- 16 Ağustos 2016
- 50
- 21
- 34
Biraz araştırma yaptım bu glüten konusunda aslında en az süt alerjisi kadar yoğun görülüyor. glütensiz ekmekler var halk ekmekte. Denemek lazım.ben şu salça ve tavuk diyetini deneyeceğim bir kaç gün. Sonuç alamazsam un mevzuuna el atacağim bilgi için teşekkürler.Gluten en çok alerji yapan proteinlerden biri. Hazır ekmeklerdeki glutenin kaynağı çoğunlukla cüce buğday. Bir doktorun yazısında gluten hassasiyeti olan kişilerin atalık tohumdan elde edilen doğal buğdaya tepki vermediklerini okudum. Doğal arpada ise gluten oranı daha düşük. Ekmekten şüphelenen arkadaşlar, ekmeği tamamen kesmekte zorlanirsaniz doğal unlarla ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz.
İstanbul halk ekmek uygun fiyata organik ekmek ve un satıyor. Ben başka bir yerden aldığım için İHEde satılanların kaynağını araştırmadım ama size fikir olması açısından yazmak istedim. Bunun yanında hazır ekmeklerde peynir altı suyu tozu olabiliyor. Ondan da geçtim inanılmaz çok katkı maddesi iceriyorlar. Katki maddeleri dahil gıda, deterjan ve kozmetiklerdeki kimyasallar alerjiyi alevlendiriyor.
Tsk ederimSebzeleri artık deneyerek yemek gerekiyor. Kansızlık durumunuza üzüldüm çaresizlik çok zor ya Allah sağlık versin inşallah.
Alerji reflu de yaptigi icin, domates ve salca da asitli oldugu icin rahatsiz ediyo olanilir bebeklerimizi.:/Bizim de popoda kızarıklık mukus ishal karında gurultu burun tıkanıklığı ciltte isilik benzeri sivilceler var. Kusma bizde olmuyor çok çok nadir oluyor. Kilo alımı iyi maşallah kilolu bir bebek ama onun sancı çektiğini görmek beni mahvediyor. Aslında domates ve salça da alerji yapabilir bir hafta salçasız doamtessiz haşlama patates yiyerek denemek istiyorum. Ayrıca ekmek de beni suphelendiriyor. Acaba maya da mı alerji yapıyor. Kafam allak bullak oluyor yine. Takıntı yapmaya başladım acaba aldığım nefes de mi alerjik çıldırmamak elde değil ki
Evet alerji durumunda kusma olayı çok oluyormuş. Benim bebeğimde kusma çok olmadı her bebeği farklı etkiliyor yani tepkiler değişiyor. Belirgin belirtiler de var farklı belirtiler de. Domates salça kesinlikle alerjik gıdalar bence hatta pişiğimizin sebebi onlar galiba.Alerji reflu de yaptigi icin, domates ve salca da asitli oldugu icin rahatsiz ediyo olanilir bebeklerimizi.:/
Evet alerji durumunda kusma olayı çok oluyormuş. Benim bebeğimde kusma çok olmadı her bebeği farklı etkiliyor yani tepkiler değişiyor. Belirgin belirtiler de var farklı belirtiler de. Domates salça kesinlikle alerjik gıdalar bence hatta pişiğimizin sebebi onlar galiba.
