Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O teyze duyarsızlıktan öte merhametsiz yalnız.duyarsızlık mı
bu kış vakti ayakkabısız üstsüz çocuklar dişleri zıngırdayarark el açıp dilenmiyor mu kaç kişi bu duyarlılığa sahip evet bende enaz o teyze kadar duyarsızım
kesinlikle değil çok çirkin itici o canlının yaşam alanını aslında o gasp ediyor sonuçta dünya sadece insanların değilO teyze duyarsızlıktan öte merhametsiz yalnız.
Kendi bozuk ağzıyla, çirkef tavrıyla yaşamaya hakkı var ama masum bir canlıya pis bahçesinde bile barınma hakkı görmeyecek kadar da hadsiz.
Böyle sevgisiz, merhametsiz insanlar gölge etmesin başka ihsan istenmez zaten.
DUyarsızlık yine kabul edilebilir bir şey.
evet adaletsizlikler karşında bazı hareketler doğuyor bunlar genelde marjinal sığ olarak değerlendiriliyorAh canim biz hergün bu insanlarla uğraşıyoruz. disaridaki kedi kopege kirpiye mama su verdigimiz icin zabita bile pesimizde. oysa onlar da birer birey ve insanlar gibi acikiyor, susuyor ve aci cekiyorlar.
Inaniyorum ki bir gun gelecek tipki siyahlarla beyazlarin, kadinlarla erkeklerin, kolelerle efendilerin esit oldugunu yuzyillar sonra idrak edebildigimiz gibi hayvanlarin da insanlarla ayni yasam haklarina sahip oldugunu anlayacak bu dunya. belki bin yil sonra... biz goremeyecegiz ama bunun olmasi icin mucadeleye devam!
Hiç bir zaman yeterince duyarlı olamayız ama insan yakın çevresinden, elinin uzandığı yerden başlamalı bir şekilde. Köpek kovalayan çocukları engellemek bile bir artı.kesinlikle değil çok çirkin itici o canlının yaşam alanını aslında o gasp ediyor sonuçta dünya sadece insanların değil
yanlış anlaşıldım o kadar adaletsizlik var ki aslında ben ne kadar duyarlıyım diye sorgulamadan geçemiyor insan
Yöntemi yanlış şikayetle belediye gelip götürüyor. Kimsenin zarar vermeye hakkı yok ama herkes sevmek zorunda da değil
gücü olan güçsüz olanı eziyor geçmişte böyle şimdide böyle gelecekte de devam edecekHiç bir zaman yeterince duyarlı olamayız ama insan yakın çevresinden, elinin uzandığı yerden başlamalı bir şekilde. Köpek kovalayan çocukları engellemek bile bir artı.
Ayrıca hayvanlara karşı bir tık daha fazla sorumluluk sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta dertlerini anlatamadıkları gibi bütün yaşam alanlarını ellerinden alan bizleriz.
Siz çocuklara üzülüp allahın yarattığı mazlum dilsiz canlılara acımayarak iyi kalpli olduğunuzu mu düsünüyorsunuzduyarsızlık mı
bu kış vakti ayakkabısız üstsüz çocuklar dişleri zıngırdayarark el açıp dilenmiyor mu kaç kişi bu duyarlılığa sahip evet bende enaz o teyze kadar duyarsızım
ya siz şakamısınız inanamıyorumSiz çocuklara üzülüp allahın yarattığı mazlum dilsiz canlılara acımayarak iyi kalpli olduğunuzu mu düsünüyorsunuz
allah ıslah etsin
dili olmayan konusamayan o canlıların ahını almak nedir öğrenirsiniz bir gün
kedileri sevip kopekleri kovmuyorum, kopekleri besleyip böcekleri ezmiyorum. bunu da iyilik diye yapmiyorum, zaten onlarin hakki olani onlardan almamam gerektiginin bilincindeyim.
aynen oyle. bir arkadaşım var kedileri besliyor sokakta, kopekler yanasip mamadan isterse kovuyor ve kopeklerin kedilerini korkuttugu icin toplatilmasini istiyor. bunu ona defalarca anlattim ama nafile. hic degilse goz hakki diye bir sey var, bir parca tavuk istiyor pesinden geliyor hayvancagiz. en sonunda mahalleden biri de onun kedilerine kafayi takti, tavuklari varmış kedileri civcivleri korkutuyormus istemiyormus onlari burada. bak iste türcü zihniyet böyle birşey dedim, biraz anlar gibi oldu.Bu ayrimi herkes yapamiyor. Bazilari hayvanseverligi evinde besledigi evcil hayvandan ibaret saniyor.
Hangi kafa ile sokakta aç kalan insanlarla hayvanlari kiyasladiniz merak ediyorum? Insanlarin dilivar agzi var kendini savunabilecegi birseyi var... Ama hayvanlar oyle mi? Yardim istese anlatamiyor merhametsiz saygisiz insanlara denk gelince taslaniyolar tekme yiyolar yada kiytirik bir barinaga yolluyolar!ya siz şakamısınız inanamıyorum
Eki Görüntüle 1923242 ve bu görsel geldi akilma konuyu okurken...