Bu kadar mi duyarsiz olduk?

duyarsızlık mı
bu kış vakti ayakkabısız üstsüz çocuklar dişleri zıngırdayarark el açıp dilenmiyor mu kaç kişi bu duyarlılığa sahip evet bende enaz o teyze kadar duyarsızım
O teyze duyarsızlıktan öte merhametsiz yalnız.
Kendi bozuk ağzıyla, çirkef tavrıyla yaşamaya hakkı var ama masum bir canlıya pis bahçesinde bile barınma hakkı görmeyecek kadar da hadsiz.
Böyle sevgisiz, merhametsiz insanlar gölge etmesin başka ihsan istenmez zaten.
DUyarsızlık yine kabul edilebilir bir şey.

O teyze duyarsızlıktan öte merhametsiz yalnız.
Kendi bozuk ağzıyla, çirkef tavrıyla yaşamaya hakkı var ama masum bir canlıya pis bahçesinde bile barınma hakkı görmeyecek kadar da hadsiz.
Böyle sevgisiz, merhametsiz insanlar gölge etmesin başka ihsan istenmez zaten.
DUyarsızlık yine kabul edilebilir bir şey.
kesinlikle değil çok çirkin itici o canlının yaşam alanını aslında o gasp ediyor sonuçta dünya sadece insanların değil
yanlış anlaşıldım o kadar adaletsizlik var ki aslında ben ne kadar duyarlıyım diye sorgulamadan geçemiyor insan

Ah canim biz hergün bu insanlarla uğraşıyoruz. disaridaki kedi kopege kirpiye mama su verdigimiz icin zabita bile pesimizde. oysa onlar da birer birey ve insanlar gibi acikiyor, susuyor ve aci cekiyorlar.
Inaniyorum ki bir gun gelecek tipki siyahlarla beyazlarin, kadinlarla erkeklerin, kolelerle efendilerin esit oldugunu yuzyillar sonra idrak edebildigimiz gibi hayvanlarin da insanlarla ayni yasam haklarina sahip oldugunu anlayacak bu dunya. belki bin yil sonra... biz goremeyecegiz ama bunun olmasi icin mucadeleye devam!

Ah canim biz hergün bu insanlarla uğraşıyoruz. disaridaki kedi kopege kirpiye mama su verdigimiz icin zabita bile pesimizde. oysa onlar da birer birey ve insanlar gibi acikiyor, susuyor ve aci cekiyorlar.
Inaniyorum ki bir gun gelecek tipki siyahlarla beyazlarin, kadinlarla erkeklerin, kolelerle efendilerin esit oldugunu yuzyillar sonra idrak edebildigimiz gibi hayvanlarin da insanlarla ayni yasam haklarina sahip oldugunu anlayacak bu dunya. belki bin yil sonra... biz goremeyecegiz ama bunun olmasi icin mucadeleye devam!
evet adaletsizlikler karşında bazı hareketler doğuyor bunlar genelde marjinal sığ olarak değerlendiriliyor
ama dünya değişir ise değiştiren bu hareketler olacaktır bana kalırsa

Onlar sizi kovuyorlar mı, buraya apartman dikmeden önce ben vardım defolun gidin ben burayı işaretledim diyorlar mı?

O kadının o attığı resmi yükler internete, bir güzel rezil ederdim. Terbiyesiz, ettiği bedduaya bak. Sen doktordan çıkama, pis fesat.

Ne olacak apartmanda doğursa kedicik? Bu soğukta motora mı girsin doğurmak için?

kesinlikle değil çok çirkin itici o canlının yaşam alanını aslında o gasp ediyor sonuçta dünya sadece insanların değil
yanlış anlaşıldım o kadar adaletsizlik var ki aslında ben ne kadar duyarlıyım diye sorgulamadan geçemiyor insan
Hiç bir zaman yeterince duyarlı olamayız ama insan yakın çevresinden, elinin uzandığı yerden başlamalı bir şekilde. Köpek kovalayan çocukları engellemek bile bir artı.
Ayrıca hayvanlara karşı bir tık daha fazla sorumluluk sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta dertlerini anlatamadıkları gibi bütün yaşam alanlarını ellerinden alan bizleriz.

