• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit yani egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba oğlum 3.5 aylık bizde 1 aydır uğraşıyoz ama hiç geçmedi hep aynı kullanmadığmz ilaç kalmadı 3 dr değiştirdik.yavrumun çene altı ensesi ve poposunda var.onu öyle görmek canımı sıkıyo.bizim gibiolup da geçen anneler bilgilerinizi paylaşır mısınız...:59:

Tekrar merhaba,

Güven Hastanesi'nde Erbil Hanım'ı ziyaret ettik geçtiğimiz hafta. Annenin yediği gıdaları dikkatle seçmesini önerdi. Alerji yapabilecek; yumurta, domates, çilek, kiraz, kuruyemiş türevleri yememi ve ertesi gün çocukta ne gibi değişimler olduğunu tesbit etmemi söyledi. Ben tesadüfen yumurta yemeyi kestim ve 4 aylık bebeğimde alevlenmelerin azaldığını belirgin bir şekilde gözlemledim.

Sizlere tavsiyem muhakkak bir doktora gösterin bebeğinizi, test yapılması gerekiyorsa test de yaptırın çekinmeyin. Yalnız yediğiniz gıdaları her gün gözlemleyerek yiyin, gıdadan bir şey geçiyor mu muhakkak emin olun!

Doktor hanımın bize söylediği can alıcı bir durum da var. Önemli olan bebeğinizi dış görünüşü değil, kortizonlu kremi sürersiniz 8. aydan itibaren pürüzsüz bebek cildi olur, önemli olan alerjik sebebi bulmak ve ona karşı önlem almak. Siz saman nezlesi veya astım iseniz çok büyük bir ihtimalle bebeğiniz de ilerleyen yaşlarında bu hastalığa meyilli olacak.

Hepimize geçmiş olsun...:nazar:

benim bebeğimde egzemalı expial hidro kullanıyorduk vücudunu nemlendirmek için arkadaşlar ve alevlenen bölgelere de advantan krem sürüyoduk ve şimdi doktor bize oilatum diye türkiye ye yeni gelen bir ürün önerdi bu bi ilaç değil kozmetik ürünü vücudu nemlendirmek için bunu banyodan sonra 15-20 cm suya 2 kapak döküyoruz ve su süt gibi oluyor bunun içinde çocuk 15 dakika kadar kalıyor su ile vücuduna masaj yapıyoruz ve bebeğimin vücudu yumuşacık oluyor ve sürekli nemli kalıyor expial kullanmayı bıraktık bu sayede şimdi sadece vücudu kızarırsa advantan uyguluyoruz ve sabaha bişisi kalmıyor arkadaşlar sizde dediğim bu losyonu doktorunuza sorun ve uygulamaya başlayın farkı göreceksiniz

canım eğer bebeğinin egzama tehtidi varsa kullanılan sabun şampuan çok yanlış seçim oluyor dalin falan hikaye egzamalı yada egzamaya yatkın ciltlerde hatta bebeklarde sabun şampuan kullanılmamalı bendede aynı sorun var oğlum 2 buçuk yaşında ...ben bioderma abc derm ürününü kullanıyorum oğluma..
bir jeli var elini yüzünü banyosunu herşeyini onunla yaptırıyorum ve çok memnunum .kızarık sorunu içinde kremi var beyaz serisinden tavsiye ederim..tabi benimki büyük düşünsene günde en az 5 kez el yüz yıka sabuna vücudu dayanmaz kurur...kimyasalları sürmeyelim bebeklerimize allah sağlık versin ..bu sorunu geçse bile özellikle bu jelden vaz geçmem tavsiye ede:emir_bebek:rim

benimde bebeğimin yanaklarında kızarıklık var..uzun zamandır kuruluk vardı,artık kızarmaya başladı sıcaklığı artıyor..bugün götürdüm dr una..kılcal damarlar yüzeye yakın,cildi hassas vs dedi..egzama olabilir mi dedim o da olabilir dedi..alerji testi içinde kan verdik sonuç bekliyoruz..dalin kullanıyordum onu kestim artık..sürekli nemli tutucam ...ister istemez insanın canını sıkan bi durum gerçekten..

