Kulak arkadı kabuklanma benim bebiştede var, ama büyük kızım 7,5 yaşında ondada var ama alerjıden hikayemiz yok büyük kızdaYaaa başka şeyler olmasın şütfen lütfen
Bende kesin aşı yaptırmıyorum son kararımla. Senden sonra iyice gözüm korktu
Daha önce demiş miydim? Bizimkinin kulak arkası kabuklanması başladı. Ve kırmızı meyveden olduğunu düşünüyorum. Frenk üzümü ve bir iki karadut yemiştim... Ne ara oldu farketmedim tabi..
en geç 24 saat içinde süte geçiyor canım..eğer açken yediysen çekirdeği daha erken süte geçmiş olabilir..bu arada tuzlu kuruyemişlerde tuzun yapışması için gluten kullanılıyor haberin olsun.glutene tepki vermiş olabilir..bi ara inanılmaz acıkmıştım dışardaydık..hurma zamanı hurma aldık sadece iki tane yedim ertesi gün egzama arttı. sonra bi öğrendim ki hurma egzamayı tetikliyormuş..eger dermatit varsa bebeğinde hurma yemeni önermem canım..Canım çay demişsin siyah çaymı?
8 günün sonunda böyle beslenmeye alıştım..ama kızımın kulak arkası isilik gibi oldu.zaten kaşıyo kendiside :/
Dün ayçekirdeği yedim,ondan olabilirmi..
Birde yediklerimiz kaç saatte süte geçiyo bilen varmı
en geç 24 saat içinde süte geçiyor canım..eğer açken yediysen çekirdeği daha erken süte geçmiş olabilir..bu arada tuzlu kuruyemişlerde tuzun yapışması için gluten kullanılıyor haberin olsun.glutene tepki vermiş olabilir..bi ara inanılmaz acıkmıştım dışardaydık..hurma zamanı hurma aldık sadece iki tane yedim ertesi gün egzama arttı. sonra bi öğrendim ki hurma egzamayı tetikliyormuş..eger dermatit varsa bebeğinde hurma yemeni önermem canım..
canım havalar sıcaklaştı.. biz diken üstündeyiz.. dün bebeğimin dizinin arkasında gördüm allah dedim buraya sıçradı.. sabaha kadar uyuyamadım .. baktım bugün geçmiş.. sanırım o da isilikti..biz elimizden geleni yapıyoruz.. aç kalıyoruz ve yine de emziriyoruz uykusuz kalıyoruz..gece uyanamam deyip mama veren çok arkadaşım var inan..yani işin özü biraz rahat ol.. allaha tevekkül etmekten başka çaramiz yok.. inşallah allahın izniyle iyleşeceklerAkşam yemiştim normalde hiç aklıma gelmez çerez..denk geldi.yerkende düşündüm bişey yaparmı diye..farklı bişey yemedim çünkü.kulak ve ensesindeki kırmızılıklara isilik dedi annem ve eşim.başkasında görsem bende öyle derdim ama alerji diye düşünüyorum..
canım öncelikle geçmiş olsun..nekadar diyette kaldın??bebişin kaç aylık.?? ve alerjiniz neyeydi??dermatit varmıydı??cevap yazarsan sevinirim :))Merhabs kizlar. Rabbim yardimciniz olsun. Onbes gunu gectik diyeti bozali. İki gubde bir kaka yapiyor son zamanlarda. Cok nadir mukus oluyor. Bunun disinda agiz cevresi sivilce vs gibi ama hem eli hep agzinda hem de tukuruk oynamayi cok seviyor) baloncuk vs yapiyoe ondan sanirim.
Son kaka fotosunu ekliyorum. Bu biraz kotuydu.
