Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ama üzerinde içermez yazıyor .. benim kızımın soyaya alerjisi var Ama içtiğinde hiçbir şey olmadı
Uzun uzun araştırıp soya içerdiğini okumuştum. Bir yıl önce de Zeynep Kamil çocuk Hastanesi'nde bir çocuk gastroenterologa gittiğimizde soya içerdiği için Neocate mamadan şüphelendiğimi söyleyip başka mama yazmasını istemiştim. Soya içermeyen mama yok deyip yazmamıştı mama.

Son durum nedir, içeriği değişti mi mamanın bilmiyorum. Bir de neocatein bir yaş öncesi maması ile bir yaşından sonra kullanılan maması farklı olabilir. Ki zaten aynı olsa farklı ambalaja konmazdi. Mamalarda inek sütü proteini kullanılamayacağı için yerini tutacak bir protein koymak zorundalar. Bunu da bakliyat proteini ile yapıyorlar. Kokusu tadı o yüzden çiğ fasulye gibi. Ayrıca soya yağı yoktur ibaresi ile soya proteini içermiyor sonucuna ulaşamayız.

Süt ürünleri dışında dana eti yumurta domates bal kabuklu kuruyemişleri ve paketli hiçbir gıdayı de tüketmiyorum.
Bebeğimin gözlerinde sulanma falan yaşamadık ama hapşırık sürekli oluyor maalesef.
Merhaba. Kusma midesi bulandigi için bile olsa bakliyattan uzak durun derim. Avrupa Birliğinin alerji yaptığı gerekçesi ile gıda ambalajlarında kalın italik harfle belirtilmesi şartı getirdiği 14 besin var. Yani bu 14 besin çoklukla alerji yapan tehlikeli besinler. Bebeğinizde hiç yol alamıyorsanız diyetinizden bu 14 besini çıkarmayı deneyin. Size uygulamayla ilgili resmi gazetede yayınlanan yazının linkini bırakıyorum. Sayfanın altında ekler var, alerjik 14 gıdaya oradan ulaşabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Yalnız sayfadaki eklere tıklanmıyor aktif değil galiba.
Ben görüntüleyebiliyorum, bağlantı aktif. Yine de sizin için ekran görüntüsü bırakıyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20190418-102447.png
    Screenshot_20190418-102447.png
    170,4 KB · Görüntüleme: 120
Arkadaşlar çoğumuz diyet yapıyoruz alerjiden dolayı. Fakat sizler ne durumdasınız yani sağlığınız nasıl. Çoğu şeyi yemeyerek aynı zamanda zor bebekleri büyütmeye çalışarak ayakta bile kalmak zor olmuyor mu. Mesela yapacak yemek nasıl buluyorsunuz lütfen anlatıverin bana da. Ben çıldırmak üzereyim mutsuzluk da cabası. Çok ağır sıkıntıları olan bir bebeğim yok ama o kadar diyete rağmen bir gram yol alamadım.hergün ne yiyeceğimi akşama ne yemek yapacağımı bulmak 3 bilinmeyenli denklem çözmek gibi. Üstelik dışarıdan da yiyemiyorsunuz ve kimseye de gidemiyorsunuz. Ne kadar böyle gideceği de belli değil üstelik....

Kızlar bebeğim 10 aylık inek sütünü suyla karıştırıp verdim her yeri benek benek kizardi ama kuzenim 9 aylıkken verdi bide sulandrmadi hiç bişey olmamis bnde kızımı teste götüreceğim çünkü yoğurt yediği zaman da kizariyo :KK43: alerjisi olabilir sütü ürünlerine

Kızlar bebeğim 10 aylık inek sütünü suyla karıştırıp verdim her yeri benek benek kizardi ama kuzenim 9 aylıkken verdi bide sulandrmadi hiç bişey olmamis bnde kızımı teste götüreceğim çünkü yoğurt yediği zaman da kizariyo :KK43: alerjisi olabilir sütü ürünlerine
İnek sütü 1 yaşından önce bütün bebeklere yasak. Hatta keçi sütü, yumurta akı, bal ve daha birçok ürün de. Yoğurda da tepki veriyorsa alerji sorunu olabilir bir uzmana görünmeniz doğru olacaktır.

