Bebek Beslenmesi KK Analari Bi Toplaniverin Gari...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim de derdim bu SUKROLSUN. Aslinda bir derdim var bin dermana degismem durumundayim. neyse konuyu cok uzatmayim. Bir de konum azcik surada dursun noooolllluuurrrsunuz... orada cok cevap gelmiyor.

Benim 9.5 aylik bir kizim var Allahim bagislasin. Tup bebekle nasip etti Yaradan (dip not; 3 doktor bana tup bebekle bile bebegin olmaz demisti. Rabbim ol dedi. ) kendisi ortalama 7 aylikken anne sutunu birakti. herseyi denedim almadi. Mama derseniz onu da almadi sadece ek gida ile gidiyoruz suanda . iste sorun da orada basliyor ; kizim kesinlikle puturlu yemiyor. Yapiyorum dakikalarca agzinda tutuyor zaten istahsiz bir cocuk sonra da oguruyor ileri seviyede ise kusuyor cunku cignemiyor.

ben onceleri takmiyordum duzelir zamanla diyordum ki bir komsumun cocugunun 3 yasinda hala pure yedigini ogrendim. Asla kinamam ama uzuldum ve korktum. (masaallah SUKROLSUN saglik sorunu yok sadece tembel)
Simdi KK nin fedakar garip ve bir okadar gururlu guclu analari bana bir el atin ben nasil alistirayim bebeme bu puturlu gidayi. Benim gibi gec puturlu gida yiyen evladi olan var mi? basarilarinizi ve bu yoldaki alin terlerinizi nasil sildiginizi dinlemeyi dort gozle bekliyorum.

(dip not2; aaa benim cocugum 5 aylikti eline cig kofteyi veriyordum hem yoguruyordu hem yiyordu hem tavana atiyordu gibi kendi cocugunu anlatacak olanlar rica ediyorum yazmayin. Masallah cocuklariniza nazarim falan deger:eek:

dip not3; blwci annelerim bana blw olmuyor cocugum anne sutu ve mama almiyor malesef.

dip not4; biraz benim endiselerimden kaynaklanmis olabilir bu durum kabul ediyorum. :eek::oops:)
Son dip notunuza katılıyorum. Henüz çok küçük çünkü. Ben corbayı pütürsüz yapıp içine kıtır bebek ekmeği koyuyordum ek öğünlerde. Ekmek yumuşuyor içinde sert değil ama pütürlü oluyor. Henüz ciğneyemez emikler zaten. Ciyneyemediği içinde öğürür. Beninki de 5 yaşında bazı yiyecekleri ciyneyemez. Mesela mandalina gibi içindeki si çıkacak kadar ciyniyor ama parçalamıyor sonra yutarken öğürüyor. Huy edindi bunu malesef. Yumuşak ve küçük puturler vermeniz yeterli şimdilik. Yani pirinçli ayran corbasını mikser den gecirmeden yiyor ise pütürlü yiyebiliyor demektir.

ben de meyveyi catalla eziyorum sebzede sorunumuz var bizim. gerci catalla ezdigimi cok yemiyor ama insallah basaririm.
Sebze olarak ne veriyorsun
Ben patates ve havuçla başladım ezip yedirdim o kolay olduğu için yavaş yavaş alıştı pirinç ekledim sonradan yavaş yavaş pırasa ıspanağa falan geçtik
İstersen önce patates ve havucu dene sadece yavaş yavaş alıştır:)

e sen çok erken davranıyosun o daha 9 buçuk aylık dişleri çıkalı 2 yada 3 ay olmuşturki ne işe yaradığını yemek konusunda bilmiyodur
benim oğlumda asla pütürlü yemedi birbuçuk yaşına kadar meyve püresi çorbalar blendır ne var ne yok blendırdı hepsi 1 buçuk yaşından sonra
düzeldimi dersen yine düzelmedi işine gelen belli başlı şeyleri yiyodu onada yemek denirse yine tükürüyodu ısrarla blendıra devam ettim zaman geçtikçe yani ikiye yaklaştıkça meyve püresinden uzaklaştı bunun nedeni meyvelerin teker teker tadını almasıydı sonraları bizim yediğimiz çorbalar oldu hoşuna gideni yedi
tabi bunları yaparken ben kesinlikle ısrar etmedim canı istediyse biz yerken tadına baka baka
mesela şuan 3 yaş olduk hala et tavuk yemez çiğner çıkarır mandalina çiğner çıkarır
senin bebeğin iştahsız önce peşinden koşacağına aç bırakacaksın aç kaldıktan sonra yedirmeye bak ama üstüne gitme üstlerine gittikçe inatlaşıyolar mesela sabahları 1-2 saat geç yedir ama beğendiği şeyler olsun akşam tekrar ama acıkmasını bekle o gün 2 öğünmü yedi yine devam et acıkmasını bekleyerek ama meyveyi ihmal etme iştah açıyo ve çabuk acıktırıyo yemeye başlarsa iştahı açılır zaten

