Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit yani egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Belinay sanada geçmiş olsun arkadaşım..İnşallah dedikleri gibi 2 yaşına kadar kaybolur

teşekürler...amin canım inşallah iyileşirler...çocuğun üstünü çıkardığımda resmen kendini parçalıyor kaşımak için hertarafını tırmalıyor sonra, eşim kollanı tutuyor öyle üstünü değiştiriyorum dilleri de yok ki söylesinler yavrular insanın içi acıyor.:çok üzgünüm:

Benim bebeğim de yaklaşık 2 ay önce atopik dermatit oldu. Şu an 5 aylık. İnternational hospital'daki dermatolog prof. dr. orhan baransu'ya gittik. 3-4 gün içine vücudu, 2 hafta içinde de yüzü tamamen iyileşti. Ayrıca kortizonlu krem hiç kullanmadık. Eğer bebeginizde hala bir düzelme olmadıysa bir de Orhan Bey'e götürmenizi tavsiye ederim.

Bu arada arkadaşlar doktorumuz bize mısır nişastası banyosu önermişti. Doğal nemlendirici. Nişasta vücuttaki nemi tutuyor, yumuşacık oluyor bebeğinizin cildi.

Ben Anadolu yakasında ikamet ediyorum çok uzakmış bana. Ama benim kinin yüzünde ki de ciddi boyutta değil gerçi. Krem ben bir kaç kere kullandım bıraktım.
Mısır nişastası banyosunu nasıl yaptırdınz. duruluyorsunuz sonra değil mi.küvete mi doldurdunuz ne kadar doldurdunuz?
tsk.ler

Doktorumuz 1 lt suya ....gr (ölçüyü hatırlayamadım) mısır nişastası demişti ama ben ölçüyle yapmamıştım. Banyodan sonra ya da herhangi bir zamanda yaklaşık yarım kova suyun içine 1/3 kadar mısır nişastası koyup bebek küvetini doldurmuştum. Sonra da 5-10 dk arası tüm vücudu ıslatmıştım. Sonrasında durulamak yok. Eğer bebeğiniz oturabiliyorsa oyun oynar gibi yapabilirsiniz, havalar da ısındı, daha zevkli olabilir:) bebek küveti yoksa kovada karışımı hazırlayıp bebeği kovaya bile sokabilirsiniz, bu da farklı ama kolay bir yöntem, biraz da komik bir yöntem ama işe yarar diye düşünüyorum..:)

Canım gecmıs olsun.Benımde bebegımde var.bazen cıkıyo bazen gecıyor.Bıoderma krem ve mustela sampuan ne kadar fıyatları doktor yazıyormu?nerelerde satılıyor?

Canım gecmıs olsun.Benımde bebegımde var.bazen cıkıyo bazen gecıyor.Bıoderma krem ve mustela sampuan ne kadar fıyatları doktor yazıyormu?nerelerde satılıyor?

canım bioderma krem 65 liraydı en son aldığımda ssk karşılamıyor özel krem olduğu için bizimde az kaldı depodan uygun fiyata getirecekler inşallah bulunur birde zor bulunuyor.ben mustela şampuan kullanmıyorum eubos şampuan kullanıyorum o da 200ml.28 lira.onuda doktor yazmıyor maalesef:1no2:

Kızlar atopik ciltli bebeğim için sebclair şampuan önermişti doktoru ..
Vücudu ve saçları için 3 aydır kullanıyorum.
Etkisini gördüm , bilginiz olsun.

bizde mecburen advantan krem ve 2 ay zaditen damla kullandık hala arada oluyor ve advantan sürmeden geçmiyor.yanık gibi oluyor çok kötü...ve şampuan sebamed kullanıyorum onunda faydasını gördüm teni çok hassas herşeyi kullanamıyorum

merhaba benimde bebeğimde 1 aydır atopic dermatit var ne yapacagımı sasırdım ilk doktorum excipial balmondol yag ve atopaclair verdi. benim içim rahat etmedi bide dermatologa goturdum cunku verilen ilaçların bi etkisini goremedim oda hipokort ve beponthol verdi ama gecer gibi olduysada tekrar basladı
tekrar baska bi doktor oda advantan allerset surup ve biderma verdi sonuc basıda dahil olmak uzere heryerinde var cok kasınıyo geceleri aglayarak uykusundan uyanıyo bi turlu gecmiyo mısır nişastası uygulayan arkads sadece onumu uyguladı baska seyde denedimi sampuan falan kullanıyomuydun acabaya krem bilgi verirsen sevinirim herkese gecmiş olsun.