İnek sütü 1 yaşından önce bütün bebeklere yasak. Hatta keçi sütü, yumurta akı, bal ve daha birçok ürün de. Yoğurda da tepki veriyorsa alerji sorunu olabilir bir uzmana görünmeniz doğru olacaktır.
İnşallah geçici biseydir :KK43:

Canım ya ne kadar da beni anlatmışsın öyle duygularima tercüman olmuşsun. Bende de durumlar iç açıcı değil üstelik grip olduk bir de. Daha önce bronşit olmuştu korkuyla iyileşmesini bekliyoruz. Yemek gerçekten büyük sıkıntı her yaptığım şeyde bu da alerjik mı acaba stresi yaşıyorum. Pirinç ve bulgur pilavı yapıyorum genelde bir de tavuk yemekleri ama tavuk da sanki dokunuyor. Kakası bir türlü düzelmedi :KK43:

Merhaba. Doktorlar sağlığın tek göstergesi kilo alımı gibi davranıyor. Kilo alımı iyi olup sabahlara kadar uyumayan, sürekli sancı çeken bir bebek sağlıklı büyüyebilir mi hiç? Doktora gitmeyi asla ihmal etmeyin ama doktorun dediğini de sorgulamadan asla uygulamayin.

Bebeğinizin muhtemelen alerjisi var. Başlangıçta çok geniş bir diyet yapmak sizin için çok yıpratıcı olur. Süt ve tüm süt ürünleri, sütün girmiş olabileceği tüm şüpheli gıdalar, beyaz ve kırmızı et, yumurta, kereviz, bakla, yer fıstığı, fındık, soya ve soya girmiş tüm şüpheli gıdaları, nane ve kekik dışındaki baharatları kesin. Diyete sadık kalırsanız en fazla 3 haftada bebeğinizin rahatlaması gerekir. Tamamen iyilesmezse diyeti genisletmeniz gerekir.

Herkese cok tesekkurler. Et/sut/tawuk/yumurta diyetiyle 3 gunde kakadaki mukus gitti cok sukur. Soyali multivitamin ictim, o da huzursuzluk yapti hakikaten, onu da almayacagim. Osteocare yerine solgar calsiyum aldim bir de.
6 aya kadar diyet yapip, diyeti peynirle acmam tawsiye edildi doktor tarafindan. Bir de, bizim gibi diyet yapanlarin bir diyetistenle calismasi daha iyi olurmus ki kendi sagligimizdan olmayalim.:/ bakliyat yemek gerek galibaprotein icin, ama onlar da riskli.://
Herkese kolayliklar ve saglikli gunler diliyorum.

Canım ya ne kadar da beni anlatmışsın öyle duygularima tercüman olmuşsun. Bende de durumlar iç açıcı değil üstelik grip olduk bir de. Daha önce bronşit olmuştu korkuyla iyileşmesini bekliyoruz. Yemek gerçekten büyük sıkıntı her yaptığım şeyde bu da alerjik mı acaba stresi yaşıyorum. Pirinç ve bulgur pilavı yapıyorum genelde bir de tavuk yemekleri ama tavuk da sanki dokunuyor. Kakası bir türlü düzelmedi :KK43:

Tawuk bence de dokunuyor. Tavugu birakinca kaka duzeldi. 😐

Uzun uzun araştırıp soya içerdiğini okumuştum. Bir yıl önce de Zeynep Kamil çocuk Hastanesi'nde bir çocuk gastroenterologa gittiğimizde soya içerdiği için Neocate mamadan şüphelendiğimi söyleyip başka mama yazmasını istemiştim. Soya içermeyen mama yok deyip yazmamıştı mama.

