Bebek Beslenmesi bebegine 6 aylikken inek sutu verenler bakabilir mi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Bebegine 6 aylikken inek sutu verenler bir zararini gordunuzmu.
Doktor kadir tugcu 5 ayliktan felan baslatiyormus.
Kararsizim bu konuda siz ne zaman vermeye baladiniz

benim oğlum 6 aylık.bizim doktorumuz da son kontrolde kahvaltsına süt ekle dedi. ama ben kullanmıyorum. anne sütü aldığı için gerek olduğunu sanmıyorum çünkü. ama dikkatli kullanman lazım. alerji gelişirse diye iyi gözlemle verirsen de.

Bebegine 6 aylikken inek sutu verenler bir zararini gordunuzmu.
Doktor kadir tugcu 5 ayliktan felan baslatiyormus.
Kararsizim bu konuda siz ne zaman vermeye baladiniz[/QUOTE

canım ben devam sütü kullanıyorum..6 aylıkken yoğurda başladım.inek sütüyle mayaladığım..pastörize değil sağılmış çiğ süt.sonra baktım bi yan etki yapmadı(kusma,ishal,deride döküntü vs..)hergün bi kase yedi.7 aylıkken muhallebiye başladım o da aynı şekilde çiğ sütten yaptığım.o da bi reaksiyon yapmadı.oğlum 8.aya girince senin paylaştığın doktoru okumuştum kadir tuğcu...ondan ilham alarak verdim inek sütünü gece uyurken.sabaha kadarda içirdim.tek sorun mama kadar tok tutmadığı için daha fazla uyandı:))şimdi bi biberon inek sütü bir biberonda mama veriyorum...sıkıntı olmadı.iyiki vermişim.

doktorlarim bu konuda onay vermedi.
bir yas diyorlarsa bi is var demektir.Arastirmam sonucu bir yas alti sut veren arkadaslarda kansizlik ortya cikmis.

doktorlarim bu konuda onay vermedi.
bir yas diyorlarsa bi is var demektir.Arastirmam sonucu bir yas alti sut veren arkadaslarda kansizlik ortya cikmis.

hiçbir doktor onay vermiyoki zaten.istisnalar hariç.daha doğrusu eski kafalılar hariç..ben o eski kafalı tabirine uyan annelerdenim galiba:)anne sütü rabbimin bi mucizesi..inek sütüde öyle.sorduğum herkes inek sütüyle büyümüş(anne sütü erken kesilen).elhamdülillah kansızlık gibi bişey yok kimsede.benim alt komşum var.kızı anne sütüyle besleniyor.1 yaşında.ek gıdada alıyor fakat iştahsız.hep hasta..kulakları iltihaplı ateşli falan.ve aşırı KANSIZ tedaviye başlamış.inek sütü mü kullanmış?hayır...fakat kansız..bazı şeyleri süte bağlamamak lazım.ben biraz annemin yolundan gidiyorum.güle güle büyüt canım..

Kadınlarımızın 3 te 2 si demir eksikliği anemisi ile savaşıyor..yani kansızlık...ve en büyük sebebi anne karnından başlayarak bilinçsiz beslenme... ben mecbur kalmadıkça vermezdim...

bazı şeylerin etkilerini kısa vadede düşünmemeli...ilerisi nasıl olur bunu düşünmek daha önemli...

bazı sigara içen hamilelerin bahanesi "falanca da içmiş tosun gibi bebeği var" evet bebeği tosun gibi olabilir ama o tosun ileride binbir çeşit alerji, astım kansızlık vsvs gibi sorunlarla uğraşırken biraz düşünmeli...ki temelleri bebekken sağlam atılmayan bir bünye ileride mutlaka arıza çıkarır ve inek sütünün demir emilimini azaltıp kansızlık yaptığı kanıtlanmış bir gerçek...yine söylüyorum mecbur kalmadığım müddetce ben olsam vermezdim...

Son düzenleme:
konu başlığı inek sütü verenler olduğu için ben bu topiğe yazdım..vermeyenler olsa muhalefet etek için yazmazdım.

bende verdim hiçbir yan etkisinin görmedim devam mamalarının ana kaynağı ineksütü değilmi zaten.

geçen 10 ay kontrolümüze gittik. doktorun beslenmeyle ilgili tek söylediği cümle, inek sütü ve bal dışında herşeyi artık yedirebilirsiniz oldu. eskiden bal da verirlermiş küçük bebeklere, kayınvalidem ben oğluma 40 çıktıktan sonra hergün bal verdim diyor ama artık biliniyorki çok zararlı olabilir buyüzden vermiyoruz değilmi, bence inek sütü konusundada doktorların bir bildiği var, eskisi gibi çayırda otlamıyor artık inekler, binbir türlü ilaç ve takviyelerle süt makinasına çevrilmiş durumdalar. nasıl anne ilaç kullanınca sütü etkileniyorsa bu inekler içinde geçerli, bana marketlerden aldığımız süt hiç doğal gelmiyor bu nedenlerle. ama tabiki doğal yollarla beslendiğine güvendiğiniz bir ineğin sütünü bulabiliyorsanız o ayrı

2 aydır ek gıdalara başladım ama ben de inek sütü vermeyi düşünmüyorum, peki bayanlar yoğurt ya da sütlü çorbalarda veya muhallebilerde kullandığımız inek sütünün bir zararı var mıdır ki?