benimde bebeğimde 3,5 aylıkken başladı şimdi 7 aylık yanaklarında vardı dr deterjan ve yünlü kıyafetlerden olabileceğini söyledi doğduğundan beri sabun tozu kullanıyorum lipokrem verdi fakat hiç etki göstemedi daha sonra başka bir dr elocon verdi ve 2 günde tamamen geçti tekrarlarmı bilmiyorum ama geçtiğine çok sevindim yavrum geceleri uyumuyordu kaşıntıdan inşallah tekrarlamaz tabi bu arada yedklerime içtiklerime çok dikkat ettim süt ve süt ürünleri tüketmedim bebeğime vermedim(yoğurt peynir) domates asitli içecek portakal mandalina baharatlı yiyecekler yemedim
Allah bebeklerimize şifa versin

hepinize geçmiş olsun keşke bu durum bebeklerimizin yerine bizde olsa onu kaşınır görürken o kadar üzülüyorum ki yaklasık olarak 2 hafta önce başladı önce yumurta dan oldu sandım yumurtayı kestim baktım her geçen gün coğalıyor dr götürdüm hemen yün giydirme giysilerini dısarıda kurutma öpmeyin metal kaşık kullanma dedi yüzü geçmeye başladı ama vucüdu pul pul kabardı sırtında hafif egzema olustu ve saçları pul pul kabardı bu sefer de dermetoloji bölümüne gittik kortizonlu krem verdi bir kaç kez kullandım sonra da bieoderma krem aldık o iyi geldi vücudu iyi gibi 1 hafta da gecti ama saç dipleri hala pul pul bu arada dermatoloji doktoru bana sunu yemem bunu yeme demedi kan tahlili de yapmadı ben 1 haftadır süt ürünleri muz ve portakal mandalina çikolatayı kestim şu an deneme asamasındayım

kızlar aklıma gelmişken sorayım bebekleriniz kusuyor mu kızım 8 aylık oldu hala kusuyordu her beslenme sonra sonrasında süt ürünlerini bırakınca kusmaz oldu

benim oğlumda kusma yok ama egzamadan çok çekiyoruz burda yazılanların hepsini okudum benim oglumda 5 buçuk aylık 2 aydır var uykularımız hep bölük börçük huzursuz sürekli ağlama modunda kuzucum kaşıntıdan böyle keske onun yerine ben kasınsam bende elecon kullandım ama 1 sefer dedi dr. bng6230 arkadasım ilaç kortizonlu sen dikkatli ol derim biz korka korka sürdük bir sefer geçiyor diye cok sevindik tabii yine aynı cildini sürekli nemli tutmalıymışız oilatum serisini,atopiclear losyon, mustela hydra bebe kullanıyorum bebeğim bıktı artık elim sürekli yanaklarında :( bugün farkettim alnının hemen üstünde saçlarının dibinde cıkmıs 2 gecedir zaten uyumuyoruz ben diştendir diyordum meğer bebeğimin kaşıntıları artmış çıldıracam giysisine yıkanmasına herşeyine dikkat ediyorum yok geçmiyor bende veya eşimde allerji yok sadece anne sütü veriirken başladı bana dr.muz baharatlı yiyecekler çerez çikolata yaşpasta türleri yeme dedi burada okudugum kadarıyla süt ürünleri domates asitli içeceklerde yazıyr onlarıda kesicem bakalım ne olcak geçmezse test yaptırcam bide arkadaşlar eli sürekli yüzünde kullaklarının arkasında var hep yırtıyor kaşıcam diye oda tabii canını yakıyor offff bu annelik ne zormuş :((

benim oğlumda kusma yok ama egzamadan çok çekiyoruz burda yazılanların hepsini okudum benim oglumda 5 buçuk aylık 2 aydır var uykularımız hep bölük börçük huzursuz sürekli ağlama modunda kuzucum kaşıntıdan böyle keske onun yerine ben kasınsam bende elecon kullandım ama 1 sefer dedi dr. bng6230 arkadasım ilaç kortizonlu sen dikkatli ol derim biz korka korka sürdük bir sefer geçiyor diye cok sevindik tabii yine aynı cildini sürekli nemli tutmalıymışız oilatum serisini,atopiclear losyon, mustela hydra bebe kullanıyorum bebeğim bıktı artık elim sürekli yanaklarında :( bugün farkettim alnının hemen üstünde saçlarının dibinde cıkmıs 2 gecedir zaten uyumuyoruz ben diştendir diyordum meğer bebeğimin kaşıntıları artmış çıldıracam giysisine yıkanmasına herşeyine dikkat ediyorum yok geçmiyor bende veya eşimde allerji yok sadece anne sütü veriirken başladı bana dr.muz baharatlı yiyecekler çerez çikolata yaşpasta türleri yeme dedi burada okudugum kadarıyla süt ürünleri domates asitli içeceklerde yazıyr onlarıda kesicem bakalım ne olcak geçmezse test yaptırcam bide arkadaşlar eli sürekli yüzünde kullaklarının arkasında var hep yırtıyor kaşıcam diye oda tabii canını yakıyor offff bu annelik ne zormuş :((

