Bebeğine emzik vermeden büyüten var mı ?

Emziksiz büyüttüm..Özel bir çabam olmadı açıkçası alışsın diye ama kendide kabul etmeyince bizde boşver dedik...

Kucakta ileri geri popoya pışş pışş derken büyüdü gitti...

3 günlükten beri emzik aldı benim oglum,şuanda 29 aylık hala emzik emiyor rekor bizdeymiş yorumlara baktım da uyurken. Veriyorum ama sadece gündüz de uyurken veriyorum o kadar meme reddi de olmadı 21 ay emdi bu arada

Benimki hic emmedi. Emme refleksi olmasina ragmen memeyi reddediyordu, bu yuzden 1 ay emzik vermedim, 1 ay sonra emzik verdigimde reddetti. 5.5 ayda meme emmeyi birakti. Bir ara parmagini emiyordu, onuda birakti. Simdi sadece tedirgin oldugunda(mesela motosiklet sesinden korkuyor) parmagini emiyor.

Annem doğduğu zaman verdi kuzum kıyamadım çektim aldım ağzından, bir daha da vermedim. Ben emzirmeyi çok seviyordum aile hekimim emzirme aşığı dersi bana o yüzden herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Şu an altı yaşında yine olsa yine aynı şeyi yaparım.

Ben vermemiştim ama bu bebeğime vermeyi istiyorum. Biraz rahatlık için tabi. Anne kendi için veriyor, yoksa bebeğin öyle bir ihtiyacı yok zaten.

Emzik vermeden büyüten var mı uzun süre emzik emen bebeklerin damak yapısı bozuluyormus. Başta alıştırmaya çalışıyoruz sonra bıraktırmaya. E o zaman hiç emzik vermesek ?
Ben de kagit ustunde sozde bir ay vermeyecektim. Dogumdan sonra. Eve geldigimizin ikinci gununde dayadim agzina:) mecburen:) sansima ilk verdigim emzigi aldi(avent) ve onunla uyuyor sonra da uykuya dalinca cikrtiyor kendi. Sakinlesttiriyor bildigin cocugu. Doktorum da emZikci. Cocuga bi zarari olsa neden versin? Sadece gun icinde verme diyor biz de onu azalttik iki aydir sadece uykuya geciste kullaniyorum. Annelerin hayatini kurtaran birsey bence. Bi de cocuklarin damak ve dis yapisi duzgun olmasi icin surekli disci kontrolunde olmasi lazim cocuklarin. E onu yapmayi ihmal edip emzikten kismak bilmiyorum cok mantikli degil.

Emzik vermeden büyüten var mı uzun süre emzik emen bebeklerin damak yapısı bozuluyormus. Başta alıştırmaya çalışıyoruz sonra bıraktırmaya. E o zaman hiç emzik vermesek ?
en güzeli vermemek bence de. benim diş yapım uzun süre emzik emmekten -5 yasına kadar :) bıraktıramamışlar- bozulmuş mesela ve diş teli kullanmak zorunda kaldım. ilk oğluma kullanmak istemedim ama eşimin ısrarıyla uyku düzeni için başladık, 2.5 yasında bıraktırdık. çok şükür diş yapısında bir bozulma yok ama gün içinde oynarken filan vermedim, sadece uykuya dalarken ve uyuduktan sonra ağzından cıkarıyordum. bu şekilde bir sorun yaşamadım. ikinci oğlumu bekliyorum, aynı şekilde uygulamayı düşünüyorum bu sefer max 2 yasında bıraktırıcam.

Oğlum 4 aylık olmak üzere, ben çok emzik vermeyi istedim ama uyurken rahatlaması için, bir de ani bebek ölümü sendromu riskini çok düşürdüğünü okudum. Ancak ben verince emziği kesinlikle almıyor, anneannesi baktığı zaman o verince cok cok emiyor aynı emziği, sanırım benim kokumu alınca meme istiyor emzik kesmiyor, ben de zorlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…