Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Evt eskiker bağırsak sıyrıntısı derlermiş sumuksu kakaya. Ee bağırsak iltahıbıysa alerji olmadığı anlamına mı gelir acaba keşke olmasalar alerji falan.. Ayy canım çayı oğrenirsen bize de ver tarifi..

Hee doktor bana buna benzer bir şey dedi bugün. Bağırsak da olabilir vs diye...

Bugun ku kakamiz cok guzeldi(kaka ne kadar guzel olabilirse) mukus var ama sindirilmemeis sut yok hardal sarisi iki gunde bir yapmaya basladi garip doymuyor mu acaba yoksa probiyitik baslamistim onun hikmeti mi bazen bende bu kocakari ilaclarina inaniyorum da isin icine bebege icirmek girince tirsiyorum valla canim koye yerlessek ne olacak ki keske bunlar koye yerlesince gecse bizde koyde keci tavuk filan besleyip onlarla buyutsek bebeleri
Ay inşallah hep güzel kakalarla karşılaşırız :)

Evt eskiker bağırsak sıyrıntısı derlermiş sumuksu kakaya. Ee bağırsak iltahıbıysa alerji olmadığı anlamına mı gelir acaba keşke olmasalar alerji falan.. Ayy canım çayı oğrenirsen bize de ver tarifi..
Bağırsak iltihabının da alerjiye bağlı olduğunu söyledi doktorumuz.

Eskiden lerjiyi kim biliyormus allah askina gecen kaynvalideye sordum olen kizin nasil oldu diye nazardan oldu dedi nasil belirtiler vardi dedim basladi bebegin kakasindan kocaman kan cikmis sonra aksamina cocugun eli yuzu gozu agzi sismis morarmis nefes alamamis olmus besbelli anafleksi gecirip olmus onlara gore bu nazar tabi ki nazarda degmistir ama haala alerji oldugunu kabullenemoyor
Aiyyy desene resmen anaflaksi :eek:
Ama nazar sanıyor:KK43:

Bizde de süt zehirledi muhabbeti var.
eski kafalarda :/

Ay inşallah hep güzel kakalarla karşılaşırız :)

Bağırsak iltihabının da alerjiye bağlı olduğunu söyledi doktorumuz.

Aiyyy desene resmen anaflaksi :eek:
Ama nazar sanıyor:KK43:

Bizde de süt zehirledi muhabbeti var.
eski kafalarda :/
Kayinvalidemin kayinvalidesine gore de sut zehirlenmesi aklinca gelininin sutunu kotu buluyor o da yookk nazar diyo klasik gelinkaynana muhabbeti simdi de kaynvalide bana diyor mama ver mamaa sutun zehirliyor:ukala:

Bebekleriniz kaç saat uyuyor günde? Ya da uyku isteği nasıl?
Biz tüm gün uyusak uyucaz...meme=uyku
Gaz rahat bıraksa uyucak yani.ben de yatayım yanına oh ondan mutlusu yok...acaba halsiz mi...:/ gece de en geç 11 de uykusu geliyor.düzeni var gece ama bu alerji bizi mahfetti...
Merak ettim sizde gündüz durumlar nasıl ?

Bizim kendince düzeni var. En azından sabit saatlerde uykusu geliyor. Dediğin gibi sıkıntısı yoksa uyuyor. Çok şükür.
Gece malum acıkıyor ama emip uyuyor. Bazı zamanlar nöbet tutuyor ama ciyakl viyak ağlaması yok gece. Ya ıh ıh ıhhh diye aranıyor yada ıkınıyor.

Gündüz ise hala anlamadım. Aslında saate bakmadığım için kaç saat uyudu, kaç saatte bir emdi bilmiyorum. 11gibi emerken uyuyor. Ama erken kalkıyor.
Haa esra erol başlayınca uyuyor oluyor. Sonrasında ortalara doğru kalkıyor.
Babası gelince kaka seansı var. O sırada uyanık:p
Baba varken hemen uyutmuyorum, biraz oynasınlar diye(çok oynuyor ya neyse:p)
11-11buçuk gece uykusu.

Amaaa bu saydıklarım diyetliyken. Eğer deneme yaptıysam dudak büke büke ağlıyor. Veeee emmek istiyor emmiyor falan böyle şeyleri oluyor o zmnlar daha zor ve tüm dengeler şaşıyor:KK43:

Yama testinde mi birşey çıkmadı :/
Yama testleri güvenilir mi şuan?

İnşallah gözün aydın diyeyim canım:)
Olmaması daha iyi ttabiji. Belki mukus kısmı gazdan üşütmekten vs oluyordu.

Gazdan usutmektendir umarım.

Eee yani alerjiniz cikmadi mi hadi insaallah

Bilmiyorum ki bunlara göre yok gibi. Cuma daha net olur. Ama küçük oldugu için kesin olmaz sanırım.

Ay bende şişeye yapayım. Adaçayı iyi geliyor ama acaba başka birley yapmak gerekirmi diye düşündüm. Sen bi iki tane antibiyotik de içmiştin.

Neocatten sebep olmuş olabilir diye düşündüm. Zaten sarı değildi kaka bu ara.

Kim getirmişti tam bilmiyroum ki. İlk 20 gün içinde gelenlerden biriydi :p
Kadının suratına bakmadığım dönemdi o dönemler :KK70:

Canım mamadan olabilir.