Hiç önemli değil. Yoğurt ,badem , ceviz , keçi sütü v.s ( aklıma gelmedi diğerleri ) bu tip gıdalarla dengelersiniz .
Süt almıyorsa mamaya hiç gerek yok zaten ki faydasindan çok zararı olduğunu düşünüyorum. Iyiki yemiyor. Demek ki gurme sizin bebek :)
hay Bin yasa. degil mi ne kadar cok katki maddesi var icinde. biraz erken basladik ama dengelemek icin pinarin 6 12 ay devam sutunu veriyorum 100 ml kadar sulandirarak yogurt sade yemese de meyve ile karisik veriyorum. ben de gurme oldugunu dusunmeye basladim. insallah sonradan acilacak :) vedat milor bile gencliginde yemek secermis :KK49:
Sebze olarak ne veriyorsun
Ben patates ve havuçla başladım ezip yedirdim o kolay olduğu için yavaş yavaş alıştı pirinç ekledim sonradan yavaş yavaş pırasa ıspanağa falan geçtik
İstersen önce patates ve havucu dene sadece yavaş yavaş alıştır:)
havuc patates kabak bal kabagi aslinda mevsimine gore her sebzeyi veriyorum. ama ayri ayri hic vermedim hep karistirarak verdim. ama havucu cok seviyorum pisince tatlimtirak bir lezzeti oluyor sanirim ondan. artik catala doneyim yavas yavas ben. hadi bismillah.

e sen çok erken davranıyosun o daha 9 buçuk aylık dişleri çıkalı 2 yada 3 ay olmuşturki ne işe yaradığını yemek konusunda bilmiyodur
benim oğlumda asla pütürlü yemedi birbuçuk yaşına kadar meyve püresi çorbalar blendır ne var ne yok blendırdı hepsi 1 buçuk yaşından sonra
düzeldimi dersen yine düzelmedi işine gelen belli başlı şeyleri yiyodu onada yemek denirse yine tükürüyodu ısrarla blendıra devam ettim zaman geçtikçe yani ikiye yaklaştıkça meyve püresinden uzaklaştı bunun nedeni meyvelerin teker teker tadını almasıydı sonraları bizim yediğimiz çorbalar oldu hoşuna gideni yedi
tabi bunları yaparken ben kesinlikle ısrar etmedim canı istediyse biz yerken tadına baka baka
mesela şuan 3 yaş olduk hala et tavuk yemez çiğner çıkarır mandalina çiğner çıkarır
senin bebeğin iştahsız önce peşinden koşacağına aç bırakacaksın aç kaldıktan sonra yedirmeye bak ama üstüne gitme üstlerine gittikçe inatlaşıyolar mesela sabahları 1-2 saat geç yedir ama beğendiği şeyler olsun akşam tekrar ama acıkmasını bekle o gün 2 öğünmü yedi yine devam et acıkmasını bekleyerek ama meyveyi ihmal etme iştah açıyo ve çabuk acıktırıyo yemeye başlarsa iştahı açılır zaten
disimiz yok ki. :(

bak bunu yapicam.
bundan bir ay once elin verdigimi yiyordu. sonra bir akrabam falancanin da bak bogazina kacmis dedi hobarey papyon kafada kurmaya basladi. bu aksam eline verdim yine biskuviyi emdi kopardi agzinda eritip oyle yuttu. ama daha sik vereyim ki duzelsin degil mi...
Ya çocuk bozuk değil ki düzelsin. Çok küçük daha dur bakalım ağzında doğru dürüst diş yok ki onların olur her şey acele etme

Ya çocuk bozuk değil ki düzelsin. Çok küçük daha dur bakalım ağzında doğru dürüst diş yok ki onların olur her şey acele etme
cocuguma bozuk demedim duzgun okuyun ve ya daha cok kitap okuyarak yazilani daha rahat ve duzgun anlayin. Durumu duzeltmek kastim.
Bunun yaninda daha fazla sey yazmak isterdim ancak yanlis okumanizdan cekiniyorum.
Cevabiniz icin tesekkurler.

