Bebeğine emzik vermeden büyüten var mı ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.943
1.460
32
Emzik vermeden büyüten var mı uzun süre emzik emen bebeklerin damak yapısı bozuluyormus. Başta alıştırmaya çalışıyoruz sonra bıraktırmaya. E o zaman hiç emzik vermesek ?

Emzik bence kurtarıcı ya keşke benim bebeğimde alsa… ilk 1 hafta aldı sonra dr kontrolümüzde dr vermeyin vs dedi. Keşke dinlemeseydim şuan almıyor. Kolik bebeklerde çok işe yarıyor bence,rahatlatıyor. Ve uykuya geçişi kolay oluyor.

Neden vermeyin dedi doktor peki ben de vermemeyi düşünüyorum ama daha doğmadı bilgi birikimi için araştırıyorum

Emzik vermeden büyüten var mı uzun süre emzik emen bebeklerin damak yapısı bozuluyormus. Başta alıştırmaya çalışıyoruz sonra bıraktırmaya. E o zaman hiç emzik vermesek ?
Komşumun iki çocuğu da emzik tutmadı öyle büyüdüler benim kızım bir buçuk yaşına kadar emmi şimdi oğlum 6 aylik oda emiyor ama çok zorda kalırsam veriyorum ve uyuturken veriyorum uykuya dalınca yavaşça alıyorum ağzından kızımda öyle yapmıştım

Bana meme reddi yapar dedi beni en çok tedirgin edende buydu. Ama çoğu bebekte yapmıyor hatta çevremde hiç görmedim. Bi araştırın etkilemek istemem ama.
Az çok araştırıyorum verilmemesi daha iyi yazıyor ama susmazsa susturamazsam ne yaparım bilmiyorum mecbur kalınca veririm belki bilmiyorum

Ben ilk bebegimde vermemistim (mukemmellik takintisi) 18 ay emzirdim. Geceleri milyonlarca kez uyanirdi, surekli emzir, memede dursun, saatlerce kucaginda, memede uyuytugumj bilirim.

2 numarada hastaneye goturmedim emzigi, o gece bile gotursem yeri varmis. Sadece besikte kullaniyor, uuyacagi zaman. Gece uyaninca da besiginde buluyor emzigibi sokuyor agzina.

Bebik sizin :) ister verir ister vermezsiniz. Iki turlu de buyuyor. Saglikla buyutun.

Niye insanlar ısrarla emzik vermeye çalışıyor peki almazsa pekmeze bandırıp veriyorlar falan. Bi yanlış da orda ilk 6 ay su bile vermeyin diyorlar pekmeze bandırıp veriyorlar emziği orası da ayrı konu
Emzik bebegi sakinlestirme konusunda kurtarici oluyor, bir nevi anneyi rahatlatiyor. O yuzden israrla veriyorlar bence. Benim bebegim de emzik tutsa belki uyku vs konusunda bu kadar zorlanmazdim ben. Ama emzigi steril tutmak da ayri bir sorun. Iyi ki almadi diyorum bazen.

Benim oğlum hiç istemedi. Bazen uyumadığında alışsamıydo acaba diye düşündüğüm oldu ama hiç emmedi. Dediğiniz gibi bıraktıema derdi de olmadı

1 aylıkken verdim hemen cuk cuk almıştı. Doktor kontrolünde söyledim sakın verme meme reddi yapar ilk 3 ay yasak dedi. O günden sonra bir daha vermedim. 3 ayı bitirince vermek istedim asla almadı. Keşke vermeye devam etseydim, çevremde verenler var ve meme reddi falan da olmadı. Veriyorlar memeyi ağlayınca sakinleştiriyor. Sana kalmış yani canım verip vermemek, alıp almamak da bebeğine kalmış.

Vermedim ilki 2 yaşında 2. Ye de vermeden büyütüyorum 4 aylık oldu hiç de zor olmadı emziksiz büyütmek

Bu biraz tartismali bir konu american pediatri akademisi verilerine gore emzik alan bebeklerin ani bebek olum riskinin azaldigi yaziyor. Bazi doktorlar 1 yasina kadar sadece uyurken tavsiye ederken bazisi hic vermeyin diyor ortak olduklari konu ilk bir ay boyunca emzik ya da biberon verilmemesi. Ben ilk bir ay emzik biberon vermedim anne sutuyle besliyorum mama hic kullanmadik. Bir ay sonra huysuzlanmalar basladi uykuya gecmede sorun yasiyor diye damakli emzik aldik hala sadece uyurken kullanir. Bir yasa gelmeden birakicaz insallah

Ben.kizimi.emziksiz buyutdum hatda suyu falanda biberonla.icmek.istemedi her şeyi bardakdan içti şimdi beş aylık bebeğim var onada biraylik olunc aemzik vermedim.simdi istemiyo emzik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…