Bu kadar mi duyarsiz olduk?

duyarsızlık mı
bu kış vakti ayakkabısız üstsüz çocuklar dişleri zıngırdayarark el açıp dilenmiyor mu kaç kişi bu duyarlılığa sahip evet bende enaz o teyze kadar duyarsızım
Gerçekten mesajlarınızi nasıl bir ruh hali ile nasıl bir öfke ile yazdığınızı artık çok merak etmeye başladım.

Hayvanların da bu dünyada rahatça yaşamaya en az insanlar kadar hakkı var derken nasıl bir anlayış bunu çocuklarla kiyaslar çözemiyorum.

Emin olun bu kadar duyarlı insanlar zaten once çocuklar için dünyayı yaşanılır hale getirmeye çalışıyordur da ben asıl sizin gibi düşünenler ne için çabalıyor onu anlamıyorum.

Cok sinirlerim bozuldu 5 dakika once alt katta dukkanda calisan bir cocugun kopegi var daha 8 aylik falan bazen yan bahceye cikartir bahcede bize aittir yani tum apartman kullanabilir. Her neyse cocuk kopegi gezdirirken bizim apartmanda ki bi kadin balkondan noluyor lan burda deyip 2 kere tekrarlatti basin gidin babanizin mali mi lan burasi diye saydirdi cokkk sinirlendim bahcede bahce olsa yani tam bir copluk yuvasi. hadi tamam diyebilir ama bir uslup sekili vardir... Daha once de apartmana "kedileri apartmana alip yemek verenler doktor kapisindan ayrilmasin insallah" yazmislar di. Kedi apartmanda dogurdu diye yavrulari bile disari atmislardi ya. Anlamiyorum ya agizlari var dilleri yok sanami zarar verdiler de bu kadar ofke yasiyosun???? Allah bizi boylelerinden korusun!
Gecen sokakta ölmüş kedı gordum uzerınden araclar gecıp gıdıyordu.bır kadınla kenara aldık kedıyı ellememle canlandı meger olmemıs:KK43: uzerlerınden arabalar gecerken canlıymıss:KK43: elledıgımde son nefesını vermıs:KK43:

Gerçekten mesajlarınızi nasıl bir ruh hali ile nasıl bir öfke ile yazdığınızı artık çok merak etmeye başladım.

Hayvanların da bu dünyada rahatça yaşamaya en az insanlar kadar hakkı var derken nasıl bir anlayış bunu çocuklarla kiyaslar çözemiyorum.

Emin olun bu kadar duyarlı insanlar zaten once çocuklar için dünyayı yaşanılır hale getirmeye çalışıyordur da ben asıl sizin gibi düşünenler ne için çabalıyor onu anlamıyorum.

Anlamazlar, bu cümleleri kuranlar bunu anlamazlar. Cevremde var bu sadece insana karşı duyarlı olan tür ayrimcilari cidden anlamıyorlar. Ondan sinir de olsam yazmayayim dedim.
Ne hikmetse hayvana karşı merhameti olan birine hemen insanlar aç insanlar ölüyor onlara karşı nerede duyarlılığın demeyi bilirler ama kendileri ne derece yardım eder meçhul.
Ve dediğimiz gibi hayvana karşı merhameti olan zorda kalan insana hayda hayda yardım eder zaten.
Benim bir kedili kadın arkadaşım var mesela pek kimse bilmese de surekli çocuklara yönelik hayır işleri yapar. Ama sokaktaki canlara da yardım ettiği için kizani da çok. Her yeti pisletiyorlar sokak çocuklarına neden yardım etmiyorsun. Kızcağız anlatamadı bunlara sokak çocuğuna para yardımı etmenin aslında onu sokağa mahkum etmek olduğunu bu nedenle direkt yardımcı kuruluşlara yardım ettigini. Ayrıca benim hayrimdan size ne siz çocuklara yardım edin ama bana karismayin diyor ama hala bazıları anlamıyor.
Sanki bir tek insanlar muhtac.
Kediler v kopekler ve tüm sokaktaki hayvanlar tüm zor durumdaki insanlardan daha zor bir hayat yasiyorlar. Hastalansa yardım edin diyemiyor üşüse söyleyemiyor, acıksa söyleyemiyor bir dilim ekmek isteyemiyor insanlar gibi ve açlık yüzünden ölüyor. Araba çarpıyor insan kadar degeri olmadığından koseye atıp kaçıyorlar.
Bu nedenle ben insandan çok hayvanlaraa üzülüp onlara yardım ediyorum.

Son düzenleme:
Hayvanlari cok seviyorum keşke hep iç içe olabilsek. Apartmanimizda bi komsunun besledigi kedi kayboldu diye apartmanda çogu kişi üzülmüştü.