Merhaba çok geçmiş olsun.Hanımlar merhaba ben de süt alerjisi ile uğraşan bir anneyim.yaklaşık 3 aylıkken şüphelendim doktoru da onayladı 2 aydır da diyet yapıyorum. Bebeğim şu an 5 aylık. Bizim şikayetlerimiz hem solunum hem cilt hem de bağırsakta. Hırıltılı nefes, ciltte isilik benzeri sivilceler, mukuslu ishal kakamiz var. Diyetten önce hırıltı çok yoğundu gaz sancısı vardı tuvaletini yaparken çok sancı çekiyordu. Diyetten sonra nispeten bu şikayetler azaldı. Benim sorunum geçmeyen ishal mukus ve pişiko kadar dikkat etmeme rağmen bağırsaklar neden düzelmedi anlamıyorum. Üstelik pişik oluyor kuzum. Bizim önceleri pişik ve ishal hiç yoktu şimdi onlar var diyet yapmama rağmen. Ben nerede hata yapıyorum bilemiyorum. Başka şeylere de mi alerjisi var acaba. Daha önce bal yediğimde göğsü kabarmışti. Korkudan tekrar bal denemesi yapamıyorum. Domates de beni suphelendirdi. Aslında nereden baslamam gerekiyor anlamış değilim. Doktor sıkıntımız var maalesef. Alerji uzmanına randevu alamıyorum. Üstelik hastane biraz uzak yaşadığım yere. Kendi çocuk doktorumuz takip ediyor ama içime sinmiyor. Alerji mamasını denedik oğlum icmedi kustu. Şimdilik sadece anne sütü alıyor. Gelişimi iyi ama ishal sorunu kafamı kurcalıyor. Acaba alerji dışında bağırsaklarda bir sorun mu. Offf ne kadar da bilinmeyenlerle doluyum. Bir yol gösterebilir misiniz sevgili anneler ((
Bizim de popo çok pişiyor kakasını değdiği yerler kıpkırmızı kabarık çok kötü oluyor yavrum. Çılgınlar gibi ağlıyor acısından. Sancı sürekli oluyor karnı gurulduyor. İshal olduğu için sancı giriyor kakasını yaparken de çok kıvranıyor. Sonra bezini açıyorum bir de görüyorum kiiiii yoğun mukuslu sapsarı bir kaka tabi sulu :// sinirlerim bozuluyor artıkDoktor bana soyle anlatti; midede reflu oldugu icin, asit cok salgilaniyo ve bagirsaklara da asitli gidiyo, dolayisiyla kaka asitli. Bu yuzden de pisik war. Hatta popoda minik bi catlak war. Sizde de gidip gelen sancilar oluyo mu? Gaz sancisi gibi ama siddetli. Uykudan uyandiran?
Dosya ekleyemiyorum şu an ama daha önce yüklemiştim üç dört sayfa önce galiba ordan bakabilirsiniz.Merhaba çok geçmiş olsun.
Derdinizin devası bende yok ancak benim de iki aylık bir bebeğim var. Her gün turlu turlu kakalar yapıyor: yeşil, köpüklü, mukuslu, beyaz tanecikli, az taneli bol sulu vs. Ben hangi kakanin ishal hangi kakanin normal olduğunu anlamıyorum .
Bana bir ishalli kaka fotosu yollayabilir misiniz? Ya da birisi ishalli ve normal kaka örneği gösterebilir mi ?
Merhaba. Benim bebeğim 6. ay aşısıyla beraber başlayan alerjiye kadar alerjik gıdayı kestikten 4 gün sonra düzelmeye başlardı. 12 gün sonunda tamamen duzelirdi. Bence ishalin tavukla ilgili olup olmadığına karar vermek için 3 haftanın dolmasını bekleyin. Karın guruldamasi ve mukus geçtiğine göre bebeğiniz çoktan daha sakin bir bebek olmuştur muhtemelen. Bir kaç gün sonra daha da iyi durumda olursunuz. Bu durumda yeni bir besini kesmek için acele etmek çok gerekli görünmüyor. 3 hafta sonunda ishal duzelmezse şüphelendiğiniz başka bir gıdayı test edin.Kızlar merhaba. Tavuk diyetimin sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Üç gündür tavuk yemeyi kesmiştim ve oğlumun kakasindaki mukus gitti, emerken karnında gurultu oluyordu onlar da gitti ayrıca cildindeki kızarıklıklar tamamen kayboldu. Bu kadar kısa sürede böyle etki edeceğini düşünmedim. Kuzum rahatladı çok şükür. Tek problem hala ishal devam ediyor. Acaba zamanla o da mı düzelir yoksa kesmem gereken başka şeyler de mi var. Tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var
Teşekkür ederim. Bebeğimin karnı guruldamiyor artık çok şükür. Karnına ağrı girince kendini geriye doğru atıyordu şimdi onları bıraktı inşallah daha da düzelir. dediğinizi dikkate alacağım 3 hafta sonra ishal durumu devam ederse salçayı ve unu da keseceğim inşallah gerek kalmazMerhaba. Benim bebeğim 6. ay aşısıyla beraber başlayan alerjiye kadar alerjik gıdayı kestikten 4 gün sonra düzelmeye başlardı. 12 gün sonunda tamamen duzelirdi. Bence ishalin tavukla ilgili olup olmadığına karar vermek için 3 haftanın dolmasını bekleyin. Karın guruldamasi ve mukus geçtiğine göre bebeğiniz çoktan daha sakin bir bebek olmuştur muhtemelen. Bir kaç gün sonra daha da iyi durumda olursunuz. Bu durumda yeni bir besini kesmek için acele etmek çok gerekli görünmüyor. 3 hafta sonunda ishal duzelmezse şüphelendiğiniz başka bir gıdayı test edin.
