- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Bebegine 6 aylikken inek sutu verenler bir zararini gordunuzmu.
Doktor kadir tugcu 5 ayliktan felan baslatiyormus.
Kararsizim bu konuda siz ne zaman vermeye baladiniz[/QUOTE
canım ben devam sütü kullanıyorum..6 aylıkken yoğurda başladım.inek sütüyle mayaladığım..pastörize değil sağılmış çiğ süt.sonra baktım bi yan etki yapmadı(kusma,ishal,deride döküntü vs..)hergün bi kase yedi.7 aylıkken muhallebiye başladım o da aynı şekilde çiğ sütten yaptığım.o da bi reaksiyon yapmadı.oğlum 8.aya girince senin paylaştığın doktoru okumuştum kadir tuğcu...ondan ilham alarak verdim inek sütünü gece uyurken.sabaha kadarda içirdim.tek sorun mama kadar tok tutmadığı için daha fazla uyandı:))şimdi bi biberon inek sütü bir biberonda mama veriyorum...sıkıntı olmadı.iyiki vermişim.
doktorlarim bu konuda onay vermedi.
bir yas diyorlarsa bi is var demektir.Arastirmam sonucu bir yas alti sut veren arkadaslarda kansizlik ortya cikmis.
2 aydır ek gıdalara başladım ama ben de inek sütü vermeyi düşünmüyorum, peki bayanlar yoğurt ya da sütlü çorbalarda veya muhallebilerde kullandığımız inek sütünün bir zararı var mıdır ki?
geçen 10 ay kontrolümüze gittik. doktorun beslenmeyle ilgili tek söylediği cümle, inek sütü ve bal dışında herşeyi artık yedirebilirsiniz oldu. eskiden bal da verirlermiş küçük bebeklere, kayınvalidem ben oğluma 40 çıktıktan sonra hergün bal verdim diyor ama artık biliniyorki çok zararlı olabilir buyüzden vermiyoruz değilmi, bence inek sütü konusundada doktorların bir bildiği var, eskisi gibi çayırda otlamıyor artık inekler, binbir türlü ilaç ve takviyelerle süt makinasına çevrilmiş durumdalar. nasıl anne ilaç kullanınca sütü etkileniyorsa bu inekler içinde geçerli, bana marketlerden aldığımız süt hiç doğal gelmiyor bu nedenlerle. ama tabiki doğal yollarla beslendiğine güvendiğiniz bir ineğin sütünü bulabiliyorsanız o ayrı
2 aydır ek gıdalara başladım ama ben de inek sütü vermeyi düşünmüyorum, peki bayanlar yoğurt ya da sütlü çorbalarda veya muhallebilerde kullandığımız inek sütünün bir zararı var mıdır ki?
bende öyle duydum.kefir bile verilebilirmiş aslında.formu değiştiği içinsüt sadece form değiştirdiği zaman zararlı olmazmış
yani peynir,yoğurt gibi muhallebide sütün formu değişmediği
için önermiyorlar tatlım sadece kaynıyo çünkü
bende öyle duydum.kefir bile verilebilirmiş aslında.formu değiştiği için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?