Anlamazlar, bu cümleleri kuranlar bunu anlamazlar. Cevremde var bu sadece insana karşı duyarlı olan tür ayrimcilari cidden anlamıyorlar. Ondan sinir de olsam yazmayayim dedim.
Ne hikmetse hayvana karşı merhameti olan birine hemen insanlar aç insanlar ölüyor onlara karşı nerede duyarlılığın demeyi bilirler ama kendileri ne derece yardım eder meçhul.
Ve dediğimiz gibi hayvana karşı merhameti olan zorda kalan insana hayda hayda yardım eder zaten.
Benim bir kedili kadın arkadaşım var mesela pek kimse bilmese de surekli çocuklara yönelik hayır işleri yapar. Ama sokaktaki canlara da yardım ettiği için kizani da çok. Hr yri pisletiyorlar sokak çocuklarına neden yardım etmiyorsun. Kızcağız anlatamadı bunlara sokak çocuğuna para yardımı etmenin aslında onu sokağa mahkum etmek olduğunu bu nedenle direkt yardımcı kuruluşlara yardım ettigini. Ayrıca benim hayrimdan size ne siz çocuklara yardım edin ama bana karismayin diyor ama hala bazıları anlamıyor.
Sanki bir tek insanlar muhtac.
Kediler v kopekler ve tüm sokaktaki hayvanlar tüm zor durumdaki insanlardan daha zor bir hayat yasiyorlar. Hastalansa yardım edin diyemiyor üşüse söyleyemiyor, acıksa söyleyemiyor bir dilim ekmek isteyemiyor insanlar gibi ve açlık yüzünden ölüyor. Araba çarpıyor insan kadar degeri olmadığından koseye atıp kaçıyorlar.
Bu nedenle ben insandan çok hayvanlaraa üzülüp onlara yardım ediyorum.
Hayvanları sevmek ve onları korumak insanları hiçe saymak anlamına gelmiyor zaten.önemli olan ikisine de yer açabilmek.ben bir yavru köpek bir bebekten değerlidir demiyorum.bir bebeğe yardım ederken devamında da bir hayvana yardım edilebilir diyorum.

Yok ben bu sığ düşünme şeklini tehlikeli buluyorum.

size hiçbir konuda açıklama yapma gereği duymuyorum
konu duyarsızlık ise hepimizde biraz duyarsızıs bunu bilin yeter

Devlet bütün vatandaşlarına eşit şekilde ilgi göstermek, onların güvenliğini, sağlık koşullarını ve tüm diğer yaşamsal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamakla yükümlüdür. Sokaktaki aç ve zangır zangır tireyen o çocuklar da sizin merhamet etmediğiniz kediler de devletin yanlış politikasının sonucu o halde. Eğer şehirler beton yığını olmasaydı kedi ve köpekler bu hale gelmeyecekti. Herkes eşit yaşama koşullarında açlık sınırının altında olmasaydı aç çocuklar da olmayacaktı. Ayrıca yine yanlış politikalar yüzünden sokaklar canımıza malımıza kast eden Suriyeli dolu. Kimse hümanizm kasmasın burda imi sikiklirdi çiçiklir iç diye ötenler evine iki Suriyeli alsın görelim merhametlerini. Öyle cak cak konuşup hayvan sevgisizliğini aç çocuklarla kapamaya çalışmayı yemezler.

size hiçbir konuda açıklama yapma gereği duymuyorum
konu duyarsızlık ise hepimizde biraz duyarsızıs bunu bilin yeter
Evet açıklama yapamıyorsunuz bunu başka bir konuda görmüştüm çünkü. olmadı yine bir video ekleyip tamamen yanlış algı peşine düşersiniz

Evet hepimizin duyarsız olduğu konular var ama kimimiz biraz fazla duyarsız.

Iyi günler.

Evet açıklama yapamıyorsunuz bunu başka bir konuda görmüştüm çünkü. olmadı yine bir video ekleyip tamamen yanlış algı peşine düşersiniz

Evet hepimizin duyarsız olduğu konular var ama kimimiz biraz fazla duyarsız.

Iyi günler.

ben bunun sonunu biliyorum bu filmi çok gördüm sonu hep ban oluyor
duyarlıyım demekle duyarlı olunmaz en azından objektif bakış açısı diyorum
benim hakkımdaki kanaatiniz üçbeş yorumdan oluşuyor ise nasıl biliyorsanız öyleyim

