• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit yani egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Oğlum 3 aylık olunca egzama başladı bizde de, yani atopik dermatit. KEndi doktorumuz kan testi ile alerji araştırması yaptırttı ama hiçbirşeye alerjisi çıkmadı. Daha sonra dermatologa gitiik. Kan testinde alerji çıkmaz tabi dedi çünkü bebegim sadece anne sütü içtigi için besinlerle karşılaşmadığından dolayı alerji belli olmaz dedi. Anne sütünden gecen besinler de bu kadar belirtiye sebep olmazmış. Tedavimiz su sekilde oldu.

HErgün La Roche Posay'ın nemlendiricisi bütün vucuda surulecek (2 el kanda olsa bile aksatılmayacak)
Sabah Advantan kortizonlu krem - kızarıklıkların üzerine
Aksam elidel krem - kızarıklıkların üzerine
Banyo sırasında Balmandal tıbbı yağ banyosu. bebek yağlanıyor be 1 su geçiriliyor üzerinden
Banyoda Sebamed shower jel kullanılıyor.

O kadar iyi geldi ki tedavi, burun kızarıklıklar 1 hafta içinde kayboldu gitti.
Bu tedavide en en en önemli faktör nemlendirme.

Kızım 2 aylık olduğunda sağ yüzünde mercimek tanesi kadar başlayan kızarıklık gitgide büyüdü ve madeni para büyüklüğünde üzeri sulu keseciklerle dolu yara haline geldi. Doğumundan beri takip eden çocuk doktorumuzdan hemen randevu aldık ve gittik. doktorumuzun söylediğine göre bu rahatsızlıktan tamamen kurtulmak pek mümkün olmuyormuş ama çocuk 3 yaşına geldiğinde deri daha kalınlaşacağı ve bağışıklık sistemi güçleneceğinden bu denli alevlenmeler yerine daha hafif ve birkaç günde kontrol altına alınabilecek şiddette oluyormuş. locoid lipokrem yazdı ama kortizonlu bir ilaç olduğundan 3 günden fazla kullanmamamızı söyledi.sonrasında bioderma abc derm ato+ emollient balm ile her 2 saatte bir nemlendirmemizi söyledi.bende eczaneye gittiğimde hem nemlendiriciyi hemde yine biodermanın saç şampuanı ve vucut köpüğünü aldım. Doktorumuzun anlattığı şekilde locoidi 3 gün sabah ve akşam ince tabaka halinde yaraların üzerine sürdüm ve her 2 saatte bir mutlaka gece gündüz demedim nemlendiriciyi kullandım. 3 günün sonunda eşim ve ben gözlerimize inanamadık yara neredeyse farkedilemeyecek duruma gelmişti ancak son birkaç gündür nemlendirici sürmek konusunda ilk günlerdeki hassasiyeti gösteremediğimden tekrar alevlendi yavrumun cildindeki yaralar.Sözün özü mutlaka doktor tavsiyesine uymak gerekiyor ben locoid ve bioderm le sonuç almıştım aslında ama yine benim nemlendirme konusunda gevşek davranmamdan tekrarladı.Bu rahatsızlıklarla karşılaşanlara doktordan onay almak kaydı ile locoid lipokrem ve bioderma abc derm ato yu tavsiye ederim. tedavide iyi bir ikili oluyorlar ama annelerde bu ikiliyi üçe tamamlamalı... Allah hepimizin bebişine yardım etsin....

Daha once adını bıle duymadıgım bu hastalıkla maalesef bızde ıkı bucuk aylıkkken tanıstık :( oncelerı kucuk kırmızı noktalar seklındeydı sonra oglumun yuzu kurudu ve pul pul dokuldu kırmızı oldu ve sertlestı. Oglum su anda 4 bucuk aylık su anda. Egzamayı kontrol altına almayı ogrendım. Bı kere sureklı nemlendırıyorum mustelanın stelatopıa nemlendırıcısı ıle. Banyosunu da yıne mustelanın stelopıa serısı vucut sampuanı ıle yaptırıyorum kesınlıkle ıslak tutmuyorum.
Tabı bu hastalık sadece yuz ıle sınırlı kalmıyor govdesıne bacaklarına ve kollarına da yayıldı oraları da sureklı nemlendırıyorum. Bıze doktor bunlar kasınır cocuk rahat edemez dıyor ama Allaha sukur bızım hıc kasıntımız yok cocuk rahat yanı..
Doktor bıze elıdel nemlendırıcı vermıstı ama ben hıc faydasını gormedım en ıyısı mustela..