Yöntemi yanlış şikayetle belediye gelip götürüyor. Kimsenin zarar vermeye hakkı yok ama herkes sevmek zorunda da değil

Ayy bak nasıl da biliyor şikayetle belediye gelip götürüyormuş. O belediye nereye götürüyor haberin var mı? Aç bir barınak skandalları yaz izle. Ama izlesen ne olacak merhametsizsin. Apartmanda niye doguruyormuş. Sen nerede doğurdun? Senin boklu apartmanına bayılmıyorlar onlar da. İmkanları olsa senin gibilerinin attığı çöpe tamah etmezler de işte mecburlar.
Kendinizi bir halt sanıyorsunuz.
Sen yazmadan banlansam bari de ağzımdan daha kötü şeyler çıkmasa.

Yemin ediyorum soyle insan musvettelerini gordukce hayvanlari cok daha cok seviyorum...
Her gun fizik tedaviye gidiyorum.Yolumun ustunde ne kadar kedi varsa cantamdan mama cikarip veriyorum.60-70 yaslarinsa bir hacı musvettesi besledigim kedinin kuyruguna basti ve tekme atti.Guya haci olacak.Cehennemde cayir cayir yan insallah dedim gectim gittim.Boyle vicdansiz,merhamet yoksunu tipler dolu malesef.Bunlarla ayni havayi soluyoruz bide.

Hiç bir zaman yeterince duyarlı olamayız ama insan yakın çevresinden, elinin uzandığı yerden başlamalı bir şekilde. Köpek kovalayan çocukları engellemek bile bir artı.
Ayrıca hayvanlara karşı bir tık daha fazla sorumluluk sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta dertlerini anlatamadıkları gibi bütün yaşam alanlarını ellerinden alan bizleriz.
gücü olan güçsüz olanı eziyor geçmişte böyle şimdide böyle gelecekte de devam edecek
kendimizce adil olmaya çalışacağız

duyarsızlık mı
bu kış vakti ayakkabısız üstsüz çocuklar dişleri zıngırdayarark el açıp dilenmiyor mu kaç kişi bu duyarlılığa sahip evet bende enaz o teyze kadar duyarsızım
Siz çocuklara üzülüp allahın yarattığı mazlum dilsiz canlılara acımayarak iyi kalpli olduğunuzu mu düsünüyorsunuz
allah ıslah etsin

dili olmayan konusamayan o canlıların ahını almak nedir öğrenirsiniz bir gün

Bizim burada bir teyze var. Kendimi bildim bileli sokakta kedi köpek besler. Hayvanlara gösterdiği hassasiyeti insanlara gösterir mi bilmiyorum. Ama bunun hiç önemi yok benim için. O hayvanlarin yüzü suyu hurmetine bence cennetlik. Hayvanlarinda en az insanlar kadar şefkate ve yardima ihtiyacı var. Hayvanlari seven koruyup kollayan insanlara da ihtiyacı var bu dünyanın. Insanlar dururken hayvana yardım etmek diye irdelemeyi anlamiyorum. Neden dunya insandan mi ibaret sadece?