İgrenenlerden ozur dilerim
canım öncelikle geçmiş olsun..nekadar diyette kaldın??bebişin kaç aylık.?? ve alerjiniz neyeydi??dermatit varmıydı??cevap yazarsan sevinirim :))
canım yama testi bende yaptırdım bana güvenilir gibi gelmedi..bant iki gün kalıyor sırtında ve bebek emiyor hava sıcak ister istemez terliyor ve hava almıyor cildi hiç..bebekler bazen değmeyle bile ciltleri tariş olabiliyor..bantı çıkardıgımızda bütün sırtı isilik gibi kabarmıştı. gıdayı koydukları yerler değil ama bantın değdiği yerler tahriş etmişti.sen böyle bir sorun yaşadın mı yama testinde???Canim 4 aylik oglum. 1 buçuk oldugu Aydan sonra antubiyotuj kullaminin bir hafta sonunda mukislu kaka yapmaya basladi. Hep gurultuluydu kakasi. 7-8 kere yapiyirdu.Uykuya zor geçis vs birkac sey de destekleyince alerji mi dedik. 3-4 cocuk doktoru gelisiminin iyu olmasini dile getirerek alerji olamayacagini soyledi. Ben 3 hafta diyet yaptim. Bu arada sayi azaldi. Buyudugu icin mi azaldi diyetle mi bilemiyorum. Mukus devam. En son bir doktor birak dedo biraktim diyeti.sonra iki uc hafta sonra yine basladim. Alerji uzmanina gittik adama mukus dedim bana olabilor mukusu takma cocuk gelisim acisindan iyu dedi. Deri ve yama , ter testi yapti sonucta bir sey cikmadi. Ve bana git ye diyet yapma on bes gun takip et dedi. Sukur xok tepki yok gibi . mukus arada ozellikle usuttugu zaman ya da ben usuttugum zaman okuyor.
Sizin geçmiş iniz nasıl di canım. Biz öğreneli 1 hafta oldu. Kanlı ishal ile öğrendik. Süt ve süt ürünleri diyetin e başladım mukus azaldı kaka sayısı da azaldı ancak çok sulu yeşil kaka yapıyor şu an. Bu iyi mi kötü mü bilemedim.Merhabs kizlar. Rabbim yardimciniz olsun. Onbes gunu gectik diyeti bozali. İki gubde bir kaka yapiyor son zamanlarda. Cok nadir mukus oluyor. Bunun disinda agiz cevresi sivilce vs gibi ama hem eli hep agzinda hem de tukuruk oynamayi cok seviyor) baloncuk vs yapiyoe ondan sanirim.
canım bu arada alerjisi olan bebeklere canlı mikrop verilmiyormuş..rotarix canlı mikrop içeriyor.. haberin olsun.. ben yaptırdım iki dozunu bilinçsizce ve kakasında kan görmüştüm. sonradan öğrendim ve okadar pişman oldum ki.. dikkat et istersen seninki 4 aylık henüz daha aşı vakti gelmemiştirCanim 4 aylik oglum. 1 buçuk oldugu Aydan sonra antubiyotuj kullaminin bir hafta sonunda mukislu kaka yapmaya basladi. Hep gurultuluydu kakasi. 7-8 kere yapiyirdu.Uykuya zor geçis vs birkac sey de destekleyince alerji mi dedik. 3-4 cocuk doktoru gelisiminin iyu olmasini dile getirerek alerji olamayacagini soyledi. Ben 3 hafta diyet yaptim. Bu arada sayi azaldi. Buyudugu icin mi azaldi diyetle mi bilemiyorum. Mukus devam. En son bir doktor birak dedo biraktim diyeti.sonra iki uc hafta sonra yine basladim. Alerji uzmanina gittik adama mukus dedim bana olabilor mukusu takma cocuk gelisim acisindan iyu dedi. Deri ve yama , ter testi yapti sonucta bir sey cikmadi. Ve bana git ye diyet yapma on bes gun takip et dedi. Sukur xok tepki yok gibi . mukus arada ozellikle usuttugu zaman ya da ben usuttugum zaman okuyor.