Hayvanı pis,sakil görenlerin ciddi ciddi cahil olduğunu düşünüyorum
Siz hiç doğum sancısı çeken bir kedi gördünüz mü ?
Siz hiç böbrek ağrısı çeken bir kedi gördünüz mü ?
Siz hiç uyuz olup tüm tüyleri döküldüğü ve bir Allah kulu el uzatmadığı için karın içinde donup ölen hamile bir köpek gördünüz mü ?
Siz hiç en iyi hastanelerde doğum yapıp pamuk gibi bebeklerinize sarılırken tekmeyle bebeklerini düşüren , kan revan içinde sokaklarda düşük yapan bir kediye rastladınız mı ?
Siz hiç apartmanlarda rahatsızlık verdiği gerekçesiyle yavruları öldürülen bir anne kedinin ağlamasına şahit oldunuz mu ?
Siz hiç hastanede kimsesiz bırakılan bir yaşlının altını temizlediniz mi ?
Siz hiç felçli bir insanı doyurdunuz mu ?
Siz hiç yolda yanından geçtiğiniz bir dilenciye bir battaniye verdiniz mi ?
Bu rahasız olanlar siz hangi tür mahlukattansınız ki bu kadar vicdansızsınız arkadaş, aklım almıyor sizi , vicdanım kabul etmiyor sizi, siz benim türümden değilsiniz. Ancak konuşuyorsunuz aç çocuklar bilmem ne bik bik bik. Hayatınızda kaç günü o aç çocuklara ayırdınız kaç ? Ne kadar emeğinizi o düşkün insanlara verdiniz ?
Bu kadar pervasız isyan edebilirim hepinize çünkü her gün onlar için bir şeyler yapıyorum, hiç bir şey yapmayıp da klavye başından sallayanlara da sinir oluyorum arkadaş sinir.

Siz hiç uyuz olup tüm tüyleri döküldüğü ve bir Allah kulu el uzatmadığı için karın içinde donup ölen hamile bir köpek gördünüz mü ?
Siz hiç en iyi hastanelerde doğum yapıp pamuk gibi bebeklerinize sarılırken tekmeyle bebeklerini düşüren , kan revan içinde sokaklarda düşük yapan bir kediye rastladınız mı ?
Siz hiç apartmanlarda rahatsızlık verdiği gerekçesiyle yavruları öldürülen bir anne kedinin ağlamasına şahit oldunuz mu ?
Bu rahasız olanlar siz hangi tür mahlukattansınız ki bu kadar vicdansızsınız arkadaş, aklım almıyor sizi , vicdanım kabul etmiyor sizi, siz benim türümden değilsiniz. Ancak konuşuyorsunuz aç çocuklar bilmem ne bik bik bik. Hayatınızda kaç günü o aç çocuklara ayırdınız kaç ? Ne kadar emeğinizi o düşkün insanlara verdiniz ?
Bu kadar pervasız isyan edebilirim hepinize çünkü her gün onlar için bir şeyler yapıyorum, hiç bir şey yapmayıp da klavye başından sallayanlara da sinir oluyorum arkadaş sinir.

Kalbinden öperim seni :KK200:

ben şunu yaptım bunu yaptım böyle iyiyim diyecek kadar cahil olmayalım yeter
sonuçta herkes herşeyi bilemez

İnsanları proveke ediyorsunuz
Bu kadın durduk yere yazmiyordu insanlara da yardım ettiğini. Konuyu hayvanlardan aç insanlara getiren ve konuyu saptiran sizdiniz size cevap için yazdı bunu.
Şimdi durduk yere yazmış gibi bunu yazmanız çok ayip.

Aklınca bana laf soktun da =)))
O kadar değilsin kendini fazla ciddiye alma =))
Benim de neler yaptığımı kimseler bilmez
Ama yeri geldiğinde yapan olarak yapmayana gürlerim
Seni muhatap almadım dikkat ettiysen, senden her hangi bir alıntı da yapmadım
Bu benim genel isyanım, seninle muhatap olmayalım lütfen, benden alıntı yapıp da kendine alan oluşturma

İnsanları proveke ediyorsunuz
Bu kadın durduk yere yazmiyordu insanlara da yardım ettiğini. Konuyu hayvanlardan aç insanlara getiren ve konuyu saptiran sizdiniz size cevap için yazdı bunu.
Şimdi durduk yere yazmış gibi bunu yazmanız çok ayip.
iyi hadi öyle olsun

Apartmanda kedi dogurmasinmis bak bak lafa bak? Kedi besleyen doktordan cikmasinmis. Bunlar insan mi? Allahtan bunun gibiler cevremde yok. Bizim sokaktaki kediler beslenmekten puma olmuslar:KK53: Her kosede kedi mamalari su kapları var mahallece hayvan severiz cok sukur
Bizim apartmanda kedi catida dogum yapti. 5 yavrusu oldu Allahtan kimse ses etmedi cingar cikarirdim valla. En son biri apartman boşluğundan çıkamiyordu bir turlu cikaramayinca ipe bi kap bağlayıp su süt mama saldik aşağı. Herhalde guc geldi ki kendi çıktı oradan bi hafta sonra

X