Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Biz o mamadan aldık.Ama tadı çok kötü.Hiç sevmedi.

Geçmiş olsun belirtileriniz nelerdi?
Yanaginin kenari 50 kurus buyuklugunde kizarikli oldu birke kaslarinin alti kizarip pulpul dokuluyor ha mamayi kullaninca gecti ben acaba diyerek eski mamamdan verdim 3 biberon dudaginin kenarida kaslarinin altida gene kizardi

Biz o mamadan aldık.Ama tadı çok kötü.Hiç sevmedi.
Öyleymiş ya doktorumuz da dedi sevmeyebilir diye. Mamayı aldık. Ama henüz hiç vermedik. Emiyor. Kakada kan yok artık ama sümüksü yapı hala devam ediyor. 3-5 gün sonra doktorumuzla görüşeceğiz tekrar. Bakalım ne diyecek...

Bir de bu alerjilerin geçici olduğu kesin mi? Yani mesela ömür boyu süte karşı alerjisinin olma ihtimali var mı? Offf o kadar dikkat ederek besleniyorum ama kaka düzelmedi gitti ya

E
Evet acimtirak bir tadi var ama vermek zorundaydim allah bebeklerimize yardim etsin

Du
Bir de bu alerjilerin geçici olduğu kesin mi? Yani mesela ömür boyu süte karşı alerjisinin olma ihtimali var mı? Offf o kadar dikkat ederek besleniyorum ama kaka düzelmedi gitti ya
Geciyormus canım merak etme omurlık bisey degil.

Bugün doktorumuzla telefonda görüştük. Kakada kan yok ama sümüksü dedik ve aleri testi yaptırmak istediğimizi söyledik. Alerji testi için 10 gün beklemek çok erken dedi. 1 hafta daha bekleyelim takip edelim dedi. Bebeklere alerji testi nasıl yapılıyor? Sırtından iğne batırılıyor diye duymuştum ama doğru mu? Doktorumuz neden dolayı hemen alerji testi yaptırmaktan yana değil acaba....

Kan testin yapiyorlar kanda ariyorlar yani ben devlet hastanesinde yaptirdim cocuk alerji plikiliniginde ama kandada her zaman cikmiyormus soyle 2 yasina kadar tahlillerde cikmaya bilirmis

Bebegim 6 aylik ve 3 hafta once deri testi yaptik,iki koluna temel gidalarin cok az miktarini igneyle enjekte ettiler,10 dk icinde kizariklik var mi diye dr kontrol etti,ona gore sonic belirlendi,bizde hem kqn hem deri testi temiz ciktigi halde doktorumuz sut alerjisi oldugunu soyledi,cunku kontrol amacli neocate mamaya basladik ve 3 gun icinde vucudundaki tum dokuntuler gecti hamdolsun,bazen deri testi de sonuc vermiyor anlayacaginiz

Kan testin yapiyorlar kanda ariyorlar yani ben devlet hastanesinde yaptirdim cocuk alerji plikiliniginde ama kandada her zaman cikmiyormus soyle 2 yasina kadar tahlillerde cikmaya bilirmis
Hmm... Teşekkürler. Biz de bekleyelim bakalım 1 hafta daha. Yine de içim rahat etsin diye yaptırmak istiyorum bakalım...
Anladım canım. Peki emzirmeyi tamamen mi bıraktın? Benim bebeğim daha 2.5 aylık. Bir de neocate mamaya nasıl alıştırdın? Hiç sevmiyormuş bebekler...

Ben emzirmiyordum canim zaten,sade mama ve ek gida veriyorum,sen cok sanslisin masallah emzirmek buyuk bir kismet,kendin diyet yapacaksin,sakin emzirmeyi birakma,dr um alerjik cocuklarin anne sutu almamasi cinayet gibidir dedi bize,sen sut ve sut urunleri tuketme,mamaya da zamanla alisiyorlar,ilk hafta zorluk yasadim o kadar,binlerce sukur ki dermani olqn bi derdimiz var,Rabbim beterinden korusun bebeklerimizi

Önce deri testi yapıldı bize.Pek zor bişey değil bizimki hissetmedi bile.Yalnız on beş dakika falan sonra baya ağladı.Kaşınıyormuş çünkü.Kan da yapıldı bişey çıkmadı.İkisi de 2 yaşından önce doğru sonuç vermeyebiliyormuş ondan istememiş olabilir.

Amin canım... Dediğin gibi diyete ve emzirmeye devam o zaman...
Haklısın.. O zaman ondan dolayı test için acele etmeyin çok erken demiştir.. 18 martta rutin kontrolümüz var bakalım... Belki ister o zaman...

Arkadasim birde birsey onericem gecen yazdim ya inek sutu alerjisi vatlr bebegimin diye dun keci sutu mamasi aldim ve heniz aleji belirtisi gistermedi sizde deneyin isterseniz

Arkadasim birde birsey onericem gecen yazdim ya inek sutu alerjisi vatlr bebegimin diye dun keci sutu mamasi aldim ve heniz aleji belirtisi gistermedi sizde deneyin isterseniz
Teşekkür ederim canım. Henüz mama hiç vermiyorum ama ne olur ne olmaz diye neocate aldım elimin altında duruyor. Ama olmazsa ben yer içerim keçi sütü ürünlerini. Yine de mamanın adı ne?

Teşekkür ederim canım. Henüz mama hiç vermiyorum ama ne olur ne olmaz diye neocate aldım elimin altında duruyor. Ama olmazsa ben yer içerim keçi sütü ürünlerini. Yine de mamanın adı ne?
Iki marka var her eczanede rahatlikla bulabilirsin emziriyorsan cok sorun etme derim benim sutum 2.5 aylikken cok azaldi 1 gosumdede iltihapli beze oldu tek gogus yetmedi bebegime o yuzden mamaya gectik biraz erken ama 4.5 aylik olincada eklere basladim yavas yavas

Anladım canım teşekkür ederim... İnşallah geçer hepimizin bebişlerinin sıkıntıları en kısa zamanda...

Selam benim bebeğim 5 aylik bende emziriyorum.fakat yuzunde egzama cikti alerji testi yapıldı sut urunleri yemicekmisim sonra biraktim o arada kortizon kullandik gecti fakat perrize ragmen yine oldu ne yapicam bilmiyorum

Selam benim bebeğim 5 aylik bende emziriyorum.fakat yuzunde egzama cikti alerji testi yapıldı sut urunleri yemicekmisim sonra biraktim o arada kortizon kullandik gecti fakat perrize ragmen yine oldu ne yapicam bilmiyorum
Süt ürünlerinin yanında başka şeylere de olabilir.Yumurta,tavuk,dana eti vs. Malesef bu alerji çok kapsamlı bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…