- 19 Kasım 2015
- 1.195
- 1.084
- 133
Sagol arkadasim yaptirdik temiz. Cikti ama doktorlar tekrarlamaz da diyemedi simdi baska doktra gidecegim yeniden olursa kaybetmekten cok korkuyorum nurgulkurtcan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gemis olsun canım tekrarlamaz inş Rabbim tez zamanda sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin
Gecmis olsun. Turner sendromu sadece kız bebeklerde goruluyormus. Bi oglum oldu ve bi sorun yasamadik cok sukur. Ogluma bi kardes istiyoruz ama yine korkularim basladi ya tekrarlarsa die.merhaba benimde 3.gebelik kaybım ve hiç dogan bebegım yok en son dkalbı durdu mınıgımın 8+5 te turner sendromu oldugunu ogrendık tekrarlarmı dıye cok korkuyorum ? bilgi alaabılırmıyım
Merhaba,
14 haftalık hamileyim. Gebeliğimin 12. haftasında ensede 5 ml kistik higroma tanısı konuldu. Bu tanıdan sonra 3 ayrı doktora gittim 3 gün içinde. İyi şeyler duymaktan ziyade hep daha kötü şeyler duydum. İnternetten yaptığım araştırmalarda da olumlu yorumlarla çok az karşılaştım. Moral olarak iyice çöktüm tabi. 14. haftada doktorum tekrar görmek istediğini söylemişti. Kontrole gittiğimde sıvının dağıldığını şu an için her şeyin normal olduğunu söyledi. Tabi bu tanı bir kez konulduğu için gebeliğim yine de riskli gebelik olarak değerlendirilecek. Yani kistik higroma neden oldu bu araştırılacak ya da bebeğe herhangi bir zarar verdi mi buna bakılacak. Cvs testi yaptırmadım, haftası geldiğinde belki amniyosentez yaptırabilirim. Henüz kararını vermedim.
Ancak şu var ne olursa olsun kesinlikle moralinizi yüksek tutun ve inanın. İki hafta benim için çok zor geçti. Bundan sonrası da kolay olmayacak bunun da farkındayım. O kadar az olumlu yorum var ki bu konuyla ilgili ayrıca yazmak istedim. Allah sağlıkla kucağımıza bebeklerimizi almayı nasip etsin.
Canım çok geçmiş olsun. Yaşadığın sıkıntıları çok iyi anlıyorum. Ben de yaşadım. Hatta benim bebeğimde sadece ensede değil tüm sırtında ödem vardı. Ense 5.5mm ölçülmüştü. Ama sıvının zamanla dağılmış olması iyileştiği anlamına gelmez demişti benim doktorum ki zamanla dağıldı ama bebeğimde sendromik bir bebekti ve maalesef heyet kararı ile sonlandırıldı.
O kalınlığın dönemde verilen bir alarm olduğunu söylemişti. Bu yüzden mutlaka cvs ya da amniyosentez yaptırmalısın. Bir de mutlaka 16. Haftada fetal eko ile bebeğinin kalbine baktırmalısın. Rabbim hayırlı haberlerini bize vermeyi nasip etsin inşallah. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.
Maalesef dandy Walker sendromuydu.Amin inşallah. Sendromu neydi peki?
Bende senin yasadiklarini aynen yasiyorum. 11. Haftada ense kalinligini 6.16 mm olctu doktor. Ultrason resimlerine baktigimda aynen sirti bebegin hep sivi toplamisti.cvs yaptirdim. Sonuc haftaya cikacak. Umutluydum ama umudum gitgide azaliyor. Senin cvs testinde sonuc ne cikmisti pekiCanım çok geçmiş olsun. Yaşadığın sıkıntıları çok iyi anlıyorum. Ben de yaşadım. Hatta benim bebeğimde sadece ensede değil tüm sırtında ödem vardı. Ense 5.5mm ölçülmüştü. Ama sıvının zamanla dağılmış olması iyileştiği anlamına gelmez demişti benim doktorum ki zamanla dağıldı ama bebeğimde sendromik bir bebekti ve maalesef heyet kararı ile sonlandırıldı.
O kalınlığın dönemde verilen bir alarm olduğunu söylemişti. Bu yüzden mutlaka cvs ya da amniyosentez yaptırmalısın. Bir de mutlaka 16. Haftada fetal eko ile bebeğinin kalbine baktırmalısın. Rabbim hayırlı haberlerini bize vermeyi nasip etsin inşallah. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.
