamamn sabitliyor inş böle böle geçecek ben bide şunu merk ettm dktr gzlk verdide sizmi kullnmdnz yoksa 5.5 DEYP GZLK VERMEDİMİ
BİZE 5 HPRMTRP VERDİDE GZLÜĞÜ KULLNMAYA ÇALIŞYRZ BİDE GNDE 2 SSAT TEMBELLK OLN GÖZE KAPAMA VERDİ SOL GÖZE

Mrb kızımın mr sonuçları çıktı.Yüce Rabbime hamd olsun her şey normal çıktı.Sadece görme azlığına bağlı olduğu düşünülen ince motorunda biraz gelişme geriliği var dedi çocuk psikiyatristi.6 ay sonra tekrar gelişim testi yapılacak.İnşallah oda düzelir.Sizlerin bebişler nasıllar?

merhaba bizim ufaklıkta albinizm yok evet hipermetropu 5.5 olmasına rağmen doktor gözlük vermedi ama numara 0 a düştü doktorda inanamadı bunun sonu miyopa cevirebilir dedi ekim ayında kontrolü var onun dışında 1,5 astigmatı var bazen üstten bakıyo kayma yok titreme bazen oluyo çok azaldı tek sorunumuz güneş güneş gözlüğü takıyo dışarda......

ay maaşallah ya çok sevndm bizimde bayağı azaldı titreme sadece yandan bakıyor işte gözlüğüde herzaman takmıyor ama bakalım görelim mevla neyler neylerse güzel eyler

Merhabalar ben de aranıza yeni katıldım.16 aylık bir kızım var.3.çocuğum iki oğlumda görme ile ilgili bir sıkıntı yoktu ama kızımda bebeklikten göz hareketleri farklı idi.6-7 aylık iken dünya göze götürdüm. Eşimde olduğunu söyleyince başka bir tetkik istemedi.Göz muayenesinde göz sinirlerinde problem yok dedi ve 1 yaşından sonra tekrar kontrole istedi.Ben de oraya gitmeden farklı bir uzman bulabilir miyim diye nette araştırıyorum.Kızımda da üstten bakma var.Bilmeyenlere bu durum çok hoş geliyor" gözleri fıldır fıldır cin gibi,ne sevimli üstten bakıyor"diye sempatik buluyorlar.Bense yavrumun durumuna bir açıklama yapamadan güzel iri gözlerini öpüyorum yalnızca.Ama ağlayıp isyan etmiyorum, Rabbim daha beterinden koruduğu için şükrediyorum.Çok daha kötü bir engeli özrü olabilirdi. İnşallah görmesinde çok sorun olmaz.Önemli olan göz sağlığı estetik kaygılar ikinci planda kalıyor çünkü.Bu konuda görüş ve önerilerinize ihtiyacım var.Allah herkesin yavrusunu ana babasına bağışlasın acılarını göstermesin.

mrb asaf geçmiş olsun benim yazdıklarımıda okumuşsundur eminim benim kızımdada sorun aynı. 1 yaşını geçmeden hiç bir şey yapamayız demişti banada dünya göz deki doktorlar. Ben yinede kızımın nörologundan aldığım tavsiye ile fulyada retina merkezinde çocuk gözde uzmanlaşmış doçent dr hakan özdemir e götürdüm çocuğumu ama oda aynı şeyi söyledi 1 yada 1,5 yaşına kadar titremeler durabilir ama görme oranı mutlaka az olacak dedi. Bu arada sana sormak istediğim kızında sosyal olarak biraz zayıflık varmı doktoru benim kızımın görme azlığına bağlı çevresıne karşı ilgisi yaşıtlarına göre daha az olduğunu söyledi. Merak ettiğim senin kızının hareketleri ve çevreyi algılamasında bir sorun oldumu şuan kaç aylık kızınız neler yapabiliyor? Benim kızım 10 aylık. Sevgiler.

merhaba arkadaşlar benimde oğlumda 3 aylıkken farkkettiğim göz titremesi için gittiğimizde nistagmus oldugunu söyledi dr. göz için yapılan bütün tetkikleri normal çıktı mr çekildi çok şükür ondada bir problem çıkmadı biraz daha büyümesini geçebilecegini dr. kontrolü altında olması gerektiğini söylediler, renkli küpler alıp onlarla gözlerini sabitleyebilecegimiz konuşurken gözlerinin içine bakıp konuşmamızı istediler başkada tedavi için birşey demediler, bende dr. araştırıyorum mutlaka tedavi çin birşeyler önereceklerdir böyle boş boş beklemek işime gelmiyor açıkcası Allah bebeklerimizin yardımcısı olsun acil şifalar versin rabbiimm

merhaba benim oğlumda 15 aylık 5 derece miyop ve sol gözde dışa kayma var.tıpkı sizin bebeğinizde olduğu gibi motor gelişimi geri.henüz yürümüyor.ellerini iyi kullanamıyor.birşeye uzanıp almak istediğinde pençe hareketi yapıyor.10 aylıkken oturdu,dönebiliyor,emeklemiyor.gel dediğimde kollarını açıp uzanamazdı şimdi yarımda olsa bunu yapıyor .gözde titreme değil ama istemsiz titremeye benzer hareketler gözlemliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…