Tası tarağı toplayıp yeni zelandaya gidecektim vallahi vazgeçtim köye gidecem :p
Bu kocakarılar işi biliyor vallahi.
Bir ark annesi mukuslu kakayı görünce bu bağırsak iltihabı bilmem ne çayı var, bir iki damla sütünü çay kaşığına o otla birlikte koy, onla demle. içir demişti. O otu bulup yapıcam sonunda :mad:

Dün biz de dışardaydık. Dur gözlemlicem bu işi :KK66:

Kabağın yarısı çekirdekti, yarısını da tavadaymen yaktım:KK70: kaldı bana kabağın 1/897388 i :KK70:

Neyse zaten denemelere ufak ufak başlayın diyorlardı :p

Ayyy su ot neymiş bir öğren canım :)

Bebekleriniz kaç saat uyuyor günde? Ya da uyku isteği nasıl?
Biz tüm gün uyusak uyucaz...meme=uyku
Gaz rahat bıraksa uyucak yani.ben de yatayım yanına oh ondan mutlusu yok...acaba halsiz mi...:/ gece de en geç 11 de uykusu geliyor.düzeni var gece ama bu alerji bizi mahfetti...
Merak ettim sizde gündüz durumlar nasıl ?

Gece 8-9 da uyur sabah 6.30 uyanır. Bu bir ayliktan sonra kendi kendine oturdu. Ara ara uyanır emer uyur. Gündüz değişir. Ama çok uykusu geliyor dalamiyir genelde

Kızlar bu diyet mamasını nasıl tatlandırabiliriz? Şeker Zararlı.napsak ki? Hindistan cevizi bişeyi yazıyordu bir yerde.meyve şurubu yazıyordu bi de.siz bişey yaptınız mı? Içmiyor ya :KK43:

Eşim diyetime de bana da sinir oluyor.bir kaşık suda boğacak beni.benim lafıma itimadı yok.evet sütüm azalacak belki ama ne yapayım:KK43: yemek yedikçe coşuyor.bugün neredeyse hiçbirşey yemedim diyetin dışına çıkmadım.bebeğim aç mı diye mama veriyorum onu da almıyor.şeker katalım diyor.ben istemedim.herşeyime sinir oluyor.annesine sordu.şeker olmaz deyince söndü biraz.kime laf anlatacam çok yoruldum.duru uykusunda ağlıyor:KK43: gözünden uyku akıyor dayanamıyor dalıyor.5 dk sonra yine Uyanıyor.uykuda dudakları bükük hep.çok üzülüyorum.canı çok yanıyor :KK43: sürekli ders Verme çabası içinde.akşamüstü daldı.al kucağına da yemek yiyeyim dedim.öf bir başladı.alıştırdın bunu da koy yerine de bilmem ne...ben gerizekalı mıyım kolum kopana kadar bebek avutayım yok yani mal mıyım...sol kolum uğuştu Hahaaay ne güzel hayat şimdi sağda sıra..yok da maksadı üşenmesi.gittim yerine yatırdım.niyekim 10 dk ya uyandı ben yerken.aldı kucağına gezdirdi.dedim ne fark etti? Hep ters ya adam.bu adam böyleee,bebeğim zaten durumu belliiiii....benden başka herkes bilirkişiiii...bir gün herkese bi Patlıcam...sonra çekip gitcem.yangın vaaaaaarrr!!!

Selam kizlar...bakamadim epeydir. Insallah sizde iyidir durumlar. Cok canim sikkin. Yarin bir hafta olacak yavrum ishal. Cts ginu tahlil yaptirdim kaka temiz cikti. Debridat iyi olur dedi kadin laktoz int alerji dedigim dr yorum yapmaya korkuyor resmen. Neyse bizim cocuk dr kongredeymis pzt ona goturdum. Adam bir rahat. Popomuzda ishal sebebiyle oyle bir pisik olustu ki sanirain cakmakla eti yanmis yavrumun de bile bakamadi ve bir saat icinde o gece sabaha karsi o hale geldi. Kortizonlu krem zeytinyagi kullan dedi simdi biraz sondu ama yaralarimiz var:KK43: onun disinda gazla birlikte cirt yapiyor mukus kivaminda akiyor kaka. Reflor dedi gastro dr cocuk dr biogaia ilave etti. Gecmedi hala. En cok canimi acitan ememiyor ya! Kivraniyor memeyi alinca. Aliyor birakiyor altina bir bakiyorum cirt yapmis. Bugun hep uyudu uyanikken guluyor keyfi yerinde pazar gunu feryat figan agliyordu neyse ki sancilari azaldi diye sevinirken benim memeden ayrilmayan yavrum bugun 3-4 kez emdi. En son 8 de emmisti 2 saat ugrastik emmedi istemedi memeyi uykusu gelince de babamiz salladi uyuttu. Ayakta emzirmekten kollarimda kist olustu aklim cikiyor o kendini attiginda dusurecegim diye. Ellerim wgzama gibi cizik cizik yarildi bugun sebepsiz yere. Dr a sordum gecmedi ishal dedim cuma bakalim kilosu gayet guzel kilo kaybi yoksa onemseme gecicek bunlar diyor. Gastro dr yurtdisindaymis mail atti bugun hic ememiyorsa yatmasi gerekir dedi. Az da olsa emiyor simdilik ama ya ememezse diye stres basti beni. Insanlardan nefretbediyorum ishal pisik diyorum ne varmis hepimiz boyle buyumusiz. Salagin biri de diyor ki sen kola iciyoraan ondan pisik oluyordurnsik sik. Lafa bakar misiniz. Yok icmiuorum diyebildim disimdan ama o kadar uzuldum ki neden cvbini vermedim diye. Pazartesiden beri alti ciplak yatiyor yavrum. Bu ishal bu cirtlatma neden gecmiyor. Memeyi neden alip guzelce enemiyor kafayi yemek uzereyim.

X