Bebek Beslenmesi bebegine 6 aylikken inek sutu verenler bakabilir mi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu süt konusunda bende başımdan geçenleri yazmak isterim
kızım 4 ay emzirebildim sonrası mamalarla boğuşmayla geçti hiçbir mamayı sevmedi
bebelac hariç 7.ayına kadar mama verdim sonra birgün kadir tuğcu beyfendi çıktı karşıma nette dolanırken
süt verin daha iyi diyordu inandım ve 7.ayından itibaren süt verdim kızıma
ve sonucu bir yaşında anemi olan sıfır iştahlı 9 kilo bir bebek oldu
osaatten sonra tekrar mamaya dönüş kan şurupları ki nasıl içirdiğimi bir ben bir allah bilir
pekmezler derken toparladık tekrar
2 yaşına kadarda süt vermedim kansızlığı anca toparlandı çünki
oyüzden inek sütü mamadan zararsız görünebilir fakat kansızlık yaptığı kesin tecrübeyle sabit
en azından bir yaşına kadar bekleyin derim.

işte saçma gelen kısımda bu..hepsi süttün yapılıyo ama süt vermiyoruz.bi mantığı yok.doktorlar sütü yoğurtta da vermiyor muhallebide de..sadece devam sütü veriyorlar.iğrenç tadı olan şeyi ben yediremem bebeğime...

aslında saçma bir durum yok ortada
süt mayalanınca formu değişir zararlı bakteriler yararlıya dönüşür
oyüzden zarar vermez
doktorlar abartıyorlar sadece
yoğurdunu muhallebisinis ütle hazırlamanda bir sakınca yok
direk süt vermediğin sürece
aslında direk süt vermekte sakıncalı değil
günde 200 ml geçmezsen kansızlık yapmaz
ama ufak bir bebek bu miktardan daha fazla içiyor
anne sütü almıyorsa özellikle

kızım 4 ay emzirebildim sonrası mamalarla boğuşmayla geçti hiçbir mamayı sevmedi
bebelac hariç 7.ayına kadar mama verdim sonra birgün kadir tuğcu beyfendi çıktı karşıma nette dolanırken
osaatten sonra tekrar mamaya dönüş kan şurupları ki nasıl içirdiğimi bir ben bir allah bilir
oyüzden inek sütü mamadan zararsız görünebilir fakat kansızlık yaptığı kesin tecrübeyle sabit

ben kahvaltılarında kattım sütü..muhallebi yoğurt falan hep taze sağılmış inek sütüyle yaptım 6.aydan sonra..ama asla mama vermeyi bırakmadım.günde 300-500 cc mama verdim..oğlum özellikle uyurken içer biberon uyanıkken almaz.gece sabaha kadar mama verip ek gıdalarında süt verdim.arada birde bi biberon süt bi biberon mama verirdim o yüzden kansızlık oluşmadı sanırım.oğlum 16 aylık olacak halada aptamil veriyorum gece ve sabah.çok fazla içmiyo eskisi gibi.hatta bazen 100cc falan içiyo fakat ben ısrarla vazgeçmeden her gece tıkıyorum ağzına biberonu.2 yaşına kadarda uğraşmayı düşünüyorum.sonrası Allah kerim :1:

Bende muhalefet etmek için yazmazdım..

Konuya dönersek,bende verdim kızım 3.5 yaşında kanı 14.Bencede verebilirsin yani.Çokta söylenecek bir şey yok bu konuda.Nokta.

hatırlıyorum aynı dönemlerde başlatmıştık sanırım biraz çocukla ilgili bir durum bu.Alyada kansızlık filan olmadıki ben herşeyine süt karıştırıyordum.Bence altında başka bir şey var aneminin ailesel bir şey olduğunu ve 3 kuşağı etklediğini düşünüyorum.

daha öncede süt konusunda böyle bir başlık altına yazdık durduk mantığına uyanda oldu uymayanda
neticesinde her bebek annesinin içgüdüleri eşliğinde büyüdü ve büyüyecek
iyi ve doğru olanı hissedersiniz çünkü
şayet bebeğim anne sütü alıyorsa hiç bir şeye itibar etmezdim
ama almıyorsa 4.aydan sonra ek gıdalarla birlikte inek sütü verirdim ve verdimde
balıda 6.ayında burnu akmaya başladığında limonla karıştırıp vermiştim
çok şükür ne demir sorunu olan nede kolay hastalanan bir çocuk
mama artık bir piyasa oldu yani sadece yarar-zarar meselesinden çok bir rant kapısı onun için sağlıktan dem vurmaya kalkmıcam
sadece bir kaç hatırlatma Türkiye süt tüketiminde en alt sıralarda takip ederken demir eksikliğinde başı çeken ülkeler arasında
bu insanlar süt içmiyorsa neden kansız?
et yemiyorlar
mümkünse bebeğinize her öğününde et ve türevlerini yedirmeye gayret edin
Allah her bebeğe sağlık ve sıhhat versin..

Bebegine 6 aylikken inek sutu verenler bir zararini gordunuzmu.
Doktor kadir tugcu 5 ayliktan felan baslatiyormus.
Kararsizim bu konuda siz ne zaman vermeye baladiniz

ben 1 yaşından sonra verdim inek sütünü ağır gelir diye düşündüm bal da öyle ama 1 yaşa kadar şu başlangıc sütleri var onlardan verdim

Back