Bu kadar mi duyarsiz olduk?

O cocukları bu soğukta çorabı dahi olmadan terliklerle bir incecik tişörtle dİlendiren anne babaları .Senin ciğerin yanıyor o çocuğa kendi ana babası getireceği paraya bakıyor.o çocuklara para vermeyin oyuna gelmeyin.Siz para verdikçe daha çok soyuyorlar o çocukları daha çok acısınlar diye.

Biz de apartmanda yasiyoruz.senede bikac defa kedi yavruluyor bizim arka bahcemizde.. bizim onlari beslediğimizi duyan anneler orda dogum yapiyor..bazen anne galiba dışarıya gidiyor biz o anda yavruları besliyoruz esim sut su yiyecek birşeyler hazırla vereyim onlara der zevkle hazirlarim.gerci ciceklerimide ezdiler zamaninda ama canları sağolsun.hatta benim kizim da nerde kedi görse anne pisiipisi der o bile çok seviyor.

Hangi kafa ile sokakta aç kalan insanlarla hayvanlari kiyasladiniz merak ediyorum? Insanlarin dilivar agzi var kendini savunabilecegi birseyi var... Ama hayvanlar oyle mi? Yardim istese anlatamiyor merhametsiz saygisiz insanlara denk gelince taslaniyolar tekme yiyolar yada kiytirik bir barinaga yolluyolar!
kıyas yapmıyorum konu başlığına cvp veriyorum
ne demişsiniz ne zaman bu kadar duyarsız olduk
bende diyorum ki zaten toplum olarak pek duyarlı değiliz
inanın ki yoruldum lütfen

kıyas yapmıyorum konu başlığına cvp veriyorum
ne demişsiniz ne zaman bu kadar duyarsız olduk
bende diyorum ki zaten toplum olarak pek duyarlı değiliz
inanın ki yoruldum lütfen

Yahu banlanıcam ama umurumda değil sıçtın sıvıyorsun sabahtan beri. Tiplim diyirsiz bik bik konuşuyorsun. Sen sabah sokaktaki çocuklarla kediyi köpeği kıyaslayıp umurumda değil ben de o teyze gibiyim dedin mi demedin mi ? Ondan sonra tepki alınca dansöz gibi kıvır.

Yahu banlanıcam ama umurumda değil sıçtın sıvıyorsun sabahtan beri. Tiplim diyirsiz bik bik konuşuyorsun. Sen sabah sokaktaki çocuklarla kediyi köpeği kıyaslayıp umurumda değil ben de o teyze gibiyim dedin mi demedin mi ? Ondan sonra tepki alınca dansöz gibi kıvır.
bir beğenide benden size gelsin
tebrik ederim
çok kibar ve olgun birisin

Çözüm yolu burada şikayette bulunmak değil teyzeyle konuşmak. Korkuyor mu? Apartmanı pislettiklerini mi düşünüyor? Hayvanlar hastalığını mı tetikliyor? Yoksa karakteri mi böyle? Her şeye herkese karşı bir öfke mi duyuyor? Derdini anlasanız ve kadını rahatlatsanız belki bu durum ortadan kalkacak.
Apartmanlar ortak yaşam alanınız doğru diyorsunuz. O yüzden birbirinizi yok sayarak değil ortak bir fikirde anlaşarak geçineceksiniz. Teyze içinde sizin içinde geçerli bu durum.
Ben buna benzer bir konuyu konuşarak halletmiştim. Sinirlenip sağda solda dedikodusunu etsem hiçbir sonuç elde edemeyecektim. Hem de düşman kazanmış olacaktım. Bence bir konuşup anlaşmayı deneyin. Olmazsa en kötü ihtimal şartları iyi bir barınağa bırakırsınız. Oraya bağış yaparsınız. Elden başka bir şey gelmez. O kadar çok korunmaya muhtaç hayvan var ki hangi birine yetebiliriz.

Yureklerinde merhamet yok korku yok vicdan yok annemde mahalledeki kedileri besler belediye mama getirir annem kendide alir toplasaniz 10 kedi yoktur ama gelin gorunki mahalleliye dert olmus annem kendi caminin onune doker mamayi suyu ordan yiyip icip yattiklari koselere giderler kimsenin ayaklarina dolanmazlar kimsenin binasina evine girmezler ama millete dert olmus verme mama belediyeye sikayet edicez toplayip gotursunler diyenmi yemeklere zehir koyucaz diyenmi kac kere tartistik yaa allah yaratmis yok iste allahin isine karisiyomusuz allah onlari kendi yiceklerini bulsunlar diye oyle sokak hayvani olarak yaratmis yaa arkadas onlarda bizim sinanmamiz varsa vereceksin cope gidecegine hayvanlarin midesine gitsin merhamet edersen elden geleni o hayvanlara dagitirsan allahta sana verir ama insanlarimizda merhamet yok acimasizlar hatta bikeresinde biri anneme kaka yapiyolar demis annemde bez alip bezliyim istersen demis

Konu hayvanlar olunca yine ortalık karışmış, duyarlılık, duyarsızlık, merhamet, vicdan herşey birbirine girmiş.
Aslında bu ağzı var dili yok varlıklara hayvan demekten bile rahatsız olurum, onlar da tıpkı bizim gibi doğada var olması gereken canlılar.
Doğarlar, büyürler, çoğalırlar, ölürler.
Acı çekerler, üşürler, korkarlar.
21 günlük bir kedi yavrusunun can çekişini gördünüz mü hiç? Bizden farklı değil, canı yanan bir solucanın kıvranışlarını gördünüz mü? O da bizden farklı değil.
Bir kirpinin yemek yerken ağzını şapırdatması da bizden farklı değil, onlar bizle biz onlarla yaşamak için yaratıldık.

Sevmedik, hoşlanmadık, bazen korktuk, tiksindik belki, biz insanlar hasta olduğumuzda kullanacağımız ilaçlar için kobay olarak kullanıldılar ses etmedik, kürkleri için öldürüldüler ses etmedik, hakiki deri ceketlerimiz, çantalarımız, ayakkabılarımızla gurur duyduk, kaz tüyü yastıklarımızda sıcak sıcak uyuduk, herşey için ses ettikte bir onlar için ses etmedik, duyarsız mıyız evet böyle düşününce duyarsızız ama en azından tüm dünyadaki hayvanlar için ses edemiyorsakta kapımızın önündeki, mahallemizdeki, ilçemizdeki canlılar için bir kap yemek, bir kap su, barınacak yer verelimde bazı ayıplarımızı örtelim.

X