Aaahhh ahhh biz oldukk ve haalaeykileri atamadikcanım bu arada alerjisi olan bebeklere canlı mikrop verilmiyormuş..rotarix canlı mikrop içeriyor.. haberin olsun.. ben yaptırdım iki dozunu bilinçsizce ve kakasında kan görmüştüm. sonradan öğrendim ve okadar pişman oldum ki.. dikkat et istersen seninki 4 aylık henüz daha aşı vakti gelmemiştir
bizimde o dönem kötü geçti nerdeyse 20 güne yakın huzursuzdu tam kendine geldi ikinci dozu yaptık.. keşke daha önceden bilseydim.. kızıma yaptırmamıştım rota aşısını bişeyde olmadı.. bu erkek kumdan uzak tutamam hareketli diye yaptırdık.. çok pişmanım..Aaahhh ahhh biz oldukk ve haalaeykileri atamadik
canım geçmiş olsun..emziremiyor musun??Benim bebeğim de de kilo alımı bu ay hiç olmadı mamayla besleniyor sürekli gazli 2 aydır kabiz yüzünde de kızarıklıklar var burnu çok sık tikaniyor 4 +25 günlük alerjiden supelenip doktora götürdüm bugün idrar ve kan testi yapıldı kan testi 1 haftada cikacakmis şimdilik bekliyoruz birkaç gündür sizi takip ediyorum bütün formu baştan sona okudum çok moralim bozuk mamayi yerken sanki bıçak saplaniyir bir anda ağlıyor doktor yetersiz besleniyor dedi yeme2istiyor ama sancidan içeriyor bebeğim çok zor onu öyle görmek
canım bu arada alerjisi olan bebeklere canlı mikrop verilmiyormuş..rotarix canlı mikrop içeriyor.. haberin olsun.. ben yaptırdım iki dozunu bilinçsizce ve kakasında kan görmüştüm. sonradan öğrendim ve okadar pişman oldum ki.. dikkat et istersen seninki 4 aylık henüz daha aşı vakti
Bende 2 aylıkken yaptırdım rotayı,2.dozu yapmadı erteledi..ctesi yapacak galiba..büüyk kızımdaki dr yaptırdı diye küçük kızımada yaptırdım direk,jiç sorgulamadım,yeni dr umuz hiç bi hastama yapmıyorum dedi..kime inanacağız sasrdım artık
Yok denecek kadar az mamayla besleniyoruz daha çokcanım geçmiş olsun..emziremiyor musun??
Ben rota yaptirmadim cnm 4. Ay asimizdan olduk bizbizimde o dönem kötü geçti nerdeyse 20 güne yakın huzursuzdu tam kendine geldi ikinci dozu yaptık.. keşke daha önceden bilseydim.. kızıma yaptırmamıştım rota aşısını bişeyde olmadı.. bu erkek kumdan uzak tutamam hareketli diye yaptırdık.. çok pişmanım..
Drlar bi garip cnm dikkat et sut alerjiniz varsa normal mama dokunabilirBenim bebeğim de de kilo alımı bu ay hiç olmadı mamayla besleniyor sürekli gazli 2 aydır kabiz yüzünde de kızarıklıklar var burnu çok sık tikaniyor 4 +25 günlük alerjiden supelenip doktora götürdüm bugün idrar ve kan testi yapıldı kan testi 1 haftada cikacakmis şimdilik bekliyoruz birkaç gündür sizi takip ediyorum bütün formu baştan sona okudum çok moralim bozuk mamayi yerken sanki bıçak saplaniyir bir anda ağlıyor doktor yetersiz besleniyor dedi yeme2istiyor ama sancidan içeriyor bebeğim çok zor onu öyle görmek
Kaç aylık Can'ım bebeşin ne zamandır diyet yapıyorsun biraz anlatırmısınMerhabs kizlar. Rabbim yardimciniz olsun. Onbes gunu gectik diyeti bozali. İki gubde bir kaka yapiyor son zamanlarda. Cok nadir mukus oluyor. Bunun disinda agiz cevresi sivilce vs gibi ama hem eli hep agzinda hem de tukuruk oynamayi cok seviyor) baloncuk vs yapiyoe ondan sanirim.