Benim oglumda on aylik taneliye gecen ay gectik. Puturlu yemiyordu. Bude cok hareketli yemek esnasinda ses cikarip yanlis kacabiliyordu korkuyordum. Blender yspiyirdum. Dr bana 10 aya kadar taneli yemeye alistir. Yoksa 4 yasina kadar blenderla yer. Agzini acar yemek bekler dedi. Bunu yapilan arastirmalara gore soyluyorum dedi. Ve bir yere gidince blender var mi o var mi yemek sıkınti olur dedi. Blender kolayina gidiyor kolay yutuyor. Tembellik gosterebilirler. Taneli ver yemezse blender verme acikinca yiyecektir dedi. Hemen taneliye gecmedim. Ekmegi kucuk parca corbaya bandirdim suya z. Yagina bandirdim verdim. Ezerek verdim. Bazen yedi bazen yemedi. Blender yapinca porsiyonu yiyodu taneli verince yarim porsiyon yiyordu. Makarmayi ezerek verdim sonra kucuk parcalara bolerek. Oyle oyle alisti. Biz masada yerken daha guzel yiyor mesela. 10 ayi şartlamadim.

cocuguma bozuk demedim duzgun okuyun ve ya daha cok kitap okuyarak yazilani daha rahat ve duzgun anlayin. Durumu duzeltmek kastim.
Bunun yaninda daha fazla sey yazmak isterdim ancak yanlis okumanizdan cekiniyorum.
Cevabiniz icin tesekkurler.
Düzelir kelimesi bozuk olana istinaden kullanılan bir kelimedir. Ayrıca eminim ki gerek akademik hayatımda gerekse özel hayatımda benden daha fazla kitap okumamışsınızdır.sizi benimle bu şekilde çirkin bir ithamla konuşmaktan tenzih ederim. Lütfen size yorum yapan(hem de tamamen iyi niyetiyle) insanlara "anlayışı kıt" muamelesi yapmayın.Hoşçakalın umarım derdinize derman bulursunuz...

Benim oglumda on aylik taneliye gecen ay gectik. Puturlu yemiyordu. Bude cok hareketli yemek esnasinda ses cikarip yanlis kacabiliyordu korkuyordum. Blender yspiyirdum. Dr bana 10 aya kadar taneli yemeye alistir. Yoksa 4 yasina kadar blenderla yer. Agzini acar yemek bekler dedi. Bunu yapilan arastirmalara gore soyluyorum dedi. Ve bir yere gidince blender var mi o var mi yemek sıkınti olur dedi. Blender kolayina gidiyor kolay yutuyor. Tembellik gosterebilirler. Taneli ver yemezse blender verme acikinca yiyecektir dedi. Hemen taneliye gecmedim. Ekmegi kucuk parca corbaya bandirdim suya z. Yagina bandirdim verdim. Ezerek verdim. Bazen yedi bazen yemedi. Blender yapinca porsiyonu yiyodu taneli verince yarim porsiyon yiyordu. Makarmayi ezerek verdim sonra kucuk parcalara bolerek. Oyle oyle alisti. Biz masada yerken daha guzel yiyor mesela. 10 ayi şartlamadim.
taneliye ben de yavastan basladim. artik Allah ne verdiyse. Cignem refleksinin 6 8 ay arasi gelistigini okumustum biyerde cok cekindim. sonra bir arkadas 3 yasina kadar dedi burada bu biraz moral verdi. artik DURUMU DUZELTMEM gerekiyor. Insallah basarili olabilirim.

Düzelir kelimesi bozuk olana istinaden kullanılan bir kelimedir. Ayrıca eminim ki gerek akademik hayatımda gerekse özel hayatımda benden daha fazla kitap okumamışsınızdır.sizi benimle bu şekilde çirkin bir ithamla konuşmaktan tenzih ederim. Lütfen size yorum yapan(hem de tamamen iyi niyetiyle) insanlara "anlayışı kıt" muamelesi yapmayın.Hoşçakalın umarım derdinize derman bulursunuz...
onceki mesajimda gerekli aciklamayi yaptim duzeltme ile ilgili fakat siz bana halen sozluk anlami uzerinden konusuyorsunuz. muhim degil okuduklarinizi anlamayla ilgili bir sorunla basbasa kaldiginizi halen daha dusunuyorum. iyi niyetli yorumunuz icin tesekkurler. hakaret olarak algilamayin tamamen iyi niyetle bu sorunun uzerine gitmeniz gerektigini zira akademik ve kisisel hayatinizda bunun sorunlar yaratabilecegini dusunuyorum. iyi gunler.

:halay::halay:
onceki mesajimda gerekli aciklamayi yaptim duzeltme ile ilgili fakat siz bana halen sozluk anlami uzerinden konusuyorsunuz. muhim degil okuduklarinizi anlamayla ilgili bir sorunla basbasa kaldiginizi halen daha dusunuyorum. iyi niyetli yorumunuz icin tesekkurler. hakaret olarak algilamayin tamamen iyi niyetle bu sorunun uzerine gitmeniz gerektigini zira akademik ve kisisel hayatinizda bunun sorunlar yaratabilecegini dusunuyorum. iyi gunler.
Kendinle mutluysan kimseyle derdin olmaz... Mutluluklar dilerim:halay:

Back