2 aydır ek gıdalara başladım ama ben de inek sütü vermeyi düşünmüyorum, peki bayanlar yoğurt ya da sütlü çorbalarda veya muhallebilerde kullandığımız inek sütünün bir zararı var mıdır ki?

süt sadece form değiştirdiği zaman zararlı olmazmış
yani peynir,yoğurt gibi muhallebide sütün formu değişmediği
için önermiyorlar tatlım sadece kaynıyo çünkü

günlük sütten yapacağın yoğurdun zararı olacağını düşünmüyorum tersine çok faydalıdır.
inek sütünü çok fazla içerse zararı olur oda kansızlığa yol açar.
bu yüzden başka gıdalarda alması gerekir özellikle ET sebze meyve ve tahıllar bir de pekmez
beslenmesinde bunlar varsa süt kansızlık yapmaz dengede tutabilir
tabi 6 aylık bir bebek bunların hepsini şimdi almaz ama alıştırmak lazım dengeli beslenmeye

bebeklere 1 yaşından önce inek sütü verilmemesinin nedenlerinden biri alerji yapma, biri de kansızlık yapma olasılığı...
bebek 1 yaşına kadar et sebze meyve vb gıdalara anca alışabiliyor ve bundan sonra süt içtğinde kansızlık yapma olasılığı daha azalıyor çünkü diğer gıdalar sayesinde dengede kalıyor

geçen 10 ay kontrolümüze gittik. doktorun beslenmeyle ilgili tek söylediği cümle, inek sütü ve bal dışında herşeyi artık yedirebilirsiniz oldu. eskiden bal da verirlermiş küçük bebeklere, kayınvalidem ben oğluma 40 çıktıktan sonra hergün bal verdim diyor ama artık biliniyorki çok zararlı olabilir buyüzden vermiyoruz değilmi, bence inek sütü konusundada doktorların bir bildiği var, eskisi gibi çayırda otlamıyor artık inekler, binbir türlü ilaç ve takviyelerle süt makinasına çevrilmiş durumdalar. nasıl anne ilaç kullanınca sütü etkileniyorsa bu inekler içinde geçerli, bana marketlerden aldığımız süt hiç doğal gelmiyor bu nedenlerle. ama tabiki doğal yollarla beslendiğine güvendiğiniz bir ineğin sütünü bulabiliyorsanız o ayrı

haklısın.ben zaten sağılmış süt veriyorum.kutu süt değil.bal mevzusu ayrı ama şu da bir gerçekki her besin her bebekte aynı etkiyi göstermiyor.bu mama için bile geçerli.on çeşit aptamil var..her bebeğe uymuyor.ben gönül rahatlığıyla içiriyorum ve bebeklerinde alerjik bi durum olmayan annelere de tavsiye ediyorm..

işte saçma gelen kısımda bu..hepsi süttün yapılıyo ama süt vermiyoruz.bi mantığı yok.doktorlar sütü yoğurtta da vermiyor muhallebide de..sadece devam sütü veriyorlar.iğrenç tadı olan şeyi ben yediremem bebeğime...

süt sadece form değiştirdiği zaman zararlı olmazmış
yani peynir,yoğurt gibi muhallebide sütün formu değişmediği
için önermiyorlar tatlım sadece kaynıyo çünkü
bende öyle duydum.kefir bile verilebilirmiş aslında.formu değiştiği için

o mamalar çokmu iyi sanki kepsi yapayy israilin maması aptamil türkiyeye gönderdikleri aptamil nasıl acaba hiç merak etinizmi?içeriğyle oynayıp gönderiyorlar...Allahtan benim kızım hiçbir mama içmedi inek sütüne bayılıyor ben pınar devam sütü veriyorum 2 ay sonra 1 yaş olacak inek sütüne başlayacağım...aptamil vs mamaalrdansa inek sütüne daha çok güveniyorum

doktorlar genelde 1 yaştan önce önermiyorlar inek sütünü.hem kansızlığa neden oluyor hem de alerjik reaksiyon gelişebilir.üstelik sindirmede de problem yaşayabilir bebeğiniz.

Back