Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Biraz araştırma yaptım bu glüten konusunda aslında en az süt alerjisi kadar yoğun görülüyor. glütensiz ekmekler var halk ekmekte. Denemek lazım.ben şu salça ve tavuk diyetini deneyeceğim bir kaç gün. Sonuç alamazsam un mevzuuna el atacağim bilgi için teşekkürler.

Herkese merhaba, doktor cikisi aractan yaziyorum; belirtilerimizin reflu oldugunu ve bunun da alerjiye degil inek sutune olan intoleransa bagli oldugunu soyledi doktor. Artik ne kadar dogru bilmiyorum. Universitede profesor bunu diyen. Sut urunleri yine yasak ama et tavuk balik yymurta ye dedi. Reflu icin ilaclar verdi. Alerjinin cok daha sistemik belirtiler verdigini soyledi. Size de yazayim dedim. Ilaclari bi deneyecegim galiba.

Alerji reflu de yaptigi icin, domates ve salca da asitli oldugu icin rahatsiz ediyo olanilir bebeklerimizi.:/

Alerji reflu de yaptigi icin, domates ve salca da asitli oldugu icin rahatsiz ediyo olanilir bebeklerimizi.:/
Evet alerji durumunda kusma olayı çok oluyormuş. Benim bebeğimde kusma çok olmadı her bebeği farklı etkiliyor yani tepkiler değişiyor. Belirgin belirtiler de var farklı belirtiler de. Domates salça kesinlikle alerjik gıdalar bence hatta pişiğimizin sebebi onlar galiba.

Doktor bana soyle anlatti; midede reflu oldugu icin, asit cok salgilaniyo ve bagirsaklara da asitli gidiyo, dolayisiyla kaka asitli. Bu yuzden de pisik war. Hatta popoda minik bi catlak war. Sizde de gidip gelen sancilar oluyo mu? Gaz sancisi gibi ama siddetli. Uykudan uyandiran?

Merhaba çok geçmiş olsun.
Derdinizin devası bende yok ancak benim de iki aylık bir bebeğim var. Her gün turlu turlu kakalar yapıyor: yeşil, köpüklü, mukuslu, beyaz tanecikli, az taneli bol sulu vs. Ben hangi kakanin ishal hangi kakanin normal olduğunu anlamıyorum .

Bana bir ishalli kaka fotosu yollayabilir misiniz? Ya da birisi ishalli ve normal kaka örneği gösterebilir mi ?

Bizim de popo çok pişiyor kakasını değdiği yerler kıpkırmızı kabarık çok kötü oluyor yavrum. Çılgınlar gibi ağlıyor acısından. Sancı sürekli oluyor karnı gurulduyor. İshal olduğu için sancı giriyor kakasını yaparken de çok kıvranıyor. Sonra bezini açıyorum bir de görüyorum kiiiii yoğun mukuslu sapsarı bir kaka tabi sulu :// sinirlerim bozuluyor artık

Dosya ekleyemiyorum şu an ama daha önce yüklemiştim üç dört sayfa önce galiba ordan bakabilirsiniz.
Valla hamileyken bebeğimin kakasının bu kadar kafamı kurcalayacagini hiç düşünmemiştim. Allah beterinden korusun tabi ama çaresizlik çok zor

Kızlar merhaba. Tavuk diyetimin sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Üç gündür tavuk yemeyi kesmiştim ve oğlumun kakasindaki mukus gitti, emerken karnında gurultu oluyordu onlar da gitti ayrıca cildindeki kızarıklıklar tamamen kayboldu. Bu kadar kısa sürede böyle etki edeceğini düşünmedim. Kuzum rahatladı çok şükür. Tek problem hala ishal devam ediyor. Acaba zamanla o da mı düzelir yoksa kesmem gereken başka şeyler de mi var. Tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var

Merhaba. Benim bebeğim 6. ay aşısıyla beraber başlayan alerjiye kadar alerjik gıdayı kestikten 4 gün sonra düzelmeye başlardı. 12 gün sonunda tamamen duzelirdi. Bence ishalin tavukla ilgili olup olmadığına karar vermek için 3 haftanın dolmasını bekleyin. Karın guruldamasi ve mukus geçtiğine göre bebeğiniz çoktan daha sakin bir bebek olmuştur muhtemelen. Bir kaç gün sonra daha da iyi durumda olursunuz. Bu durumda yeni bir besini kesmek için acele etmek çok gerekli görünmüyor. 3 hafta sonunda ishal duzelmezse şüphelendiğiniz başka bir gıdayı test edin.