Bu kızarıklıklar arada cogalıyor arada hıc yokmus gıbı. Benım gozlemledıgım kadarıyla sıcak su ıyı gelmıyor ve sık banyo da bebegımın ıyıce cıldını kurutuyor. Ben hafttada bır defa yıkıyorum. Bunun dısında yuzunu hafıf ıslatıp nemlendırıcıyı gun ıcınde o sekılde suruyorum adah ıyı gelıyor..

Arkadaslar bu rahatsızlıgı atlatmıs olanlar da lutfen kacıncı ayda gectıgını yazarsa ıyı olur :)
Herkese gecmıs olsun

Daha once adını bıle duymadıgım bu hastalıkla maalesef bızde ıkı bucuk aylıkkken tanıstık :( oncelerı kucuk kırmızı noktalar seklındeydı sonra oglumun yuzu kurudu ve pul pul dokuldu kırmızı oldu ve sertlestı. Oglum su anda 4 bucuk aylık su anda. Egzamayı kontrol altına almayı ogrendım. Bı kere sureklı nemlendırıyorum mustelanın stelatopıa nemlendırıcısı ıle. Banyosunu da yıne mustelanın stelopıa serısı vucut sampuanı ıle yaptırıyorum kesınlıkle ıslak tutmuyorum.
Tabı bu hastalık sadece yuz ıle sınırlı kalmıyor govdesıne bacaklarına ve kollarına da yayıldı oraları da sureklı nemlendırıyorum. Bıze doktor bunlar kasınır cocuk rahat edemez dıyor ama Allaha sukur bızım hıc kasıntımız yok cocuk rahat yanı..
Doktor bıze elıdel nemlendırıcı vermıstı ama ben hıc faydasını gormedım en ıyısı mustela..

Bu kızarıklıklar arada cogalıyor arada hıc yokmus gıbı. Benım gozlemledıgım kadarıyla sıcak su ıyı gelmıyor ve sık banyo da bebegımın ıyıce cıldını kurutuyor. Ben hafttada bır defa yıkıyorum. Bunun dısında yuzunu hafıf ıslatıp nemlendırıcıyı gun ıcınde o sekılde suruyorum adah ıyı gelıyor..

Arkadaslar bu rahatsızlıgı atlatmıs olanlar da lutfen kacıncı ayda gectıgını yazarsa ıyı olur :)
Herkese gecmıs olsun

çok geçmiş olsun cnm benim kızımda sekizinci ayında birden ortaya çıktı 1,5 ay sürdü şu an geçti gibi 2 gündür inek peynirine başladık eğer tekrarlarsa diyet e devam edicez sen de yediklerine çok dikkat et süt ürünleri acılı baharatlı yiyeceklere yumurta ya

Ilgın ıcın tesekkur ederım mesa. ) Saabırsızlıkla tamamen gececegı gunu beklıyorum. Bazen tamam artık gectı, dıyorum cunku sankkı hıcbı sey yokmus gıbı bembeyaz oluyor yuzu ufak bı ıkınmada veya mımızlanmada gerı cıkıyorlar. Bızımkının alerjık bı ddurumunun oldugunu zannetmıyorum cunku arada yumurta sarısı peynır falan verıyorum tadına alıssın dıye. O zamanda herhangı bı artıs gozlemlemıyoorum bır degısıklık olmuyor yanı

Bu cocuk egzaması denılen sey daha cok beyaz tenlı cocukları etkılıyormus !! Benım oglumda pamuk gıbı bembeyaz :) acaba sızın cocuklarınızda beyaz tenlı mı? Esmer bebegı olan var mı aranızda merak ettım ??

benim oğlum doğduğunda daha esmerdi,zamanla beyazlaştı,ama öyle bembeyaz değil..bizde de var besin alerjisine bağlı bizimki..
kortizonla geçiyor..geçmişti yine 2 gündür kıpkırmızı oldu yanakları..sertleşiyor üstelik..nemlendirme vs fayda etmiyor..anlayamadım gitti..

benim kızımdada dogdugundan beri var yaz bebegi oldugu için ilk 3 ay sıcaktan olusan isilik diye ciddiye almadık ama vucuduna yayılmaya basladı dermatolog atopik dermatit teshisi koydu suan 7 aylık yaklık 4 aydır alevlendiği dönemlerde kortizonla baskıllıyoruz ama hala tam gecmiş değil doktor zamanla gecicek diyor insallah dediği gibi olur...