Test öncesi yalnızca ilaç kullanımı istenmiyor. İlaçların kaç gün önceden kesilmesi gerektiğini hatirlayamadim maalesef.Selamlar, içinizden alerji testleri yaptıranlar vardır. Ben uzun süredir diyetteyim maalesef bir değişiklik olmadı. Bu hafta doktora gideceğiz ve testler yapılacak. Acaba bu testler öncesi diyeti bozmak daha doğru sonuç verir mi. Sizler nasıl yaptınız acaba ?
İlk aylar nasıldı kilosu mama verdiniz miMerhabalar, bana da yardim eder nisiniz? Artik kafam durdu okumaktan ve uykusuzluktan.
4 ayliktan 1 hafta kucuk bebegim. Uzun zamandir mukuslu kakasi. Peynir yogurt yumurta yemiylrum ben. Et, tavuk yeyince sanki cok huzursuz oluyor. Bazen de butun gun, 5 dk uyuyup sanciyla uyaniyor. 3. Ay 450 gr almisti. Her gidadan suphe eder oldum. Mukuslu kaka/popoda kucuk, gecmeyen kizariklik, bazen huzursuzluk, uykuya dalamama/sık uyanma ve bazi gunler cok siddetli kysma problemlerimiz var. ben simdi sut urunleri diyeti mi yapsam? Kati diyet mi? Ne yesem sastim kaldim://
Canım oğlun ne kadarlık benimki de emerken karnından gurultu geliyor buda mı alerji belirtisiKızlar merhaba. Tavuk diyetimin sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Üç gündür tavuk yemeyi kesmiştim ve oğlumun kakasindaki mukus gitti, emerken karnında gurultu oluyordu onlar da gitti ayrıca cildindeki kızarıklıklar tamamen kayboldu. Bu kadar kısa sürede böyle etki edeceğini düşünmedim. Kuzum rahatladı çok şükür. Tek problem hala ishal devam ediyor. Acaba zamanla o da mı düzelir yoksa kesmem gereken başka şeyler de mi var. Tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Bebeğin kaç aylık önce onu sorayım. Benim bebeğim de ilk doğduğunda hiç kilo alamamıştı biz de mamaya başlamıştık günde iki kere veriyordum. Taa ki kakasinda mukus görene kadar sonra zaten süt alerjisi dendi ve mamayı kesmek zorunda kaldık. Allah'tan benim de sütüm artmıştı da aç kalmadı kuzum. Şimdi 5.5 aylık bizim Sizin durumunuz da benimkine benziyor poposu sürekli pişik ve kakası sizin bebişin kakası gibi. Büyük ihtimalle sizin de alerjiniz var. İlk etapta süt ve süt ürünlerini bir müddet tüketme bebeğinin durumunu takip et. Zaten bir düzelme olursa farkedersin. Tabi doktor en az iki hafta süre vermişti bana. Bizim şikayetlerimiz azalmıştı doktorumuz diyete devam demişti. İnşallah sizin bebiş alerji değildir tez zamanda sağlığına kavuşur kuzucukKızlar son kakalarını da attım hep ishal her gün iki benzinden biri kakalı ve emerken karnı gurulduyo bunlar da mı belirtiEki Görüntüle 2262128 Eki Görüntüle 2262129 Eki Görüntüle 2262130