• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeginde Kistik higroma ve kalp anomalisi yasayan var mi?

İnsallah saglikla hayirla hamile kalirsin. Bana da dua et. Gorusuruz insallah. Sorularim olursa ozelden yazarim.
Amin canım inşallah, senin için de her namazımdan sonra dua ediyorum rabbim kabul eylesin. Her zaman yazabilirsin bana. Allah’a emanet ol, Allah sabır ve şifa nasip etsin hayırlısıyla.

Amin canım inşallah, senin için de her namazımdan sonra dua ediyorum rabbim kabul eylesin. Her zaman yazabilirsin bana. Allah’a emanet ol, Allah sabır ve şifa nasip etsin hayırlısıyla.
Mrb banada dandy Walker dediler şuan17+1 haftalığım ne yapacağımı bilmiyorum

Mrb banada dandy Walker dediler şuan17+1 haftalığım ne yapacağımı bilmiyorum
Çok geçmiş olsun canım. Kist dedikleri beynin vermis bölümünün oluşmamış olması oranın sıvıyla dolu olması. Doktorunuz dandy Walker sendromunu anlatmıştır ve netten de araştırıp eşinizle birlikte bir karar vermeniz gerekiyor. Çok zor bir karar. Allah yardımcınız olsun kardeşim. Özelden de sormak istediğin şeyler olursa bana yazabilirsin.

Cvs sonucu bugun temiz geldi gecen hafta muayenede ense kalinligi gitmisti. Haftaya fetal eko yapilacak kalbe bakilacak. Bugun doktor kalbi de atlatirsan tamam dedi. İnsallah sorun cikmaz ya
İnşallah hayırlı haberler alırız senden. Canım bir de detaylı ultrason yapıldı mı? Tüm organlara bakılıyor ölçülüyor vs. Özellikle de beyin yapılarına bakıldı mı?

Ben 16 haftaligim daha haftaya kalp incelenecek. Ayrintili ultrasonda 20. Hafta oluyor herhalde. Doktor gecen hafta beyin normal demisti ama bilmiyorum. Zaman gosterecek bakalim.

Ben 16 haftaligim daha haftaya kalp incelenecek. Ayrintili ultrasonda 20. Hafta oluyor herhalde. Doktor gecen hafta beyin normal demisti ama bilmiyorum. Zaman gosterecek bakalim.
Anladım canım. Beyin yapılarına da 18. Haftada bakılabiliyor ve kesin tanı konabiliyor. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Bizi haberdar et mutlaka. Bu sayfaya bakanlara Ümit olursun.

mesajlarınızı okudum. sonuçlarınız çıktı mı acaba?
Evet cikti cvs sonucu normal dedi doktor. Ama benim supheler hic bitmiyor. 15. Haftada gittigimde ense kalinligi kalmamisti. Doktor kalpte problem olabilir dedi. Bugun kalbi ayrintili inceleyecek. İnsallah bir sorun cikmaz. Valla benim tum gunler supheyle gececek gibi. Sende de mi ayni sorun var?

Evet cikti cvs sonucu normal dedi doktor. Ama benim supheler hic bitmiyor. 15. Haftada gittigimde ense kalinligi kalmamisti. Doktor kalpte problem olabilir dedi. Bugun kalbi ayrintili inceleyecek. İnsallah bir sorun cikmaz. Valla benim tum gunler supheyle gececek gibi. Sende de mi ayni sorun var?

evet bende de 12. haftada kistik higroma dendi. 14. hafta gittiğimde kaybolmuştu kistik yapı. şu an 16.+4 teyim cvs yaptırmadım düşük riski olduğu için. ancak tabi insanın içinde bir şüphe kalıyor hep... 21. haftamda detaylı ultrason için mustafa salihe gideceğim. ayrı ayrı iki doktor takibindeyim. ikisi de şu an için bebeğin gelişimi vs normal olduğunu söylüuor ancak üçte bir sendrom üçte bir anomali riski yine var bu tanı bir kez konduğu için.

evet bende de 12. haftada kistik higroma dendi. 14. hafta gittiğimde kaybolmuştu kistik yapı. şu an 16.+4 teyim cvs yaptırmadım düşük riski olduğu için. ancak tabi insanın içinde bir şüphe kalıyor hep... 21. haftamda detaylı ultrason için mustafa salihe gideceğim. ayrı ayrı iki doktor takibindeyim. ikisi de şu an için bebeğin gelişimi vs normal olduğunu söylüuor ancak üçte bir sendrom üçte bir anomali riski yine var bu tanı bir kez konduğu için.
Malesef oyle rabbim yardimcimiz olsun. İnsallah saglikla aliriz kucagimiza

Yok dogmadi daha bekliyoruz. Sizdeki sorun ne ki?

Benim de 11haftalıkken ultrasonda ense kalınlığı 6.9 çıktı,kistik higroma dediler,triküspit yetmezlik ve nazal kemik oluşmadı dediler,Cvs önerdiler,cvs i yaptırdık,iki sonraki ultrasonda ense kalınlığı 5.5a düştü kalpte görülen yetmezlik yok iyi dediler,nazal kemiğide gördüler sonucu beklicez dediler,en son geçen hafta gittim higroma 4.4e düşmüş onun dışında Gelişimi hagtasıyla uyumlu dedi doktor cvs aonucunu bekliyorız,aslında geçen hafta cvs sonucu geldi ama doktorda ilk kez böyle bir sonuç görüyoruz dedi,iki kromozom arasında translokasyon varmış,bu anneyede ait olabilir diye benden kan aldılar onun sonucunu bekliyoeuz şimdi temiz çılarsa arrey testi yaptırıcaz,inşaallah hayırlı güzel sonuçlar alırız

Benim de 11haftalıkken ultrasonda ense kalınlığı 6.9 çıktı,kistik higroma dediler,triküspit yetmezlik ve nazal kemik oluşmadı dediler,Cvs önerdiler,cvs i yaptırdık,iki sonraki ultrasonda ense kalınlığı 5.5a düştü kalpte görülen yetmezlik yok iyi dediler,nazal kemiğide gördüler sonucu beklicez dediler,en son geçen hafta gittim higroma 4.4e düşmüş onun dışında Gelişimi hagtasıyla uyumlu dedi doktor cvs aonucunu bekliyorız,aslında geçen hafta cvs sonucu geldi ama doktorda ilk kez böyle bir sonuç görüyoruz dedi,iki kromozom arasında translokasyon varmış,bu anneyede ait olabilir diye benden kan aldılar onun sonucunu bekliyoeuz şimdi temiz çılarsa arrey testi yaptırıcaz,inşaallah hayırlı güzel sonuçlar alırız
Insallah guzel sonuclar cikar. Zor zamanlar b i liyorum. Benimde ense kalinligi 6.5 mmdi. Cvs sonucu temiz geldi. Sonraki gittigimde bende ense kalinligi tamamen gecmisti. Ama malesef ense kalinliginim zamanla kalmamasi da yetmiyor. Bizde malesef en agir kalp rahatsizligi var. Bir mucize bekliyorum. Bakalim. Rabbim isterse hersey olur

Back
X