Son durum nedir, içeriği değişti mi mamanın bilmiyorum. Bir de neocatein bir yaş öncesi maması ile bir yaşından sonra kullanılan maması farklı olabilir. Ki zaten aynı olsa farklı ambalaja konmazdi. Mamalarda inek sütü proteini kullanılamayacağı için yerini tutacak bir protein koymak zorundalar. Bunu da bakliyat proteini ile yapıyorlar. Kokusu tadı o yüzden çiğ fasulye gibi. Ayrıca soya yağı yoktur ibaresi ile soya proteini içermiyor sonucuna ulaşamayız.
Anlıyorum ama doktorumuz ötelemişsin neden versin ki bize alerjimiz olduğunu bile bile. Zaten bu mama çoklu gıda alerjisinde kullanılıyor süt alerjisi hariç

Canım sizin başka ne sikayetleriniz vardı

Popoda kizariklik, bool mukuslu kaka, sancili gaz, burun tikanikligi, kilo almada sorun, asiri derecede kusma, bir iki yerde de ciltte kuruluk war. Mukus gitti ama mesela dun salcali yemek ve patlican yedim farkli olarak, bi de demir ve calsiyum ilaci ve parol aldim, kusma geri geldi, sancilar da:/ delirmek uzereyim. 😢

Popoda kizariklik, bool mukuslu kaka, sancili gaz, burun tikanikligi, kilo almada sorun, asiri derecede kusma, bir iki yerde de ciltte kuruluk war. Mukus gitti ama mesela dun salcali yemek ve patlican yedim farkli olarak, bi de demir ve calsiyum ilaci ve parol aldim, kusma geri geldi, sancilar da:/ delirmek uzereyim. 😢
Bizim de popoda kızarıklık mukus ishal karında gurultu burun tıkanıklığı ciltte isilik benzeri sivilceler var. Kusma bizde olmuyor çok çok nadir oluyor. Kilo alımı iyi maşallah kilolu bir bebek ama onun sancı çektiğini görmek beni mahvediyor. Aslında domates ve salça da alerji yapabilir bir hafta salçasız doamtessiz haşlama patates yiyerek denemek istiyorum. Ayrıca ekmek de beni suphelendiriyor. Acaba maya da mı alerji yapıyor. Kafam allak bullak oluyor yine. Takıntı yapmaya başladım acaba aldığım nefes de mi alerjik çıldırmamak elde değil ki 😫

Ben artık normal bebek kakası nasıl oluyor onu bilmiyorum ilk zamanlar cıvık bir kaka yapardı şimdi bezde sadece sarı su görüyorum acaba normali mi bu anlamıyorum ki. Sizin kakalar nasıl kakasını görebiliyor musunuz yani? Ne ilginç sorular sordum ya offf😑

Benim kızımin demir ilaclarina alerjisi var
Bende de kızım da da kansizlik var ama yine de ikimizde kullanamiyoruz.
Patlican da alerjisi olmasa bile dokunan bi gıda çocuklara
Domatese alerjisi varsa bebeginiz salça da kullanmamalisiniz
Maalesef coookkk uzun ve yorucu bi süreç

Gluten en çok alerji yapan proteinlerden biri. Hazır ekmeklerdeki glutenin kaynağı çoğunlukla cüce buğday. Bir doktorun yazısında gluten hassasiyeti olan kişilerin atalık tohumdan elde edilen doğal buğdaya tepki vermediklerini okudum. Doğal arpada ise gluten oranı daha düşük. Ekmekten şüphelenen arkadaşlar, ekmeği tamamen kesmekte zorlanirsaniz doğal unlarla ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz.

İstanbul halk ekmek uygun fiyata organik ekmek ve un satıyor. Ben başka bir yerden aldığım için İHEde satılanların kaynağını araştırmadım ama size fikir olması açısından yazmak istedim. Bunun yanında hazır ekmeklerde peynir altı suyu tozu olabiliyor. Ondan da geçtim inanılmaz çok katkı maddesi iceriyorlar. Katki maddeleri dahil gıda, deterjan ve kozmetiklerdeki kimyasallar alerjiyi alevlendiriyor.

Benim kızımin demir ilaclarina alerjisi var
Bende de kızım da da kansizlik var ama yine de ikimizde kullanamiyoruz.
Patlican da alerjisi olmasa bile dokunan bi gıda çocuklara
Domatese alerjisi varsa bebeginiz salça da kullanmamalisiniz
Maalesef coookkk uzun ve yorucu bi süreç
Sebzeleri artık deneyerek yemek gerekiyor. Kansızlık durumunuza üzüldüm çaresizlik çok zor ya Allah sağlık versin inşallah.

X