bir aydır bizim de uykumuz cok bölünüyor hatta 2 -3 hafta önce kucağımda oturarak uyuyorduk diş diye jel sürdüm cok ağlayınca calpol verdim uykudan katıla katıla ağlayarak uyanıyordu şimdi düşünüyorum da galiba kaşıntıdan uyuyamıyordu

cnm kremin kortizonlu olduğunu biliyorum zaten çok az miktarda sürdük sadece 3 gün kullandık geçti şimdilik drmda zaten sadece 3 gün kullanın dedi tabi bunun yanında yediğime içtiğime dikkat ediyoeum yünlü giydirmiyorum inşallah tekrarlamaz zaten tekrarlarsa bu kez kan tahlili yapılacak

senin bebeğin kaç aylık? uyku düzeniniz kaşıntılardan etkileniyor mu ? bende yünlü hiçbir şey giyirmiyorum bakalım dr.umuz bir görsün eğer artmış derse bende yaptırcam tahlil allah bebeklerimize sağlık şifa versin

senin bebeğin kaç aylık? uyku düzeniniz kaşıntılardan etkileniyor mu ? bende yünlü hiçbir şey giyirmiyorum bakalım dr.umuz bir görsün eğer artmış derse bende yaptırcam tahlil allah bebeklerimize sağlık şifa versin

amin inşallah bebeğim 7 aylık 3buçuk aylıkken çıkmaya başladı en son kremi kullanmadan önce yaraya dönüşmüştü şuanda hiçbirşey yok yüzünde kremi 4 gündür sürmedim sanırım benim bebeğiminki yünden oluyor

biz dün cildiyeye gittik,alerjik dedi..ilaçları kullandım hemen söndü yanaklarının kızarıklığı dünden beri..kakasıda günde 1-2 kez oluyor artık..süt ve ürünleri yumurta yemiyorum hala..domates yiyordum ama onuda kesicem mesajları okuduktan sonra..

kızlar bebişleriniz battaniye ve tüylü oyuncak kullanıyor mu bugün biraz isilik gibi olmuş dün arkadasımıza gitmiştik tüylü ayılarla oynadı acaba ondan mı oldu yada aklıma gelen 1 tane halley yemiştim ondan mı off çok üzülüyorum

peluş oyuncAKlar ve battaniyeler yapar cnm benim bebeğimin kafasına yayıldı kasıntıdan deli oluyor off ne yapsam hiç beklemeden cildiyeciye mi gitsem ilaç derken ne ilacı kullanıysunuz ben sadece losyon kullanıyorum birde elecon 1 sefer sürdüm nemlendirici sadece yüzünün nemli kalmasını sağlıyor acaba kaşıntısını alıyomudur ?

beklazon diye bir krem sürüyorum günde 2 kez,malesefki kortizon..ama yayılmaması için kullanmak gerek,benim oğlumun 2 yanağında var..
birde bioderma atopik cilt için kremi önerdi onu kullanıyorum şimdilik soldular bakalım..terleyip sıcakladığında hafif beliriyolar,hemen krem sürüyorum..battaniyesini kaldırdım kullamıyorum..
cildiyeye götür canım yayılmadan istersen,kaşıntısı vs rahatlar bebeğin..

beklazon diye bir krem sürüyorum günde 2 kez,malesefki kortizon..ama yayılmaması için kullanmak gerek,benim oğlumun 2 yanağında var..
birde bioderma atopik cilt için kremi önerdi onu kullanıyorum şimdilik soldular bakalım..terleyip sıcakladığında hafif beliriyolar,hemen krem sürüyorum..battaniyesini kaldırdım kullamıyorum..
cildiyeye götür canım yayılmadan istersen,kaşıntısı vs rahatlar bebeğin..

ya işine karışmak gibi olmasın ama kortizonlu krem,günde 2 kere sürmek bence hiç iyi değil ben 1 kere sürdüm korkarak cildini inceltiyor bide bebek bünyesi ne kadar kaldırabilir ki..bende kortizonu sürdüğümde resmen gecmişti ama onu sürmek çözüm olmuyor bırakınca tekrarlıyor bence sen baska bi dr.a danıs cnm

benim bebeğimdede 3 aylıkken başladı atopik dermatit.hemen şampuanını değiştirdim mustelanın şampuanını önerdi doktorumuz.ve mustelanın stelatopia nemlendirici kremini verdi hemen geçti kızarıkları. oğlum şuan 1 yaşında ama ara ara tekrarlıyor.elidel isimli bir kremimiz daha var.mustela ve onu sürüyorum hemen geçiriyo.İnşallah tamamen geçerde kurtuluruz.Sizede geçmiş olsun

Back