Cvs testi temiz çıktı, hatta ben daha ileri düzey genetik test olan Microsoft array bile yaptırdım ama o da temiz çıktı. Yani kromozomal bir sorun değildi bizim yaşadığımız. Bizimki bebeğin gelişimi sırasında oluşan hatalı işlemler. En önemlisi de beyinde vermis denilen bölüm oluşmamıştı. Kalbinde ve bağırsaklarında parlaklık vardı. Hareketli değildi hep aynı pozisyonda kaldı, 40 dklık detaylı ultrasonda bile sadece ellerini oynatıyordu o da ara sıra. Daha test soncu çıkmadan bile riskli gebelik doktorum sendromik bir bebek olduğu kanısına varmıştı hareketsizliğinden ve kalp ve barsaktaki parlamalardan.Bende senin yasadiklarini aynen yasiyorum. 11. Haftada ense kalinligini 6.16 mm olctu doktor. Ultrason resimlerine baktigimda aynen sirti bebegin hep sivi toplamisti.cvs yaptirdim. Sonuc haftaya cikacak. Umutluydum ama umudum gitgide azaliyor. Senin cvs testinde sonuc ne cikmisti peki
Peki bu ensedeki sivi zamanla normal haline gelse de duzelme olmaz mi. Ben hep ona umutlandim simdiye kadar. Gerci ben en son cvs yaptirdigimda ultrasona girdim. 4 haftadir cesaret edip gidemedim. Artik cvs sonucu cikinca birseyler netlesir. Cok zor zamanlar Rabbim kimseye yasatmasin.Cvs testi temiz çıktı, hatta ben daha ileri düzey genetik test olan Microsoft array bile yaptırdım ama o da temiz çıktı. Yani kromozomal bir sorun değildi bizim yaşadığımız. Bizimki bebeğin gelişimi sırasında oluşan hatalı işlemler. En önemlisi de beyinde vermis denilen bölüm oluşmamıştı. Kalbinde ve bağırsaklarında parlaklık vardı. Hareketli değildi hep aynı pozisyonda kaldı, 40 dklık detaylı ultrasonda bile sadece ellerini oynatıyordu o da ara sıra. Daha test soncu çıkmadan bile riskli gebelik doktorum sendromik bir bebek olduğu kanısına varmıştı hareketsizliğinden ve kalp ve barsaktaki parlamalardan.
Kistik higroma ya da ense kalınlığı sadece genetik hastalıkları değil bebeğin oluşumu sırasında oluşmuş hatalar sebebiyle bebeğin engelli olabileceği alarmını da veriyor.
Yani işin özü ense kalınlığı çok önemli bir alarmmış ben bunu anladım yaşadıklarımdan.
Çok zor bir süreçtesiniz anlıyorum ama rabbim hiçbir şeyi boşuna yaşatmıyor bize. Hepimizin sınavı ayrı.
Allah yardımcınız olsun, özelden de yazabilirsiniz dertleşmek için. Benim o zor dönemimde böyle sorunlar yaşamış anneler burdan yardımcı olmuştu bana ve çok iyi gelmişti.
Peki bu ensedeki sivi zamanla normal haline gelse de duzelme olmaz mi. Ben hep ona umutlandim simdiye kadar. Gerci ben en son cvs yaptirdigimda ultrasona girdim. 4 haftadir cesaret edip gidemedim. Artik cvs sonucu cikinca birseyler netlesir. Cok zor zamanlar Rabbim kimseye yasatmasin.
Benimde 1 bucuk yil sonra olmustu cok da sevinmistik. 4 haftadir da zor zamanlar geciriyorum. Peki kromozom bozuklugu degilse bu neden olmuski acaba. Bennde bi umutla bekledim galiba husran yasayacam. Artik nasil toparlanirim diye dusunuyorum. Cvs sonucunu umutla bekliyordum ama malesef o da temiz ciksa da yetmiyormus.
Evet canım İnan sınav bu, isyan sitem vs. etmeden dua ile bekle. Yaşaman gerekiyorsa yaşanıyor. Ama her şeyde bir hayır var ve her sıkıntı birşeyler öğretiyor insana. Yüce rabbimiz bu dünyada sıkıntı verip üstümüzdeki günahlardan kurtulmamız için bize şans veriyor, sabredip sınavı geçersek ahiretimizi hazırlamış oluyoruz. Ben bunu düşünerek sabrettim hep. Sonucumuz kötü çıkmasına rağmen bu da boşuna değildir dedim ve dayandım, hep Allah’a sığındım.Ayni seyleri yasamisiz ilk gittigim doktor bana da aynen alinmasi gereken sagliksiz bi bebek deyip arastirma hastanesine gonderdi. O anda o doktordan hic sans vermedi diye acaip sogudum. Arastirma hastanesine gittim o da 3 te 1 kromozom bozuklugu, 3 te 1 kalp hastaligi, 3 te 1 ihtimal saglikli olabilir deyince cvs yaptirdim. Umutla onu bekliyordum. Neyse bu da bizim imtihanimizmis. Rabbim insallah feraha ulastiracak. Tekrar hamile kalabildin mi peki
İnsallah saglikla hayirla hamile kalirsin. Bana da dua et. Gorusuruz insallah. Sorularim olursa ozelden yazarim.Evet canım İnan sınav bu, isyan sitem vs. etmeden dua ile bekle. Yaşaman gerekiyorsa yaşanıyor. Ama her şeyde bir hayır var ve her sıkıntı birşeyler öğretiyor insana. Yüce rabbimiz bu dünyada sıkıntı verip üstümüzdeki günahlardan kurtulmamız için bize şans veriyor, sabredip sınavı geçersek ahiretimizi hazırlamış oluyoruz. Ben bunu düşünerek sabrettim hep. Sonucumuz kötü çıkmasına rağmen bu da boşuna değildir dedim ve dayandım, hep Allah’a sığındım.
19 ekim gecesi normal Doğum yaptım, 36 gün lohusalık yaşadım. Doktor normal doğum yaptığım için 2 düzenli Reglden sonra bebek için başlayabilirsiniz dedi. Anlayacağın daha yeni başladık ve henüz hamile değilim, kısmet artık rabbimiz ne zaman nasip ederse, sağlıklı ve hayırlı olsun da. Benim de zor zamanları yaşadığım dönemde benden hemen önce bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlarla görüşüyorum burdan. Bir tanesi hemen hamile kaldı ki kaybettiği bebeğine hamile kalmayı 3 yıl beklemişti.
Üzülme, dua et bir tek o rahatlatıyor. Hayırlı haberlerini almak nasip olur inşallah. Beni mutlaka haberdar et. Her konuda da sorularına yardımcı olurum özelden de yazabilirsin.