bızdede var artık sınırlerımı bozuyor...
5 aylık oldu sarılık ıcın ısın tedavısı ondan bellı gıtmıyor bu yuuzndekıler.
gectı dıyorum bbırde bakıyorum grı cıkmıs....
banyo yapınca gecıyor gıbı oluyor sonra gerı baslıyor...
dalın yapıyoır olabılırmı..sampuanımı degıstırecem bende.
hametan ve hıpokort verdı cıldıye dr.
ama cocuk dr verdıgı advantan daha ıyı geldı..
onuda cok surmek ıstemıyorum..snucta cılt bu onemlı bırsey

banyo kesinlikle az yaptırılmalı su kaşındırıyor sık sık cilt nemlendirilmeli.evde parfüm bile sıkılmamalı sık sık havalandırılmalı.yerler deterjanla silinmemeli.egzamada önemli olan neye alerjisi oladuğunu bulmak.egzama doğal şeyleri seviyor katkı maddeli hiçbirşey kullanılmalı ve kimyasalda.dalin ve johson beybinin tetiklediğini duydum sabun şampuan kullanılmamalı.şu an andız pekmezini deniyorum oğluma birde dut kurusu kürü bakalım nolcak

konuyu baştan sona okudum ..hiçkimse bebişlerin baş bölgesindeki kuruluk ve döküntüden bahsetmemiş..benim bebişinde yüzünde , kulağında ve başında var kuruluk ve dökülme...acaba benimki farklı bir egzamamı?

ve tabii ki yüzünde ve boynunda..bu arada hiçkimse cevap vermemiş...üzüldüm..

geçmiş olsun. biz baş bölgesindeki kuruluk ki sonra alnına doğru inmişdi pul pul döküntüler için mustelanın hipoalerjik olan şampuanını kullandık tüm vücuduna baş bölgesine iyi gelmişdi.kulağı ve yüzü içinde mecbur kortizonlu krem kullanılıyor.

arkadaşlar benim oğlumdada atopik dermatit var manisaya çocuk alerji bölümüne götürmek istiyorum .Hasan yüksel adında bir doktor varmış ana bilim dalı başkanı içinizde giden varmı.Varsa ücretleri nasıl sanırım dışarda muayene ediyormuş

bize baş bölgesindeki kuruluk için eczanede yapma bir ilaç verdi doktor..bende saçları için sebamed şampuan kullanıyorum ama alerjik bir şampuan olması tabii ki daha iyi..netten bakıp sipariş vereyim..sağolsun bizim doktorumuzun ağzından parayla laf alıyoruz, teşhisi bile ben sormadan söylemedi..özel bir cilt uzmanı bakıyorum..veyahut üniversite hastanesinden devam edicem...yüzü için nemlendirici kullanın bile demedi kadın..bende netten araştırdığım kadarı ile bioderin atopik dermatitler için olan ürünü atoderm po zinc nemlendirici aldım..

sinop arkadaşım bi ara kızımın yüzü bayağı kötülemişdi yanık gibi hatır hatır kaşınıyorduher yanı bizde gittiğimiz doktorlardan tam bilgi alamayınca netten araştırıp bu doktorun sitesine rast gelmişdik dalında iyi bir doktor olduğunu karar verip muayenehanesine gitmek istemişdik fakat ulaşamamışdık daha sonraben tabi net üzerinden arayarak manisada olduğunuöğrendim tabi biz gidemedik ama hep aklımın bi köşesinde. eğer ki siz gidebilirseniz burada bizimle paylaşırmısın. geçmiş olsun

bebegim henüz 29 gunluk yuzunde once sivilceye benzer etrafı kırmızı seyler cıktı bikac gun sonra giderek artan kırmızılıklar kulak arkası, boyun, hatta kafatasına kadar ulaşmıştı.Oncelikle Şişli Etfal hastanesine goturduk orada mantar teşhisi konuldu ve bi krem yazdı Dr.Kremi 3 gun kullandım kızımın yuzu iyice kötüye gitti, dayanamayıp baska bi dr.a goturdum Dr. bu kremi hemen kesiyosunuz dedi bebeğinz mantar deil atopik dermatit.Cildi cok hassas, bircok sebebi var bu hastalıgın dedi asırı sıcaktan, terlemeden annenin yediklerinden olabiliyormus, bepanthen ve yanında Hipokort krem verdi ikisini karıstırıp kulak arkalarına 6 gun surulecek yuzune ise 2 gun sürülecek.İlaclarını yarın alıcaz inş işe yarar kızımı boyle gormeye dayanamıyorum, forumdakileride okuyunca rahatladım benden baska yasayanlarda varmış aynı sorunu umarım geçicidir tekrarlamaz...Herkesin bebeğine acil şifalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…