Insanlara ve hayvanlara duyarlı olma konusu tartisilmis, kimseyi etiketlemeden fikrimi yazmak istedim. ben yasam hakki savunucusuyum. yani benim icin can taşıması yeterli ona duyarlı davranmam icin. evet ben sinekleri böcekleri de oldurmuyorum, uzak tutmak istedigim haşere tarzi ya da fare gibi sagliga zarar verebilecek canlilar icin de alternatif yollar ariyorum, kimyasal yolla ya da baska türlü zarar vermemek icin mücadele ediyorum. herkesin tek bir yasam hakki var cunku, bir karasinegi yanlislikla bile oldursem onun tek kullanimlik yasamini gasp etmis olurum, benim icin cinayetle esdegerdir. herkese saygi duymakla birlikte hayvansal ürün yemem de, ben karnimi doyurucam diye birileri kesilmek zorunda degil diye düşünürüm, neyse bu konu dini meselelerden dolayi tartışılıyor o yuzden dedigim gibi herkese saygim sonsuz, dogrusu benimki demiyorum, ben sadece fikrimi yaziyorum polemige girmek istemem.
Esim de ben de sosyal hizmet alaninda dezavantajli bireylerle calisiyoruz yıllardır. ve biliyoruz ki insanlar da bu dunyada ve bilhassa ülkemizde gereken haklara sahip degil. ancak sokakta kalan, acliktan donan insan varsa bu onun kendi tercihidir. en kötü ihtimalle devlet ona mutlaka bir barinma hizmeti sunar. kalitesi tartisilir elbette ama en azindan acliktan ve soguktan ölen insan yok, dedigim gibi varsa da kendisi kurum bakimini istemememistir. her gece polisler ve sosyal hizmet ekipleri koordineli devriye gezer ve sokaktaki insanlara devlet korumasi destegi teklif eder, bu sistemin bizzat icinde oldugumuzdan bundan eminiz.
en asgari düzeyde yasam hakkini hayvana veriyor muyuz peki? malesef hayir. yine isin icinde oldugumdan kendimden emin cevapliyorum cunku o arayinca gelip aliyor dediginiz barinaklari da denetleyen ekibin icindeyim. bir cok belediyenin sadece köpek barinagi var orasi da bir kopegi rezil sartlar altinda 15 gun tutup geri ayni yere koymaktan oteye gidemiyor. kediler icinse ulkede bir elin parmagini gecmez barinak sayisi. sadece benim son bir yılda kucagimda mikroptan, acliktan, soguktan can veren hayvan sayisini bilmek istemezsiniz. basit bir antibiyotige ulaşamadigi icin sepsise giren, 5 liralik damlayi zamaninda bulamadığı icin kör olan hayvanlari saymıyorum bile...
Esimle elimizden geldigince is disinda da insanlara yardim etmeye gayret ederiz, ancak biliriz ki onlara hic degilse devlet el uzatıyor. ekstra bir yerden para gelse hemen kosa kosa bunu sokak hayvanlarina harcariz. Çünkü onlara bir kac 'hayvansever' disinda el atan yok ne yazikki. ne saglik guvenceleri var ne devlet korumasi... hayvansever degilim bu arada, dedim ya ben yasam hakki savunucusuyum. yani bir türden ibaret görmüyorum sevgiyi, hakki... kedileri sevip kopekleri kovmuyorum, kopekleri besleyip böcekleri ezmiyorum. bunu da iyilik diye yapmiyorum, zaten onlarin hakki olani onlardan almamam gerektiginin bilincindeyim.
Bu kadar seyi niye anlattım? 20. yuzyilin bize en guzel gosterilen, ama sonuçları en adaletsiz olan kavramini eleştirebilmemiz icin;'HUMANIZM'. yani insani sevmek, insana deger vermek. yani kisaca türculugun dik alasi! insani delicesine yucelten, herseyi, herkesi insan icin varsayan değerler doktirini.
Nefes alan, yasayan, can tasiyan, aci cekebilen, merkezi sinir sistemine sahip herseyi kusatsa sevgimiz ne kaybederiz?

Siz çocuklara üzülüp allahın yarattığı mazlum dilsiz canlılara acımayarak iyi kalpli olduğunuzu mu düsünüyorsunuz
allah ıslah etsin

dili olmayan konusamayan o canlıların ahını almak nedir öğrenirsiniz bir gün
ya siz şakamısınız inanamıyorum:KK53:

FB_IMG_1481365338939.jpg
ve bu görsel geldi akilma konuyu okurken...

Bu ayrimi herkes yapamiyor. Bazilari hayvanseverligi evinde besledigi evcil hayvandan ibaret saniyor.
aynen oyle. bir arkadaşım var kedileri besliyor sokakta, kopekler yanasip mamadan isterse kovuyor ve kopeklerin kedilerini korkuttugu icin toplatilmasini istiyor. bunu ona defalarca anlattim ama nafile. hic degilse goz hakki diye bir sey var, bir parca tavuk istiyor pesinden geliyor hayvancagiz. en sonunda mahalleden biri de onun kedilerine kafayi takti, tavuklari varmış kedileri civcivleri korkutuyormus istemiyormus onlari burada. bak iste türcü zihniyet böyle birşey dedim, biraz anlar gibi oldu.

ya siz şakamısınız inanamıyorum:KK53:
Hangi kafa ile sokakta aç kalan insanlarla hayvanlari kiyasladiniz merak ediyorum? Insanlarin dilivar agzi var kendini savunabilecegi birseyi var... Ama hayvanlar oyle mi? Yardim istese anlatamiyor merhametsiz saygisiz insanlara denk gelince taslaniyolar tekme yiyolar yada kiytirik bir barinaga yolluyolar!

X