merhaba bebeğimle ilgili birçok şeyi buradan takip ettiğim için faydam olur diye ben de yazmak istedim. bebeğim 6. ayın içinde ilk başlarda bacaklarında ve dirseklerinde renksiz kuruluklar vardı pek ciddiye almadım geçer diye, bir gün üzerini değiştirirken dirseklerinin kıpkırmızı kabardığını gördüm hemen doktora götürdüm atopik egzama dedi süt ürünleri yumurtayı kes dedi kortizonlu bir krem bir de zyrtec damla verdi. damlanın yan etkilerini okuyunca vermemeye karar verdim kremi de 2 gün sürdüm.kırmızılığını aldı ertesi gün bu siteden mustelanın stelatopianın iyi olduğunu öğrendim hemen banyo yağını ve nemlendiricisini aldım her gün ılık ama kesinlikle sıcak olmayan suyla yıkadım bugun 1 hafta bile olmadı maşallahı var ufacık kaldı bacaklarındakiler de yok oldu. bugun peynir verdim herhangi bir kabarma olmadı sanırım bizim ki aşırı kuruluktan oldu çünkü ben banyodan sonra hasta olur diye oyalanmamak için pek bir şey sürmüyordum vücuduna artık ihmal etmiyorum umarım sizlere de iyi gelir herkese geçmiş olsun.

Kızım 2 aylık olduğunda sağ yüzünde mercimek tanesi kadar başlayan kızarıklık gitgide büyüdü ve madeni para büyüklüğünde üzeri sulu keseciklerle dolu yara haline geldi. Doğumundan beri takip eden çocuk doktorumuzdan hemen randevu aldık ve gittik. doktorumuzun söylediğine göre bu rahatsızlıktan tamamen kurtulmak pek mümkün olmuyormuş ama çocuk 3 yaşına geldiğinde deri daha kalınlaşacağı ve bağışıklık sistemi güçleneceğinden bu denli alevlenmeler yerine daha hafif ve birkaç günde kontrol altına alınabilecek şiddette oluyormuş. locoid lipokrem yazdı ama kortizonlu bir ilaç olduğundan 3 günden fazla kullanmamamızı söyledi.sonrasında bioderma abc derm ato+ emollient balm ile her 2 saatte bir nemlendirmemizi söyledi.bende eczaneye gittiğimde hem nemlendiriciyi hemde yine biodermanın saç şampuanı ve vucut köpüğünü aldım. Doktorumuzun anlattığı şekilde locoidi 3 gün sabah ve akşam ince tabaka halinde yaraların üzerine sürdüm ve her 2 saatte bir mutlaka gece gündüz demedim nemlendiriciyi kullandım. 3 günün sonunda eşim ve ben gözlerimize inanamadık yara neredeyse farkedilemeyecek duruma gelmişti ancak son birkaç gündür nemlendirici sürmek konusunda ilk günlerdeki hassasiyeti gösteremediğimden tekrar alevlendi yavrumun cildindeki yaralar.Sözün özü mutlaka doktor tavsiyesine uymak gerekiyor ben locoid ve bioderm le sonuç almıştım aslında ama yine benim nemlendirme konusunda gevşek davranmamdan tekrarladı.Bu rahatsızlıklarla karşılaşanlara doktordan onay almak kaydı ile locoid lipokrem ve bioderma abc derm ato yu tavsiye ederim. tedavide iyi bir ikili oluyorlar ama annelerde bu ikiliyi üçe tamamlamalı... Allah hepimizin bebişine yardım etsin....

benim 5 aylık oğlumunda boynunda oldu fındık kadar kızarıklık üstü kabarcıklı bide aralıklı olarak yüzü ensesi gıdığında isilik gibi olmuştu. fark edince ilk aile hekimine gittim oda bana locoid krem verdi. akşam sabah kullandım 3 kere falan sürdüm ama prospektüsünü okuyunca kullanmayı bıraktım. ve çocuk doktoruna götürdüm. doktorda bu kremi kullanıcağına bırak kızarsın bu çocuklar için ağır bir ilaç dedi. ilaç kullanılacak ölçüde değil eğer çoğalırsa ozaman getir dedi. bende eve gelirken eczaneden eczacının yönlendirmesiyle parloderm diye nemlendiricili temizleme sütü aldım banyodan sonrada bebek yağı yerine bunu kullan daha iyi nemlendriyo dedi. bende sürekli nemlendirdim ve geçmişti. geçen gün panyo yaptık oğlum duşun altında yıkanmayı sanıyo ben egzamamı gerçekten diye denemek için suyu herzamanki gibi sıcak açtım ve aynı şekilde oldu.
şimdi nemlendiriyorum sürekli. şimdi uyurken bakıyorumda boynundaki kabarcıklar inmiş düzeliyo busefer gıdığında olmuş.