Teşekkür ederim. Bebeğimin karnı guruldamiyor artık çok şükür. Karnına ağrı girince kendini geriye doğru atıyordu şimdi onları bıraktı inşallah daha da düzelir. dediğinizi dikkate alacağım 3 hafta sonra ishal durumu devam ederse salçayı ve unu da keseceğim inşallah gerek kalmaz

Selamlar, içinizden alerji testleri yaptıranlar vardır. Ben uzun süredir diyetteyim maalesef bir değişiklik olmadı. Bu hafta doktora gideceğiz ve testler yapılacak. Acaba bu testler öncesi diyeti bozmak daha doğru sonuç verir mi. Sizler nasıl yaptınız acaba ?

Test öncesi yalnızca ilaç kullanımı istenmiyor. İlaçların kaç gün önceden kesilmesi gerektiğini hatirlayamadim maalesef.

Selam arkadaşlar bana da bi yardım etseniz çok mutlu olurum. Bebeğimin kilo alımı hep sınırda ilknonbeş gün almamıştı kilo sonra 33 günlükken 600 gr aldı arada mama vermiştim golden goat tı mama. Doğum kilosu 3860 hastane çıkışı 3500 ilk ay 4100 su an 4700 kilo alımı az. Biz alerji den süphe duyduk neden derseniz Bi kere süt içmiştim o gün cok kötü gecti. Yumurta yemiştim gene aynı. Ayrıca poposunda geçmeyen pişik var neredeyse doğum lekesi sanıcam o kadar zamandır var. 15 gündür anne sütü alıyor ve haftada 100 gr almış sadece. Çok az değil mi. Çocuk doktoru bu gelişmemiş mama ver dedi sütün az dedi bana göre iyi ama bebeğim de sürekli meme de ayrıca her bezi çişli kakalı doymayan bebekte çiş kaka olur mu bu kadar. Yalnız hep sulu yapıyor kakasını 2 bezinden biri de kakalıdır.mamayı bıraktığımızdan beri. Sizce süt alerjisi varmıdır. Hala yeni doğan kıyafetlerini giyiyor çok üzülüyorum. Boyu uzamış ama baş çevresi de iyi. Bu arada bende bezini atayım Allah razı olsun şimdiden. İki farklı kakasını attım ama şu aralar daha sarı gibi

Eklentiler

• IMG-20190421-WA0012.jpeg
    78 KB · Görüntüleme: 97
  • Screenshot_2019-04-25-07-05-57-746.jpeg
    66,6 KB · Görüntüleme: 148
İlk aylar nasıldı kilosu mama verdiniz mi

Canım oğlun ne kadarlık benimki de emerken karnından gurultu geliyor buda mı alerji belirtisi

Kızlar son kakalarını da attım hep ishal her gün iki benzinden biri kakalı ve emerken karnı gurulduyo bunlar da mı belirti

Kızlar son kakalarını da attım hep ishal her gün iki benzinden biri kakalı ve emerken karnı gurulduyo bunlar da mı belirtiEki Görüntüle 2262128 Eki Görüntüle 2262129 Eki Görüntüle 2262130
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Bebeğin kaç aylık önce onu sorayım. Benim bebeğim de ilk doğduğunda hiç kilo alamamıştı biz de mamaya başlamıştık günde iki kere veriyordum. Taa ki kakasinda mukus görene kadar sonra zaten süt alerjisi dendi ve mamayı kesmek zorunda kaldık. Allah'tan benim de sütüm artmıştı da aç kalmadı kuzum. Şimdi 5.5 aylık bizim Sizin durumunuz da benimkine benziyor poposu sürekli pişik ve kakası sizin bebişin kakası gibi. Büyük ihtimalle sizin de alerjiniz var. İlk etapta süt ve süt ürünlerini bir müddet tüketme bebeğinin durumunu takip et. Zaten bir düzelme olursa farkedersin. Tabi doktor en az iki hafta süre vermişti bana. Bizim şikayetlerimiz azalmıştı doktorumuz diyete devam demişti. İnşallah sizin bebiş alerji değildir tez zamanda sağlığına kavuşur kuzucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…