bide pişmanlıkla söylüyorum oğluma hiç özel deterjan ve yumuşatıcı kullanmadım ben 5. aya kadarda hiç sorun olmadı. ama ben bundanda olacağını tahmin ederek dalnin yumuşatıcı ve deterjanını aldım. sanki onlarla yıkanan giyisilerini giyince daha bi çoğaldı :((( delircem yokmu bir sihirli değnek

dalin bizede iyi gelmedi hiç hemen bıraktım..banyosunu bile yeşil sabunla yaptırıyorum,çamaşırlarınıda yeşil sabula yıkıyorum..çokta güzel leke çıkarıyor..

daha öncede yazmıştım oğlumun egzamasıda yayılmaya başlamıştı. herşeyden korumama rağmen. toz,sıcak,inek sütü yoğurt geçmek bilmedi bende daha önce kullanan birinin önerisiyle hametan pişik kremi sürdüm sabah akşam aralardada nemlendirici 2 günde geçti. tek bi yerinde buğday kadar kaldı inşallah oda geçer. denemekten korkmadım çünkü bu krem öle kortizonlu falan değil. ama dikkat edin pomat olmasın. krem yazandan olacak.

hatta nette kk de okudum birinin yazısında cilde ii gelir diye yüzüme uyguladım maske şeklinde bildiğiniz piling oldu :)) tabi sıcak suyla durulamayın yoksa kızarırsınız ben gibi.

bu hastalıktan psikoloji bozulmuş bir anne olarak yazıyorum 10 yılım gitti

2-3 aylıkken başladı oğlumda gitmediğim doktor kalmadı
egzama suyu sevmiyor

hergün vücut nemlencek

evde parfüm dahi sıkılmayacak

deniz suyu iyi geliyor

ibrahim saraçoğlunun dut kürünü deneyin iyi geliyor

büyüdükçe çoğunluğun geçiyor oğlum 3yaşında şu an yok bütün bu hastalığı çeken annelere Allah sabır versin.

Benım bebegım 8 aylık oldu arkadaslar! Daha once yazmıstım bızde 2,5 aylıkken basladı butun yuzunde , vucudunda vardı, dız kapaklarının arkası kıpkırmızı oluyordu artık kabuk baglayıp Pul pul dokuluyordu. Ama bızde kasıntı olmadı hıc. O kadar cok uzuluyordumkı gecmeyecek dıye hep kahroldum. Dedıgım gıbı sımdı 8 aylık oldu oglum ve tertemız hıcbır seyı kalmadı masaallah ne bır kızarıklık ne de bır ız ..yalnız cok beyaz tenlı oldu oglum zaten bu hastalık beyaz tenlı bebeklerde oluyormus uzulmeyın gecıyor:nazar:

bebeğim 4 aylık, 1 aylıktan beri atopik dermatitle uğraşıyoruz
bende de atopik dermatit, astım ve saman nezlesi var
atopiclair diye bir krem varmış, denedim ve iyi sonuç aldım
sürmediğim nemlendirici kalmamıştı: mustela, avene, bioderma denedim
onları normal nemlendirici olarak uyguluyorum ama kızarıklık olan yerlere
ilaç gibi atopiclairi sürüyorum kullandığım sürece etki ediyor
herkese sabır ve bebişlerimize şifa diliyorum arkadaşlar
Allah çözümsüz dert vermesin evlatlarımıza

Herkese gecmıs olsun

malesefki bizde bu hastalıktan muzdarip olanlardan yanayız canım 2 aylıkken başladı şuan 5.5 aylığz ve hala devam edio ilk başlar vücudunda ve yüzünde vardı şuan sadece yanaklar ve kulak arkaları kaldı ama bizimki kaşıntıda yapıo bebeğim çogu gece kaşınmaktan uyuyamıo geceleri eldiven takmak zorunda kalıorum tırnakları ne kadar kessemde nasıl bir şiddetle kaşınıosa yüzünü yolmayı ve kanatmayı başarıo. şuan sürekli gittiğimiz ünlü bi cild doktorumuz var hüseyin DURMUŞLAR sürekli tahliller yapılıo kanları temiz cıktı gecen ay bu ayda kanında şekere bakılıcak çünkü bu tür gizli şekerdende olabilrmiş çünkü bizde aslım veya saman nezlesi yok sadece beyaz tenli mavi gözlü olması tek sabebi şuanda umarım bir an önce geçerde bizde rahat ederiz gerçekten üzücü bi durum Eki Görüntüle 422205

bebeğim 4 aylık, 1 aylıktan beri atopik dermatitle uğraşıyoruz
bende de atopik dermatit, astım ve saman nezlesi var
atopiclair diye bir krem varmış, denedim ve iyi sonuç aldım
sürmediğim nemlendirici kalmamıştı: mustela, avene, bioderma denedim
onları normal nemlendirici olarak uyguluyorum ama kızarıklık olan yerlere
ilaç gibi atopiclairi sürüyorum kullandığım sürece etki ediyor
herkese sabır ve bebişlerimize şifa diliyorum arkadaşlar
Allah çözümsüz dert vermesin evlatlarımıza
düzeltiyorum, başta iyi gelen atopiclair şuanda bir işe yaramıyor
son gittigim dr lipikar krem verdi, o da işe yaramıyor, hatta çok kötüleştirdi
bir de mantar için şurup verdi, belki işe yarar diye
geçmeyen konak var bir de başımızda
biraz daha yayıldı gibi geliyor yüzüne belki de ilaç allerjiye neden oldu.
antihistaminik zyrtec şurup verdi ama 2 yaş altında kullanılmıyormuş. ne yapacağımızı bilmez olduk...
yine de buna şükür ne hastalıklar var:( çözümsüz derdi olmasın yavrularımızın...

benim bebeğimde 20 günlükken başladı .önceleri isilik sanmıştık... daha sonra atopik eğzama olduğunu öğrendik.gitmediğimiz dr kalmadı birçok nemlendiriciler kullandık .kortizonlu ilaçlar hiç bir faydasını görmedik sadece avene( trixera )iyi geliyor... bir çok gıdaya alerjisi var .yarın deri testi yaptıracağız ...2 yaşından önce yapılmadığını söylemeişti bazı drlar şuan hacettepede özge hn götürüyoruz biz 1 aylık bebeğe yapıyoruz dedi .endişelerim var .arkadaşlar aranızda deri testi yaptıran varsa lütfen bana cvp yazsın .şimdiden tşk ediyorum.....

*a *r y+sıkılıyo
benim bebeğimde 20 günlükken başladı .önceleri isilik sanmıştık... daha sonra atopik eğzama olduğunu öğrendik.gitmediğimiz dr kalmadı birçok nemlendiriciler kullandık .kortizonlu ilaçlar hiç bir faydasını görmedik sadece avene( trixera )iyi geliyor... bir çok gıdaya alerjisi var .yarın deri testi yaptıracağız ...2 yaşından önce yapılmadığını söylemeişti bazı drlar şuan hacettepede özge hn götürüyoruz biz 1 aylık bebeğe yapıyoruz dedi .endişelerim var .arkadaşlar aranızda deri testi yaptıran varsa lütfen bana cvp yazsın .şimdiden tşk ediyorum.....

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun inşş
benim oglumdada yüzünde benekler cıktı ama 6 aylıkken ilk baslar önemsemedik deniz suyuyla gecer dedi doktorumuz ama gecmedi sonradan korduzunla kremelr kullandık gecmedi nemlendirici sürdük +yine gecmedi insanın canı sıkılıyo üzülüyor cok
bana alerjı testi felan yapılmadı ama tekrar götürücem önümüzdeki hafta tekrar götürücem bakalım ne diyecekler .

benm oğlumda da var ama oğlum buğday tenli.genelde beyaz tenlilerde oluoyrmuş demiş arkadaş.bizde kortizonlu krem kullandık ama bırakınca aynı oldu yine.kortizonlu kreölerle birlikte nemlendirici de kullanmak gerekiyormuş.dr umuz oilatum krem , banyo ve jel verdi.üçü biraz pahalı old. dan sadece krem siparişi verdim.eczacımız da iyi çok şükür.dalin kullanma sakın deterjan var içinde dedi.Bübchen nin şampuanını kullan dedi.Onu aldım.Akşamları kortizonlu kremi , sabah oilatum krem , öğleden sonra da (2 günde 1) yüzünü bübchen ile yıkayacağım.Her gün banyo cildi daha çok kurutur dedi.İnş. gecer...

kızlar bizede bugün atopik dermatit dendi kortizonlu krem verdi almadım bi çok kişide bi işe yaramamış bırakınca tekrarlamış kimyasal vermeye gerek yok demekki emolium krem temizleme jeli falan önerdi o markayıda ilk duydum ondan almadım neden memnun kaldıysanız banada allah rızası için tam adıyla paylaşırmısınız

Back